• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artik sabrimin sonlarindayim!!!

benımde üçüz kızlarım var yırmı aylıklar ısrmaları kavgaları bıtmıyo ...anne olunca sabır gerek ...gercekten zor ama bısekılde sorunun ustesınden gelınmelı dıkkatlerını dagıtmak ıçın canım cıkıyo ..
bu gunlerı gecek canım huıyuunu anlamaya calış..bol sabır

amin canim amin .evet sabir bna en gerekli sey .insallh gecer bu gunler hayirlisiylada birazda olsa duzelir.

azusena selam:71:
önce inşallah oğlunla aranızdaki iletişiminiz yoluna girer diyerek bir yorumda bulunmak istiyorum..
bence annelerin hangi ırktan ya da memeleketten oldukları değil çocuklarına gösterdileri tutum önemli.. amerikalı jime gitmiş çocuğunu bir kenara bırakmış,toza toprağa filan..
tarlada doğum yaptığı gibi sabana koşulan çapaya gönderilen bizim kadınlarımız değil mi...doğan çocuk ta hijyenden bi haber.anne keza öyle...bence herkes içinde bulunduğu şartlara göre davranıyor...jimdeki tozun toprağın içindeki de çocuk,tarladaki de..haaa ortak noktaları yok mu annelerin. var tabiii.biri jimde bilinçli olarak aldığı kiloları vermeye çalışıyor.diğeri farkında olmadan rençberlik yaptırılarak......
yazınızı okuyunca gözümde canlandı her iki anne...yazmadan edemedim....
sevgiler.....

umarım çok yakın bir zamanda oğlumla çok daha iyi anlaşıyoruz artık diye yazdığınızı okurum..:emir_bebek:

evet oyle canim da durduk yere yazmadim ben onu konu acildi yazdim neyse .amin canim insalllh yazariim en kisa zamnda

azusena ...canlı günaydın:71:
paşan uyuyor olmalı şu saatlerde...burada olduğuna göre:34:

azusena ...canlı günaydın:71:
paşan uyuyor olmalı şu saatlerde...burada olduğuna göre:34:

gunaydin canim.yok uyumuyo ne gezer.ben yurt disindayim burda saat ordan iki ssaaat ileri 10 bucuk yani.gerci ne fark eder bizimki 8de uyndi..uykusuzlukdna mizirdanip agliyo salliyorum uyumuyo bende saallmayi biraktim .bakalim nolcak.

azusena talım..
hepimiz çocuklarımızı yanlız büyütüyoruz.. ben daha geçen gün 2 yaşındaki oğlum hastaneye yatınca 3 aylık kızımıda yanımda götürmek zorunda kaldım düşünnn ne kadar yalnızımm.. gurbet heryerde gurbet bu böyle..
benim oğlumda gece uykusu olmayan sürekli ağlayan bi bebekti.. 4 ay böyle geçti. ne yapsam ağladı gaz sancısı dediler.. sabrettimmmm...
ama o artık elleriyle oynamaya başlyınca dünyaya açılmaya başlayınca ona farklı şeyler göstermeye başladım. kitaplar aldım. ama gel oynayalım demedim. tam istemediğim bişeye yönelirken kendi kendime oyuncaklarla oynamaya başladımm.. muhtemelen oda " bu kadın napıyo laa" diye düşündü ve beni izlemeye koyuldu... aynı oyuncakları farklı şekillerde kullandımm.bardağın içine bişey attıım tamm ağlayacakken "düşştüüü" diye bağırdım.. sustu ve baktı tekrarladım filan.. ve gerçekten " bu mu yoksa bu muu" daha 1 yaşında işe yaramaya başladı. birde " aa bak bu ne güzelll hadi şöyle yapalımmm"" benim sihirli cümlem. haa ağlamadımı ağladı ama inan vicdansızlık değil makasa uzandı elinden aldımm bir kere bastı çığlığı bende sadece "hayır" dedim kısa ve net. sonra yanından yürüyüp gittim.. benim felsefem şu "ben ağlayacağıma o ağlasınn". yani ona bişey olunca ağlamaktansa o kendine bişey yapmadan ağlasın onada banada zararı olmaz. bide " az kural az yaramazlık" teorim var. evde sadece ona zarar verecek şeyleri kaldırdım ( deterjanlar bıçaklar v.s) nadir şeylere hayır diyorum ve artık nereyi ellemeyeceğini biliyor. önceden çöpe yaklaşmak en büyük yasaktı ama artık büyüdü ve çikolatasını yedikten sonra "anne pöp" diyor ve çöpe atıp geliyor. ama çocuk bu diye her zaman gözlemciyim. 6. aydan beri cam bardaktan su içer mesela kaç düzine bardak kırdı herkes şaşırırdı bize naıl veriyorsunuz diye. ama oğlum şunu öğrendi eşya kullanmayı ve dikkat etmeyi kendini korumayı. yanında değilken asla bardağı eline vermedim ve onu bardakla yanlız bırakmadım ilk zamanlar. kırdı ve ben onu hemen ordan kızmadan uzaklaştırıp tehlikeli olduğunu hissettirdim.temizledim ve aynı yere götürüp şimdi rahatça oyna dedim. bi zaman sonra yanlızda olsa kırınca hemen haber verdi ve asla cam kırıklarına dokunmadı :nazar: dışarıdada aynı şekilde. bunlar bazı örnekler..
ağlarsa özgüveni olmazada katılmıyorum. aç, pis bırakarak ceza vererek iterek kakarak ağlatmıyoruz ki özgüveni eksik olsun. hele oğlumdaki özgüveb bende yokk.. hemen kendine arkadaş edinir. yabacılık çekmez. yemeğe gitsek garsondan bişeyler ister. insanlarla sohbet eder. mesela biz her düştüğünde üstüne atlamayız bazen ağlar bazen acıyan yerini okşar.. yerde biri beni kaldırsın diye beklemez. ama her fırsatta öpüşür koklaşırız. onu bazen ğlatmamız sevmediğimiz anlamına gelmez bunu oda onlıyordur. aslında ben hiç ağlatmamaktan korkarım aslında o zaman bir gün hiç beklemediğiniz biri öyle bi ağlatırki toparlanamaz. benim üni. hocam derdiki çocuğu küçük yaşta ufak ufak kırın yoksa büyük kırılmalar onu daha çok hırpalar. unutma şimdiki istekleri çok basit hayır denilebilir cinsten bide bunun ergenliği ıvırı zıvırı var. önce kendini şu ağlamasın psikolojisinden kurtar. bazı yazılar da beğene tıkladım bence o arkadaşlar haklı canım.
ayrıca çocuk isteklerinin ağlayınca yapılmasına alışmışsa ilk zamanlar sen hayır dedikçe daha çok ağlamaya başlar ama dayanmalısın bir iki kez dayansan kararlı olsan mutlaka çözülecektir. dikkatini çekmeye çalış ama ona yalvarma.. ağlama deme mesela..
tabiki her anne ve çocuğun ilişkisi kendine özeldir ben kendimce yardımcı olmaya çalıştım ama daha yolun başındayken önlemini alsan iyi olur. taviz tavizi doğurur unutma. AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR.

canim tesekkur ederim cevabin iicn.benimde hayir dedigim seyler var ama oyle cok sey degil .deterjandi bicakdi cataldi zaten onlara yetisemez.makas yada kucuk seyleri oratda birakmam zaten.zaten dikatini dagitmak icin onun oyuncaklriyla ben oynuyorum ozman yanima gellip beni izliyo ama sadece 2 dak hemen sikilioy.kucagima aliyorum atip tutuyorum vs vs 2 daka sonrada ondan sikiliyo.cok sikilgan bir cocuk hosnut olmayan bir cocuk.

benim oglumda oyle herkezin kucagina gider guler kimseyi yabincilamaz.ev kalabalik olsun isitoy yada onu disari cikarmammi isityo ben bunu son gunlerde daha iyi anladim.ama bunlar yapamicam seyler evde bi esimle birde ben varim 2-3 turk komsum var onlarda suan tr de tailde.disari 40 derece eee nolcak.istiyorumki bir sey oglumu cok mutlu etsin hep onu yapalim oyuncaklrinla gel oynayalim diyorum ama zaten hep gelmiyo .kitabimiz falan zaten var evde bazen dinliyo bazen kitabi kendi kurcaliyo.yanii bugun den ornek veriyim 8 de kalktik aksam 111 de yattiik gece boyu kac kez kalktik ben sayamadim .neyse saat burda oldu 11 uykusulukdan agliyo gozlerini acamiyo salliyorum daha kotu agliyo baska seylerle ilgilensin isitiyorum onu yaptim bunu yaptim yine olmadi yine agladi .peki ben simdi napiyim hersekilde agliyo isin kotusu aglma sebebinide biliyorum uyku uyutmaya calisiyorum ama uyumuyo neden boyle oluyo hic anlamiyorum .

arkadaslar oncelikle merhaba soz konusu cocuklarimiz ve bence bu zamanda cocuk buyutmek gercekten cok zor bir is gerek cevre gerek teknolojik olarak bazen bu konuya hem yardimci oluyor hemde kostek mesela ben tv yayinlari olsun kitap okumak olarak olsun cocuk gelisimiyle cok ilgilenirim kimi doktor cocgu sallayin diyor kimi sallamayin kimi beraber uyuyun diyor kimi beraber olmaz kimi inatlasmayin diyor kimi hayiri ogrensin izin vermeyin diyor ben acikcasi cocgumu ne sekilde nasil yetistiricegimi sasirdim yani yapmalimiyim yapmamamlimiyim karar verdim kendime cocgumun once karakterini ogrenerek onu taniyarak ise baslamaliyim inatmi dilmi nelerden hoslaniyor neleri seviyor yalnizmi yatmak istiyor yoksa benimlemi hangi oyuna mailli hangi poziyonda oturmayi kalkmayi seviyor vs... dedigim gibi once karsinizdaki cocugun taniyin derim sonrasindada nabza gore serbet derim...Bebebginizin isteklerini ihtiyaclarini beklentilarini bilirseniz ve kendinizde buldugunuz eksiklikleri tamamlarsaniz ortada bir sorun kalmaz gibi geliyor.Benimde bir kizim var daha dogmadan once kitaplarmi tv yayinlarimi pedagoglarmi ne dersiniz hepsini ezberlemeye baslamistim ama cocuk yetistirmek farkliymis soylenilen gibi bazen olmuyor benim kizim dogdugunda gazmi aclikmi yoksa huydanmi dersiniz cok aglayan bir bebekti ne erdim ne icerdim sabah aksam kucakta pis pis yapmaklagecerdi bir o aglardi bir ben bazen oyle olurduki aglamazdi oylece oynardi kendi kendine ama uyumzdi gece baslardim sallamaya bes altiya kadar salla babam salla cocukda uykudan eser yok cildirirdim kv ile birlik oturuyoduk soylenirdi hep yok kucaga alistirdin yok yedir icir yatir aglar aglar uyur demesi yok kokuna alsiti kucakta ola ola simdi hep seni istiyor demesi vs vs...neyseki evime bir hemsire vardi gelirdi onun yonlendirmeleriyle durumu alattik bana oncelikle sunu ogretti
Cocukla inatlasma olmaz niye daha kundaktayken inatlasmayi ogretiyosunki derdi sallanmak istiyorsa salla belki uykuya zor geciyor derdi.ama saatlerce salliyorum alisir diyodum sen istedigini yap salla zamanla kendi kendie uyumai ogrenir derdi...Sonra kucagina alma meselesi var kv kucagimda gordugunde laf sokardi ne cok kucaginda hic yataga birakmiyosun diye hemsireye bunu derdim cok sinirlenirdi bebegin en cok anne kokusuna annenin kalp atislarini hissetmesine ihtiyaci var uyudugunda bile sessizce konus emzirme araliklarinda surekli kucaginda tut kokla op derdi bebegi sakinlestirir guvende oldugunu bilmesi aglama nobetlerini azalticak derdi gercektende oyle oldu yanindan ayirma asla derdi seni surekli gorsun yemek yapmaya bile mutfaga gitsen anakucagina koy onuda al derdi surekli goz temasi kurmami konusmami sarki soylememi tembih ederdi bol bol emzir derdi teninin kokusuna ihtiyaci varmi hatta olurki isin olur yanina alamzsin giydigin tisortu yatagina koy kokunu alir varligini hisseder derdi bunlarin hepsini uyguladim sonuc gayet guzel kizim simdi7 aylik uyku duzenimiz yerinde minimum 12 saat uyur bazen sallarim bazen yatagina koyarim kendi uyur asla yanimda yatmak istemez kendi yatagina cok duskundur aglama huyu yok denecek kadar az kv dedigi gibi kucakci dildi hic olmadi aksine hoslanmazdida dedigim gibi ise cocugunuzu tanimakla baslayin derim sonrasinda digerleride gelecektir....

evet canim cok haklisin benimde okudugum kitablarin haddi hesabi yok ama okumakla cocugu birbebir yetistirmek fakliymis.benim kv dogumda bende bu 10 gun kadar kaldi surekli kucagina alma kokuna alismasin.ama olurmu oyle sey tabiki kucagima alicam tabiki kokuma alisicak kucagimda uuyru hic sesimi cikarmazdim birakiyim uyusun derdim
onun benden baska neye ihtiyaci varki .bol bolda emzirdim zaten bir baslardim emzirmeye en az 2 saat okda cocugnlukla agzinda tuturdi emmezdi bile yine yaninda oldumgu bilsin diye hic seslenmezdim.

ama simdi cok farkli ozman daha kolaymis simdi daha zor .zatn oglum 20 gun kaldi yogun bakimda o eve gelirde ben lginamazmiyim kucagimdan 1 saniye ndrimiyorum .simdide oyle ama alistimidir nedri mutlu olmuyo.

gercekden cok haklisin once cocugumu tanimaliyim.ama yok 1 gun birseyi sevse ertsi gun sevmiyo.aksam disari cikariz bebek arabasini sevmiyo diye kucakda tasiriz 1 gun iyiyse ertesi gun aglar esimde biz buunu niye disari cikariyoduk diye sorar niye olcak disarda mutlu oluyo seviyo disariyi oyuzdencikariyoruz ama hani nerde neden mutsuz neden agliyo

Altunummm ne kadar bilincli bir annesin okurken hayran kaldim yazdiklarina.
Aynen canim, tüm yazdiklarinin hepsi cok dogru, agac yasken egilir.
Bebekde olsalar eveti ve hayiri ögrenmeliler ve bilmeliler. Bunu her kitapda yazarlar.
Cocuk beyni sünger gibidir herseyi bilmek ve ögrenmek ister, onlarin acayip ögrenme yetenekleri var ama cocukla gercekten ilgilenmek lazim.
Onlarla gercekten icten senin dedigin gibi "oturup oynamak lazim", onlara güzel ses tonuyla kitap okumak lazim bak bu inek bak bu kedi gibi....
Birak cocuk hersey yapsin, tamam yapsinda peki sen anne olarak ne yapiyorsun cocugunla????
Birak cocuk hersey yapsin demek, saldim cayira mevlam kayira, sonra tabiki cocuk orayi burayi kurcalayacak, sen cocugunla oynamiyorsunki?
Kendi yasitlarinin yeri ayri ama anne ve babaninda cocuguyla gecirdigi vakit ayri.

zaten hayiri biliyo benim oglum.ben oglumla gaytte guzel ilgileniyorum ordan ahkam kesmeyin.biryerde yanlis yapiyorum biliyorum isde oyuzden buraya konu actim elbet bilen biri vardir biri yanlsimi gosteriri bende ona gore kendimi duzeltirim diye anladiniz mi?ilgisiz olsaydim buraya konuda acmazdim bana yardim edin diye kizdigimida soylemezdim ayrica.

oturup zaten oynuyorum ama sikiliyo diyorum anliyomusunuz 2 daka kalmadan sikiylio disari cikmak isitiyo yada ev de cocuk bebek olsun isiitiyo nasil yapcam ben bunu gidip disardan cocoukmu toplayip eve getircem .herkezin elinden geldigi seyler vardir bende elimden geleni yapmaay calsiiyorum oglum icin mutlu olsun diye .10 tane oyuncagi var daha cok varda kedisi kopegi tavsani arabasi topu laptopu telefonu vs vs hepsinin ne oldugnu biliyo hani kedi oglum nerdeymis diyorum getiriyo yada gozuyle ona bakiyo.

evet ben ilgisizimde ogluma bunu kuslar ogretti degilmi hemde bunlari ogrenelei aylar oluyo.masalah herseyi biliyo ogrettik babssiyla bardak su icimeyibirak sasal siseden bile iciyo .cayira bayira saliann bir cocuk yok.yok ortada siz beni baskallriyla karistiyorusunuz heralde.heh yani cocukla cok guzel oynarsan ocouk hic biryeri kurcalamz mi pehhh diyorum bende buna cok guluyorum !!!

ben anne değilim bu konuda hiç tecrübem yok ama aklıma geldi yazdıklarınızı okurken,müzik dinletmek iyi gelir çocuklara diyorlar,müzik dinletseniz,oynasanız?

ben anne değilim bu konuda hiç tecrübem yok ama aklıma geldi yazdıklarınızı okurken,müzik dinletmek iyi gelir çocuklara diyorlar,müzik dinletseniz,oynasanız?

canim dinlatiyorum zaten sevdigi muzikler sarkilar var onlari duuyunca kalkip oynuyo zaten herzaman ise yaramiyo ama.

canim tesekkur ederim cevabin iicn.benimde hayir dedigim seyler var ama oyle cok sey degil .deterjandi bicakdi cataldi zaten onlara yetisemez.makas yada kucuk seyleri oratda birakmam zaten.zaten dikatini dagitmak icin onun oyuncaklriyla ben oynuyorum ozman yanima gellip beni izliyo ama sadece 2 dak hemen sikilioy.kucagima aliyorum atip tutuyorum vs vs 2 daka sonrada ondan sikiliyo.cok sikilgan bir cocuk hosnut olmayan bir cocuk.

benim oglumda oyle herkezin kucagina gider guler kimseyi yabincilamaz.ev kalabalik olsun isitoy yada onu disari cikarmammi isityo ben bunu son gunlerde daha iyi anladim.ama bunlar yapamicam seyler evde bi esimle birde ben varim 2-3 turk komsum var onlarda suan tr de tailde.disari 40 derece eee nolcak.istiyorumki bir sey oglumu cok mutlu etsin hep onu yapalim oyuncaklrinla gel oynayalim diyorum ama zaten hep gelmiyo .kitabimiz falan zaten var evde bazen dinliyo bazen kitabi kendi kurcaliyo.yanii bugun den ornek veriyim 8 de kalktik aksam 111 de yattiik gece boyu kac kez kalktik ben sayamadim .neyse saat burda oldu 11 uykusulukdan agliyo gozlerini acamiyo salliyorum daha kotu agliyo baska seylerle ilgilensin isitiyorum onu yaptim bunu yaptim yine olmadi yine agladi .peki ben simdi napiyim hersekilde agliyo isin kotusu aglma sebebinide biliyorum uyku uyutmaya calisiyorum ama uyumuyo neden boyle oluyo hic anlamiyorum .

azusena allah kolaylık versin canım o uykuya geçiş zorluğu bizdede var ben uyutmaya çalışırkende eline oyuncak vs. bişey vererek biraz kolaylaştırmayı başardım. gece uyanmaları bizdede çok fazla. inan 3 aylık kızım gecede birkez uyanırken 28 aylık oğlum 2-3 kez kalkıyor. zamanla düzelecek artık napalım. benim oğlum gece uykusu hiç bilmeyen bir çocuktu hep gündüz uyur sabah ezanı okunana kadar otururdu hala gündüz daha kolay uykuya geçiyor. bide aklında yapmak istediği bişey varsa yada tam eğlenceli bişeyin ortasındaysa da uyumak istemiyorlar.

azusena....

her türlü şeyden çok çabuk sıkıldığına göre sanırım dikkat sorunu var. yani dikkatini uzun süre bir noktada toplayamıyor çocuk.çok dikkatli yazmak istiyorum.yardımcı olmak adına gönül kırılsın istemem..acaba bir çocuk nöroloğu ne der bu konuda...benim ki sadece bir fikir...alırsın almazsın.beğenirsin beğenmezsin.senin çocuğun hasta al dr a götür demek değil yazdıklarım.zaten götürmüşsün de..götürdüğün çocuk nöroloğumuydu.yoksa bir çocuk dr u mu...

bu arada,,,,,,herkese HAYIRLI RAMAZANLAR

azusena allah kolaylık versin canım o uykuya geçiş zorluğu bizdede var ben uyutmaya çalışırkende eline oyuncak vs. bişey vererek biraz kolaylaştırmayı başardım. gece uyanmaları bizdede çok fazla. inan 3 aylık kızım gecede birkez uyanırken 28 aylık oğlum 2-3 kez kalkıyor. zamanla düzelecek artık napalım. benim oğlum gece uykusu hiç bilmeyen bir çocuktu hep gündüz uyur sabah ezanı okunana kadar otururdu hala gündüz daha kolay uykuya geçiyor. bide aklında yapmak istediği bişey varsa yada tam eğlenceli bişeyin ortasındaysa da uyumak istemiyorlar.

canim oyuncak verince iyice ilgisi dagilip uykudaqn tamamen uykudan olmasin.peki canim 28 aylik oglun kalip napiyo?

azusena....

her türlü şeyden çok çabuk sıkıldığına göre sanırım dikkat sorunu var. yani dikkatini uzun süre bir noktada toplayamıyor çocuk.çok dikkatli yazmak istiyorum.yardımcı olmak adına gönül kırılsın istemem..acaba bir çocuk nöroloğu ne der bu konuda...benim ki sadece bir fikir...alırsın almazsın.beğenirsin beğenmezsin.senin çocuğun hasta al dr a götür demek değil yazdıklarım.zaten götürmüşsün de..götürdüğün çocuk nöroloğumuydu.yoksa bir çocuk dr u mu...

bu arada,,,,,,herkese HAYIRLI RAMAZANLAR

canim benim oglum 20 gun kadar yogun bakimda kaldigi icin biz oglumuzu 4 ay boyunca nerdeyse haftada 2 kez dokyora goturduk rahatsizligida sik rasatnana birsey olmadigi iicn hep proflara goturduk.ozellikle zekasi bakimdan .en son prof dediki bu beni cok ciddi sekilde dinliyo bir daha gelmenize gerek yok dedi.

birden ben internette bebeklerin dikkatinin nzaten kisa sureli oldugunu bu yuzden tv izletirken yemek yedirilmemeliymis boyle yaziyodu.yinede tesekkurederim canim.yakin zamanda goturdugum doktorda zeka ve beyinsel gelsiminde bir sorun olamdigini soyledi.

anladıgım kadarıyla burda bazı arkadasların çook uslu bebekleri var..2 dk.durmayan deyince lafın gelişi 2 dk.dediğimizi sanmıslar..siz hiç kucagınızda bebeğiniz varken mecbur kalıp tuvalete oturdunuzmu?ben oturdum hemde kaç kere..nefesini tutacak kadar morarana kadar ağlayıp hiçbişeyden memnun olmayan kucagında gezdirirsin yok yatırırısın yok indirirsin yok sürekli ağlayan bi bebekle bu şekilde yaşadıgınız aylarınız olmadıgı için ne var canım aglasın aglaya aglaya büyüsün diyebiliyosunuz..buna yemek yapamamayı kendime degil ona yemek yapamamayı da ekliyorum hiç durmadıgı için..eşime yalvarıdım bi yarımsaat daha işe gitme de ben yemegini yapayım diye..kazara uyursa kendime bişeyler yapar hızlıca yer hemen uyurdum gece 8000 kere uyandıgı için hemen dinleneyim diye..kahvaltı bulasıgı da dahil ve diğer birikenleri gece 1 de yıkadınızmı hic? kızım 15 aylık daha yeni yeni işte dışarı falan çıkınca o ağlamaya başlamadan dönüyoruz..burda konuşan hicbir anne cahil degil..ama yaşadıklarımız her bebek gibi farklı..tabiki bi dünya oyuncağı kitabı v.s.vardı ve tabiki onunla oyunlar oynuyorum ama ne zaman bundan anlamaya başladı 12-13 aylık oldugundan beri..kedi diyorum bakıyo kuş diyorum bakıyo hadi top oynayalım diyorum topu getiriyo..okuyoruz araştırıyoruz dinliyoruz anlamaya çalışıyoruz bi yerde bi hatamı yaptık diye..benim yazdıgım paylaşımlar 0-3 yaş gelişimiyle ilgili yazdıklarım kafadan atma değil kendisini çok sevmesemde çocuk eğitiminde bi yer edinmiş bi kadın olan "sabiha paktuna keskin" in söyledikleridir..onu okuyup öğrendiklerimdir..bende kafayı yeme düzeyinde bi yerde yanlışmı yaptım arayışı içindeydim tıpkı iyi ve ilgili bi anne olan azusena gibi..ama anladımki bende bi sorun yoktu ben ona gereken herseyi elimden geldigince yapıyodum sadece aglıyoduda aglıyodu..2 aylıkkende öyleydi 10 aylıkkende öyleydi..kameraya çekmişiz dönem dönem kız hespinde sadece ağlıyo :52:
sonuçta çocuklar bizim çocuklarımız..ne ekersen onu biçersin mantıgıyla herkese hayırlı evlatlar,sağlıklı huzurlu mutlu çocuklar ve iyi yetişmiş bir nesil diliyorum :)

canim oyuncak verince iyice ilgisi dagilip uykudaqn tamamen uykudan olmasin.peki canim 28 aylik oglun kalip napiyo?

canım öyle olunca biraz oyuncağa ilgi gösteriyor ama sonra uykuya sakince geçiyor. uyanınca bazen su istiyor bazen mama diyor bazen bi oyuncak alıp geliyıor. bazen tv. açıyor bazen sarılıp geri yatıyor. ama mutlaka uyanıyor :)

anladıgım kadarıyla burda bazı arkadasların çook uslu bebekleri var..2 dk.durmayan deyince lafın gelişi 2 dk.dediğimizi sanmıslar..siz hiç kucagınızda bebeğiniz varken mecbur kalıp tuvalete oturdunuzmu?ben oturdum hemde kaç kere..nefesini tutacak kadar morarana kadar ağlayıp hiçbişeyden memnun olmayan kucagında gezdirirsin yok yatırırısın yok indirirsin yok sürekli ağlayan bi bebekle bu şekilde yaşadıgınız aylarınız olmadıgı için ne var canım aglasın aglaya aglaya büyüsün diyebiliyosunuz..buna yemek yapamamayı kendime degil ona yemek yapamamayı da ekliyorum hiç durmadıgı için..eşime yalvarıdım bi yarımsaat daha işe gitme de ben yemegini yapayım diye..kazara uyursa kendime bişeyler yapar hızlıca yer hemen uyurdum gece 8000 kere uyandıgı için hemen dinleneyim diye..kahvaltı bulasıgı da dahil ve diğer birikenleri gece 1 de yıkadınızmı hic? kızım 15 aylık daha yeni yeni işte dışarı falan çıkınca o ağlamaya başlamadan dönüyoruz..burda konuşan hicbir anne cahil degil..ama yaşadıklarımız her bebek gibi farklı..tabiki bi dünya oyuncağı kitabı v.s.vardı ve tabiki onunla oyunlar oynuyorum ama ne zaman bundan anlamaya başladı 12-13 aylık oldugundan beri..kedi diyorum bakıyo kuş diyorum bakıyo hadi top oynayalım diyorum topu getiriyo..okuyoruz araştırıyoruz dinliyoruz anlamaya çalışıyoruz bi yerde bi hatamı yaptık diye..benim yazdıgım paylaşımlar 0-3 yaş gelişimiyle ilgili yazdıklarım kafadan atma değil kendisini çok sevmesemde çocuk eğitiminde bi yer edinmiş bi kadın olan "sabiha paktuna keskin" in söyledikleridir..onu okuyup öğrendiklerimdir..bende kafayı yeme düzeyinde bi yerde yanlışmı yaptım arayışı içindeydim tıpkı iyi ve ilgili bi anne olan azusena gibi..ama anladımki bende bi sorun yoktu ben ona gereken herseyi elimden geldigince yapıyodum sadece aglıyoduda aglıyodu..2 aylıkkende öyleydi 10 aylıkkende öyleydi..kameraya çekmişiz dönem dönem kız hespinde sadece ağlıyo :52:
sonuçta çocuklar bizim çocuklarımız..ne ekersen onu biçersin mantıgıyla herkese hayırlı evlatlar,sağlıklı huzurlu mutlu çocuklar ve iyi yetişmiş bir nesil diliyorum :)
arkadaşım dur kızma işte diyorsunya herkes kendince bi çıkış yolu bulmaya çalışıyor. inan bende aynı senin geçtiğin yollardan geçtim diğr bir çok kadın gibi.. bizde kimseyi yargılama niyetinde değiliz.. kendi çocuklarımızda işe yarayan bazı şeyleri paylaşıyoruz belki bi faydası olur diye.. bizim ailede toplam 8 çocuk var benim oğlana yetişebilen yok 10 yaşında çocuğun yapmadığı şeyleri yapıyor onlarayaramazlık gösteriyor düşün artık..

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:harfiyyen katiliyorum canim sana sanki benim oglumu anlatiyosun bukadar mi benzerlik olur.bakalim benimkide 1 yasina az kaldi insallah oda beni anlamaya baslar yakinda..opuyorum bebisinide senide sevgiler:71::71::71:

canım öyle olunca biraz oyuncağa ilgi gösteriyor ama sonra uykuya sakince geçiyor. uyanınca bazen su istiyor bazen mama diyor bazen bi oyuncak alıp geliyıor. bazen tv. açıyor bazen sarılıp geri yatıyor. ama mutlaka uyanıyor :)

denicem canim mutlaka her yonteme acigim..

canım hayırlı ramazanlar olsun .........gececek elbet bu gunler ..ben bıle beklıyorum sabırla ...yazılan her yazı cok guzel her cocuk cok farklı bırbırınden benım üçüzler bıle üçüde cok farklı hepsının huyunu anlamak cok zor ama anlayınca daha kolay oluyo sankı cok ıyılermıs gını sımdıde ıkı yas sendromuna gırdık...........rabbım kolaylık versın tum annelere....yasıtlarını bulmaya calıs onlarla sık sık beraber olsun bu cok onemlı........ve bol bol sev canım bunu hıssettır ona...........benım bıde onaltı yasında bır oğlum var ..ergenlıklerı dahada sabır ıstıyor....benımkıler uyandı optum canım gelısmelerı yaz oğlusunun

canım hayırlı ramazanlar olsun .........gececek elbet bu gunler ..ben bıle beklıyorum sabırla ...yazılan her yazı cok guzel her cocuk cok farklı bırbırınden benım üçüzler bıle üçüde cok farklı hepsının huyunu anlamak cok zor ama anlayınca daha kolay oluyo sankı cok ıyılermıs gını sımdıde ıkı yas sendromuna gırdık...........rabbım kolaylık versın tum annelere....yasıtlarını bulmaya calıs onlarla sık sık beraber olsun bu cok onemlı........ve bol bol sev canım bunu hıssettır ona...........benım bıde onaltı yasında bır oğlum var ..ergenlıklerı dahada sabır ıstıyor....benımkıler uyandı optum canım gelısmelerı yaz oğlusunun

Back