artik sabrimin sonlarindayim!!!

amin canim amin .evet sabir bna en gerekli sey .insallh gecer bu gunler hayirlisiylada birazda olsa duzelir.

evet oyle canim da durduk yere yazmadim ben onu konu acildi yazdim neyse .amin canim insalllh yazariim en kisa zamnda

azusena ...canlı günaydın
paşan uyuyor olmalı şu saatlerde...burada olduğuna göre

azusena ...canlı günaydın
paşan uyuyor olmalı şu saatlerde...burada olduğuna göre

gunaydin canim.yok uyumuyo ne gezer.ben yurt disindayim burda saat ordan iki ssaaat ileri 10 bucuk yani.gerci ne fark eder bizimki 8de uyndi..uykusuzlukdna mizirdanip agliyo salliyorum uyumuyo bende saallmayi biraktim .bakalim nolcak.

canim tesekkur ederim cevabin iicn.benimde hayir dedigim seyler var ama oyle cok sey degil .deterjandi bicakdi cataldi zaten onlara yetisemez.makas yada kucuk seyleri oratda birakmam zaten.zaten dikatini dagitmak icin onun oyuncaklriyla ben oynuyorum ozman yanima gellip beni izliyo ama sadece 2 dak hemen sikilioy.kucagima aliyorum atip tutuyorum vs vs 2 daka sonrada ondan sikiliyo.cok sikilgan bir cocuk hosnut olmayan bir cocuk.

benim oglumda oyle herkezin kucagina gider guler kimseyi yabincilamaz.ev kalabalik olsun isitoy yada onu disari cikarmammi isityo ben bunu son gunlerde daha iyi anladim.ama bunlar yapamicam seyler evde bi esimle birde ben varim 2-3 turk komsum var onlarda suan tr de tailde.disari 40 derece eee nolcak.istiyorumki bir sey oglumu cok mutlu etsin hep onu yapalim oyuncaklrinla gel oynayalim diyorum ama zaten hep gelmiyo .kitabimiz falan zaten var evde bazen dinliyo bazen kitabi kendi kurcaliyo.yanii bugun den ornek veriyim 8 de kalktik aksam 111 de yattiik gece boyu kac kez kalktik ben sayamadim .neyse saat burda oldu 11 uykusulukdan agliyo gozlerini acamiyo salliyorum daha kotu agliyo baska seylerle ilgilensin isitiyorum onu yaptim bunu yaptim yine olmadi yine agladi .peki ben simdi napiyim hersekilde agliyo isin kotusu aglma sebebinide biliyorum uyku uyutmaya calisiyorum ama uyumuyo neden boyle oluyo hic anlamiyorum .

evet canim cok haklisin benimde okudugum kitablarin haddi hesabi yok ama okumakla cocugu birbebir yetistirmek fakliymis.benim kv dogumda bende bu 10 gun kadar kaldi surekli kucagina alma kokuna alismasin.ama olurmu oyle sey tabiki kucagima alicam tabiki kokuma alisicak kucagimda uuyru hic sesimi cikarmazdim birakiyim uyusun derdim
onun benden baska neye ihtiyaci varki .bol bolda emzirdim zaten bir baslardim emzirmeye en az 2 saat okda cocugnlukla agzinda tuturdi emmezdi bile yine yaninda oldumgu bilsin diye hic seslenmezdim.

ama simdi cok farkli ozman daha kolaymis simdi daha zor .zatn oglum 20 gun kaldi yogun bakimda o eve gelirde ben lginamazmiyim kucagimdan 1 saniye ndrimiyorum .simdide oyle ama alistimidir nedri mutlu olmuyo.

gercekden cok haklisin once cocugumu tanimaliyim.ama yok 1 gun birseyi sevse ertsi gun sevmiyo.aksam disari cikariz bebek arabasini sevmiyo diye kucakda tasiriz 1 gun iyiyse ertesi gun aglar esimde biz buunu niye disari cikariyoduk diye sorar niye olcak disarda mutlu oluyo seviyo disariyi oyuzdencikariyoruz ama hani nerde neden mutsuz neden agliyo

zaten hayiri biliyo benim oglum.ben oglumla gaytte guzel ilgileniyorum ordan ahkam kesmeyin.biryerde yanlis yapiyorum biliyorum isde oyuzden buraya konu actim elbet bilen biri vardir biri yanlsimi gosteriri bende ona gore kendimi duzeltirim diye anladiniz mi?ilgisiz olsaydim buraya konuda acmazdim bana yardim edin diye kizdigimida soylemezdim ayrica.

oturup zaten oynuyorum ama sikiliyo diyorum anliyomusunuz 2 daka kalmadan sikiylio disari cikmak isitiyo yada ev de cocuk bebek olsun isiitiyo nasil yapcam ben bunu gidip disardan cocoukmu toplayip eve getircem .herkezin elinden geldigi seyler vardir bende elimden geleni yapmaay calsiiyorum oglum icin mutlu olsun diye .10 tane oyuncagi var daha cok varda kedisi kopegi tavsani arabasi topu laptopu telefonu vs vs hepsinin ne oldugnu biliyo hani kedi oglum nerdeymis diyorum getiriyo yada gozuyle ona bakiyo.

evet ben ilgisizimde ogluma bunu kuslar ogretti degilmi hemde bunlari ogrenelei aylar oluyo.masalah herseyi biliyo ogrettik babssiyla bardak su icimeyibirak sasal siseden bile iciyo .cayira bayira saliann bir cocuk yok.yok ortada siz beni baskallriyla karistiyorusunuz heralde.heh yani cocukla cok guzel oynarsan ocouk hic biryeri kurcalamz mi pehhh diyorum bende buna cok guluyorum !!!

ben anne değilim bu konuda hiç tecrübem yok ama aklıma geldi yazdıklarınızı okurken,müzik dinletmek iyi gelir çocuklara diyorlar,müzik dinletseniz,oynasanız?

ben anne değilim bu konuda hiç tecrübem yok ama aklıma geldi yazdıklarınızı okurken,müzik dinletmek iyi gelir çocuklara diyorlar,müzik dinletseniz,oynasanız?

canim dinlatiyorum zaten sevdigi muzikler sarkilar var onlari duuyunca kalkip oynuyo zaten herzaman ise yaramiyo ama.

azusena allah kolaylık versin canım o uykuya geçiş zorluğu bizdede var ben uyutmaya çalışırkende eline oyuncak vs. bişey vererek biraz kolaylaştırmayı başardım. gece uyanmaları bizdede çok fazla. inan 3 aylık kızım gecede birkez uyanırken 28 aylık oğlum 2-3 kez kalkıyor. zamanla düzelecek artık napalım. benim oğlum gece uykusu hiç bilmeyen bir çocuktu hep gündüz uyur sabah ezanı okunana kadar otururdu hala gündüz daha kolay uykuya geçiyor. bide aklında yapmak istediği bişey varsa yada tam eğlenceli bişeyin ortasındaysa da uyumak istemiyorlar.

azusena....

her türlü şeyden çok çabuk sıkıldığına göre sanırım dikkat sorunu var. yani dikkatini uzun süre bir noktada toplayamıyor çocuk.çok dikkatli yazmak istiyorum.yardımcı olmak adına gönül kırılsın istemem..acaba bir çocuk nöroloğu ne der bu konuda...benim ki sadece bir fikir...alırsın almazsın.beğenirsin beğenmezsin.senin çocuğun hasta al dr a götür demek değil yazdıklarım.zaten götürmüşsün de..götürdüğün çocuk nöroloğumuydu.yoksa bir çocuk dr u mu...

bu arada,,,,,,herkese HAYIRLI RAMAZANLAR

canim oyuncak verince iyice ilgisi dagilip uykudaqn tamamen uykudan olmasin.peki canim 28 aylik oglun kalip napiyo?

canim benim oglum 20 gun kadar yogun bakimda kaldigi icin biz oglumuzu 4 ay boyunca nerdeyse haftada 2 kez dokyora goturduk rahatsizligida sik rasatnana birsey olmadigi iicn hep proflara goturduk.ozellikle zekasi bakimdan .en son prof dediki bu beni cok ciddi sekilde dinliyo bir daha gelmenize gerek yok dedi.

birden ben internette bebeklerin dikkatinin nzaten kisa sureli oldugunu bu yuzden tv izletirken yemek yedirilmemeliymis boyle yaziyodu.yinede tesekkurederim canim.yakin zamanda goturdugum doktorda zeka ve beyinsel gelsiminde bir sorun olamdigini soyledi.

anladıgım kadarıyla burda bazı arkadasların çook uslu bebekleri var..2 dk.durmayan deyince lafın gelişi 2 dk.dediğimizi sanmıslar..siz hiç kucagınızda bebeğiniz varken mecbur kalıp tuvalete oturdunuzmu?ben oturdum hemde kaç kere..nefesini tutacak kadar morarana kadar ağlayıp hiçbişeyden memnun olmayan kucagında gezdirirsin yok yatırırısın yok indirirsin yok sürekli ağlayan bi bebekle bu şekilde yaşadıgınız aylarınız olmadıgı için ne var canım aglasın aglaya aglaya büyüsün diyebiliyosunuz..buna yemek yapamamayı kendime degil ona yemek yapamamayı da ekliyorum hiç durmadıgı için..eşime yalvarıdım bi yarımsaat daha işe gitme de ben yemegini yapayım diye..kazara uyursa kendime bişeyler yapar hızlıca yer hemen uyurdum gece 8000 kere uyandıgı için hemen dinleneyim diye..kahvaltı bulasıgı da dahil ve diğer birikenleri gece 1 de yıkadınızmı hic? kızım 15 aylık daha yeni yeni işte dışarı falan çıkınca o ağlamaya başlamadan dönüyoruz..burda konuşan hicbir anne cahil degil..ama yaşadıklarımız her bebek gibi farklı..tabiki bi dünya oyuncağı kitabı v.s.vardı ve tabiki onunla oyunlar oynuyorum ama ne zaman bundan anlamaya başladı 12-13 aylık oldugundan beri..kedi diyorum bakıyo kuş diyorum bakıyo hadi top oynayalım diyorum topu getiriyo..okuyoruz araştırıyoruz dinliyoruz anlamaya çalışıyoruz bi yerde bi hatamı yaptık diye..benim yazdıgım paylaşımlar 0-3 yaş gelişimiyle ilgili yazdıklarım kafadan atma değil kendisini çok sevmesemde çocuk eğitiminde bi yer edinmiş bi kadın olan "sabiha paktuna keskin" in söyledikleridir..onu okuyup öğrendiklerimdir..bende kafayı yeme düzeyinde bi yerde yanlışmı yaptım arayışı içindeydim tıpkı iyi ve ilgili bi anne olan azusena gibi..ama anladımki bende bi sorun yoktu ben ona gereken herseyi elimden geldigince yapıyodum sadece aglıyoduda aglıyodu..2 aylıkkende öyleydi 10 aylıkkende öyleydi..kameraya çekmişiz dönem dönem kız hespinde sadece ağlıyo
sonuçta çocuklar bizim çocuklarımız..ne ekersen onu biçersin mantıgıyla herkese hayırlı evlatlar,sağlıklı huzurlu mutlu çocuklar ve iyi yetişmiş bir nesil diliyorum :)

canim oyuncak verince iyice ilgisi dagilip uykudaqn tamamen uykudan olmasin.peki canim 28 aylik oglun kalip napiyo?

canım öyle olunca biraz oyuncağa ilgi gösteriyor ama sonra uykuya sakince geçiyor. uyanınca bazen su istiyor bazen mama diyor bazen bi oyuncak alıp geliyıor. bazen tv. açıyor bazen sarılıp geri yatıyor. ama mutlaka uyanıyor :)

arkadaşım dur kızma işte diyorsunya herkes kendince bi çıkış yolu bulmaya çalışıyor. inan bende aynı senin geçtiğin yollardan geçtim diğr bir çok kadın gibi.. bizde kimseyi yargılama niyetinde değiliz.. kendi çocuklarımızda işe yarayan bazı şeyleri paylaşıyoruz belki bi faydası olur diye.. bizim ailede toplam 8 çocuk var benim oğlana yetişebilen yok 10 yaşında çocuğun yapmadığı şeyleri yapıyor onlarayaramazlık gösteriyor düşün artık..

harfiyyen katiliyorum canim sana sanki benim oglumu anlatiyosun bukadar mi benzerlik olur.bakalim benimkide 1 yasina az kaldi insallah oda beni anlamaya baslar yakinda..opuyorum bebisinide senide sevgiler

denicem canim mutlaka her yonteme acigim..

canım hayırlı ramazanlar olsun .........gececek elbet bu gunler ..ben bıle beklıyorum sabırla ...yazılan her yazı cok guzel her cocuk cok farklı bırbırınden benım üçüzler bıle üçüde cok farklı hepsının huyunu anlamak cok zor ama anlayınca daha kolay oluyo sankı cok ıyılermıs gını sımdıde ıkı yas sendromuna gırdık...........rabbım kolaylık versın tum annelere....yasıtlarını bulmaya calıs onlarla sık sık beraber olsun bu cok onemlı........ve bol bol sev canım bunu hıssettır ona...........benım bıde onaltı yasında bır oğlum var ..ergenlıklerı dahada sabır ıstıyor....benımkıler uyandı optum canım gelısmelerı yaz oğlusunun

canım hayırlı ramazanlar olsun .........gececek elbet bu gunler ..ben bıle beklıyorum sabırla ...yazılan her yazı cok guzel her cocuk cok farklı bırbırınden benım üçüzler bıle üçüde cok farklı hepsının huyunu anlamak cok zor ama anlayınca daha kolay oluyo sankı cok ıyılermıs gını sımdıde ıkı yas sendromuna gırdık...........rabbım kolaylık versın tum annelere....yasıtlarını bulmaya calıs onlarla sık sık beraber olsun bu cok onemlı........ve bol bol sev canım bunu hıssettır ona...........benım bıde onaltı yasında bır oğlum var ..ergenlıklerı dahada sabır ıstıyor....benımkıler uyandı optum canım gelısmelerı yaz oğlusunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…