cevabin iicn cok tesekkur ederim canim cok saol.benim pasam disari cikmayi cok seviyo bayliyo ama kucakda gezcek beyfendi yoksa arabasina tobe billah binmiyo binsede 5 dkya kalmadan basliyo zirlamaya.surekli cikamiyorum dediim gibi 40 derece sicak vra evde zapt edemiyorum sanirim oglum yanina kendi yaslarinda bi cocuk isityo .cocuk yapmakdan feci sekilde korktugum halde belki ise yaraa diye tekrara anne olmayida dusunmuyo degilim .yaninda bir cocuk oldumu cok mutlu .evde cani cok sikiliyo yatak odama giriyo cekmecleri acip ne varsa yere indiriyo atiyo heresyi sirf aglamsin istedigi olsun diye gikiimi cikartmiyorum inanki ama oda 10 dkaya kalmadan savas dan cikmis gibi oluyo.
parmaginda oyanatiyo bizi hemde fildir fildir .dediklerini yapcam canim onu bolye kabullencem sakin olcambu nekadar iyi bilmyiorum ama baska turlu yapamam zaten .offffffff offffffffff cocuk buyutmek cok zor is cok
ya oncelikle allah sabir versin diyorum sana gercekten zor...
kucuk pasayi bir krese yazdirsan en azindan yarim gun yada 2-3 saat senin icin ii olabilir cunku o orda diger cocuklarla oynar yorulur eve gelince seni ozledigi icin huysuzluk yapmaz die dsunuyorum bi dene istersen:)
kötü anne değilsin... sadece onu anlamadığın için bu sorunu yaşıyorsun... 2 yaşında henüz... sana kırgınlığından parkta gülümsemiyor... başka çocuklara gülebilir ama minicik kalbiyle senden bu şekilde intikamını alıyor... asla inatlaşma, asla bağırma, asla parmağını bile kaldırma... inan bana bunun rövanşı çok ağır gelir ondan sana... uyumaması, ağlaması tamamen BENİ ANLAYIN isyanlarından... annesi, biliyorum çok zor ama hep sarıl.. hep öp... ısrıp saçını başını yolsa bile '' seni çok seviyorum'' diye sarıl.... saçma gelecek biliyorum ama bunu 1-2 gün dene onun nasıl değiştiğini göreceksin...2 yaş sendromunu araştır... ne şekilde davranman gerektiğini öğren... zor ve delirtici bir dönem.. ama bilinçli olursan 2 yaş sendromu sanada vız gelecek... sana tavsiyem sabiha paktuna keskin'in sitesine gir.. oradaki makalelerle başla vede 3 önemli kitabını edin.... nedemek istediğimizi anlayacaksın... bol şans.......
Canım kolay gelsin tabi ilk öncelikle ama biliyorsunki şimdiki çocuklar böyle benimde 13 aylık bir oğlum var ben çalışıyorum üstelik gerçi senin tatlı oğlun baya huysuzmuş benim oğlan tam olarak öyle değil geceleri güzel uyur gün içindede gündüz anneannesi bakıyor akşam ben eve gelince çıldırıyor babasına dahil hiç kimseye gitmiyor hep kucağımda taki yatana kadar sanırım beni çok özlüyor biraz sitem yapıp mızmızlanıyor bizimkininde oyuncak oynama alışkanlığı yok ama dışarı çıkınca kedi gibi ....Anlattıkların çok zor ben bile birkaç saat te sıkılabiliyoruım ama onlar dünya tatlısı boşver onlar daha bebekler bakarsın daha sonra uzmanlardan destek alırsın halledilemeyecek hiç birşey yok Rabbim hastalık vermesin sağlıklı olsunlar gülücükleri yeter biz anneler evlat için herşeye katlanırız değilmi bir yakınım derdiki çocuklu kadın tek kollu kadındır...Bebişinle sağlıkla kalın....Mızımız şirini öp benim için annesi...
canim saolasin biliyorum bana yardim etmek isitiyorsun kusmukla oynamayi bende hic duymadim ama basima geldi duymus ayrica gormus oldum malesef. bak canim ben yabanci anneleri gercekden kati buluyorum iyimi kotumu yapiyolar bilmiyorum ama katilar.esim anlaityo amerikadayken oturdugumuz sitede spor salonu vardi esim spor yapmaya inmisdi oraya bende evde yemek filan yapiyodum .gelince dedki bana az once jime bi kadin geldi bebgini ana kucagina oturtmus yeni dogmus bebek koymus oraya tozun topragin icine cocuk agliyo kadin hic tinlamiyo spora devam ediyo dye anlaitoy .ayrica cocuguna karsida tavirliydi senin yuuznden aldim bu kilolari gibiydi diyo.ben de ozman hamileyim esimle dedikki bizde oyle yapalim fazla yuz vermeyelim tepemize cikmasin bebek sonucda aglicak tabi dedik .ama dedigmizi yapamdik.
burda dogum hikayemi paylasmisdim uzun uzun oglum dogunca yogun bakim alinda 2 hafta beslenemedi nefes alamiyodu solunuma bagliydi.hastaaneden cikmaya son 3-4 gun kala emzirmeye baasladim.oglum kokuma alsiti birak gitmek oyle zor geliyoki o agliyodu ben agliyodum hemsirelerin elinden de icmiyomus sutunu .gercekden cok zor gunlerdi bi turlu unutamadim suan bile gozlerim doluyo yazzarken .
sonra hastaneden cikinca tabi dunyalr bizim oldu.hep orda agladi agladi hic bakani olmadi simdide biz hic aglatmayalim dedik,ama biraz ipin ucunu kacrdik galiba toplayamiyourz canim isde boyleee
daha 1 yaşında..ne sınırı bilebilirki? anca 6 aydır farkında hayatın..bu kadar kötü söylemeyin bence..yapılan her davranış iyi yada kötü onda iz bırakır..boşuna demiyolar 0- 6 yaş kişiliğin temeli diye..ne alırsa o yaşlarda alınıyor ve özellikle güven dıygusunun gelişimi 0- 3 yaş arasında olurmuş..çevrenize bakın kendine güvensiz bi tarafı eksik kişilerin kendi bebeklik yada çocukluk dönemi mutlu mesut geçmemiştir eminim..3 yaşından sonrası için cocugu cezalandırın kızın bağırın çağırın nedenini anlayacaktır ama bu yaşta sınırı,cezayı asla anlamaz..
Çocuk sınırları bilsin derken kızın dövün demedim bazı arkadaşların o nasıl bilsin filan gibi
tepkilerini anlamadım.2. bebeğimi büyüteceğim Allah kısmet ederse az çok bebek ve çocuk psikolojisi
hakkında bilgim var.Ama bırakın 6. ayını anne karnındayken bebeğin kişiliği gelişiyor sizin psikolojiniz
dışardan duyduğu sesler bile etkiliyor.Her dediğini yapalım olayına katılmıyorum o yüzden.Çocuğu şımartmadan
dengeli bir şekilde yetiştirmek gerekir diye düşünüyorum.Tabii herkesin yetiştirme tarzı vs. farklı ona da saygı
duyuyorum.
Bu edepsizler aynen öyle yapıyorlar,yüz verirsen astarını almadan yakanı bırakmıyorlar,astarını versen ortadan yırtıp çadır yapıyor,onu da kafandan aşağıya geçiriyorlar..aynen katiliyorum
bebekler 3. aydan itibaren baslar şımarıklık ağlamasına ne 2,5- 3 yaşı Allah aşkına
kızım 6 aylık ve maşallah kaşik kadar gotuyle bizi parmagında oynatmak istiyo soytari
bi oyuncakla 10 dk oynar sıkılır atar baslar söylenmeye
başkasını veririm begenmez atar baslar zırlamaya
karnı tok mu? tok
altı temiz mi? temiz
uykusu mu var? yoo...
hasta mı? hayır
sadece şımarıklıktan zırlıyo
işte böyle durumlarda hiç yüz vermiyorum, ağla için acilir diyorum
5 dk söyleniyo kendince sonra cevresinde oyniycak bişi bulup ona daliyo
benim annem benle her dk ilgilenmiş mi?
ne gezer kadın tarlada bahcede çalişmaktan emzirmeye zor zaman bulurmuş
ee noldu?
ezik bi kişilik mi oldum?
özgüven eksikliğim mi var?
peeehh...
gülerim sadece...
cocugun her istediğini yapmak şımarık, hiç bişiyden memnun olmayan, doyumsuz bir ebeveyn olmasını sağlar sadece...
hayatım, hala HUYSUZ diyorsun.... gelişiminin bir parçasını yaşıyor bebeğin... oku dediğim makalelere göz atmamışsın ama ben bebeğin hatırına yazıyorum............ 0-3 yaş anneye bağlılık dönemi...... yani yapışık ikiz gibi olmanızı bekler bebek... çünkü o seni yani annesini kendisinden bir parça olarak görür.. yani sen onun henüz tam olarak bilmediği şu koskoca dünyanın eli- ayağı- gözü- bacağısın... bizde oğlumla yapışık ikiz gibiyiz... kangurular gibi deskte olur.... en önemlisi bunu bilmen... 0-3 yaş çocuğu kesinlikle ağlatılmayacak..... tabiki kızdığın istemediğin hareketleri yapacak... ama bunu ilgisini farklı yönlere çekerek, o anda dikkatini başka sevdiği şeylere yönlendirerek geçiştirebilirsin... bebeğin ısıracak, inatlaşacak..... sen '' yapma'' dedikçe daha da yapacak.... geceleri yanında uyu... onun ne kadar özel olduğunu hissettir... ne yaparsa yapsın kızma... seni o minicik aklıyla acayip tahrik edecektir bağırman için... saçını koparark çekse bile sarıl vede seni seviyorum de......... birşeylerin değişeceğini göreceksin.
azusena seni okuyunca çok şaşırdım. çünkü benimde 13 aylık bir kızım var. hemen hemen aynı şikayetleri yaşıyoruz.
o da 3 aylıktan sonra emmek istemedi. doğduğundan beri aksiydi , sürekli ağlardı. uykuya yatırırken ağlar, kalkarken ağlar.sürekli bir ağlama halinde. derdi var mı yok ??
işten eve geliyorum inanır mısın 2 saat birbirimizi görüyoruz onda da kafam bir dünya oluyor resmen. kucağıma alıyorum yere bırak diyor. yere bırakıyorum kucağına al diye ağlıyor. sanki bile bile yapıyor. ama artık bende takmıyorum ağlamalarını. çünkü sakinleştirmem mümkün değil. evin içinde sürekli bir ağlama sesi var.bir yere gitsek burnumdan getiriyor. istediği olmasın kendini yerden yere atıyor. çok sakin yaklaşıyorum asla kızmıyorum. hatta şimdiden bile açıklama yapıyorum ama dinleyen yok :)
sen kötü bir anne değilsin , kendini suçlama. şansımıza bize böyle modeller denk gelmiş. allah sağlık versin canları sağolsun ama yapacak birşey yok. ağlaya zırlaya büyüyecekler. kızlar daha uslu olur diyorlar ama benimkisi tam bir canavar. hatta geçen gün teyzem kızım sana üzülüyorum arada bunu bana bırak da dinlen diye teklifte bile bulundu :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?