artik sabrimin sonlarindayim!!!

Newjersey nasil bilincli ve örnek anne oldugun bu yazinda belli canim. Takdir ederim senin gibi anneleri.

canim saolasin biliyorum bana yardim etmek isitiyorsun kusmukla oynamayi bende hic duymadim ama basima geldi duymus ayrica gormus oldum malesef. bak canim ben yabanci anneleri gercekden kati buluyorum iyimi kotumu yapiyolar bilmiyorum ama katilar.esim anlaityo amerikadayken oturdugumuz sitede spor salonu vardi esim spor yapmaya inmisdi oraya bende evde yemek filan yapiyodum .gelince dedki bana az once jime bi kadin geldi bebgini ana kucagina oturtmus yeni dogmus bebek koymus oraya tozun topragin icine cocuk agliyo kadin hic tinlamiyo spora devam ediyo dye anlaitoy .ayrica cocuguna karsida tavirliydi senin yuuznden aldim bu kilolari gibiydi diyo.ben de ozman hamileyim esimle dedikki bizde oyle yapalim fazla yuz vermeyelim tepemize cikmasin bebek sonucda aglicak tabi dedik .ama dedigmizi yapamdik.

burda dogum hikayemi paylasmisdim uzun uzun oglum dogunca yogun bakim alinda 2 hafta beslenemedi nefes alamiyodu solunuma bagliydi.hastaaneden cikmaya son 3-4 gun kala emzirmeye baasladim.oglum kokuma alsiti birak gitmek oyle zor geliyoki o agliyodu ben agliyodum hemsirelerin elinden de icmiyomus sutunu .gercekden cok zor gunlerdi bi turlu unutamadim suan bile gozlerim doluyo yazzarken .

sonra hastaneden cikinca tabi dunyalr bizim oldu.hep orda agladi agladi hic bakani olmadi simdide biz hic aglatmayalim dedik,ama biraz ipin ucunu kacrdik galiba toplayamiyourz canim isde boyleee

cnm eğer yapabilirsen işaret parmağını bebğinin alnın ortasına koy "celle şanallahü ya şehit " i oku allahın 99 isminden biri bu bebğini sakinleştirir arada bir yap bin defa okuman lazım uyurken yapabilirsin allah yar ve yardımcın olsun cnm.unutma insandan dost olmaz gerçek dost allah tır yani yalnız değilsin aslında, sıkıldıkça ayetel kürsi oku rahatlarsın öpüyorum.

saol canim Allah razi olsun mutlaka denicem.bugun baslicam insallah.amin canim Allah hepimizin yardimcisi olsun.soylediklerini dikkate alicam yapicam insallah .bende opuyorum tekrRDAn saol canim.burda sizlerle derlesmek bile cok iyi geliyo hepinize ayri ayri cok tesekkuur ederim

Canım kolay gelsin tabi ilk öncelikle ama biliyorsunki şimdiki çocuklar böyle benimde 13 aylık bir oğlum var ben çalışıyorum üstelik gerçi senin tatlı oğlun baya huysuzmuş benim oğlan tam olarak öyle değil geceleri güzel uyur gün içindede gündüz anneannesi bakıyor akşam ben eve gelince çıldırıyor babasına dahil hiç kimseye gitmiyor hep kucağımda taki yatana kadar sanırım beni çok özlüyor biraz sitem yapıp mızmızlanıyor bizimkininde oyuncak oynama alışkanlığı yok ama dışarı çıkınca kedi gibi ....Anlattıkların çok zor ben bile birkaç saat te sıkılabiliyoruım ama onlar dünya tatlısı boşver onlar daha bebekler bakarsın daha sonra uzmanlardan destek alırsın halledilemeyecek hiç birşey yok Rabbim hastalık vermesin sağlıklı olsunlar gülücükleri yeter biz anneler evlat için herşeye katlanırız değilmi bir yakınım derdiki çocuklu kadın tek kollu kadındır...Bebişinle sağlıkla kalın....Mızımız şirini öp benim için annesi...

Kusmuguyla oynamasi demek, bütün bakterilerin eve yayilmasi demek, o cocugun baska oynayacak birseysi yokmu?

Kusura bakma canim ama inan kafam hala o konuda, bir yandan hepiniz mutsuzsunuz, sabriniz yok öte yandan gülücügü yeter diyorsunuz.
Bu bana cok sacma geliyor neticede anne güclü ve mutlu olursa cocukda mutlu olur.
Nedense hep bu zamani anneler sinir krizleri icinde. Cocukla bas edememe problemi.
Cünkü anne ve baba dogru egitimi vermedikleri icin.
Sonrada yatistirici veya uyku hapi sormak bile ne kadar aciz bir durum.
Bence daha cok cocuk egitimi hakkinda kitap okumak lazim.

Bence sorun şu ki bebeğinize sevginizi göstermiyorsunuz.
Ama ağlamasın, mutlu olsun diye uğraşarak onun sizi kullanmasına izin veriyorsunuz.
Henüz 1 yaşında bunu hesap edemez demeyin. Öyle bir ediyorlar ki.
Bebeğinizle bol bol konuşun derim. Neyle ilgili olduğu önemli değil. Ve her fırsatta ona sarılın.
Sizin sıcaklığınızı hissetsin.
Ve ne olursa olsun bağırmayın. Bu da etkilemiş olabilir. O sinir harbiyle bağırırken kendinizi aynada görseniz siz bile korkarsınız.
Kaldı ki o henüz bebek.
Ağlama nöbetlerinde de konuşun onunla. Ağladığı sürece üzüldüğünüzü ve istediği şeyin asla olmayacağını söyleyin.
Kararlı ve net olun. Ve ağlaması bitene kdr istediğini yapmayın.
Saatlerce ağlayacak hali yok.
Dikkatini başka yöne çekmeyi deneyin. Camdan bakın, komiklik yapın ama doğal olun. Amacınız onu güldürmek değil dikkatini yönlendirmek olsun.
İşe yaramazsa mümkünse o ortamdan da uzaklaşın ama gizlice gözleyin bebeğinizi.
Bunlar işe yarayacak yöntemler. Umarım yardımı olur.
Ve eğer evde huzursuz bir ortam varsa mümkün değil bebeğiniz düzelmez. Yanında kavga etmemekle ona hissettirmiyor olduğunu düşünmeyin. Sizin her duygunuzu hissediyor. Eşinizle ilişkinizi gösden geçirin derim.

Sevgiler.

canım bu yazılanlara aynen katılıyorum ama burda yazanların çoğu 2,5-3 yaş ve sonrası için geçerli..bizim bebiş 1 yaşında:) onun için esas olan ihtiyaçlarının karşılanması..söylediğin lafı anlayabileceği onumu istersin yoksa bunumu dediğinde cevap verebileceği bi yaşta değilki..yada cezayı anlayabilecek bi yaşta da değil..seçenek sunsan onada cevap verebileceği bi yaşta değil..yatağına gidermisin lütfen desen tamam anne diyecek yaşta da değil..
"3 yaşından önce annesi gözünün önünden kaybolsa annesinin varlığını sürdürmekte olduğunu kavrayamaz , annesi yoktur ve birdaha olmayacağı kaygısına kapılır.anne yoklugunun anlamı çocuk için yaşamın sonudur.
yaşamın ilk 3 yılında ihtiyaçları ertelenen ve ilgisiz bir tutumla büyüyen çocukta bağlanma oluşmaz.yetişkin dönemde karşı cinse bağlılık,sadakat ve güven duygularının gelişmeside güç olur.
yaşamın ilk 3 yılında çocuk ona bakan kişinin onun ihtiyaçlarını karşılamak üzere heran yanında oldugundan emin olmalıdır.ikisi birbirne adeta yapışık yaşamalıdır. ağlaya ağlaya susmayı ögrensin her ağladıgında yanına koşarsam şımarık olur düşüncesi yanlıştır. bu dönemde açlık gibi iç uyaranlar ile uyarılan bebeğin ihtiyaçlarının anında karşılanması gerekir. acıkınca hemen beslenmeli altını kirletince hemen bezi değişmeli ağlayınca hemen kucaga alınmalı ve şevkat gösterilmelidir. bu şekilde başkalarına güvenin temeli oluşur..kendini emin ortamda hisseder ve çevreyi araştırarak ögrenmeye daha güvenli ve istekli başlar.. bu ögrenme mekanizmalarını olumlu etkileyerek çocugun zeka gelişimine katkıda bulunur. bu yaklaşım çocugu asla şımartmaz.. bu görüş yanlıştır. çocugun gelişme mekanizmalarını bilmeyen yetişkin mantıgının ürünüdür. çocugun içsel dinamiklerini bilmeyen bir yetişkin bakış açısı ile yaklaşıldıgında çocugun gelişmesinin ne denli örseleneceği dehşet vericidir. o nedenle çocugun gelişme aşamalarının bilinmesi,bu aşamalara göre çocuga davranılmasının önemi ne kadar tekrarlansa azdır.
sabiha paktuna keskin"
demiş:) dur bekle yapma etme gibi şeyleri bile 2 yaşından önce yapmayın diyor.ben salın cocugu gitsin her dediğini yapılması lazım demiyorum asla..bunun bi zamanı olduğunu söylüyorum. azusena eger orda bulabilirsen sabiha paktuna keskinin çocuk gelişimi kitaplarını okuyabilirsin. amerikayı örnek vermiş bazı arkadaslar. o cocukların hangisi büyüyünce ne kadar mutlu ne kadar paylaşımcı ne kadar aile düzenleri var ne kadar arkadaşlık dostuk yaşayabiliyolar? bencil sadece kendini düşünen ruhsuz duygusuz insanlar çogu..bunun nedeni ne sizce? muhtemelen bebekken ağlaya ağaya çooook kalmışlardır yalnız başlarına..ben böyle bi çocuga sahip olmak istemem açıkcası..

Son düzenleme:
Kesin bir dengesizlik var bu iste, normal degil anne baba ve cocuk davranisi.
Bir yandan baba sakinlestirici istiyor eczaneden, anne kusmuguyla oynamasina izin veriyor.
Cock her daim agliyor. Bu ne bicim düzensizlik?

bi ev dolusu oyuncagi var emin ol.biliyomusun bnde bayilmiyorum .nezamn kussa deli gibi hali temizliyrum.basksinin yaninda yapsa rezillik burda anlatmamda hic uygun de3gil ama cok antin kuntin huylari var onu demk istiyrum.

zamane cocuklarinda kaynaklaniyo bnce bu durum evet ogluma kizip sinirleniyorum ama evet bir guluyo herseyi unutturuyo butun sinirim geciyo.bu 2 gunluk 3 gunluk bir olay degil dogdugundan beri boyle.hep bir bilene sormakda hezamn fayda vardir dedim konu aciyim yardim eden olur elbette dedim ama sikayet eden bir anne olmak istemedim buyuzden yapmadim ama dedigim gibi sabrimin sonlarindayim .ne yerde duruyo ne gokde .

ben benimde esimin de bu konuda elimzden geldigini yaptigimizi dusunuyorum .sizin cocgunuz usluysa bu sizin onu iyi yetsitirdgigini gostermez huy bu bazi cocuk melek gibi upuslu .

aciz bir durum gormuyorum ben ne demek bu simdi ya?ne acizligi evet yoruldum akl istiyorum acizlikle itamizniz hic hos degil kabul etmiyorum bunu.uyku hapi istemedim sinirleince onu yatistircak bir ilac yada bi yontem varmi diye sordum cunku artik tak dedi.doktorda vermedi zaten .biz okumuyoruz saniyosunuz heralde elbette okuyoruz ama bizim oglana uyan birsey yok biz bulamadik yada bilemiyorum.dedigim gibi siz almanlari ornek alin devam edin ben yapamam zaten pekde sevmem o milleti neyse teskkur ederim

niye kusmuga bu kadar takıldı herkes anlamadım gerçekten..yerde su da olsa oynamak istiyolar..o bi kere ondan çıkan bişey..ona ait bişey..o kadar önemli ki o onun için..onu iğrenç bişey gibi gösterip hemen önünden deli gibi temizlemek de çok yanlış değilmi sizce? ona ait bişeyin ne kadar kötü oldugunu pis olduğunu ona öğretir bu sadece..sevilmediği iğrenç oldugu pis biri olduğu duygusunu vermezmi bu ona..anal döneme girdiklerinde 18 aydan sonra kakalarını baş köşede tutmak istiyolar.hatta bi arkadas yazmıştı okşamak istiyo diye..o çünkü onun en kıymetlisi ona ait onun çıkardıgı bişey..bu kadar kusmuga takılmayın bence dua edinde bebişleriniz kakalarına yapmasın aynı şeyi :)

canim tesekkur ederim yorumun icin inan esimle hic bir problemim yok gayte iyidir aramiz arad tabiki tartisiriz ama bagrismayiz hic oyle huylarimiz yokdur evde huuzursuz bir ortam yok yani.aglamsin diye her degini yapiyorum evet ama bu yanlis anlasilmasin lutfen hep oglumla vakit geciriyorum zatn surekli kucagimda sarilip opusuruz her oglumla ne biloyiyim dediginiz gibi hep konusurum nebiliyim suran agzin suran burunun hadi parmakalrini syalaim hadi arabalarinla oyanayalim diye konusurum ama cok sikilgan 2 dk oynuyoruz sonra istemiyo disari cikmak isiityo adda diyo diasi 40 derece nefes alinmiyo nasil cikariiyim olmuyo sabah cikariiyorum bide aksam babasi gelince hic yorgunum demez oyle bizi gezdiri babasida cok ilgilenir hakkini kesinlikle yiyemem ama gel gor ki oglum agliyo surekli .

hehh canim sana aynen katiliyorum harikasin muhtesemsin ayakda alkisliyorum

onlar isde guya cocuk yetistiriyo cocuk kendi kendine buyuo isde yabancilardan bahsediyorum.sonra cocuk 18ine geliyo hop kapianin onune .ben ord alisveris yaparken filan goruyorum herkez tek icim aciyo ya hepsinde ya bi kedi yada kopek ama hepsiide yanliz ve bencil.

Kesin bir dengesizlik var bu iste, normal degil anne baba ve cocuk davranisi.
Bir yandan baba sakinlestirici istiyor eczaneden, anne kusmuguyla oynamasina izin veriyor.
Cock her daim agliyor. Bu ne bicim düzensizlik?

eczane nerden cikti benim esim gidip de oyle birsey yapmadi birkere yanlis anlmisiniz besbelli.yardim edicekseniz buyrun edin ama yok aile hayatimi elstirip dengesizlik acizlik cocuk yetistirememegibi elstiride bulancaksaniz daha fazla yorulmayin isterseniz?

evet canim bende anlamadimzaten niye bu kadar takildi bu konua oynam ak isityo ben napiyim benim cok mu hosuma gidiyo sanki.

tamam canim merak etme.aslinda deli gibiden kastim hizli degil iyi guzel temizliyorum demek evet oynamsi hos degil her dedigine evt demekde hos degilama dah bir yasinda bile degil anlamiyoki .aman ben benim cocugum kucagima doya doya doya buyusun istiyorum sunun surasinda daha kac sene gelcek kucagima simartmak iyi degil elbette ama simardi bikere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…