Canim benim bizde sana yardim etmek icin burdayiz ve zaminimizi veriyoruz.
Ama inan bana yaptiklarin normal degil, agalayayacak tabi, cocuk bu.
Ama sen bu yasda zaptedemez isen cocugunu daha 3-4 yasini düsünmek bile istemiyorum.
Cocuk egitimi, hem madem Amerika`da yasadin, benim kadar biliyorsundur. Ben o anneleri hicde kati bulmuyorum, cocuklarida gayet uslu.
Dugumu söyle gecti böyle gecti artik eski zamanda kaldi sen annesin ve senin dediklerine uymasi lazim cocugun.
Ama inan istersen baska annelerede sor, kusmugunla oynamasi hic duymadigim birsey.
[ı]herkeze merhaba fikirlerinize cok ihtiyacim var lutfen yardim edin bana .sinirlerim cok bozuk.belki uzun olabilir kusura bakmayin lutfen.bu zamana kadar hep aman isyan etmeyim diye konu acmadim ama acmayi cok dusundum simdi tam sirasi yoksa sinir hastasi olcam.neyse gelelim konumuza.
Benim 1 hafta sonra insallah 1 yasina gircek dunyalar tatlisi bir oglum var.ama ben oglumu mutlu edemiyorum iyi bir anne degilim sanirim .ne yapsam olmuyo oglum mutlu olmuyo ben mi yapamiyorum yoksa oglumun huyumu bu bilmiyorum cok caresizim .yurt disindda yasiyorum kimim kimsem yok okadar daraliyorumki dar gunumde bi yanima kosanim yok.neyse oglumu biz nerdeyse hic aglamsin diye hep elimizden geleni yaptik .dogdu 2 aylikdi beni emmek istemedi ayakda gzdirerek emziriyim dedim alisdi 7 ay ayakda emzirdim ama ne emzirmek en az 2 ssaat emerdi emdikden yarim saat sonra tekrar emmek isterdi yine 2 saat 1 saniye oturtmazdi beni .emerken horul horul uyurdu ben bi oturmaya yelteniyim hadi onu gecdim ayakda durup biyere yasalaniyim kiyameti kopartirdi oyle boyle degil sanki cocucu parcaliyosun.emzirmekden nefret eder olmusdum.surekli kesmek istiyodum sutten ama esim sabret gecicek diye diye b una izin vermdi.neyse ogunler gecdi .
Ta bebekliginden beri olan bir uyku sorunumuz var kesinlikle uyumuyo nne gece ne gunduz gece yarm saatte bir kalkan bi cocuk gunnudze ben ayagimda sallaya sallaya 1 yada 2 saat uyutuyorum.sonra gecede sallanmak istemeye basladi gecede salliyorum surekli ben besigine koyuuyorum yarim saat sonra ciglik atarak uyaniyo.sinirlenmeyim diyorum ama yok olmuyo ister istemz kiziyorum bazen bagiriyorum bu sefer daa cok agliyo.neyse hadi bunlar huy diyelim gecelim.
Ben calismiyorum surekli oglumla beraberim oyun oynayalim istiyorum oglumla o istemiyor bir oda doluysu oyuncagi var gel oglum oynayalim diyorum hihhh diyo ceviriyo kafasini hemde mutlu degil surekli agliyo.babsi ise gitmeden bi yarim satt disari cikariyo getiriyo.ben oglen olmadan 1 ssat parka goturuyorum oglen oldumu bi=urasi cok sicak 40 derece oluyo mecbur oglen disari cikaramiyoru .salncakda sallanmayi cok seviyo ne sebeklikler yapiyorum parkda gulsun diye yok hih diyo ceviriyo yuzunu babasinada aynisini yapiyo.ama yanina 4-5 yasalrinda bir cocuk gelsin ona gulmekden oluyo beyimiz.cocuk gidince aynisi bende yapiyorum yine hihhhh diyo ceviriyo kafayi.aksam esim gelince 8 gibi yine disari cikiyoruz rahat 2 saat kadar bizim bocek bebk arabasina biniyo bir aglamasi var herkeze rezil ediyo biizi heerkez bize bakiyo ondanda mutlu oluyo.normalde cogu bebek arabaya binince surar dimi yok ona bindik mi ondanda basliyo aglamaya aglmaka ama ne aglamak bildigniz gibi normal bir aglama degil.benim sabrim kalmadi amma babasinda nerdeyse peygamber sabri vardir o bile bazen cok sinirleniyo.
Ne arabaya binip biyere gidebiliyoruz ne otobuse binebiliyoruz.hele bir ucak faciamiz var ne siz sorun ne biz anlatalim.kisacasi biz oglumuzu mutlu edemiyoruz bu beni cok uzuyo.bugun gece 11 buuckda yatti sbaah 8 de kalkdi ama gece de her yarim satte bir uyanmayi da unutmadi simdi uykusu geldi bana yapisiyo uyut diye aldim ayagima salladim nasil agliyo bende kizip bunu besigine koydum iceri gitiim o besiginde agladi ben icerde agladim.yok olmuyo ne yapsam beceremiyorum ben iyi bir anne degilim bu duusnce beni kahrediyo.nerde yanlis yapiyorum.bana bi yol gosterin napmam lazim lutfen.sizi nde bebginiz boylemi 1 yasinda ve mutsuz mu hic uymuyomu napiyosunuz bu durumda.
Ben artik umidi kestim gibi benim pasam uslanmicak tamam ama ben bu duurmda napmaliyim sinirlerimi nasil dizginlemeliyim dayaga karsiiym ama en sonunda onuda yapcam diye cok korkuyorum.okudugnuz iicn allah razi olsun.fikirlerinizi bekliyorum [/ı][sıze=2][/sıze]
cnm eğer yapabilirsen işaret parmağını bebğinin alnın ortasına koy "celle şanallahü ya şehit " i oku allahın 99 isminden biri bu bebğini sakinleştirir arada bir yap bin defa okuman lazım uyurken yapabilirsin allah yar ve yardımcın olsun cnm.unutma insandan dost olmaz gerçek dost allah tır yani yalnız değilsin aslında, sıkıldıkça ayetel kürsi oku rahatlarsın öpüyorum.
Newjersey nasil bilincli ve örnek anne oldugun bu yazinda belli canim. Takdir ederim senin gibi anneleri.
Canım doğumundan sonra sıkıntılı şeyler yaşamışınız Allah bir daha yaşatmasın.Sonrasında ki
çabanızı ve üstüne düşmenizi çok iyi anlıyorum.Ama uzun vade de sıkıntılı bir çocuk olarak geri dönmüş.
Hemen düzelmesi uyum sağlaması çok zor.Ama bir yerden başlamak lazım.Çok sabır ister ama sonrasında
inş sen de bebeğin de huzura kavuşursunuz.Ben ne kadar sana aktarabilirim bilmiyorum ama bak geçen gün
okumuştum şu yazıyı seninle paylaşayım.
''u Olumlu davranışı destekleyin
Anne babalar genelde çocuklarının yapmalarını istemedikleri şeylere kafa yoruyor. Bunun yerine yapmalarını istedikleri şeyleri öne çıkartıp, çocukları buna teşvik etmek gerek. Mesela “Söyler söylemez, yatağına gittin. Bu çok güzel bir davranış.” Ya da “Bak, çocuk arkadaşının düşen oyuncağını kaldırmasına yardım etti. Ne güzel değil mi?” Olumsuz davranışı yok etmenin en iyi yolu, olumlu davranışı yeri geldikçe desteklemektir.
u Öfke pratiği yapın
Çocuğunuzun korkunç öfke nöbetlerinden kurtulmak istiyorsanız, hafif öfke pratiği yapın. Ortada hiçbir gerginlik yokken ona şöyle deyin: “Şimdi bir oyun oynayacağız. Ben sana “Dışarı çıkmak yok” diyeceğim. Sen de sakince “Hayır, anne. Dışarı çıkmak istiyorum” diyeceksin. Ağlamak, bağırmak, bana vurmaya kalkmak yok.” Ona bunu 5 gün boyunca haftada 1 gün yapacağınızı söyleyin. Çocuk bu durumla gerçekten karşılaştığı zaman çılgına dönmek yerine, daha hafif bir reaksiyon gösterecektir. Kazdin Metodu denen yöntem de bu. Çocuğunuzla yaşadığınız en temel sorun neyse, sakinken onun pratiğini yapın.
u Küçüklere karşı açık ve net olun
Yöntem 1.5 yaşından başlayarak 15-16 yaşındaki çocuklara kadar işe yarıyor. 1.5-2 yaşındakiler bu oyundan anlamayacağı için onun boyuna inin ve gözünün içine bakarak şöyle deyin: “Az önce sinirlendin. Ama etrafa bir şey fırlatmadın veya bir yere vurmadın. Aferin, tam büyük bir çocuk gibi davrandın.”
u Öfke nöbetleri öğrenme anları değildir
Bir insan boğulurken, ona yüzme öğretilmez. Öfke nöbeti sırasında aileler çok tepkisel ve negatif davranıyor ve bu sinirli olan çocuğu daha da sinirlendiriyor. O ânı sakin kalmaya çalışarak, dikkati başka yöne çekerek geçirmeye çalışın. Olmuyorsa sakinleşene kadar odadan çıkın, sonra tekrar dönüp durumu kontrol altına alın.
u Ceza süresini artırmak başarı sağlamaz
En sık yapılan disiplin hatası mola süresini artırarak, bunu cezaya dönüştürmek. “Aynı şeyi bir daha mı yaptın, o zaman 5 dakika yerine 15 dakika odada kalacaksın” denmemeli. Böyle böyle, mola verme süresi 3-4 saate varıyor. Ve çocuk aynı şeyi, üstelik daha da kötü bir şekilde tekrar yapıyor. Olumlu davranışı desteklerseniz, ceza yöntemi nadiren işe yarar, yoksa yaramaz.
u Mola süresi 1-2 dakika olmalıdır.
Ve 10 dakikayı geçmemelidir. Amaç ceza vermek değil, çocuğu olumsuz davranışı sergileten unsurlardan uzaklaştırmaktır. Bu zaman çocuğa “Git ve yaptıklarını düşün” demek için uygun değildir. Çocuk sakinleşerek ve kavga etmeden yanınıza geri dönüyorsa, bu davranışı mutlaka yüceltin.
u Ya sana yapılsaydı, demeyin
Anne ve babaların en sık düştüğü tuzaklardan biri de çocuğa davranışının ne kadar kötü olduğu söylenirse, o kadar kolay vazgeçeceğini düşünmek. “Kardeşinin bebeğini kırmamalısın. Ya o senin en sevdiğin arabanı kırsa...” tarzında bir yaklaşım çocuğun davranışını değiştirmeyecektir. Önemli olan olumlu davranışı desteklemek ve bu tür örnekler vermektir. Biz büyükler bile transyağların ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz ama patates cipsi yemekten vazgeçmiyoruz.
u ‘Lütfen’ deyin
Otoriter bir ses tonuyla “Yatağa git” demek yerine, sakin bir tonla “Yatağa gider misin, lütfen?” diye sorarak daha kolay sonuca ulaşırsınız. Bu tüm insanlar için geçerlidir. Çocuklar da kendileriyle emir kipinde konuşulmasından hoşlanmaz.
u Seçenek sunun
Mesela sokağa çıkarken mont giymemekte ısrar eden çocuğunuza “Montunu giy” demek yerine pozitif bir ifadeyle “Yeşil montu mu, turuncuyu mu tercih edersin? Bence turuncu sana çok yakışıyor.” derseniz, büyük ihtimalle birini tercih edecektir. Tüm insanlar seçenek sunulduğunda, birini tercih etme yoluna gider.
u Olumsuz davranışın tekrarı normaldir
Hareketlerinde düzelme gözüken çocuğunuzun arada sırada olumsuz davranışı tekrarlaması çok normaldir. Tıpkı tuvalet eğitimini tamamlayan çocuğun, ara sıra altına kaçırması gibi... İnsan davranışlarında tam öğrenme gerçekleşene kadar olumlu ve olumsuz değişiklikler olur. Öğrendikten sonra ise yavaş yavaş olumsuzlar kaybolur. Hayal kırıklığına uğramayın.''' alıntıdır.
Kusmuguyla oynamasi demek, bütün bakterilerin eve yayilmasi demek, o cocugun baska oynayacak birseysi yokmu?
Kusura bakma canim ama inan kafam hala o konuda, bir yandan hepiniz mutsuzsunuz, sabriniz yok öte yandan gülücügü yeter diyorsunuz.
Bu bana cok sacma geliyor neticede anne güclü ve mutlu olursa cocukda mutlu olur.
Nedense hep bu zamani anneler sinir krizleri icinde. Cocukla bas edememe problemi.
Cünkü anne ve baba dogru egitimi vermedikleri icin.
Sonrada yatistirici veya uyku hapi sormak bile ne kadar aciz bir durum.
Bence daha cok cocuk egitimi hakkinda kitap okumak lazim.
Bence sorun şu ki bebeğinize sevginizi göstermiyorsunuz.
Ama ağlamasın, mutlu olsun diye uğraşarak onun sizi kullanmasına izin veriyorsunuz.
Henüz 1 yaşında bunu hesap edemez demeyin. Öyle bir ediyorlar ki.
Bebeğinizle bol bol konuşun derim. Neyle ilgili olduğu önemli değil. Ve her fırsatta ona sarılın.
Sizin sıcaklığınızı hissetsin.
Ve ne olursa olsun bağırmayın. Bu da etkilemiş olabilir. O sinir harbiyle bağırırken kendinizi aynada görseniz siz bile korkarsınız.
Kaldı ki o henüz bebek.
Ağlama nöbetlerinde de konuşun onunla. Ağladığı sürece üzüldüğünüzü ve istediği şeyin asla olmayacağını söyleyin.
Kararlı ve net olun. Ve ağlaması bitene kdr istediğini yapmayın.
Saatlerce ağlayacak hali yok.
Dikkatini başka yöne çekmeyi deneyin. Camdan bakın, komiklik yapın ama doğal olun. Amacınız onu güldürmek değil dikkatini yönlendirmek olsun.
İşe yaramazsa mümkünse o ortamdan da uzaklaşın ama gizlice gözleyin bebeğinizi.
Bunlar işe yarayacak yöntemler. Umarım yardımı olur.
Ve eğer evde huzursuz bir ortam varsa mümkün değil bebeğiniz düzelmez. Yanında kavga etmemekle ona hissettirmiyor olduğunu düşünmeyin. Sizin her duygunuzu hissediyor. Eşinizle ilişkinizi gösden geçirin derim.
Sevgiler.
canım bu yazılanlara aynen katılıyorum ama burda yazanların çoğu 2,5-3 yaş ve sonrası için geçerli..bizim bebiş 1 yaşında:) onun için esas olan ihtiyaçlarının karşılanması..söylediğin lafı anlayabileceği onumu istersin yoksa bunumu dediğinde cevap verebileceği bi yaşta değilki..yada cezayı anlayabilecek bi yaşta da değil..seçenek sunsan onada cevap verebileceği bi yaşta değil..yatağına gidermisin lütfen desen tamam anne diyecek yaşta da değil..
"3 yaşından önce annesi gözünün önünden kaybolsa annesinin varlığını sürdürmekte olduğunu kavrayamaz , annesi yoktur ve birdaha olmayacağı kaygısına kapılır.anne yoklugunun anlamı çocuk için yaşamın sonudur.
yaşamın ilk 3 yılında ihtiyaçları ertelenen ve ilgisiz bir tutumla büyüyen çocukta bağlanma oluşmaz.yetişkin dönemde karşı cinse bağlılık,sadakat ve güven duygularının gelişmeside güç olur.
yaşamın ilk 3 yılında çocuk ona bakan kişinin onun ihtiyaçlarını karşılamak üzere heran yanında oldugundan emin olmalıdır.ikisi birbirne adeta yapışık yaşamalıdır. ağlaya ağlaya susmayı ögrensin her ağladıgında yanına koşarsam şımarık olur düşüncesi yanlıştır. bu dönemde açlık gibi iç uyaranlar ile uyarılan bebeğin ihtiyaçlarının anında karşılanması gerekir. acıkınca hemen beslenmeli altını kirletince hemen bezi değişmeli ağlayınca hemen kucaga alınmalı ve şevkat gösterilmelidir. bu şekilde başkalarına güvenin temeli oluşur..kendini emin ortamda hisseder ve çevreyi araştırarak ögrenmeye daha güvenli ve istekli başlar.. bu ögrenme mekanizmalarını olumlu etkileyerek çocugun zeka gelişimine katkıda bulunur. bu yaklaşım çocugu asla şımartmaz.. bu görüş yanlıştır. çocugun gelişme mekanizmalarını bilmeyen yetişkin mantıgının ürünüdür. çocugun içsel dinamiklerini bilmeyen bir yetişkin bakış açısı ile yaklaşıldıgında çocugun gelişmesinin ne denli örseleneceği dehşet vericidir. o nedenle çocugun gelişme aşamalarının bilinmesi,bu aşamalara göre çocuga davranılmasının önemi ne kadar tekrarlansa azdır.
sabiha paktuna keskin"
demiş:) dur bekle yapma etme gibi şeyleri bile 2 yaşından önce yapmayın diyor.ben salın cocugu gitsin her dediğini yapılması lazım demiyorum asla..bunun bi zamanı olduğunu söylüyorum. azusena eger orda bulabilirsen sabiha paktuna keskinin çocuk gelişimi kitaplarını okuyabilirsin. amerikayı örnek vermiş bazı arkadaslar. o cocukların hangisi büyüyünce ne kadar mutlu ne kadar paylaşımcı ne kadar aile düzenleri var ne kadar arkadaşlık dostuk yaşayabiliyolar? bencil sadece kendini düşünen ruhsuz duygusuz insanlar çogu..bunun nedeni ne sizce? muhtemelen bebekken ağlaya ağaya çooook kalmışlardır yalnız başlarına..ben böyle bi çocuga sahip olmak istemem açıkcası..
Kesin bir dengesizlik var bu iste, normal degil anne baba ve cocuk davranisi.
Bir yandan baba sakinlestirici istiyor eczaneden, anne kusmuguyla oynamasina izin veriyor.
Cock her daim agliyor. Bu ne bicim düzensizlik?
niye kusmuga bu kadar takıldı herkes anlamadım gerçekten..yerde su da olsa oynamak istiyolar..o bi kere ondan çıkan bişey..ona ait bişey..o kadar önemli ki o onun için..onu iğrenç bişey gibi gösterip hemen önünden deli gibi temizlemek de çok yanlış değilmi sizce? ona ait bişeyin ne kadar kötü oldugunu pis olduğunu ona öğretir bu sadece..sevilmediği iğrenç oldugu pis biri olduğu duygusunu vermezmi bu ona..anal döneme girdiklerinde 18 aydan sonra kakalarını baş köşede tutmak istiyolar.hatta bi arkadas yazmıştı okşamak istiyo diye..o çünkü onun en kıymetlisi ona ait onun çıkardıgı bişey..bu kadar kusmuga takılmayın bence dua edinde bebişleriniz kakalarına yapmasın aynı şeyi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?