artık doğurmak istiyorum

kelebeksvcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
48
2
86
İzmir
Merhaba herkese
benim durumumda olan başka hamilelerde vardır belki diye düşündüm. 39+ 4 oldum ve hala doğuramadım, çok sinirleniyorum, strese giriyorum. normal doğum olsun istiyorum ama kilo alıyor bebişim içeride çok kilo alırsa da normal doğum zor olur diyorlar, ağlayacağım artık ya gidip suni sancı mı istesem diyorum iyice dağıldık ya. bugün kontrole gidicem bakalım. ama doktor da sancıyı falan bekle diyor.
sizler ne durumdasınız kızlar ya. ya da doğumunu yapanlar biraz fikir verin bu çok zor bir dönemmiş walla..:bbo:

arkadaşım niye sinirleniyorsun tadını çıkar..

zaten normal süre 40 hafta değil mi..

ben 42. hafta bitişinde normal doğum yaptım bu arada..endişelenicek bişey yok düzenli olarak nst ye giriyorsan..

acele etme canım. stresini anlıyorum. son günler cidden zor geçiyor. 40 haftaya kadar bekletiyor doktorlar. normal doğum için. hatta bazen 42 haftaya kadar bekliyorlarmış. sen stres yapma. hakkında hayırlısını dile senin ve evladın için. ben 38+2 de kendi isteğimle sezeryan olmuştum. o da zor değil yani.

stres yapmana hiç gerek yok canım
bende 40. haftamı doldurmuştum kesinlikle tadını çıkar
arasın bugunlerini bizde aynıydık doğsun bian önce diyoduk
doktorunun verdiği bi tarih vardır onu bekle ama kontrollarinide sakın ihmal etme

ilk bebek ve deneyimsizlik, merak hepsi bir araya geldi. etrafımdaki herkes benim doğurmamı bekliyor. artık o kadar çok arayıp soran oluyor ki acaba bende bir anormallik mi var diyorum. bir yandan da biliyorum 41 e kadar yolu var demişti doktor. işte acayip bir stres hali. cevaplarınız için yine çok teşekkürler, inşallah yakında doğururum :)

walla inşallah ben de bebişimi alıp eve geldiğim günü heyecanla bekliyorum. yani aslınca normal doğum olmasını çok istediğim için biraz panikledim herlade. ama hayırlısı artık. sağlıklı bir şekilde gelsin de

anlıyorum o arayıp sormalar yok mu...

o kadar arayıp soruyorlardı ki eşim artık son hafta strese sokuyor diye telimi almıştı açtırmıyordu bana..

şimdi bakıyorumda hamilelik dünyanın en güzel duygularından biri keşke tadını daha daha çok çıkarsaymışım..

canım neden acele ediyorsun onun bir vakti var.zamanı dolunca gelecek nasılolsa....ben 41.haftamda doğum yaptım evet beklemek çok sıkıcı ve stresli ama sağlıkla gelmesi önemli.doktorumun son şansı cuma doğmazsa suni sancı vereceğiz dediği gün kendi sancımla geldi bebeğim.hem suni sancı zor.ilk doğumumda suni sancı vermişlerdi...bu doğumumda kendi sancılarımla çok rahat bir doğum yaptım.şimdiden kolay doğumlar diliyorum...

Aynı durumu ben de yaşadım. Herkes her gün arıyordu, ben ne kadar sakinsem herkes beni strese sokmaya bi o kadar meraklı gibiydi. Son hafta açılmam olmadı, bebek aşağı inmedi falan ama 40+2 de çok şükür sancılandım ama sancılarım yeteri kadar şiddetli olmadığı için suni sancı verildi, bebeğimin kalp atışları yavaşladığı için de yine kendi sancılarımla doğum yaptım. Allah bu yoldaki herkese kolaylıklar versin.

walla içime su serptiniz. ben de daha önceki haftalar rahattım, hiç öyle stres falan yoktu ama son bir hafta mahvoldum, bir çok kişinin benzer şeyler yaşamış olması beni rahatlattı. Ne güzel bebişleriniz sağlıkla gelmiş dünyaya inşallah ben de kucağıma alınca böyle sizin gibi anlatırım.
Şu suni sancı olayı da şöyle, doktor 41. haftaya kadar bekleriz eğer sancı, su falan gelmezde suni sancıyla deneriz, o da olmazsa sezeryan yaparız dedi. hem suni sancıdan korkuyorum, hem de mecbur kalırsam ne yapayım sıkarım dişimi diyorum. ama umarım kendi sancılarımla başlar doğum.
bu arada suni sancı alanlar gerçekten çok mu kötüydü ağrılar?
yanıtlayan ve içimi rahatlatan herkese çoook teşekkürler :))

:) ya hakkaten insanlar hep erken doğuma alışmış, çok fazla sezaryen var sezaryenler de 38den sonra oluyor hemen, 40. haftayı bekleyen kalmadı.

Bu arada görümcemin suyu gelmiş, ama sancısı gelmemiş, suni sancıu verilmiş, adet ağrısı gibi birşeydi çok rahattı dedi.Epidural normal doğum gerçi ama bir açılma olana kadar ağrıyı hissediyormuşsun sonra hissettirilmiyormuş.
Normal doğum hikayelerini anlatan tanıdıklarım hep güzel şeyler anlattı ancak benim bebeğim 4 kiloya merdiven dayadı o korkutuyor, kendimden değil bebekten korkuyorum zaten.

Canım zaten kendi sancıların olursa da aynı acıyı çekeceksin. Benim mesela sancılarım çok şiddetli olmadığı için suni sancı verdiler. Ve suni sancı verilirken bebeğimin kalp atışları yavaşladığı ve hatta durmaya yüz tuttuğu için sancıyı kestiler ve kendi sancılarımla uzun sürede doğumum gerçekleşti. Ha bu arada epidurali tercih edersen rahat edersin. Sancıları hiç hisstmiyorsun neredeyse. Allah yardımcın olsun, umarım gönlüne göre verir.

kelebek svcn hayırlısıyla en kısa zamanada doğurursun inş.benimde son 3 hafta.bebişin şuan kaç kilo acaba.

kelebek svcn hayırlısıyla en kısa zamanada doğurursun inş.benimde son 3 hafta.bebişin şuan kaç kilo acaba.

inşallah hepimiz kolaylıkla kavuşuruz bebeklerimize. bugün gittim kontrole 3700 olmuş. doktorum tutturdu bebek iri diye. ama wallahi arkadaşların da dediği gibi ilk önce suni sancıyı deneyeceğim. olmazsa artık sezeryan.
hepimize allah yardım etsin :)

chocuk aynı bizim bebeklerin durumu. gittikçe kilo alıyorlar. benim doktor da oyüzden panikledi bugün. 40 haftan doldu, 41 e kadar beklersen daha da kilo alacak, o zaman suni sancıyla da doğurman zor olucak, seninkisi iri bebek deyip durdu. hatta nerdeyse beni hastaneye yatıracaktı bugün, sonra pzartesiye kadar beklemeye karar verdik. o güne kadar sancı falan gelmezse suniyi deneyeceğiz. Ama inşallah normal olur.

yani işin komiği bir sürü kişi sezeryan isterken birden sancıları gelip normal doğum yapıyor, böyle normal isteyenin de olmuyor

sevgili çitlembiq walla suni sancı ya da normal sancı dediğin gibi eninde sonunda acı çekicez. bayağı bir araştırdım, yorumları falan okudum, öok da dayanılmaz bişey değil diyor çoğu kişi. epidurali de sorucam bu arada şimdiye kadar onu pek konuşmamışdık doktorla, bakalım nasıl olacak. ne güzel sen sağ sağlim kavuşmuşsun bebeğine, darısı başımıza :S

Amin canım benim, inşallah en kısa zamanda senin de haberlerini bekliyoruz. Doğum ve sonrası bölümüne müjdelersin. :) Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…