• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanamıyorum yeter artık günahım neydi

Belki sana msjımda sert çıkmış olabilirim kb çok sinirliyim ve üzgünüm kırgınım. Babam bağımlı olmuş artık, dindarım diye geçinip sinirlenince küfreden kendinden çıkan bi insan. Sigara için kızını bile satar diye şüpheleniyorum artık.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim senin gibi iyi kötü bi babam bile olmadı. 4 yaşımdayken kaybettim hayal meyal hatırlarım herkesin babası çocuklarının ellerinden tutar bakkala götürürdü hayatım boyunca o çocuklara özendim.benim gibi olsan dahamı iyiydi. Yüzüm gülmedi gülmicek hayat benden neler götürdü yaş 34 oldu yaşaşam ne yaşamasam ne .bi şekilde yuvarlanıp gidiyoz hayatta yaşamak istesekte istemesekte.

Biliyorum gün geçtikçe önemsiz şeylere taktığını üzüldüğünü anlıyor insan, küçükken de saçım kıvırcık diye çok üzülürdüm şimdiyse brezilya fönünden sonra maşa yapmaya başladım. Tüm bakışım değişti saçlarıma karşı. Bugün yaşadıklarıma da inşallah en yakın zamanda üzülmek yerine gülerim, o anı bekliyorum inanın

Bak iste cvp sende dusunsene yasin kucukken buna uzuluyomussun ne kadar komik dimi iste bi 5 sene sonra filan yine baska sorunlar olcak simdikilere gulceksin sac kiwircikligi kadar komik gelcek sonra bi 5 sene sonra daha 20 yasindaki haline gulceksin bu boyle dewam edicek 1 sene bile insani inanilmaz degistiriyo gecen seneyi hatirla ;)

Benim senin gibi iyi kötü bi babam bile olmadı. 4 yaşımdayken kaybettim hayal meyal hatırlarım herkesin babası çocuklarının ellerinden tutar bakkala götürürdü hayatım boyunca o çocuklara özendim.benim gibi olsan dahamı iyiydi. Yüzüm gülmedi gülmicek hayat benden neler götürdü yaş 34 oldu yaşaşam ne yaşamasam ne .bi şekilde yuvarlanıp gidiyoz hayatta yaşamak istesekte istemesekte.

Babamı ben seviyorum gerçekten ama sinirlenince ayrı bi insan oluyor evet benim sorunum bu galiba. Kıymetini senin msjınla şuan unutmuş gibiydim daha da anladım..

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun babanın..

Bak iste cvp sende dusunsene yasin kucukken buna uzuluyomussun ne kadar komik dimi iste bi 5 sene sonra filan yine baska sorunlar olcak simdikilere gulceksin sac kiwircikligi kadar komik gelcek sonra bi 5 sene sonra daha 20 yasindaki haline gulceksin bu boyle dewam edicek 1 sene bile insani inanilmaz degistiriyo gecen seneyi hatirla ;)

Aynen ama anlayana kadar üzüldüğüm şeyin saçma olduğunu, o kadar çok üzüyorum ki kendimi iş işten geçmiş oluyor.. Yapım böyle birazda herşeyi kafaya takarım ne yazık ki

Babamı ben seviyorum gerçekten ama sinirlenince ayrı bi insan oluyor evet benim sorunum bu galiba. Kıymetini senin msjınla şuan unutmuş gibiydim daha da anladım..

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun babanın..

Sağolasın canım allah razı olsun.

Çocukluğumu annesiz
Ergenliğimi babasız
Tüm hayatımı da yuvasız geçirdim
Sokakta kaldım, aç yattım, elbisem, ayakkabım olmadı
30 yaşımdan sonra biraz nefes almaya başladım, depresyona girecek vaktim bile olmadı, 16 yaşımdan beri çalışıyorum
Allah'a isyan etmektesin, tövbe et
Babanın yaptığı güzel bir şey değil ama bir ailen var
Ergenlik, depresyon falan her şeyi kocaman yapıp, şımarmaya gerek yok
Ortada 3lt ağlayacak bir durum yok
Rabbim öyle bir dert verir, bugünlerini kırmızı dipli mumla ararsın

Son düzenleme:
Çocukluğumu annesiz
Ergenliğimi babasız
Tüm hayatımı da yuvasız geçirdim
Sokakta kaldım, aç yattım, elbisem, ayakkabım olmadı
30 yaşımdan sonra biraz nefes almaya başladım, depresyona girecek vaktim bile olmadı, 16 yaşımdan beri çalışıyorum
Allah'a isyan etmektesin, tövbe et
Babanın yaptığı güzel bir şey değil ama bir ailen var
Ergenlik, depresyon falan her şeyi kocaman yapıp, şımarmaya gerek yok
Ortada 3lt ağlayacak bir durum yok
Rabbim öyle bir dert verir, bugünlerini kırmızı dipli mumla ararsın

Allah yardımcın olsun canım . Bu yaşadıklarına rağmen ne güzel dindik ayaktasın maşallah sana.

Slm macarondelisi daha lisedesiniz anlattiklarnzdan yola cikarak cok buyuk bir ergenlik donemindesinz (bnde boyleydim hatta:havadan aglardim eski gibi kokmuyo diye )annm ne derse yanlis anlardim {sizde oylesiniz}babaniz sigara iciyor fazla buyutmeyin sigara iyi bisi degil ámá raki vb.ickiler icip seni anneni dovuyor zorlq calistryr olsa sana hak veririm liseye gidiyorsun ailesi izin vermeyip cok caliskan kizlqr var liseye gitmiyorlar zorla evlendirilenler var
Canim lutfen on yargili olma haline sukret ...
Ergenligini cok kisa surede atlatman dilegiyle ....
Herseye gul gec bu hayata bi daha gelmiyeceksin emin ol.....
Bıktım artık herşeyden allahım ben ne yaptımda benden ne istiyosun? Artık sabrın kalmadı ağlıyorum hüngür hüngür. Bu nası bi hayat nefret ediyorum. Herkesin benle bi zoru var ailemden tut yakın arkadaşım dediğim insana kadar ya. Ne istiyolar benden, ben onlara ne yaptım allahım ne yaptım da bana bunları yaşatıyolar bana??

Daha 16 yaşımdayım ama hayat bana her yüzünü gösterdi artık sabrım kalmadı. Hüngür hüngür ağlıyorum, balkona çıkıp atsam kendimi diyorum. Kendimi bildim bileli ne mutluluğum olduysa burnumdan getirmesini de bildiler. Yeter çok doldun artık, yaşadıklarımı anlatsam sığmaz buraya,taşar.

Babamdan da sigarasından da nefret ediyorum tiksiniyorum. Annemin sürekli söylenmesinden üstüme yürümesinden usandım artık. Ağlıyorum odamda eve geldik annemle hemn bi olay, sigara yüzünden. Sigara kalmamış marketlerde beyefendinin tek beğendiği sigara. Böyle bi oruçlu olurmu, duvarı yumrukluyor. Annem benden çıkarıyor acısını.

Odamda ağlıyorum daha gözümdeki kalemi silemeden, yastığım simsiyah olmuş, ağlama diyeveğine 1000 tane laf ediyor.

Yaşamadığım zorluk kalmadı artık, kendimi telkin etmeye çalışıyorum olmuyor ama artık işe yaramıyor. Neler yaşamadım ki bu hayatta ben ya?

Liseye hazırlandım geçen sene deliler gibi, okulum dindar okuldu ve sırf onlar gibi giyinmediğim için sözlü notlarımı yerlerde verdiler. Sınavım 100, 80 sözlü verdiler. Ağladım ablatmaya çalıştım, sbsde önüme bissürü insan geçicek haksız yere dedim, dinlemediler. Onların gözüne dindar gözükmediğimden böyle yaptılar. Hayatımın en iğrenç 2. Senesini geçirmiştim, sbsde hata yapmamam gerekiyodu okul notum iğrenç olduğundan, istediğim liseyi kazanabilmek için. 9 yanlışım çıktı. Tamam o lise olmasa da bi altını kazanabilcekken, 470 puandan 458e düştüğün için daha da alttaki okula gittim. Her boğazdan geçerken, kabataş erkeğe bakarken hala içim kan ağlıyor. O kadar yaralandım ki bu yaşta.

En yakın arkadaşım dediğim insan için 8. Sınıftayken arkadaşlarımı bıraktım sadece onla gezdim. Liseye geçtiğimde bunu yüzüme vurdu senin de bizim okulda arkadaşın kalmadı pek falan diye. Seni savuncam diye 2 yıllık arkadaşlarımı satmıştım ben ya. O en yakın arkadaşım dediğim insan, yeni lisemdeki arkadaşlarıma bile tanımadan etmeden laf etti.

Lisede zaten hayatımın en iğrenç dönemini geçirmiştim son bikaç aya kadar. İngilizceci ingilizcen berbat deyip duruyodu sınıfın ortasında. O okula gireblerden aslında daha yüksek almama rağmen, tembele çıktı adım. Süslüye çıktı. Anca telefonuyla ilgileniyo, anca avmye gider zaten diye. Kolejden gelmişsin ama ingilizcen berbat diye sınıfın ortasında azarladı ing hocası. Halbuki berbat değildi, ne oldu bilmiyorum ama o sene başında tüm bildiklerim uçtu aklımdan. Dedikleri laflar yüzünden ders zarten çalışmadım. İlk başta arkadaş olduğun grup 2 ye ayrıldı, 2 grup düşman olduk. Bulunduğum gruba da zamanla sinir olmaya başladım. Ama sonra sene sonunda, bana o kadar şey çektirmeleribe rağmen affetim herkesi, barıştık. Son aylarda zaten kendi grubumlada samimiyetimiz artmıştı.

Herneyse, depresyone girmişim lisedeyken, psikoloğa ve psikiyatriste gittim. İlaç içiyorum hala daha. Antidepresan. Başladığım mart ayından ilk günden beri herşey düzeldi. Dedim herşey güzel oluyor artık diye. Ama.. O yakın arkadaşım dediğim eski okulumdan kız, psikiyatriste deliler gider sen kafayı yemişsin dedi bana.

Sonra yine affettim onu. Ve sonra yine sildim. Ama artık tam sildim..

Baya yazdım, şuan olay o değil evde yaşadıklarım ama önceki yaşadıklarıma rağmen, tam da herşey artık harika şükür derken. Bu olanlar niye ki? Neden?

Bakkala giderken kıyafetime laf etti kolumdan tutup eve çekti babam. Kot tişört ya bildiğin. Bu nası bi karışma, onlara rağmen istediğimi giyiyorum darpaça tayt falan ama giymesem daha iyi olurdu, çünkü burnumdan getiriyolar.

Bıktım artık dayanacak gücün kalmadı. Bu nasıl bi sigara tirkayiliği. Tam depresyondan tamamen çıktım derken, şuan o kadar meyilliyim ki eski o gri günlerime dönmeye. Hergün 3 litre göz yaşı akıtmaya.

Bıktım artık herşeyden allahım ben ne yaptımda benden ne istiyosun? Artık sabrın kalmadı ağlıyorum hüngür hüngür. Bu nası bi hayat nefret ediyorum. Herkesin benle bi zoru var ailemden tut yakın arkadaşım dediğim insana kadar ya. Ne istiyolar benden, ben onlara ne yaptım allahım ne yaptım da bana bunları yaşatıyolar bana??

Daha 16 yaşımdayım ama hayat bana her yüzünü gösterdi artık sabrım kalmadı. Hüngür hüngür ağlıyorum, balkona çıkıp atsam kendimi diyorum. Kendimi bildim bileli ne mutluluğum olduysa burnumdan getirmesini de bildiler. Yeter çok doldun artık, yaşadıklarımı anlatsam sığmaz buraya,taşar.

Babamdan da sigarasından da nefret ediyorum tiksiniyorum. Annemin sürekli söylenmesinden üstüme yürümesinden usandım artık. Ağlıyorum odamda eve geldik annemle hemn bi olay, sigara yüzünden. Sigara kalmamış marketlerde beyefendinin tek beğendiği sigara. Böyle bi oruçlu olurmu, duvarı yumrukluyor. Annem benden çıkarıyor acısını.

Odamda ağlıyorum daha gözümdeki kalemi silemeden, yastığım simsiyah olmuş, ağlama diyeveğine 1000 tane laf ediyor.

Yaşamadığım zorluk kalmadı artık, kendimi telkin etmeye çalışıyorum olmuyor ama artık işe yaramıyor. Neler yaşamadım ki bu hayatta ben ya?

Liseye hazırlandım geçen sene deliler gibi, okulum dindar okuldu ve sırf onlar gibi giyinmediğim için sözlü notlarımı yerlerde verdiler. Sınavım 100, 80 sözlü verdiler. Ağladım ablatmaya çalıştım, sbsde önüme bissürü insan geçicek haksız yere dedim, dinlemediler. Onların gözüne dindar gözükmediğimden böyle yaptılar. Hayatımın en iğrenç 2. Senesini geçirmiştim, sbsde hata yapmamam gerekiyodu okul notum iğrenç olduğundan, istediğim liseyi kazanabilmek için. 9 yanlışım çıktı. Tamam o lise olmasa da bi altını kazanabilcekken, 470 puandan 458e düştüğün için daha da alttaki okula gittim. Her boğazdan geçerken, kabataş erkeğe bakarken hala içim kan ağlıyor. O kadar yaralandım ki bu yaşta.

En yakın arkadaşım dediğim insan için 8. Sınıftayken arkadaşlarımı bıraktım sadece onla gezdim. Liseye geçtiğimde bunu yüzüme vurdu senin de bizim okulda arkadaşın kalmadı pek falan diye. Seni savuncam diye 2 yıllık arkadaşlarımı satmıştım ben ya. O en yakın arkadaşım dediğim insan, yeni lisemdeki arkadaşlarıma bile tanımadan etmeden laf etti.

Lisede zaten hayatımın en iğrenç dönemini geçirmiştim son bikaç aya kadar. İngilizceci ingilizcen berbat deyip duruyodu sınıfın ortasında. O okula gireblerden aslında daha yüksek almama rağmen, tembele çıktı adım. Süslüye çıktı. Anca telefonuyla ilgileniyo, anca avmye gider zaten diye. Kolejden gelmişsin ama ingilizcen berbat diye sınıfın ortasında azarladı ing hocası. Halbuki berbat değildi, ne oldu bilmiyorum ama o sene başında tüm bildiklerim uçtu aklımdan. Dedikleri laflar yüzünden ders zarten çalışmadım. İlk başta arkadaş olduğun grup 2 ye ayrıldı, 2 grup düşman olduk. Bulunduğum gruba da zamanla sinir olmaya başladım. Ama sonra sene sonunda, bana o kadar şey çektirmeleribe rağmen affetim herkesi, barıştık. Son aylarda zaten kendi grubumlada samimiyetimiz artmıştı.

Herneyse, depresyone girmişim lisedeyken, psikoloğa ve psikiyatriste gittim. İlaç içiyorum hala daha. Antidepresan. Başladığım mart ayından ilk günden beri herşey düzeldi. Dedim herşey güzel oluyor artık diye. Ama.. O yakın arkadaşım dediğim eski okulumdan kız, psikiyatriste deliler gider sen kafayı yemişsin dedi bana.

Baya yazdım, şuan olay o değil evde yaşadıklarım ama önceki yaşadıklarıma rağmen, tam da herşey artık harika şükür derken. Bu olanlar niye ki? Neden?

Bakkala giderken kıyafetime laf etti kolumdan tutup eve çekti babam. Kot tişört ya bildiğin. Bu nası bi karışma, onlara rağmen istediğimi giyiyorum darpaça tayt falan ama giymesem daha iyi olurdu, çünkü burnumdan getiriyolar.

Bıktım artık dayanacak gücün kalmadı. Bu nasıl bi sigara tirkayiliği. Tam depresyondan tamamen çıktım derken, şuan o kadar meyilliyim ki eski o gri günlerime dönmeye. Hergün 3 litre göz yaşı akıtmaya.

Beni 10yıl önceki günlerime götürdün. Senin bu yazdıklarını 10 yıl önce bende düşünüyodum ama yaşının verdiği şeyler bunlar güzel kardeşim. Biraz daha büyüdüğüne öyle şeyler yaşayacaksın ki bunlara gülüp geçeceksin. Şimdi sabret şu mübarek günlerde bol bol dua et sakın isyan etme intihar düşünme çünkü bu yazdığın şeyleri burdaki ablalarının bi çoğu yaşadı. Her şey geçecek inan bana...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dindarlıkla sözlünün ne ilgisi var ablacım on altı yaşın da çocuğun dindarlığı nasıl sorgulanabilir benim başım da kavak yelleri vardı o dönem, sen bence biraz bunu bahane ediyorsun gibi geldi.
Sanıyormusun ki her ev günlük güneşlik .
Ramazan ayın da bizim evde kıyametler kopuyor yemek yendikten sonra sular duruluyor.

Tek sıkıntı yaşayan sen değilsin , bunları duymak istemediğini biliyorum ama sihirli sözcükler yok ki seni teskin edelim .
Ah ablacım ya millet ne sıkıntılarla boğuşuyor , ben yerin de olsam gider sarılırım anneme babama , sor bak burda annesi babası vefat etmişlere başımız da olsa da saatlerce bağırsa derler.
Sizinle konuşmak istiyorum de al karşına anlat sıkıntılarını , olmuyor mu mektup yaz oda mı olmuyor , rehber hocalarından birinden yardım al gerçi şu an görüşemiyorsundur onlarla .
Anneni de anla bak yıllarca seni büyütmüş yedirmiş,içirmiş çocuk büyütmek çok zahmetli bir iş ancak anne olunca anlayacaksın tabi.
Yılların yorgunluğu kolay değil , ev hanımlığı zor iş.
Sen hayırlı güzel bir evlat ol , konuşmalarına cim ekle annecim , babacım düzelmezse ,gelip abla sen çok yanılmışsın de.

Bu arada depresyon ilaçları unutkanlık yapar ingilizcenin zayıflaması bundan da kaynaklanabilir.
Bir an önce kurtulmaya bak ilaçtan , pat diye bırakma tabi ama .

Son düzenleme:
Ergenlik işte .. Haline şükret bi kaç yıl sonra bu yazdıklarına okuyup güleceksin canım benim dert etme kendine herşeyi

konunun bir yerinden önemli bir şeyler çıkacak diye okudum ama yok. bu mu yani bu kadar isyan ettiğin şey?

senin şu beğenmediğin hayatını yaşamak isteyecek kaç kişi vardır biliyor musun?

başlığı görünce sandım ki sağlık problemlerin oldu, maddi sorunlarınız var ya da ne biliyim baban annen seni dövüyor okula yollamıyor ya da vefat ettiler falan.

halbuki sen kolejde okumuşsun. belli ki maddi imkanlarınız iyi. sağlıklısın. kimin annesi babası çocuğuna bağırmaz ki? öyle bir dünya yok.

anlattığın kadarıyla süslüsün alışverişi giyimi seviyorsun. eh bunlar da dikkat çeker.

bu lafları duymak istemiyorsan süslenmezsin olur biter. bunun için depresyona mı girilir?

seninki ergenlikten ve yanlış anlama kusura da bakma söylemeden geçemicem biraz şımarıksın da gibi geldi bana.:30:

Allah başka dert vermesin ne diyim?:ssz:

yaşın daha çok küçük sana bunlar büyük sorunlarmış gibi geliyor o yüzden bu mu derdin gibi bi yaklaşımda olamam ancak büyük acılar yaşamadığın için( Allah hiç yaşatmasın İnşallah) sana bu yazdıkların büyük sorunlarmış gibi geliyor.

şükret sadece sahip oldukların için şükret,o yeter.

Biliyor musun ablacım. Ben anneme tapardım. Ta ki babamı aldattığını öğrenene kadar.
Senin yaşındaydım annemin babamı aldattığını fark ettiğimde. Annem babama karşı inkar etti, aile büyüklerine yansıdı olay ve anında örtbas edildi. Sonuç mu? Ben bunu babama söylediğimin ertesi günü eve gelmediğim için (annemin yüzünü görmeye dayanamıyordum) babam beni evire çevire dövdü. Hala daha darp raporum durur.
Sonra ben intihar girişiminde bulundum kaldıramadım annemin bana yaşattıklarını duyduklarım gördüklerim gözümün önünden gitmiyordu. Ateist bir ailede büyüdüm, o zamanlar dini inancım yoktu. Ölmenin bir manası da yoktu benim için. Rabbim affetsin tek pişmanlığımdır hayattaki.
Sonra ben evden ayrıldım, 17 yaşındaydım. Uzun bir süre ikisiyle de görüşmedim. Tekrar görüşmeye gittiğimde babam beni sudan bir sebepten dövdü, kendimi evden dışarıya zor attım çünkü babam öldüresiye dövme kapasitesine sahip.
Şu an ailemle olan tüm bağlarımı kopardım bana sadece huzursuzluk veriyorlar çünkü.

Ben 17 yaşında bir evin sorumluluğunu alabiliyordum o yüzden seni hiç küçük görmüyorum. Tamamen şımarıklık yapıyorsun. Baban sigara içsin, sanane? Annen üstüne yürüsün, iki dakika sonra gelir öper barışırsınız.

Özellikle derslerindeki başarısızlığını yaşadığı sorunlara bağlayan insanları asla asla anlayamıyorum. Önce bunu kabullenmen lazım, derslerin senin sorumluluğunda, isterse başında dünyanın en büyük sorunu olsun, başarmak istiyorsan önünde hiç kimse duramaz. Bu bahanelerin arkasına sığınma..

Sert yazdım belki ama konunu okuyunca inanamadım ya bu kadarcık şeylerden Allah' a isyan etmek nedir? Allah öyle bir dert verir ki, neye uğradığını şaşırırsın.

Ama o daha 16 yaşında küçücüüük yazanlar olursa da şimdiden söyleyeyim 16 yaş hiç küçük bir yaş değil. Bu kadar şımarıklık yapacak bir yaş hiç değil. Çocuk olmaya, ergen olmaya hakkı olmayan bir sürü insan var bu dünyada.

Son düzenleme:
Buna benzer şeyleri bende yaşadım 16 yaşındayken. O yaşlarda herşey insanın gözüne kötü gözüküyor. Aileler koruma iç güdüsüyle bazen çok sert davranabiliyor.annem mesela üzüldügü zaman daha sert davranıp bagrıyo. Ama 16 yaşındayken beni sevmiyor herşeyimi eleştiriyo olarak düşünürdüm.

Yaşın ilerleyip evlenince insan ailesinin kıymetini anlıyor.
Psikolojik olarak çok iyi olmaman belkide herşeyi gözünde büyütmene sebep oluyor. Sadece antidepresanlar yeterli gelmiyor belkide.terapiyede ihtiyacın var bence..

Biliyor musun ablacım. Ben anneme tapardım. Ta ki babamı aldattığını öğrenene kadar.
Senin yaşındaydım annemin babamı aldattığını fark ettiğimde. Annem babama karşı inkar etti, aile büyüklerine yansıdı olay ve anında örtbas edildi. Sonuç mu? Ben bunu babama söylediğimin ertesi günü eve gelmediğim için (annemin yüzünü görmeye dayanamıyordum) babam beni evire çevire dövdü. Hala daha darp raporum durur.
Sonra ben intihar girişiminde bulundum kaldıramadım annemin bana yaşattıklarını duyduklarım gördüklerim gözümün önünden gitmiyordu. Ateist bir ailede büyüdüm, o zamanlar dini inancım yoktu. Ölmenin bir manası da yoktu benim için. Rabbim affetsin tek pişmanlığımdır hayattaki.
Sonra ben evden ayrıldım, 17 yaşındaydım. Uzun bir süre ikisiyle de görüşmedim. Tekrar görüşmeye gittiğimde babam beni sudan bir sebepten dövdü, kendimi evden dışarıya zor attım çünkü babam öldüresiye dövme kapasitesine sahip.
Şu an ailemle olan tüm bağlarımı kopardım bana sadece huzursuzluk veriyorlar çünkü.

Ben 17 yaşında bir evin sorumluluğunu alabiliyordum o yüzden seni hiç küçük görmüyorum. Tamamen şımarıklık yapıyorsun. Baban sigara içsin, sanane? Annen üstüne yürüsün, iki dakika sonra gelir öper barışırsınız.

Özellikle derslerindeki başarısızlığını yaşadığı sorunlara bağlayan insanları asla asla anlayamıyorum. Önce bunu kabullenmen lazım, derslerin senin sorumluluğunda, isterse başında dünyanın en büyük sorunu olsun, başarmak istiyorsan önünde hiç kimse duramaz. Bu bahanelerin arkasına sığınma..

Sert yazdım belki ama konunu okuyunca inanamadım ya bu kadarcık şeylerden Allah' a isyan etmek nedir? Allah öyle bir dert verir ki, neye uğradığını şaşırırsın.

Ama o daha 16 yaşında küçücüüük yazanlar olursa da şimdiden söyleyeyim 16 yaş hiç küçük bir yaş değil. Bu kadar şımarıklık yapacak bir yaş hiç değil. Çocuk olmaya, ergen olmaya hakkı olmayan bir sürü insan var bu dünyada.

hikayeniz ilgimi çekti,bilmiyorum var mı başlığınız?
merak ettim babanız hiç farketmedi mi bu durumu yıllar sonra da olsa?öldüresiye dövme kapasitesi olan bir insan çabuk sinirlenen ve nem kapan biridir.hiç mi annenizden şüphelenmedi?
kızım haklıymışsın vs. durumu olmadı mı?
merak ettim sadece ve elbette yanıtlamak zorunda değilsiniz.

Konuyu sonuna dek okudum.
Babaniz sigara icin kizmis.
Anneniz yastigi kirlettiginiz icin.
E kusura bakmayin da kocaman kizim giyinmeyi biliyorum diye ic geciriyorsaniz, yastigi kirletmemeyi de bilmelisiniz.
Nedir yani, avrupa filmlerindeki gibi yastiga kapanip agladiginizda herkes sizi hos mu gorecekti?
Turkiyedeki cogu anne kizar buna.
Bir de kolejdeki ogretmenlerin onlar gibi giyinmediginiz icin sozlu notunuzu eksik verdiklerinden bahsetmissiniz.
Hepsi mi boyleydi hicbirinin mi insafi yoktu?
Baya abartmissiniz.
Belki derslerdeki halinizi begenmiyorlardi, belki kendilerine tavrinizi.
Benim hocam beni 84,5 ta birakti.
Ben de dindar bir okuldaydim ve birakan hocamin dinle alakasi yoktu.
Ayyy dindar olmadigindan demedim ben.
Gayet de basariliydim.
Onceki iki notum da 100 idi.
Arkadasa gelince benim de cok agir seyler yasadigim oldu arkadastan yana.
Sizden daha kucukken bile.
Ama insanlarin hatasini Allaha yuklemedim.
İsyan etmedim.
Abartmayin.

Son düzenleme:
ergenliktesin duygu iniş çıkışların çok normal bi kaç yıl sonra bu yazını bidaha oku lütfen çunkü kendine baya gülceksin gün gelcek yanımda olsalarda sigara istese kılıfa kızsa diceksin bence biraz daha sakin olmaya çalış

Son düzenleme:
Konuyu sonuna dek okudum.
Babaniz sigara icin kizmis.
Anneniz yastigi kirlettiginiz icin.
E kusura bakmayin da kocaman kizim giyinmeyi biliyorum diye ic geciriyorsaniz, yastigi kirletmemeyi de bilmelisiniz.
Nedir yani, avrupa filmlerindeki gibi yastiga kapanip agladiginizda herkes sizi hos mu gorecekti?
Turkiyedeki cogu anne kizar buna.
Bir de kolejdeki ogretmenlerin onlar gibi giyinmediginiz icin sozlu notunuzu eksik verdiklerinden bahsetmissiniz.
Hepsi mi boyleydi hicbirinin mi insafi yoktu?
Baya abartmissiniz.
Belki derslerdeki halinizi begenmiyorlardi, belki kendilerine tavrinizi.
Benim hocam beni 84,5 ta birakti.
Ben de dindar bir okuldaydim ve birakan hocamin dinle alakasi yoktu.
Ayyy dindar olmadigindan demedim ben.
Gayet de basariliydim.
Onceki iki notum da 100 idi.
Arkadasa gelince benim de cok agir seyler yasadigim oldu arkadastan yana.
Sizden daha kucukken bile.
Ama insanlarin hatasini Allaha yuklemedim.
İsyan etmedim.
Abartmayin.

Sadece şu konuda size cevap vermek istiyorum. İsterseniz özelden okulun adını da yazabilirim, okulum serbest kıyafetti ve tunik giymediğim için disipline gönderdiler, tüm hocalar düşman kesildi bizim gibilere. Okulun başarısı zaten yerlerdeydi ve küçük bi okuldu.

Bilip bilmeden konuşmayın, benim %1lil dilimim boşa gitti, benden kötüler benim önüme geçtiler, o streste siz de çalışın bakalım o yaşta, nasıl oluyor. Puanınızın bir hiç bi inatlaşma yüzünden gitceğini bilmek sizi mutlu mu ederdi yoksa bu sadece bi abartı mı olurdu acaba?

Zorla yaptırdıkları onca şey var o okulun. Zaten mesajımı tınlamayacağınız için uzun uzun yazmama gerek yok. O okulun yaptıklarını bi ben bide ailem bilirim. Dava açacaktık ama kaynadı gitti arada. İnsanlar neler yaşadığını bilmeden tek cümleyle klavyenizle , abartıyosun yazamassınız kusra bakmayın.

Back