• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

Ahhh canım seni en iyi ben anlarım hatta uyurkenmi yazdım dedim baktımda ben değilmişim nick name farklı bak güzelim ben evleneli çok olduğundan kıdemli sayılırım sana tavsiyem olsun önce işe gir ben hiç küs kalmadım bunca yapılan kötülüğün karşısında eşimlede ters düşmeyim diye ne kadar aileyen şöyle desek erkek milletini bir aileyi koruma içgüdüsüne gidiyor ben ailesinin tüm yaptıkları unutmadım ama aşkım bak annen nişanda aldı yaa tüm gelenleri altınları elimden çok yalnışmış hadi ben bilmiyordum ama annene hiç yakıştıramadım kocaman kadın dedim biri düğünde takılanlarla yatırım yapıp araba falan almışsa eşim dile getirdiğinde biz neyle alıcaz aşkım bizde ne var ne yok aldı ailen sanki bize güvenmişler dedim tatlı dille onun gerçekleri görmesini kim haklı kim haksız görmesini sağladım böylelikle hem evliliğimiz yıpranmadı hemde ben tek başıma üzülmemiş oldum eşinle zıtlaşmadan güzellikle anlat adım adım etamin dokuyormuş gibi öfkeyle kalkıp öfkeyle oturma madem istiyorlar gelsinler hiç belli etme en ufak böbürdenmelerinde yavaş yavaş alttan alttan sok lafını ne yaptıklarının farkına varsınlar

Dogru,degil mi,etamin dokuyormus gibi yavas yavas gitmek lazim. Bense hiddetlenip ne var ne yok.doktum.birden ortaya boca ettim su ana kadar. Ama burdaki kizlarin dediklerinden sonra yavas ilerlemeye karar verdim. Evde huzur olursa esim de bana kalir herhalde. Neyseki benimki,yapilanlarn farkindaym tamam sen haksizsin demiyorum zaten diyor.Ben,onlarin yuzsuzluklerine hayret ederek,yakami tamamen kurtarmak isteyerek yardim istiyorum iste buradan. Ama sanirm esimizin ailesi hep hayatimizda olacak. Uzak yada yakin.olmasi bize bagli ama...olacaklar.. :KK43:

böyle aileden herşey beklenir, iyi niyetli olursun konuşursanız çok daha üzücü durumları çekinmeden yaşatabilirler ,aranızdaki mesafeyi kaldırıp kendi çıkarları için görüşmek hayatınıza müdahale etmek için fırsat kolluyorlar .kusura bakma bu aileden hiçbir olumlu birşey geleceğini zannetmiyorum belki bugünlerini bile mumla arar duruma getirip psikolojin altüst olmasın diye yüzgöz olma bulaştırma kendine Allah muhafaza eylesin çok zor kötü insanlarla aynı ortamlarda olmak idare etmek zorunda kalmak. Rabbim yar yardımcın olsun canım amin olaki görüşmek zorunda kaldın çok dikkatli ol seni ezmelerine izin verme .

Sanki bana da oyle geliyor iste.Belki yine maddi anlamda ogullarina ihtiyac duyuyorlardr da beni onlerinde engel goruyorlardie. Bizm borclarimiz var ve kendimize ait hic birseyimz de yok kotu eski bir arabaya bile raziyiz mesela. Ama ailesi istese yine verir herhalde,belki bana diyemedgi icin veremyorsa arkamdan is cevirmek gibi olacagi icin,aileside bunu farkettiyse. Birden bire ne olduysa. Icim sogusa bi,oyle yapsalar neyse.nekadar balikhafizaliymis herkes..
Icim de sogumycak bence hicbizaman.
Gorusmesem ne kaybederim,yani hic gorusmemek olurmu,gorusmeyen gelinler varidr degil mi?

Zamanla duzelir umarim. Biz de benzer seyler yasadik senden farkim uzunca bir süre esimin basini agritmak oldu söyle yaptılar da boyle oldu da yok vs.aynen bir kere bile düğün cd mi izlemedim fotolari görmek istemiyorum hala da aklima o gunler gelir.
Zaman icinde affettim unuttum baktım ben mutsuz oluyorum e esimin suçu ne? adam mi istedi boyle olmasini? Affetmek cok güzel inan hafifliyorsun yüreğinden kocaman bir agirlik kalkiyor...şöyle bakıyorum simdi olaya kocami dünyaya getirmişler iyi ki dogurmuslar bugunlere getirmisler ne yapsam haklarini odeyemem .oyle düşününce saygi sevgi duymak daha kolay oluyor tabi. ..sev say evrenden sana olumlu olarak donecektir mutlaka...insallah unutur mutlu yolu secersin...

Benden farkiniz bas eti yemek demissinz de,ben de onu yapiyorm iste zaten. Bunaltip durdum bugune kadar. Ben napiym peki benim sucum ne falan dedi durdu o da hep.
Iyi hos da,ben guzel dusunemiyorum yaa onlarla ilgili hic birseyi. :(

Bu kadar olmasa da buna yakın şeyler bende yaşadım, gorumcem var bir tane 5 kaynanaya bedel, karışmadığı şey yok hayatimizda. Ama esinin ailesi neticede, onu bu yasa getiren insanlari yok sayarsan eninde sonunda esinde seni yok sayacaktir. İyi ya da kötü olsun herkese kendi ailesi tatlı, bu hosumuza gitsin ya da gitmesin. Onlari hayatınıza sokmadikca onlar Eşin için çok daha fazla kiymete binecek. Mesafeli ol tabiki sevmek zorunda da degilsin. ama hiç gorusmemek, onlari yok saymak evliligini eninde sonunda çıkmaza sokacaktir. Esin sana neden ihanet ediyor olsunki onlari affederek. Kusura bakma ama 1 senelik ailesi icin 40 yillik ailesini silen adamin sana da hayri olmaz zaten.

Haklisiniz galiba.. o acidan bakmamistim..
Iste bakis acilarini degistirmeli insan,o yuzden birbirimizden akil.aliyoruz ya :)

Bak Can'ım birbirinizi bıktırmayın inan sende huzuru bulamasa ya ailesine düşkünleşir yada aldatır onun için madem görüşmüyosun konusunuda açma git annene anlat yada burda anlat yine konuşma erkekler bıkıyor benim eşim eve gelmek istemiyodu artık bende dırdır ettim kolay değil anlıyorum keşke bi doktora gitseydimde kocamı yemeseydim birlikte evliliğin tadını çıkarsaydım hiç görüşmeseydim ama benim eşim babasının işinde çalıştığı için mecburdum sen şanslısın kendine bak misafir çağır alışverişe git bişey almasan bile git gez tak kulaklığı yürüyüş yap takma hasta olursun

Heralde beni delirtmeye cabaliyorlar zaten. Paranoyak oldum,hep acabaa diyip duruyorm. Takintilarim olustu obsesif oldum.birden bire siddetle sinirlenp sonra sakinlesiyorm falan.Olanlar takili kaldi kafama gitmiyor gecmiyor.. Muzik dinlemeyi yuruyus yapmayi cok severim,guzel fikir. Havalarda isiniyor.. :)

Bastan sona okudum 1,5 yıl oldu hala aklımda benim de düğünüm olay cıkacak noktaya geldi bu kadar yüzgöz olmadık ama aynı mevzular nişanlıyken bîr kere bile evlerine gitmedik kız tarafı olarak aranmadık görüşülmedi bohca mevzusu yapamayız deyip gectiler bayramda köye gittiler dügüne 1 ay kalmıs hiç bişeyle ilgilenmediler durumları da yok değil yani hiç bişey sormadılar hep bir sogukluk oldu dügün videomu bir kere bile acıp izlemedim hatırlamak bile istemiyorum. Hala durup dururken aklıma geliyor en ufak bir şeyde hatırlıyorum hiç bişey yapmadıklarını içim soguyor. Zaten cok uzaktayım bayramda gitmezsek ararım onun dısında telefona eşim vermedigi sürece konusmuyorum aramıyorum belki onlar coktan unutmuş dert bile etmiyorlar ama benim içimde kaldı her şey görüşmek istemiyorum zoraki rol yapıyorum gidince de boşver düşünme kurtul diyorum ama beynimden düşünceleri cıkaramıyorum.

Aynen,dugun videosunun oldugu kadarini bende izlemedm. Dugun zaten yarimyamalak bitti ama o ana kadari da gormek istemiyorum. :( Rol yapmaya giderse is mecbur bende yapicam napalim,yuzlerini gormek.zorunda kalirsam.

Bilemiyorum da bence para istemek için bu kadar dolanıyolar peşinizde 1 2 kerecik konuşun zaten esas niyetleri ortaya çıkar. Sadece samimiyet içinse şöyle ayda yılda 1 telefonla merhaba merhaba yeter. Eğer para vs ise dertleri zaten eşinize de baak ben demiştim der bir daha asla görüşmezsiniz.
Ama çok üzüldüm okuyunca. Allah yardımcınız olsun.

Benden farkiniz bas eti yemek demissinz de,ben de onu yapiyorm iste zaten. Bunaltip durdum bugune kadar. Ben napiym peki benim sucum ne falan dedi durdu o da hep.
Iyi hos da,ben guzel dusunemiyorum yaa onlarla ilgili hic birseyi. :KK43:
Zaman icinde anlıyor insan milletin haberi var mi sizin huzursuzlugunuzdan mutsuzlugunuzdan herkes kendi evinde gonul rahatligiyla mutlu mesut hayatina devam ediyor.hangisi diyor veya biliyor ahh vah vahh hep biz sebep olduk hergün bizim oglanin evinde huzursuzluk var...
Yapmayin lütfen sizi seven ailesine ragmen seven bu adamin sucu var mi bir daha düşünün. nihayetinde anne babasi yapacak birsey yok atamaz satamaz...
Dedigim gibi zaman icinde anlayacaksınız sadece ve gecen guzel gunler geri gelmiyor emin olun pişman olacaksınız. ..hala derim yaa balayi vs ilk gunler ne derseniz artik en guzel gunlerimi surat asarak bidi bidi yaparak kendimi yiyip mutsuz ederek geçirdim diyorum...ne delilik...

Zaman icinde anlıyor insan milletin haberi var mi sizin huzursuzlugunuzdan mutsuzlugunuzdan herkes kendi evinde gonul rahatligiyla mutlu mesut hayatina devam ediyor.hangisi diyor veya biliyor ahh vah vahh hep biz sebep olduk hergün bizim oglanin evinde huzursuzluk var...
Yapmayin lütfen sizi seven ailesine ragmen seven bu adamin sucu var mi bir daha düşünün. nihayetinde anne babasi yapacak birsey yok atamaz satamaz...
Dedigim gibi zaman icinde anlayacaksınız sadece ve gecen guzel gunler geri gelmiyor emin olun pişman olacaksınız. ..hala derim yaa balayi vs ilk gunler ne derseniz artik en guzel gunlerimi surat asarak bidi bidi yaparak kendimi yiyip mutsuz ederek geçirdim diyorum...ne delilik...

Haklisiniz,bizmde balayimiz cok kotu gecti.ikimizinde morali yoktu kavga ettik baristik,hasta olduk,suratsizlik vs.Keske hic gelmeseymisiz dedim durdum. Simdide diyorm ki ne guzel bir ortamdaymisz,birbirmzle ilgilenseymisz ya surat asip hep birilerini suclayacagimza. Haklisiniz kimin neresi duyuyor sanki mutsuzlugumuzu. Insallah bundan sonrasinda basarabilirm birseyler,dirdir yapmamayi falan. Haklisinz,ailesine ragmen benimle su an.Ama cok ceneyle bunaltabilirm heran.

Bilemiyorum da bence para istemek için bu kadar dolanıyolar peşinizde 1 2 kerecik konuşun zaten esas niyetleri ortaya çıkar. Sadece samimiyet içinse şöyle ayda yılda 1 telefonla merhaba merhaba yeter. Eğer para vs ise dertleri zaten eşinize de baak ben demiştim der bir daha asla görüşmezsiniz.
Ama çok üzüldüm okuyunca. Allah yardımcınız olsun.

Sagolun,evet eger yuzyuze gorusmek zorunda kalirsamda soguk olacagim meraba merabayla gecistrmeye calisacagm. gulumsersem yuz bulurlar iyce ususurler basima..

Geçmişi unutmayıp kafanda kurdukça hep mutsuz olacaksın. Geçmişi unut ama tamamen unut sil kafandan her şeyi. Sıfırdan başla eşinin ailesiyle ilişkiye. Saygılı ol, mesafeli ol, kocanın yanında rol yap, kocana ailesini çekiştirme.

Unutmak kesinlikle işe yarardı ama insan unutamıyor maalesef. eşin için görüş ama hep mesafeli ol. Giderim ama kalmam belli bir zamanda geri dönerim de. Telefonu aç soğuk bir şekilde cevap ver. Kimse seni yapmak istemediğin bir şey için zorlayamaz sakın unutma. Gün gelir devran döner sana yapılanı kendileri de görür ve sen o zaman rahatlarsın. Bir şekilde çıkar yani. Hiç oralı olma yeri geldimi de yapıştır lafı alttan alttan. :D

canım bende 6 aylık evliyim. çok takılıp kalmışsın eskiye bence.
bak annen var otur haline şükret canım. benim annem 2 sene önce vefat etti babacığım ve eşim koştu her şeye eşimin ailesi değil kınada altın takmak kınama bile gelmedi. kınayı evde 7 8 samimi arkadaşım babam ve eşimle yaptım acayipte samimi ve mutlu oldu. aileler maileler yoktu. evi babam eşim ben tuttuk temizliğini eşim yaptı eşyaları o yerleştirdi. nişan alışverişimde babam eşim ben yaptık hep 3 kişiydik. gelinliğimi babamla seçtim diktirdim. nişanda takı takmadılar düğünde eşim her şeyi kendisi ve babamla birlikte yaptı... gram yardım almadık. evlendikten sonra eve geldiler elleri bomboş bende bi çayla yolladım gitti :D

akşam evimize gelince huzurlu mutlu muyuz evet, bizden rahatı yok. boşver ilgisizmiş bilmem neymiş.
ben mesafe olsun diye baştan rengimi belli ettim emin ol çok daha iyi böylesi.

bi an kendimi zannettim.altın mevzuya kadar.bizde düğünümüzü eşyalarımızı kısaca herseyi kendimiz yaptık.kv kp 1 çeyrek parası harcamadılar düğünümde.kendi çevresinden eski taktığı çeyrek leri elden aldı.yani bi nevi ödünç gibi.altınlarımı alamadılar çünkü altını da eşim kendi aldı.arkadaşlarından borç aldı onunla altın aldı.eşim çalışıyordu ama tüm maaşını babasına veriyordu.1sene nişanlılık 1 sene sevgili döneminde bu hep böyleydi.düğüne kalktık herşey borç.birde evlendik diye surat yaptılar.maaş kesileceği için.bizim isteğimiz sadece güleryüzdü onu bile çok gördüler.arkadaşım sen hiçbir zaman o ailede değer görmeyeceksin.çünkü sana masraf yapmadılar.sen kendin gelmiş gibi oldun.insan masraf yapmayInca değeri olmuyor.bende aynı senin sorunlarını yaşadım.zaten ne kadar seversin sev evliliğin ilk yılı biraz sancılı geçer.bu tür olaylarda daha zorlaştırır.inş.anlatırsın.sen geçmişi düşündükçe mutlu olamazsın.ama seni çok iyi anlıyorum.allah kolaylık versin.

Son düzenleme:
Bence barış ama evine sokma... Bu kv derdi artık sana hizmet ettirip evine gelip yemek içmek gibi geldi... Buna bi başlarsa daha başını alamazsın.

Merhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..
Bence alttan alip unutmus gibi yapma, sonradan pisman olursun. Sen unutunca karsi taraf da unutur ve hiic bisey olmamis gibi uste çıkarlar (en azindan bende oyle oldu,bende hic uzatmadim unuttum, yillar sonra bin pisman oldum)

Sanki bana da oyle geliyor iste.Belki yine maddi anlamda ogullarina ihtiyac duyuyorlardr da beni onlerinde engel goruyorlardie. Bizm borclarimiz var ve kendimize ait hic birseyimz de yok kotu eski bir arabaya bile raziyiz mesela. Ama ailesi istese yine verir herhalde,belki bana diyemedgi icin veremyorsa arkamdan is cevirmek gibi olacagi icin,aileside bunu farkettiyse. Birden bire ne olduysa. Icim sogusa bi,oyle yapsalar neyse.nekadar balikhafizaliymis herkes..
Icim de sogumycak bence hicbizaman.
Gorusmesem ne kaybederim,yani hic gorusmemek olurmu,gorusmeyen gelinler varidr degil mi?
Zarar nereden geliyorsa oradan kaçmak lazım onlar akbaba gibi takılarına çullanırken anlatmışlar ne halt olduklarını sana sende kendi huzurun ve çıkarın için bu keneleri uzak tutacaksınkı parasit olmasın hayatınıza onları yok sayamazsın sonuçta eşinin sülalesi ama iç-içe olmak zorunda da değilsin. onlara karşı temkinli olmak kendine yapacağının en büyük iyilik keşke iyi insan olmayı başarabilselerdi sende onlara karşı tavrın daha olumlu hoş olurdun ..herkes ederi kadar eder !onlar anlamak isteselerde istemeselerde bu böyle .

Geçmişi unutmayıp kafanda kurdukça hep mutsuz olacaksın. Geçmişi unut ama tamamen unut sil kafandan her şeyi. Sıfırdan başla eşinin ailesiyle ilişkiye. Saygılı ol, mesafeli ol, kocanın yanında rol yap, kocana ailesini çekiştirme.
Unutulmuyor ki iste ha diyince

canım bende 6 aylık evliyim. çok takılıp kalmışsın eskiye bence.
bak annen var otur haline şükret canım. benim annem 2 sene önce vefat etti babacığım ve eşim koştu her şeye eşimin ailesi değil kınada altın takmak kınama bile gelmedi. kınayı evde 7 8 samimi arkadaşım babam ve eşimle yaptım acayipte samimi ve mutlu oldu. aileler maileler yoktu. evi babam eşim ben tuttuk temizliğini eşim yaptı eşyaları o yerleştirdi. nişan alışverişimde babam eşim ben yaptık hep 3 kişiydik. gelinliğimi babamla seçtim diktirdim. nişanda takı takmadılar düğünde eşim her şeyi kendisi ve babamla birlikte yaptı... gram yardım almadık. evlendikten sonra eve geldiler elleri bomboş bende bi çayla yolladım gitti :KK70:

akşam evimize gelince huzurlu mutlu muyuz evet, bizden rahatı yok. boşver ilgisizmiş bilmem neymiş.
ben mesafe olsun diye baştan rengimi belli ettim emin ol çok daha iyi böylesi.

Uzuldum annenizin yaninda olamayisina.. :( Babaniz eksikligini hissettirmemej icin her an yaniniza olmus neyse ki..
Haklisinz,her sey insanin istedigi gibi dusledigi gibi olmayabiliyor ama,olusan sartlara gore sekil alabilirz..incinmeyiz o zaman hem de.

Back
X