• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

daha nişanliyken maddi destek bulamamişsin.. bide evine gelmek mi istiyo.. napcakmiş evinde.. kabul etme. yüz de verme.. bide evine gelicek heryeri karıştırrlar.
çok çekmişsin arkadaşim... bak eşin yaninda.. onu üzme.. o sana değer veriyo.. ailesi için bunu yıpratma lütfen..
siz iki kişisiniz.. çocuğunuz da olucak..
eşin yaninda olduktan sora gerisi boş..

daha nişanliyken maddi destek bulamamişsin.. bide evine gelmek mi istiyo.. napcakmiş evinde.. kabul etme. yüz de verme.. bide evine gelicek heryeri karıştırrlar.
çok çekmişsin arkadaşim... bak eşin yaninda.. onu üzme.. o sana değer veriyo.. ailesi için bunu yıpratma lütfen..
siz iki kişisiniz.. çocuğunuz da olucak..
eşin yaninda olduktan sora gerisi boş..
Cok tesekkur ederim
Haklisiniz esim bana deger veriyor ama,ara sira ben kendimi tam.hissedemyorum,hep bir yanim eksik falan diye laf carpiyor bana. Ailesiyle barissam rahat edicek. Ama ailesi gercekten dengesiz,balim cicim olmak isterler, tabiki yalandan,gercektende degil. Ben.bunlarala.ugrasamam ki. Ben ne hissediyorsam onu direkt dile getiren biriym,yalanci gulumsemeleriyle ugrasamam :(

Cok tesekkur ederim
Haklisiniz esim bana deger veriyor ama,ara sira ben kendimi tam.hissedemyorum,hep bir yanim eksik falan diye laf carpiyor bana. Ailesiyle barissam rahat edicek. Ama ailesi gercekten dengesiz,balim cicim olmak isterler, tabiki yalandan,gercektende degil. Ben.bunlarala.ugrasamam ki. Ben ne hissediyorsam onu direkt dile getiren biriym,yalanci gulumsemeleriyle ugrasamam :KK43:
Sen eşinizin sözünü dinle..
barış ama muhatap olma. uzak dur işde.. biliyorum çok çekmişsin.. yalancı gülümsemeleri bile görmek istemiyosun nababilirsin ki.. bunlari eşin için katlan işde bu mutlu evlilk içim herşey yapmalısın ki.. eşin çok üzülüyor. kendi gidip demesi lazim.. benim karim barışmıyor çünkü laf edeceksin diye.. bunu sölemesi lazim ki ailes sana bişey demesin. derse hiç orda olma!

nerdeyse birebir aynı yaşadıklarım önce ilgilenmemë sonra sık arama dahil. unutulmuyor. ben unutamadim eşim ailesine bağımlı olmadığı halde ara sor aç tel ler dedi alamadım açmadim içimden gelmedi.

ve en son eşime yapamıyorum ısrar ediyorsan çocukta yokken bitebilir istersen dedim.anlaştık senede bir hafta gidiyoruz yanlarına çok nadir de konuşuyorum mecburen.ama nerdeyse 4yıl oldu hala görünce tüylerim ürperiyor ve yavaş yavaş alıştım şükür

Aynilarini ben de yasadim,ben bunlari cekmek icin mi evlendm,herseye gogus gerdik bak bugunlere geldik ama sen beni zorluyorsun. Mutsuz oluyorum onlarin yaptiklarini hatrladikca,ve sen de barismami istedikce,ozaman bitirelm yol yakinken,istedgin gibi birini bul,zaten annen hemen.bulur sana,onla evlen ben de kendi hayatima bakayim falan dedim ben de. Ama hala devam ediyoruz. Biraz azaldi ustumdeki baski,onlarda anladilar konusmak istemedigimi ama,esim hala ara sira der nolcaz biz hep boyle mi gidicek,yarin bigun torunlari olsa napicaz .......

Sen eşinizin sözünü dinle..
barış ama muhatap olma. uzak dur işde.. biliyorum çok çekmişsin.. yalancı gülümsemeleri bile görmek istemiyosun nababilirsin ki.. bunlari eşin için katlan işde bu mutlu evlilk içim herşey yapmalısın ki.. eşin çok üzülüyor. kendi gidip demesi lazim.. benim karim barışmıyor çünkü laf edeceksin diye.. bunu sölemesi lazim ki ailes sana bişey demesin. derse hiç orda olma!

Evet aslinda hakli olabilirsnz ama barisinca tepeme cikacaklar adim gibi eminim. Nisanliyken maddi destek bulamamssin demissinz de,biz manevi destek goremedk esas o uzdu bizi. Yani yokluk nedir biliriz anlariz da,birseyi istememek,oglunun arksnda nedensiz yere durmamak.. hem beni hem esimi cok uzdu.

Ah canım bende senin yaşadıklarının neredeyse aynısnı yaşadım .. Okurken kendi yaşadıklarım aklıma geldi . Annesi niye arayı düzeltmek istiyordur biliyor musun oğlumun evi var diye baş köşeye geçip seni iyice sinirlendirmek aranıza fitne sokmak sana laf çarpıp iyice delirtmek için.. Bence barışma konuşma bunları oğullarının en mutlu gününde yapan insanlar bundan sonra daha beterini yaparlar. Eşine tavrını net belirt .. Gerçekten kendini aileni düşünüyorsan barışma..

Hala ne yapacagimi ilerimizin nasil.olacagini bilemiyorum. Cok uzuluyorum. Ilerde cocugumuz olunca ne olacak hic bilemiyorum. Esimin kafasi rahat degil,ailemle karim birbiryle gorusmuyor falan diyor,psikolojisi iyi degilmis artik bilmem.ne.. psikolojik bi baski var. Bu boyle devam edicekse edelim,yok aileni cok istyosan ben cekileym aradan da dedim zamaninda.. oyle boyle gene devam ediyoruz iste.
Cunku o da farkinda ki,ben degil kim olsaydi karisi aynisini gene yapardi ailesi.

Erkekler kendi ailelerinin yaptiklarini cabuk unutur ama sen dun gibi taze tutarak kafanda kurarak her gununu zehir ediyorsun, etme. Baris, mesafeli ol. Barismadan once de sana yapilanlarin hesabini sor o aileye, neden boyle boyle boyle yaptiniz de. İcinde kalmasin, zaten küsmüşsunuz en azindan icindekileri dokmus olursun.
Ya onlarla karsilikli konustugumu bile hayal edemiyorum ki,nereye hesap sorayim..
Cok kirginim kuskunum. Babam mesela hala hatrlayip dugunumu falan.uzuluyor. Ailemi de mahvetmisken bu olay,nasil barisaym oof.. Yani tek bana yapilsa neyse,ama ailemi de cok uzduler. Bizimkiler gercekten haketmedi. Kiz babasi olarak babam daha fazla.harcadi bize,yanimizda oldu. Annem hazirladi bi cok seyimizi. Esime aldi etti hazirladi. Ben hic biseylerini gormedm mesela,buna ragmen....

Öncelikle çok haklısın. İçinizde bu sorunları çözmedikçe görüşmeniz yeni sorunlara neden olacak bunu unutmayın. Bence psikolojik bir destek alın, içinizdekileri anlatın, sonra çok sık değil, aşama aşama görüşmeye başlayın. Onlar için değil eşiniz için.

cok cekmıssın ne denılebılınırkı . yazını okurken yasadım resmn. eşini dinle. evliliğini de batırmasınlar.
gul geç .. fazla muhattap olma. sinsi sinsi yürüt işini affetmıs gıbı davran esının yanında daha da cok gul yuzlerıne. eşin ve evlılıgın ıcın yap bunu..

Ben arada kalirdim.
Ama sonuc olarak barismazdim.
Dusununce esim simdi sirf " barisin" diye sikayet ederken.
Ilerde o yuzsuz ve hadsiz kadin yine tepenize ciktiginda " sunu niye boyle yaptin, bunu niye boyle yaptin' diye her gun farkli farkli sorunlar bas gostericek.
O zmn sebepler cogalicak kavga icin.
Ben istemezdim.
Hani kadinin pisman oldguna inansam belki, ama bunuda kesin bilemeyiz asla.

Hala ne yapacagimi ilerimizin nasil.olacagini bilemiyorum. Cok uzuluyorum. Ilerde cocugumuz olunca ne olacak hic bilemiyorum. Esimin kafasi rahat degil,ailemle karim birbiryle gorusmuyor falan diyor,psikolojisi iyi degilmis artik bilmem.ne.. psikolojik bi baski var. Bu boyle devam edicekse edelim,yok aileni cok istyosan ben cekileym aradan da dedim zamaninda.. oyle boyle gene devam ediyoruz iste.
Cunku o da farkinda ki,ben degil kim olsaydi karisi aynisini gene yapardi ailesi.
Gitsin kendisini görüşsün seni karıştırmasın .senin ailen böyle bişi yapsaydı kendi unuturmuydu acaba .Benim eşim karışmaz bana bu konuda ama karışsaydı dediğin gibi ciddi problemler olurdu aramızda.. Bir kızın yıllarca hayalini kurduğu düğün olaylarında böyle yapmaları unutulur mu hiç ...? Tavrını değiştirme canım yaptıkları şeyleride unutturma eşine sen bunca yaşadığın zorluğu pna olan sevginden katlanmışsın olsa hamgi kadın ister herşeyi eksik olsun kavga gürültü olsun dışlansın kimse istmez sen bu kadar şeye katlandıysan onun için oda sağlam duracak arkanda o kadar

eşin gitsin barışsın tabi ama umarım eşini de doldurup saçma sapan fikirleri aklına sokmazlar inşallah

Gitsin kendisini görüşsün seni karıştırmasın .senin ailen böyle bişi yapsaydı kendi unuturmuydu acaba .Benim eşim karışmaz bana bu konuda ama karışsaydı dediğin gibi ciddi problemler olurdu aramızda.. Bir kızın yıllarca hayalini kurduğu düğün olaylarında böyle yapmaları unutulur mu hiç ...? Tavrını değiştirme canım yaptıkları şeyleride unutturma eşine sen bunca yaşadığın zorluğu pna olan sevginden katlanmışsın olsa hamgi kadın ister herşeyi eksik olsun kavga gürültü olsun dışlansın kimse istmez sen bu kadar şeye katlandıysan onun için oda sağlam duracak arkanda o kadar

Eveet ,cok haklisin. Yani bazen esimin haline aciyorum ama. Kendime de aciyorum,aileme de aciyorum. Yaptiklarini unutamiyorm ne yapayim.. ben ister miydim gunum.mahvolsun,hic konusmayalm etmeyelim. Yani ben oyle bi insan degilm,tanimadigm insanlara bile yardimci olayim diye kendimi yirtarm,yapilanlari cabuk unutur kin tutmam genel olarak. Ama kusura bakmasinlar kinliyim galiba onlara karsi. Cok uzduler beni. Gelinligmle eve gelisim mesela,aglayarak mi olmak zorundaydi.Ya da aglayacaktiysam,her gelin gibi hem giderm hem aglarim aglamasi olsaydi..
Ben ne yapabilrdim ki,onlar mahvetti ben degil. Hic tanimadigim bir aileye giriyorum mesela,nicin gardimi aliyim bastan.kotu davranayim ki,tek basima herkesle nasil mucadele edebilirdim mesela. Yani hic bisey yokken ben terslik yaratmis degilim.Onlar yaratti,bana cepheyi onlar aldi.....
Artik akillandim sadece,bana yapilana karsilik veriyorum ve gorusmuyorum su an..
Esim kendi gorusuyor karismiyorm. Gidip goruyor. Ama ben istemiyorum. Zaman gectikce kotu olan ben olurum bunu da tahmin ediyorum. Ama varsin olsn ben.kotu olayim. Napalim...

Merhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..

Valla canım bire bir aynısı olmasa bile bazı sorunlarını fazlasıyla bnzer. Bende ailemin olduğu şehirde değil de kaynanamlarin oldugu şehirde yasiorum maalesef. Burada yalnız olmama rağmen en başından tavrını koydum ve mesafeliyim. 10 günde bir 1 saatliğine falan gidiorum eşimle birlikte. 7 aydır evliyim, ve şu an calimiyorum tüm gün evdeyim. Buna rağmen daha tek başıma kaynanama gitmedim. O kadar kırıldım ki bişileri unutmam zaman alacak biliyorum. Bence sende eşini kırma Arabî düzelt. Ama asla ve asla yüz verme, mesafeli ol. Her gün telefonla konuşmak neymiş ya o kadar olaydan sonra? Şimdi mi aklı başına gelmiş?

Valla canım bire bir aynısı olmasa bile bazı sorunlarını fazlasıyla bnzer. Bende ailemin olduğu şehirde değil de kaynanamlarin oldugu şehirde yasiorum maalesef. Burada yalnız olmama rağmen en başından tavrını koydum ve mesafeliyim. 10 günde bir 1 saatliğine falan gidiorum eşimle birlikte. 7 aydır evliyim, ve şu an calimiyorum tüm gün evdeyim. Buna rağmen daha tek başıma kaynanama gitmedim. O kadar kırıldım ki bişileri unutmam zaman alacak biliyorum. Bence sende eşini kırma Arabî düzelt. Ama asla ve asla yüz verme, mesafeli ol. Her gün telefonla konuşmak neymiş ya o kadar olaydan sonra? Şimdi mi aklı başına gelmiş?

Siz neler yasadiniz? :(
Ben de su an evdeyim,calismiyorum simdilik.. ama ben de gidip gelmedim hic. Yani hele hele yalniiiiiz hic gorusmem onlarla. Cunku yapmadigim seyleri yapmisim.gibi gosterdigi oldu simdiye kadar. Demedgim birseyi demisim gibi davranabilir falan. Yani gorusmuyorm simdilik,kafam rahat. Ama esim rahat degil,cook takiyo kafasina..

eşin gitsin barışsın tabi ama umarım eşini de doldurup saçma sapan fikirleri aklına sokmazlar inşallah

Aslinda benimle ilgili birseyler aklina sokmaya calismislar, esim agzindan kacirdi. Mesela,aman oglum hemen cocuk yapma bi dur bakalim demis annesi.. esim bahsetmek istemedi kerpetenle aldim lafi ahzindan.
Annesi oyle diyincw bu susturmus,yani bana oyle dedi en azindan.
Yani gidip geldikce hakkimda iyi de konusmuyrlardir.
Ama bir duysaniz telefon konusmalarini aman bir sicakkanlilar aman bir bayiliyor ölup bitiyorlar ogullarina.. ben yokken de iyice cevreleyp kiskaca alcaklarini dusunuyorum acikcasi..

Siz neler yasadiniz? :KK43:
Ben de su an evdeyim,calismiyorum simdilik.. ama ben de gidip gelmedim hic. Yani hele hele yalniiiiiz hic gorusmem onlarla. Cunku yapmadigim seyleri yapmisim.gibi gosterdigi oldu simdiye kadar. Demedgim birseyi demisim gibi davranabilir falan. Yani gorusmuyorm simdilik,kafam rahat. Ama esim rahat degil,cook takiyo kafasina..

Benim esim ailesine çok düşkün öncelikle. Kaynanam nedense bizim onla konuştuğumuz şeyleri hep başka şekillerde aktardı eşime ve kayinpederime. Bana bohca yapmadı, dugunde kafasına göre Set takti. Evdeki eşyaları kendi zevkine göre almak istedi. Eşimle kendi evimize tek bi peçete bile alamadık. Her şeye kaynanam karıştı. Ama ben altta kalmayıp hep kendi dediğimi yaptım. Çünkü beni yönetmek istedi. Aileme karşı tavır yaptılar, arayıp sormadilar. Kına yaptım 3 kişi geldiler. Eşim üniversiteyi, yüksek lisansı birlikte okuduk. İlişkimiz 8 sene sürdü 1 sene de nişanlı kaldık. Nisan olana kadar iyi ki ailesiyle tanismamisim diorum. Yoksa asla evlenmezdim eşimle. Kaynanam mesela mobilyacılar, Perdeci, Halıcida kavga çıkardı. Gibi gibi....

Eveet ,cok haklisin. Yani bazen esimin haline aciyorum ama. Kendime de aciyorum,aileme de aciyorum. Yaptiklarini unutamiyorm ne yapayim.. ben ister miydim gunum.mahvolsun,hic konusmayalm etmeyelim. Yani ben oyle bi insan degilm,tanimadigm insanlara bile yardimci olayim diye kendimi yirtarm,yapilanlari cabuk unutur kin tutmam genel olarak. Ama kusura bakmasinlar kinliyim galiba onlara karsi. Cok uzduler beni. Gelinligmle eve gelisim mesela,aglayarak mi olmak zorundaydi.Ya da aglayacaktiysam,her gelin gibi hem giderm hem aglarim aglamasi olsaydi..
Ben ne yapabilrdim ki,onlar mahvetti ben degil. Hic tanimadigim bir aileye giriyorum mesela,nicin gardimi aliyim bastan.kotu davranayim ki,tek basima herkesle nasil mucadele edebilirdim mesela. Yani hic bisey yokken ben terslik yaratmis degilim.Onlar yaratti,bana cepheyi onlar aldi.....
Artik akillandim sadece,bana yapilana karsilik veriyorum ve gorusmuyorum su an..
Esim kendi gorusuyor karismiyorm. Gidip goruyor. Ama ben istemiyorum. Zaman gectikce kotu olan ben olurum bunu da tahmin ediyorum. Ama varsin olsn ben.kotu olayim. Napalim...
Canım bende 8 aylık evliyim . benim eşim bu olaylarda dolayı uzaklaştı ailesinden . Beni de hiç sahiplenmediler ellerini taşın altına koymadılar koymadıkları gibi çeneside durmadı kaynananmın yok annenler hangi eşyaları alacak yok şöyle yok böyle surat asmalar. Düğüne 1 ay kala babamlara gelip altınları kuyumcudan alıp düğünde bana takıp ertesi gün kuyumcuya geri vereceklerini söylediler babamda bu söylediğiniz söz karşısında yüzükle sizi geri gönderirdim de damadı seviyorum dedi ama kabul etmedi böyle bişiyi . Bizde düğün akşamı kaynana yemek yapıp yeni gelin evine bırakır bunlar sormadılar bile . Sahiplenmediler yani bizi . Eşyaları aldık kendilerinin beş kuruşu geçmediği halde annemin komşularına bütün eşyaları biz aldık nasıl ekmek yicez bilmiyoruz diye dedikodu yaptı utanmadan. Şimdi hamileyim iki hafta önce geldi yanımıza beşiği sordu beşiğimizi aldık yatağıda babamlar aldı dedim ben mutfağa gittiğimde eşime hemen yok gizlifidan beşiği annemler aldı dedi demiş. Eşimde kızmış tabi sen napmaya çalışıyorsun niye karım öyle bişi desin aramızmı bozmaya çalışıyorsun demiş o gün bugündür konuşmuyoruz zaten gerçekten içimden gelmiyor yüzüne bile 1 dk den fazla bakmak istemiyprum o kadar ki nefret ettim bu yaşadıklarımdan cabım 1 sene niaşnlı kaldım 1 sene boyunca gözyaşım dinmedi. Yani yaralar kapandı ama izleri kaldı hep. Hiçte içimden çıkmaz bu biliyorum düğün fotolarımda bile o hüznü yaşıyprum hep.

kendi iyiliğn için geçmişi arkanda bırak.

Back