• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

Burada sürekli kv konusu açan insanlara bi bakın artık kanser olmaya yaklaşmışlar hepsi korkak tırsak hale gelmiş.
Sebebi de işte büyüktür aman saygıdır eşimin hatrı vs.bilmem ne gibi saçma sapan şeyler.bu insanlardan olmak istemiyorsanız asla görüşmemelisiniz bayram seyran da dahil.
Çünkü daha evlenmeden neler etmişler evlendikten sonra kimbilir neler yaparlar.
Ama eşinize karışmaya hakkınız yok açıkçası onun anne babası istediği zaman görüşebilir.
Siz de bu konuyu kapatıp önünüze bakın yoksa eşiniz sizden uzaklaşır.
Ya bi de aslında böyle kötülük yapmaları daha iyi olmuş ömür boyu görüşmemek için harika bi sebep bu.ben olsam bu açıdan bakardım :)
:) aslinda bu acidan ben de bakmadim degil. Aslinda iyi oldu ooh bi nedenim var iste diyorum. Boyle.olmasa, yalanci gulucukler atmak zorunda kalacaktik birbirimize hos ben gercekten onu da beceremem ya.. beni ondan da kurtardilar. :)

Benim eşimin ailesi de ne maddi ne de manevi olarak hiçbir katkıda bulunmadılar,gerçi biz de ısrarcı olmadık yardımcı olmak isteyen olurdu deyip kapattık konuyu ve herşeyi kendimiz hallettik. Hatta lütfedip düğüne saatler kala gelmişlerdi bizim yaşadığımız şehre bana kına bile yapılmadı iyi ki de olmamış en azından mesafemi daha rahat koyabildim. Takılarımı verirken hiç utanmadan sıkılmadan yarın sabah alırım sizde emanet olarak dursunlar deyip öyle verdim kusurabakmasınlar ve ertesi sabah paşa paşa alıp eşimle borçlarımızın bir kısmını ödedik. Eşimin ailesi diye saygıda kusur etmiyorum ama asla samimi değilim ve olamam,eşim bi ara dolduruşlarına gelip onlar anam babam demeye çalışsa da ben yemedim,maddi olarak yardım etmemeleri çok da umurumda değil fakat en özel günlerimde bana manevi olarak bile değer vermeyen insanlara bende değer vermem. Sana da aynı şeyi tavsiye ediyorum,kesinlikle saygısızlık yapma fakat mesafeni koru ve eşine arasıra çektiğiniz zorlukları hatırlat fakat kendisi bunu kavramayıp senin üzülmene müsade ederse acaba doğru bir insanla mı evlendim diye oturup düşün,hayatını heba etme. Allah yuvanızı korusun.
Amin.. Allah sevgiyle kurulan tum yuvalari korusun.. Haklisiniz,benim de bekledigim.maddiyattan cok maneviyatti. Kabul edilmek,sevgi saygi,benimsenmek,icten yurekten gelen bir guleryuzdu. Iyi niyetti.. Gorusmycem galiba. Bi sure de anam babam desin dursun,ben de yemycem o laflari..
Bebek bekliyorsunuz galiba,masallah diyorum.
Peki ilk bebeginiz mi,torunumuz diye ikide bi cikip gelirlerse mesela ne yapacaksiniz..
Benim henuz oyle bir durumum yok ama,ilerde olursa naparim dye dusunuyorum..

Evlenmeden once bunları yaptıysalar evlendikten sonra yani evine girip çıksa kimbilir neler yapacaklar.arkadasın da dediği gibi boşanmaya kadar gidebililir.
Yüz göz olma evine sokma bayram seyran gidersin olur biter.basta tavrını nasıl koyarsan oyle devam eder.bu insancıklar seni haketmiyor kendileri bile isteye seni kaybetmişler.

hani eşin seni kırsa ve ailesini haklı görse (ki cok var böyleleri Allah uzak tutsun) o zaman haklısın derdim.. ama kendi kendine huzurunu kacırıyorsun o insanlar için.. geri dönüşü olmaz bazı seylerin.. dikkatli ol.. kocana huzur ol ki onlar bogdugunda yine sana sarılsın
Evet cok haklisiniz.. umarim basarabilirim bunu..
Allah sizi mutlu etsin insallah ,iyi.niyetli yorumlariniz bana kendimi iyi hissetirdi..

Evlenmeden once bunları yaptıysalar evlendikten sonra yani evine girip çıksa kimbilir neler yapacaklar.arkadasın da dediği gibi boşanmaya kadar gidebililir.
Yüz göz olma evine sokma bayram seyran gidersin olur biter.basta tavrını nasıl koyarsan oyle devam eder.bu insancıklar seni haketmiyor kendileri bile isteye seni kaybetmişler.

Ben onlarla basa cikamam. Saf salak kaliyorum biraz yanlarinda. Ama dugunsalonunda da saf gordukleri benden keseyi almaya durunca artik sesimi cikardim ben de. O kadarina gelemedim. Hem.hic birsey yapma hem keseye sahip cik,aya calis,hem de oglunun en guzel gununu zehir et..
Izleri silinmiyor oyle kolay. Kendimize 3.ayda zor geldik ilk 3ay cok cok kotu gecti..

Evet cok haklisiniz.. umarim basarabilirim bunu..
Allah sizi mutlu etsin insallah ,iyi.niyetli yorumlariniz bana kendimi iyi hissetirdi..
amin sizleri de, Allah razı olsun.. inşaAllah eşinle huzurunuz hiç bozulmaz..
'ya ilerde değişirse' vesvesesiyle kendini de esini de bugunden mutsuz etme..
hatta şunu bile yapabilirsin, eşine onun hatrı için ailesiyle cok samimi olmasan da görüşebileceğini söyleyebilirsin.. içli dışlı olmak şart değil ki.. bi adım atarak hem sevap işler hem eşinin gözünde yücelebilirsin Allah'ın izniyle..

Hayir vermedm,zaten onca gurultu bagirti ondan cikti. Onlar dugune keseyi almaya gelmisler meger, alamayinca da bozdu gittiler herseyi.
Taki zaten.cok.birsey degildi, onla da borcun bi kismini kapattik. Sanki alip da saklayabildim mi.. ogullarinin borcu vardi,ben esimi dusundum vermedim. Ertesi gun bozdurduk zaten hepsni.
iyi yapmissin hem kostek olsunlar hemde haklari olmadigi halde takilari sahiplensinler
hani versende zaten bir degerin olmuycakti onlarin gozunde
bari vermedin enayi olmadigini anlasinlar
dunya artik saf olma dunyasi degil

Asla taviz veren taraf sen olma. Onlar taviz vermediyse sen de verme. Alisirlar bir sure sonra. Esin cok istiyorsa gorussun ama asla sen gorusme. Bu konuda net ol. Esin de netligini gorsun. Bana annelik yapmayan en ihtiyacim oldugu anda yanimda olmayana ben de gelinlik yapmam de. SInIrini ciz. Herkes bir sure sonra alisacaktir.

Hayir hic birsey diyen de olmadi aslinda. Kucuk.gorulcek birseyde yok benim ailemde,sanirm biraz kendilerini.kucuk gorduler ve buyuklenmeye calistilar.Annem benim lisans mezunu calisan bir bayan,esimin annesi lise mezunu degil mesela,bilmiyorum acaba bunlari mi dert ettilerki kendilerine. Ama iyi niyet,anlasma cabasi guleryuz olsa bunlar sorunmu,egitim seviyesi herkesin esit olmak zorundami yani...degil bence...ailem buyuklenmedi,ezici de olmadi,ama evet onlarin ailede aldiklari gelinler de genelde okumamis falanmis simdi goruyorm bakinca. Belki bizi uygun bulmadilar,sorun cikar falan.diye dusunup bastan bozmaya calistilar bilmiyorum..
Birsey diyen de olmadi,sadece annem bi ara annesine kizimi neden uzuyorsunz zaten oglunuz herseyi.yuklendi oglunuzn da kiymetni bilin kizimn da demisti,bu bile buyudu de buyudu falan.Bunda bisey yok bennce ki olsa bile yapici olunur benim bildigim.
Kisacasi egitim kultur vb yonunden kendilerini ezik hissettiler galiba...

Ya iki tarafın eğitim durumu maddi durumu vs değil aslında, bazen insanlar memleketinden dolayı bile beğenmeyebiliyorlar, biz çok garip bir milletiz. Ama genelde, dediğiniz gibi kendilerini kötü hissedip üste çıkma çabası olabiliyor.. Ya da bilmiyorum ya, evlatlarını sevmiyorlar heralde. Mesela ben abimin düğününü falan hatırlıyorum da, abim sevgilisi için ben onu çok seviyorum ne isterse yapılacak demişti ve öyle de oldu. Bizimkiler de bayılmadılar onların adetlerine vs. Ama karşı da çıkmadılar, ellerinden geleni yaptılar, gelemeyen olduğunda da yapabileceklerini yaptılar.. E annem babam kendi gelinlerine böyle yapıyorken kızı için en küçük bi çaba görmeyince öyle kırıldı üzüldüler ki.. Benim de tek isteğim annemin gönlünü hoş tutmalarıydı, ama olmadı işte, görüşmüyorlar şimdi..
Herşeyi sizin yapmanız sizi güçlü kılar, evet borç ödemek hiç kolay değil, ama mesela bu karakterde insanlar bi iki iyilik yapsaydılar ömür boyu ödeyemezdiniz emin olun. Hem sınava hazırlanıyormuşsunuz ne güzel, üzmeyin artık kendinizi güçlü olun, kocanıza sarılın, bu üzüntü de zamanla geçer gider inşallah, Allah mutluluğunuzu daim etsin..

Olabilir tabiki canim bazi konularda hak vermeyebilirsinz. Yani ben de yanlis dusunmus olabilirm bazen.. evet bu arada,resti cektim zaten. Ben mutsuz olmaya mi evlendim falan dedim. Kapatti konuyu ozaman,konusmadik daha fazla. Zaten hep bi noktada tikandi konusmalar...
Yanlis dusunmek de degil aslinda, sanirim ben bir kadin olarak bazi seyleri kendimiz yapabiliriz diye dusunuyorum mesela kuafore giderken erkek tarafindan kimseye ihtiyac yok veya kina salonudur ikramidir ben kendim organize edip kimseye ihtiyac duymayabilirim diye dusunuyorum. Sonra Ev yerlestirme meselesinde de ayni sekilde herseyimi kendim goturup yerlestirebilirim, esimle oturacagim evi kendim temizleyebilirim annemi yormam bile. Fazla bagimsizim erkegin ailesinden sanirim:KK75: kendim yapar kendim sefasini surerim yani. Bu konularda fazla alinganlik yapip fazlaca uzmussunuz kendinizi gibi geldi bana. Esinizle agzinizin tadi yerinde olsun, esiniz size hak versin yeterli en onemlisi bunlar. Onun disinda kapinizi kapayin geri kalan herkes disarida,size zarar veremezler ama dedigim gibi esinizin size hak vermesi sart. Aile ile gorusmek zorunda degilsiniz

Bastan sona okudum 1,5 yıl oldu hala aklımda benim de düğünüm olay cıkacak noktaya geldi bu kadar yüzgöz olmadık ama aynı mevzular nişanlıyken bîr kere bile evlerine gitmedik kız tarafı olarak aranmadık görüşülmedi bohca mevzusu yapamayız deyip gectiler bayramda köye gittiler dügüne 1 ay kalmıs hiç bişeyle ilgilenmediler durumları da yok değil yani hiç bişey sormadılar hep bir sogukluk oldu dügün videomu bir kere bile acıp izlemedim hatırlamak bile istemiyorum. Hala durup dururken aklıma geliyor en ufak bir şeyde hatırlıyorum hiç bişey yapmadıklarını içim soguyor. Zaten cok uzaktayım bayramda gitmezsek ararım onun dısında telefona eşim vermedigi sürece konusmuyorum aramıyorum belki onlar coktan unutmuş dert bile etmiyorlar ama benim içimde kaldı her şey görüşmek istemiyorum zoraki rol yapıyorum gidince de boşver düşünme kurtul diyorum ama beynimden düşünceleri cıkaramıyorum.

Bak Can'ım birbirinizi bıktırmayın inan sende huzuru bulamasa ya ailesine düşkünleşir yada aldatır onun için madem görüşmüyosun konusunuda açma git annene anlat yada burda anlat yine konuşma erkekler bıkıyor benim eşim eve gelmek istemiyodu artık bende dırdır ettim kolay değil anlıyorum keşke bi doktora gitseydimde kocamı yemeseydim birlikte evliliğin tadını çıkarsaydım hiç görüşmeseydim ama benim eşim babasının işinde çalıştığı için mecburdum sen şanslısın kendine bak misafir çağır alışverişe git bişey almasan bile git gez tak kulaklığı yürüyüş yap takma hasta olursun

Bu kadar olmasa da buna yakın şeyler bende yaşadım, gorumcem var bir tane 5 kaynanaya bedel, karışmadığı şey yok hayatimizda. Ama esinin ailesi neticede, onu bu yasa getiren insanlari yok sayarsan eninde sonunda esinde seni yok sayacaktir. İyi ya da kötü olsun herkese kendi ailesi tatlı, bu hosumuza gitsin ya da gitmesin. Onlari hayatınıza sokmadikca onlar Eşin için çok daha fazla kiymete binecek. Mesafeli ol tabiki sevmek zorunda da degilsin. ama hiç gorusmemek, onlari yok saymak evliligini eninde sonunda çıkmaza sokacaktir. Esin sana neden ihanet ediyor olsunki onlari affederek. Kusura bakma ama 1 senelik ailesi icin 40 yillik ailesini silen adamin sana da hayri olmaz zaten.

Amin.. Allah sevgiyle kurulan tum yuvalari korusun.. Haklisiniz,benim de bekledigim.maddiyattan cok maneviyatti. Kabul edilmek,sevgi saygi,benimsenmek,icten yurekten gelen bir guleryuzdu. Iyi niyetti.. Gorusmycem galiba. Bi sure de anam babam desin dursun,ben de yemycem o laflari..
Bebek bekliyorsunuz galiba,masallah diyorum.
Peki ilk bebeginiz mi,torunumuz diye ikide bi cikip gelirlerse mesela ne yapacaksiniz..
Benim henuz oyle bir durumum yok ama,ilerde olursa naparim dye dusunuyorum..
Aslında aradığımız şey manevi olarak yanımızda olmaları fakat öyle olmayınca diğer şeyleri gözardı edemiyoruz. Bu 2.bebeğim,fakat kızım doğduktan 5 ay sonra gelebildiler düşünsenize:) sundukları bahaneler o kadar komikti ki eşimle ciddiye bile almadık:) şimdi ise torunlarımız diye dolaşıyorlar ortalıkta. Kayınvalidem arıyor kızım hazırlık yaptık doğumdan önce sendeyim diye Allah razı olsun keyfinizi bozmayın dedim ben de ne yapayım içimdeki bu kırgınlıklar geçmiyor işte,tabi ki kapımız açık ama daha fazlası değil. Dediğim gibi kendini yıpratmaya değmez belli bir tavır koyduktan sonra ne eşiniz ne de ailesi kimse bişey diyemez yapamaz. Biz kadınlar maalesef bu konularda çok sıkıntı çekeriz fakat saygısızlık etmeden kendi bildiğinizi okuyun.

Zamanla duzelir umarim. Biz de benzer seyler yasadik senden farkim uzunca bir süre esimin basini agritmak oldu söyle yaptılar da boyle oldu da yok vs.aynen bir kere bile düğün cd mi izlemedim fotolari görmek istemiyorum hala da aklima o gunler gelir.
Zaman icinde affettim unuttum baktım ben mutsuz oluyorum e esimin suçu ne? adam mi istedi boyle olmasini? Affetmek cok güzel inan hafifliyorsun yüreğinden kocaman bir agirlik kalkiyor...şöyle bakıyorum simdi olaya kocami dünyaya getirmişler iyi ki dogurmuslar bugunlere getirmisler ne yapsam haklarini odeyemem .oyle düşününce saygi sevgi duymak daha kolay oluyor tabi. ..sev say evrenden sana olumlu olarak donecektir mutlaka...insallah unutur mutlu yolu secersin...

Merhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..

1. Si allah yuvani hayirli etsin.
2. Si madem guzel bi bölüm bitirdin bir an once caliamaya başla. Çünkü bos kaldikca basa sarip sarip ayni seyleri dusuneceksin kendini de eşini de huzursuz edeceksin.
3. Su butuuuun erkekler evlendikten sonra niyeyse anneci oluyorlar her ne yaparlarsa yapsinlar. Esini karşına al konus eger sen bu boyle olmaz sonucta esimin annesi mecburiyettende olsa gorusecem dersen mesafeli bir sekilde gorusursun. Ha yok ben asla gormek istemiyorum dersen ( bu pek mümkün olmuyor esinle coook tartisirsiniz ) esine ben bunlari bunlari unutamiyorum sen istedigin zaman görüş ama ben yokum de. Ve her ne karar vereceksen arkasinda dur.
4. Iyiki maddi gic bir sey yapmamislar kimseye minnet duymazsin daha iyi... benimki gibi yapip yapip lafini etmelerindense....
5. Si mutlu olmak icin unut onlarida yaptiklarini da unut... biliyorum cok zor ama ise yariyor... hic kiymet vermiyorum sirf esim icin gorusuyorum hic bir beklentim yok dolayisiyle üzülmüyorum. Esin seni sen onu seviyorsan gerisini takma.

böyle aileden herşey beklenir, iyi niyetli olursun konuşursanız çok daha üzücü durumları çekinmeden yaşatabilirler ,aranızdaki mesafeyi kaldırıp kendi çıkarları için görüşmek hayatınıza müdahale etmek için fırsat kolluyorlar .kusura bakma bu aileden hiçbir olumlu birşey geleceğini zannetmiyorum belki bugünlerini bile mumla arar duruma getirip psikolojin altüst olmasın diye yüzgöz olma bulaştırma kendine Allah muhafaza eylesin çok zor kötü insanlarla aynı ortamlarda olmak idare etmek zorunda kalmak. Rabbim yar yardımcın olsun canım amin olaki görüşmek zorunda kaldın çok dikkatli ol seni ezmelerine izin verme .

Ahhh canım seni en iyi ben anlarım hatta uyurkenmi yazdım dedim baktımda ben değilmişim nick name farklı bak güzelim ben evleneli çok olduğundan kıdemli sayılırım sana tavsiyem olsun önce işe gir ben hiç küs kalmadım bunca yapılan kötülüğün karşısında eşimlede ters düşmeyim diye ne kadar aileyen şöyle desek erkek milletini bir aileyi koruma içgüdüsüne gidiyor ben ailesinin tüm yaptıkları unutmadım ama aşkım bak annen nişanda aldı yaa tüm gelenleri altınları elimden çok yalnışmış hadi ben bilmiyordum ama annene hiç yakıştıramadım kocaman kadın dedim biri düğünde takılanlarla yatırım yapıp araba falan almışsa eşim dile getirdiğinde biz neyle alıcaz aşkım bizde ne var ne yok aldı ailen sanki bize güvenmişler dedim tatlı dille onun gerçekleri görmesini kim haklı kim haksız görmesini sağladım böylelikle hem evliliğimiz yıpranmadı hemde ben tek başıma üzülmemiş oldum eşinle zıtlaşmadan güzellikle anlat adım adım etamin dokuyormuş gibi öfkeyle kalkıp öfkeyle oturma madem istiyorlar gelsinler hiç belli etme en ufak böbürdenmelerinde yavaş yavaş alttan alttan sok lafını ne yaptıklarının farkına varsınlar

1. Si allah yuvani hayirli etsin.
2. Si madem guzel bi bölüm bitirdin bir an once caliamaya başla. Çünkü bos kaldikca basa sarip sarip ayni seyleri dusuneceksin kendini de eşini de huzursuz edeceksin.
3. Su butuuuun erkekler evlendikten sonra niyeyse anneci oluyorlar her ne yaparlarsa yapsinlar. Esini karşına al konus eger sen bu boyle olmaz sonucta esimin annesi mecburiyettende olsa gorusecem dersen mesafeli bir sekilde gorusursun. Ha yok ben asla gormek istemiyorum dersen ( bu pek mümkün olmuyor esinle coook tartisirsiniz ) esine ben bunlari bunlari unutamiyorum sen istedigin zaman görüş ama ben yokum de. Ve her ne karar vereceksen arkasinda dur.
4. Iyiki maddi gic bir sey yapmamislar kimseye minnet duymazsin daha iyi... benimki gibi yapip yapip lafini etmelerindense....
5. Si mutlu olmak icin unut onlarida yaptiklarini da unut... biliyorum cok zor ama ise yariyor... hic kiymet vermiyorum sirf esim icin gorusuyorum hic bir beklentim yok dolayisiyle üzülmüyorum. Esin seni sen onu seviyorsan gerisini takma.

Haklisiniz,ozellikle 3.dediginiz sey cok mantikli..ne karar verirsem arkasinda durmaliyim . Bana ,benim kararima kalirsa gorusmek istemiyorum iste..Ne yaparsa yapsnlar,ne derlerse desinler diyorum,bana ne..
Calismayi ben de dusunuyorum is arayisi icindeyim zaten.Evde oturdukca bosluktan kafami neye takacagimi sasirdim. Kafa alismis yorulmaya cunku,bos duramiyor.
Maddi destek kismnda degilm zaten. Yani yapsalardi demiyorum, sadece benim gormek istedgim onlardan iyi niyet gormekti.Yapmak isteselerdi,ama biz yapsaydik gene.yada yapmadilar madem,hic yokmusuz gbi davrandilar,smdi de oyle yapsalar iste......

Back
X