• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

Eşinin hatrına görüşün gidin gelin ama samimi olmayı saygılı bir duruş sergileyin onlar bence yaptıklarına pişman oldu şimdi telafi etmek istiyorlardır bir şans verin sevmezseniz yine sevmeyin
BU ARADA SEVGİLİ KAYINVALİDEM VE KAYINBABAM ŞU YAZIYI OKUDUKTAN SONRA SİZE DAHA BİR KANIM KAYNADI ALLAH RAZI OLSUN HİÇBİRŞEYİ GÖZÜMDE KOYMADILAR HARİKA BİR DÜĞÜN VE HARİKA BİR EVLİLİĞİMOLDU ŞÜKÜR

Bana göre eşinin ailesi kendi oğullarına değer vermiyor asıl...

Farkindayim,bunu ben de hep soyluyorum esime.. yazik ya insan bunu nasil yapar kendi oz evladina bilmiyorum. O kadar emegi bosa gitti cocugn mesela. Calsti didjndi dugunu falan.herseyi kendi ustlendi. Baskasinin dugunune gelir gibi geldiler, taki.merasimnde aa bi gelinimz vardi bizm diye hatirlayp tEpeme dikildiler. Insan baskasinin dugununu bozmaz,bunlar cocuklarinin dugununu basina gecirdiler. E nasil sorunlar yasadik iste,valla atlatmasi kolay olmadi. Hala da cabaliyoruz atlatalim.diye....

Eşinin hatrına görüşün gidin gelin ama samimi olmayı saygılı bir duruş sergileyin onlar bence yaptıklarına pişman oldu şimdi telafi etmek istiyorlardır bir şans verin sevmezseniz yine sevmeyin
BU ARADA SEVGİLİ KAYINVALİDEM VE KAYINBABAM ŞU YAZIYI OKUDUKTAN SONRA SİZE DAHA BİR KANIM KAYNADI ALLAH RAZI OLSUN HİÇBİRŞEYİ GÖZÜMDE KOYMADILAR HARİKA BİR DÜĞÜN VE HARİKA BİR EVLİLİĞİMOLDU ŞÜKÜR
Yaaa ne guzel iste,cok sanslisiniz.. benim biiir cok.sey icimde kaldi. Boyle olcagni hic beklemezdim,ummazdim. :(
Sen de kiymetini bil sizinkilerin.

Benim esim ailesine çok düşkün öncelikle. Kaynanam nedense bizim onla konuştuğumuz şeyleri hep başka şekillerde aktardı eşime ve kayinpederime. Bana bohca yapmadı, dugunde kafasına göre Set takti. Evdeki eşyaları kendi zevkine göre almak istedi. Eşimle kendi evimize tek bi peçete bile alamadık. Her şeye kaynanam karıştı. Ama ben altta kalmayıp hep kendi dediğimi yaptım. Çünkü beni yönetmek istedi. Aileme karşı tavır yaptılar, arayıp sormadilar. Kına yaptım 3 kişi geldiler. Eşim üniversiteyi, yüksek lisansı birlikte okuduk. İlişkimiz 8 sene sürdü 1 sene de nişanlı kaldık. Nisan olana kadar iyi ki ailesiyle tanismamisim diorum. Yoksa asla evlenmezdim eşimle. Kaynanam mesela mobilyacılar, Perdeci, Halıcida kavga çıkardı. Gibi gibi....

Offf keske hic birseye karismasaymis. Benmkiler karismadi gene mahvettiler gerci.
Yani ne bu esya aski anlamiyorum. Benmkler de kariscakti orda neyse ki benim.istedigim oldu. Ama kaynana hanim.hizini alamayip kendi evini dosemeye kalkisti biz ev duzmeye calisirken. Bize yardimci olmak yerine... amaan valla.cok.doluyum :(

Canım bende 8 aylık evliyim . benim eşim bu olaylarda dolayı uzaklaştı ailesinden . Beni de hiç sahiplenmediler ellerini taşın altına koymadılar koymadıkları gibi çeneside durmadı kaynananmın yok annenler hangi eşyaları alacak yok şöyle yok böyle surat asmalar. Düğüne 1 ay kala babamlara gelip altınları kuyumcudan alıp düğünde bana takıp ertesi gün kuyumcuya geri vereceklerini söylediler babamda bu söylediğiniz söz karşısında yüzükle sizi geri gönderirdim de damadı seviyorum dedi ama kabul etmedi böyle bişiyi . Bizde düğün akşamı kaynana yemek yapıp yeni gelin evine bırakır bunlar sormadılar bile . Sahiplenmediler yani bizi . Eşyaları aldık kendilerinin beş kuruşu geçmediği halde annemin komşularına bütün eşyaları biz aldık nasıl ekmek yicez bilmiyoruz diye dedikodu yaptı utanmadan. Şimdi hamileyim iki hafta önce geldi yanımıza beşiği sordu beşiğimizi aldık yatağıda babamlar aldı dedim ben mutfağa gittiğimde eşime hemen yok gizlifidan beşiği annemler aldı dedi demiş. Eşimde kızmış tabi sen napmaya çalışıyorsun niye karım öyle bişi desin aramızmı bozmaya çalışıyorsun demiş o gün bugündür konuşmuyoruz zaten gerçekten içimden gelmiyor yüzüne bile 1 dk den fazla bakmak istemiyprum o kadar ki nefret ettim bu yaşadıklarımdan cabım 1 sene niaşnlı kaldım 1 sene boyunca gözyaşım dinmedi. Yani yaralar kapandı ama izleri kaldı hep. Hiçte içimden çıkmaz bu biliyorum düğün fotolarımda bile o hüznü yaşıyprum hep.

Ben fotograflarima da bakmak istemiyorum.. baktigim zaman,kendime aciyrum nasil da mutsuzum,uzgunum diyorum. Dugun cd.sini mesela hic 1kere izlemedm.
Ya ben hic basa cikamam bunlarla mesela. Annesinin agzi iyi laf yapiyo,bi gun cok iyi olmaya calisirken bi gun arkandan bi ton laf ediyo yerden yere vuruyo seni..Ben bunlari gore gore yakin gidemeeeeem. Ikiyuzlulge gercekten alismadim ben. Hatta beceremedigim icin bu isleri belki evliligimden bile.olurum blemiyorum. Cok da blmiyorum boyle.idare etme icin yalandan fikirdamalari gulmeleri,icinden gecenleri gizlemeyi vs vs..Uzak durmak en iysii amaaan.

Ben arada kalirdim.
Ama sonuc olarak barismazdim.
Dusununce esim simdi sirf " barisin" diye sikayet ederken.
Ilerde o yuzsuz ve hadsiz kadin yine tepenize ciktiginda " sunu niye boyle yaptin, bunu niye boyle yaptin' diye her gun farkli farkli sorunlar bas gostericek.
O zmn sebepler cogalicak kavga icin.
Ben istemezdim.
Hani kadinin pisman oldguna inansam belki, ama bunuda kesin bilemeyiz asla.

Ya pisman olacak kadar vicdanli dusunceli,empati kurabilen,kalbi olan bir insan... bastan yapmazdiki zaten. Kiymazdi cocuguna. Yani bunun sonu iyi biryere gidebilirdi de sonrada kotu biryere gitti beklenmedik birsekilde degil ki... Bastan,bu davranislar sonucu,kotu yere varacagi belliydi herseyin.
Bence pisman da degildir. Hala ben telefnunu acmadim diye,karinin haddini bildir falan filan diye mesajlar atmazdi esime,pisman olsa...

Offf keske hic birseye karismasaymis. Benmkiler karismadi gene mahvettiler gerci.
Yani ne bu esya aski anlamiyorum. Benmkler de kariscakti orda neyse ki benim.istedigim oldu. Ama kaynana hanim.hizini alamayip kendi evini dosemeye kalkisti biz ev duzmeye calisirken. Bize yardimci olmak yerine... amaan valla.cok.doluyum :KK43:

Ve manyak kadın benim eşimi hiç bi yerde istemedi biz seçelim dedi. Bende mecburen tamam dedim. Her neyse birlikte seçtik ama alamadık. Çünkü hanfendi kocası görmeden alamazmış! !! Öyle diyince cinnet geçirdim zaten.benim kocamla oturacağım evin eşyalarını kocam göremio, ama annesi dio ki kocasi görmeden eşya alamazmis. Sanki kendi evlerine eşya aliolar. Olay koptu zaten

Ve manyak kadın benim eşimi hiç bi yerde istemedi biz seçelim dedi. Bende mecburen tamam dedim. Her neyse birlikte seçtik ama alamadık. Çünkü hanfendi kocası görmeden alamazmış! !! Öyle diyince cinnet geçirdim zaten.benim kocamla oturacağım evin eşyalarını kocam göremio, ama annesi dio ki kocasi görmeden eşya alamazmis. Sanki kendi evlerine eşya aliolar. Olay koptu zaten

Benimki de beni magaza gezdirmek.yerine, marangozhane gezdirdi. Resmen isli pisli talasli yagli gacur gucur tak tuk sesli mobilya fabrikalarinda gezdirdi. Neymis ucuza gelirmis,sen.begen begendigini yaptririz blmem ne. Insan anlamiyo ki fabrikada ne begeniyim,ortaya nasil bisey cikacak,bitince mobilya nasil olacak. Sungeri yumusak mi kaliteli mi,kumasinin desenleri nasil. Adamlar hallederiz diyo da.. bu ne yani ya. Ben yeni gelinim ..ordan almadm, kendi babamla gittim istikbal bellona enza tepehome vs gezdim model bakmaya. Suna bakin ya,kendi babamla geziyorum onlarin gezdircekleri yerlere. Ha gezdirmek zorundalar mi,hayir? Ya karismasinlar yada normal magaza gezelim? Ha ben gidip en pahalisini mi aldim hayir,internet satisi yapan,yeni yeni var olan bi mobilya markasindan kaliteli ama indirime giren urunleri sectim. Hem icime sindi hem cok fazla vermedim. Baska yerde 7bin olan bi takimi yari fiyatna aldim mesela.. insan arayinca buluyor yani..

Aynilarini ben de yasadim,ben bunlari cekmek icin mi evlendm,herseye gogus gerdik bak bugunlere geldik ama sen beni zorluyorsun. Mutsuz oluyorum onlarin yaptiklarini hatrladikca,ve sen de barismami istedikce,ozaman bitirelm yol yakinken,istedgin gibi birini bul,zaten annen hemen.bulur sana,onla evlen ben de kendi hayatima bakayim falan dedim ben de. Ama hala devam ediyoruz. Biraz azaldi ustumdeki baski,onlarda anladilar konusmak istemedigimi ama,esim hala ara sira der nolcaz biz hep boyle mi gidicek,yarin bigun torunlari olsa napicaz .......
merak etme sen net olmaya devam et.zamanla alışıyorlar mesafesi hep koru ve emin ol biraz zaman geçince eşin haklı olduğunu farkedecek

Cok uzun oldugu icin okuyamadim ama malum konular hepimizin basindan geciyo bunlar velhasilkelam sen esinle mutlumusun bacim mutluysan saril kocana onun bunn yaptiklarini s... et bundan sora o var senn yannda onn ailesine de mesafeni koy ama gulen yuzunu kaybetme emin ol bunu yaparsan esin fark eder ve senn tarafina gecer

Ay çok sinir oldum ya.insan ömründe bir kere evleniyor bunu yapmaları revamı..hakmı..sizin gibi birsürü kadın var böyle hevesi kursağında bırakılan ve ömür boyu unutamayan.benimde bir erkek kardeşim var şimdiden neler yapsak diye annemle plan yaparız.
Çokmu önemli sizin için kaynana.konuşmayın sakın muhatap olmayın.size çektirdklerini yüzüne yüzüne vurun.
Bir delik bulup hayatınıza sızma peşinde.
Yaptıklarını düşünüp otursun bi kenarda..

Merhaba kizlar.
Kendimi cok kotu ve yalniz hissediyorum.
Iyi bir bolum bitirdim,unv mezunu yeni evli bir bayanim.Simdilik calismiyorum.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Ha aklima gelmisken sunu da diyeyim.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Simdi esas soruna geliyorum.Uzun oldu ama..
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..
Okudugunuz icin,derdime ortak oldugunuz icin cok tesekkurler..

kesinlikle barışma. çünkü yarın öbür gün çocuğun olsa yine hiç bir şeyinle ilgilenmeyekceler. hatta yüz bulup daha da gelip gitmeye çalışacaklar. senin canın daha da sıkılacak. ne hamilelik dönemin ne de doğumdan sonra rahat edersin. geleceği de düşün eşin de senin onurunu gururunu düşünmüyorsa keyfi bilir.

kesinlikle barışma. çünkü yarın öbür gün çocuğun olsa yine hiç bir şeyinle ilgilenmeyekceler. hatta yüz bulup daha da gelip gitmeye çalışacaklar. senin canın daha da sıkılacak. ne hamilelik dönemin ne de doğumdan sonra rahat edersin. geleceği de düşün eşin de senin onurunu gururunu düşünmüyorsa keyfi bilir.

Biliyorum,tahmin ediyorum boyle olacagini. Cocugumuz olsun zaten istemiyorlar,ama olursa da beni cileden cikarmak,ona ya da bana zarar vermek icin ugrasirlar eger barisirsam.yada yakinima yaklastirirsam. O yuzden,olabildigince uzak gitmeye calisiyorum..Yani yalandan bir de guya cok seviyomus istyomus havalari yaratip alttan alta kotu nefslerini yolluycaklar. Uffffff bilmiyorim umarim uzak dururuz uzun bi sure daha.

Merhaba kizlar.
Birbirimizi sevdik,araya askerlik,okul vs girdi birbirimizi bekledik ve sonunda evlendik.7ay falan oluyor evleneli.Su an aramiz yine kotu,yine sebep ailesi..
Evet,sorunum esimin ailesi.Isteme mevzusuna kadar bir sey anlamadm,zaten ailesiyle hasir nesir de degildim.sadece telefonla annesiyle arasira konusurduk.Isteme olayindan sonra,ilgisizlik,ailelerin uyusmazligi vs gibi seyler hafiften ortaya cikmaya basladi. Aslinda ailelerin uyumsuzlugundam bahsedebilmem icin ,fazlaca gorusulmus olup arada belli basli konularin olmasi birseylerin yasanmasi,anlasilamamasi lazim galiba. O da olmadi. Ailesi benm ailemi arayip.sormadi,biraraya gelinmedide. Nisan yapildi,nisanda ne bir bohca ne bir bisey getirilmedi.Nisandan sonra birbirmize gidip gelme olaylari olmadi.Bana hic birsey alinmadi edilmedi.Nisanda kucuk altin bile takilmadi onlar tarafindan bana,benimailem bilezikler ve damada saat takti halbuki.(Dusunun nisandaki makas kesmez esprisini bile sorun ettiler)Esim ozaman ince bir taki seti aldi takti bana.Herseyi o ustlendigi icin kiyamadm ona,ince birsey begendim,esim aldi takti.
Esim herseyi kendi ustlendi,ailesinden maddi manevi destek gormedi.Zaten kimseye guvenerek cikmamstik yola. Destek olmadiklari gibi,kostek oldular.Maddi olarak beklentiler icine girdiler. Saglik problemleri,esya alimi,birikmis kiralar faturalar falan gibi,esim karsiladi ailesinin borclarinida o surecte .Biz kendimize yetemezken..
Ev tutma,dugun salonu blmem ne hic birseye karismadilar.Maddi kismini.birakin,aramak ilgilenmek bile olmadi.4elle sarilmadilar hic.Evi bile babamla buldum ben gezdim.Esim ozelde calisiyor ve izni olmuyor diye.
Ev temizleme meselesinde sorunlar cikti,annemle bana yikmaya calisildi.Neyse birsekil halledildi.Esyalarim ceyizlerim biz arayipda ne zaman gidecek diye sordugumzda esim tarafindan tekbasina gelinip goturuldu.Ailesi aramamiza ragmen ilglenmedi.Bizimkiler de iyi niyetlerinden pek ses etmediler o aralar.Hatta sonrasinda da etmediler,benim mutlulugumu bozmamak adina.Ev serme mevzusu sorunlu oldu.Birlikte serilmesi taraftari olmadi karsi taraf ayri gayri cikarmaya calsti esimin annesi,ben de annemlerle serdim ,esimin esyalari biz evlendikten cok sonra esim tarafindan getirildi eve..Bunlari hatrladikca mideme agrilar giriyor.Dugun sabahi bile ,annem hala sabahin 6sinda benim evime gecip duzeltmeye son hale getirmeye calismisti.
Gelinligimi kendim begendim diktirdi,esim odedi..provalara kendi annemle gittim.Cunku ilgilenen olmadi. Ben isterdimki esimin annesi ilgilensn alsn beni gotursun ilgilensin.Esime mesela babamlarla hepimiz gidip damatlik aldik..Gelinbasi icin kuafor secimini begenmeyecegim icin ,bikac yer var oralara bakmayi dusunuyorum dedigmde esimin annesi afra tafra yapti kendi annenle bak dedi telefonu yuzume kapatti falan.
Dugun gunu cok gergindik esimde bende.Dugun fotograflarimizda bu yuzumuze de yansimis zaten..Herseye biz kosturmustuk,bugun bizim gunumuzdu..Dugun salonuna girerken cok heyecanliydik.ilk dans sarkimizi,bekleme muziklerini bile esimle secmistik.Kusursuz olacakti dugunumuz.Taki merasimine kadariyiydi hersey.Taki olayinda esimin ailesi tepemde dikilip bilezik saydilar.Elimdeki keseye atilacak olan zarflari vs cekip aldi annesi ,bu hareketi gorunce sinirlendm.Keseyi de almak istediler taki isleri tamamlaninca.Bende vermek istemedim.O arada ailem devreye girince gerginlik.cikti hatta olay cikti diyebilrim.Muzik durdu,babasi bagirdi cagirdi.Keseyi vermedim diye boyle oldu.
O gunum mahvoldu. Yardimci olmadiklari dugunun altinlarini almaya hak gormuslerdi kendilerinde.Alamayincada sinirlendiler.
Kinami salon diye adlandrdiklari kahveden bozma ilkokul susleriyle bezeli,pavyon isikli biyerde yapmak istedi annesigil,ben bizim evde de yapabilcegimizi soyledgim halde israr etti tamam dedim.Kinamda yuksek yuksek tepelere sarkisi,benim flashimda olmasaydi eger yoktu.Ses sistemi berbat,laptoptan.muzik calmaca birseydi.Organizasyon yok..Esimin annesi kina koymada adet olundugu uzre avcuma konacak kucuk altini bile getrmemis o gun yaninda.Esimin arkadasinda varmis esim ondan almis kina salonunda.Dusunun,kinaya kucuk altinsiz gelen bi kaynana..Ustune ustluk,ellerimi yikama bahanesiyle lavaboya goturup avcumdaki kendi koymadigi kucuk altinida almaya calisti.
Dini nikahimizda,hoca mehir olarak dugunde takilan takilar gelinin olsun isterse borclar icin verebilr istemezse vermez demisti esime.Kabul etmistik.Evet,borclarimiz da var. Dugunde cok bi taki takilmadi,borclarin kucuk bi kismi kapatilabildi sadece. Hala borc oduyoruz ve galiba kredi yillarimizi alacak.
Esimin ailesi ile dugunden sonra gorusmedim.Fakat esimin annesi artik benle diyalog kurmaya calisiyor.Cok rahatsiz oluyorm.Yapilanlari unutamiyorum.Bu insanlar benim nisanliyken bayramimi bilmediler,annemleri hic aramadilar.Amcam oldgnde babama bassagligi dilemediler.dugunum mahvoldu,aileme ne laflar edildi vs vs.(HA bu arada,ailem dugunde nisanda su takilacak sunu isteriz gibi konusmalarada hic girmemislerdi bunuda belirtmek isterim.)Su an resmen hergun ariyor ve ben acmak. istemiyorum.Gorusmek istemiyorum.Beni kizlari gibi gormediler.Tamam sevmediler belki anlarm ama saygi da duymadilar hic.Simdi ise birden sevesi geldi annesinin herhalde.Kendi ogullarinisevmediler ki..
Esim ailesiyle en basindan.beri gorustu.Sadece 1hafta falan kus kaldilar geri baristilar.
Esim bana hak vermekle birlikte,artik barisilmasini istyor ama yapamyorum.Baslarda cok.agladim,kavga ettik birbirimizi gercekten yiprattik.Gecmisi unutalim onumuze bakalm biz bir aileyiz diyoruz,ama biryerden gene birsekilde cikip rahatsiz ediyorlar..
Sizce ne yapmaliyim.
Ben unutamiyorum yapilanlari.Burda bir kismindan bahsettim. Haketmedigim muameleyi gordum.Yeni gelin evime aglayarak girdim ben.Benden baska bizim aptna baska gelinler de geldi,hepsi mutluydu dualarla alkislarla girdiler.Biz hicbizaman esimle ailemizi zora sokacak birseye de mahal vermedik.Seviyeliydik,birbirimizin ilk askiydik.Bunlari haketmedik,ailesi tarafindan istenmeyecek bir kusurum da yoktu,etrafta neler neler oluyor da kaynanalar gelinlerine herseyin en guzelini layik goruyor mesela.
Ne yapmaliyim sizce? Dugun fotograflarimi gormek istemiyorm.Gelinligimle ailemle cekindigim fotografim yok bile cunku.Dugunum mahvoldugu icin..firsat olmadi..
Basinizi agrittim galiba..Cok doluyum..Annesi arayi duzeltmek istegi icinde,hicbirsey olmamis gibi davrandikca da dolup tasiyorum..
Esimin tavrini sorarsaniz,ailem de ailem,anam babam havalarinda,onlari aramiza sokmaya niyetli,hicbirsey olmamis gibi..

sevgili lady,

ben de esimin ailesi ile gorusmuyorum. esimin annesinin de oyle bir adimi yok. ama olsaydi da esim kararima saygi duyardi. esinize kirilganliklarinizi agresiflesmeden anlatin. bunlarin bugun icin cozulebilecek seyler olmadigini soyleyin, belki zamanla bazi seyler sizin icin degisebilir; iste o vakit icin de deyin ki Allah kerim.

uzulmeyin.

Merhaba kizlar.
Sizce ne yapmaliyim.
Aynı bizim olaylar .... Kendileri ile görüşmüyorum 2 senedir. hiç mi hiç de umrumda değiller!!!!!!!! eşim de böyle yaşamayı yavaş yavaş öğrenecek başka alternatifi yok....

Aynı bizim olaylar .... Kendileri ile görüşmüyorum 2 senedir. hiç mi hiç de umrumda değiller!!!!!!!! eşim de böyle yaşamayı yavaş yavaş öğrenecek başka alternatifi yok....

Ogrenirler eslerimiz de dimi? Benimki her firsatta uzgun,eksik oldugunu falan soyluyor bana. Ama ne yapayim,sahiplenildim de sanki cok bi fedakarlik gordum,iyi niyet guleryuz gordum de yedigim kaba mi pisliyorum sanki ya? Ben de uzgunum,aklima geldikce cok uzuluyorum gercekten..
Ben tavrimi surdurmek istyorum. Ilerde bi cocugumuz olsa nolacak mesela hic bilmiyorum. Vay efendim torunumuz dye cikmasini bilecekler,ben ses etsem kotu olcam bu sefer cocugu alet ediyo olcam falan esimin gozunde.. of blmiyorum..
Sizin var mi cocugunz,varsa o surecleri nasil gecirdiniz?

sevgili lady,

ben de esimin ailesi ile gorusmuyorum. esimin annesinin de oyle bir adimi yok. ama olsaydi da esim kararima saygi duyardi. esinize kirilganliklarinizi agresiflesmeden anlatin. bunlarin bugun icin cozulebilecek seyler olmadigini soyleyin, belki zamanla bazi seyler sizin icin degisebilir; iste o vakit icin de deyin ki Allah kerim.

uzulmeyin.

Inanin ben de barisma gibi bir adimlarinin olmasini istemyorum. Cunku onlar barisma istegi icinde gorundukleri zaman esime,ben de bunu simdilik istemedgim ve reddettigim icin ben suclu oluyorum. Herseyi bozan eden benim guya.
Keske benimkiler de yalandan bi barisma istegi icinde gorunmeseler.
Barissak ne olacak sanki,aramz guzel iyi mi olacak anlamiyorum ki..
Zaten onlarla ortak bi konum bile yok,ayni dili konusabildigm insanlar degiller. Kulturler farkli falan. Niyetler farkli.. maskeler var yuzlerinde. Ben kimle ne paylasacagim da sanki.
Saygisizlik da etmiyorum iste,gorusmemekle hic birsey etmis olmuyorum bence. Notrum su an.
Ne bekliyorlar hic bilmiyorum. :(

canım cok haksızlık yapılmıs senı anlayabılıyorum hemen hemen aynısını ebnde yasadım hıc bısey yapmadılar esım de uzakta gorevdeydı o zamanlar.. ve uzerıne annemı kaybetmıstım bunu bıle fırsat bılerek alınacak duğun ceyzlerını almamdılar. gelınlığımı kınalıgımı kv kp dugunde gorduler kuaforumu kendım ayarladım dugun salonunu kendım ayarladım herseyı kendım yaptım velhasıl sen unutamasan da esın unutuyor ıste sonucta annesı babası... dıyecegım o kı yapılanlar unutulmuyor mesafelı davran yaptıklarını her fırsatta hatırlat alttan alttan :)

ee adamlar seni istememiş ve eşin seni almak istemiş o zaman aileside herşeyi kendin yaparsın biz karışmayız demiştir.herşey belli değil mi uzak dur kendi ailene dön yani eşinle kurduğun

Back