• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık dayanamıyorum, ne yapacağımı bilmiyorum.. :(

Nerden nereye ya. Eskiden 35 yaşında bekar oğlu olan anneler insan içine çıkmaya utanirlardi. Ama bu kadın eşini kaybetmiş oğluyla yaşıyor. Şimdi o da gidecek. Kendimi onun yerine koyuyorum ama, bir anne yüreğine taş basar çocuğunun mutluluğunu engellemez

Nerden nereye ya. Eskiden 35 yaşında bekar oğlu olan anneler insan içine çıkmaya utanirlardi. Ama bu kadın eşini kaybetmiş oğluyla yaşıyor. Şimdi o da gidecek. Kendimi onun yerine koyuyorum ama, bir anne yüreğine taş basar çocuğunun mutluluğunu engellemez
İşte ben de bunu anlamıyorum, ben baştan cok yakın hissediyodum daha tanısmadan ykınında yanında oluruz kafasındaydm ama yaptıklarıyla beni itiyolar farkında değiller

Arkadaşlar çok güzle yorumlar yapmışlar aslında diyecek pek birşey kalmamış ama üşenmedim o kadar okudum bari birkaç cümle de ben yazayım.
Öncelikle babanın davranışları takdire şayan. Kıymetini bil onların...
Sevgiline gelince 35 yaşında ama böyle bir konuda bile annesi tarafından parmağında oynatılıyor. Sevgilin fazla pasif kalmış annesi de bir o kadar baskın...
Kararı verecek olan sensin. Düşün taşın ama bir arkadaşın da dediği gibi düğün tarihi almak bir bitiş değil başlangıç olacak senin için. Bu KV ile işin zor gibi...

Vardır bında bir hayır. 3 lü etkiden kurtulmanız için son treni kaçırmayın.

Birde erkekler evlenince annelerine daha düşkün oluyorlar :KK4:

Kadın oğlunu kocası yerine koymuş belli ki , kaybetmek ne demek hem? Evlenince çocuklar kayıp mı edilmiş oluyor , düşünün işte kadının seçtiği sözcük bile bilinçaltını açığa çıkarıyor.Ayrıca 35 yaş yahu , 35 yani.Yetişkin kocaman bir adam nasıl böyle davranır akıl alır gibi değil. Babanızı çok takdir ettim , olgun ve akıllı bir insan , size de destek oluyor belli ki.Bu kadınla işiniz zor , evlenirseniz umarım aynı şehirde yaşamak zorunda kalmazsınız ki bence evlenmeyin ama çok istiyorsanız da bunları göze alın.

Sevgiliniz sizin ince damarınızı bir kere bulup , sizi oyalamış .
Otuz beş yaş , şair yolun yarısı demiş ama sevgiliniz malesef yolun başında bile değil bence.
Yarın gidiyoruz demesi lazım olan bir yaşta ;
Liseli gibi gidelim mi , yapalım mı vs.
Bir kere kapıldığınız büyüye tekrar kapılmamanız dileğim ile.

benim eşim pat diye geldi işte benim yasadıgım şehire
hatta öyle birsey oldu ki
eşim biz evlenmeden benim baa evimde kaldı iki ay boyunca
bizimkiler masraf etmesin bir odamızda yatar kalır işe gider gelir
siz de o ara düzeninizi kurarsınız dediler
bu kadar zorulukta evlendik yani

benim eşim de çıktı geldi ama o da ailesine cok tavır alamadı
suanda 4 senelik evliyiz mesela
hala annesi her görüşmemizde ağlar
ben çok fedakar anneyim diye:)
eşim de agzını açıp ben evlenirkenn nerdeydin anne demez
eşim demez ama ben derim :)

bu tarz erkek annelerinden nefret ediyorum gerçekten
allah inşallah size güzel günler yasatsın , senin ailen de yapıcı iyi bir aile belli.
Sizinki şu ağlayan kaynana değil mi? Sizin kaynana meşhur yahu , sorduğu sorular filan çok ilginçti. :KK48::KK48:

sevgiline çok sinir oldum
ben de benzer durumları yaşadım
eşim ;boşanmış ablası,iki yegeni ,annesi ve babasıyla aynı evde yasıyordu
benım eşim de 35 yasındaydı biz evlenirken
annesi hep beni , ablanı, yeğenlerini bırakıp gidecek misin diye baskı kuruyordu eşime
eşim ne yaptı , yasadıgı şehiri , işini gücünü terk edip benim yasadıgım şehire geldik ve beş kurussuz evlendik o ara.

evlendik ama annesi vazgeçmedi evliliğimizin ilk 2 yılı hiç eşimi eşim evlendi diye aramadı sormadılar ailece.
eşim aradığında da duygu sömürüsü uzun zamanlar devam etti
hep eşime telefonda yeğenlerini unutmak,bizi evini unutmak yok evlendin diye baskı kurdular
hatta annesi aradı hiç unutmuyorum bir ara ; berberin seni çok özlemiş çık gel de şu adamı bir gör diye mesaj attı :KK70:
benim eşim de sessiz sakin bir adamdır ama ailesinin bu baskısı eşimin onlara mesafe koymasına sebep oldu aslında

Sizde de sevgilin daha pasif gibi ve sana ve ailene ayıp edilmiş gibi
Sonuç olarak ya sen onların her dediğine uyup sessiz kalıp bu şekilde mutlu olacaksın ya da resti çekeceksin gibi görünüyor.
öyle deme, berber önemli :)

Ark

arkadaşım evlendikten sonra düzelen olmaz. Bırakın artık bunları. Adam olur yola gelir sanmayın. Nikahı kıymış evi düzmüş nasıl düzelebilir???
konu sahibi de okusun diye bilhassa soruyorum.

Merhabalar herkese,

Sırf bu konuyu size açabilmek için siteye üye oldum.

Çok eski üyelerdenim aslında, ama o hesabımdaki kullanıcı adımı erkek arkadaşım bildiği için yeni hesap açmak durumunda kaldım.

30 yaşındayım, erkek arkadaşım ise 35 yasında. Büyük kurumsal bir firmada çalışıyoruz, aynı işyerindeyiz yani. 7 yıldır tanıyorum kendisini, 4 yıldır çok yakın arkadaştık ve şu anda da yaklaşık bir senedir beraberiz.

Beraber olmaya başladığımızda hem arkadaşlığımız, hem yaşımız hem de aynı işyerinde olmamız nedeniyle direkt ciddi bir şekilde başladık.

En başından beri bulutların üzerindeyim desem yeri. Çok ince, düşünceli, ilgili, sevgi dolu biri erkek arkadaşım. Biz birbirmizi çok iyi tanıdığımız için hiç sorun yaşamadan ilişkiye adapte olduk.

Annem ve babam da onu zaten tanıyordu ve arkadaşım olarak seviyorlardı. Hiç gizlemeden aileme en başından söyledim ilişkimi ve destek gördük.

Ben ailesiyle hiç tanışmamıştım, babası vefat etmiş yıllar önce. Annesi ve 2 ablası var ve yaşça baya büyükler benden, annemden birkaç yaş küçükler hatta.

Sevgili olduktan sonra hepsiyle tanıştım.

Ailelerle tanışma mevzularından sonra biz kendi aramızda düğün nişan isteme gibi masum hayalleri kurmaya başladık. Ailem farklı şehirde olduğu için kendi aramızda küçük bir isteme nişan yapıp sonra tüm maddi manevi gücümüzü düğüne harcarız düşüncesindeydik. Geçen eylül ekim gibi kendi aramızda konuştuk, aralık gibi ailesi gelse beni istese sonra da yaza geniş geniş hazırlanırız diye. Ama bunları hep kendi içimizde konuşuyoduk. Ben ailemin her şekilde yanımda olacağını biliyodum zaten. Bu süreç devam ederken de benim evden çıkartılma durumum vardı, Ev durumlarını babamla konuşurken babam da ilişkimi ve niyetimizi bildiği için bana düşünceniz ne evliliği ne zaman düşünüyosunuz, ona göre ev bakılır ya da ev sahibinden zaman istenir gibi konuşma arasında sordu. Ben de ilişkimizde kendi aramızda konuştuklarımıza güvenerek aralık gibi isteme nişan eylül gibi de düğün konuşuyoruz gibi babama söyledim.

Sonra olan bitenlere geliyorum asıl heyecan burada başlıyor….

Gidip erkek arkadaşıma böyle böyle diye anlattım, sen de ailenle konuş durumları netleştirelim diye, o da tamam dedi konuşcam dedi, yok misafir geldi, yok giden gitti falan beni günlerce oyaladı. Bir türlü annesiyle konuşamadı. Sonra bana bu akşam annemle konuşuyorum yarın da sana gelip anlatıyorum dedi, iyi dedim ama aradan geçmiş 20 gün, stresten o gün karın ağrısından işe bile gidemedim siz düşünün, neyse akşam oldu ben ağrıyla kıvranıyorum evde kapıyı açmamla balonlar cicekler kocaman bir kutu yerde ve elinde yüzükle sevgilim evlenme teklif etti. O an mutluluktan havaya uçtum resmen, sonra içeri geçtim mutluluk sarhoşuydum tabi, biraz sohbetten sonra bizimki baklasını çıkardı, işte annesi onu kaybetmeye hazıır değilmiş, şu kış bi geçsin bakalımmış, biz nasıl geçincekmişiz, borçlarımız varmış, ( 2miz 10bin tl civarı maaş alıyoruz toplamda, evet 50bin civarı kredi borcumuz var ama maaşlarımızı beğenmiyor, bana da ilk buluşmada oğlu tualetteyken maaşım ne kadar diye sormuştu zaten!! ) kenarda paramız yokmuş, işte ben nasıl ortada bişi yokken babama dermişim, biz nasıl annesine danışmadan kendi aramızda tarih konuşurmuşuz, hem 2 ablasının da çocukları bu sene sınava gircekmiş, onları hiç düşünmüşmüyüz falan .. bunları bana peşpeşe sıralayınca deliye döndüm. Al dedim yüzüğünü seni kaybetmek istemeyen annenin yanına git diye. Biz 20 yaşında körpe değiliz yani 35 yasında adamı evlencek diye kaybedicem triplerine giriyolar. Neyse sonra 1 ay fln aramız böyle limoni moddaydı, ben git konuş anlaş bişekilde aileme mahcup oluyorum modundayım, o da her gidişinde ne aceleniz var bekleyin gibi tepkiler aldı, en sonunda ben babama oturdum durumu anlattım. Ona karşı cok mahcup hissediyodum. Babam da 3 kadın o çocuğun resmen başını yemişler dedi ve siz hiç bunlara canınızı sıkmayın sen de cocugu sıkboğaz etme, ailesiyle olan sorunları ilişkine yansıtma ve mutluluğunu yaşa biz burdayız bekleyelim bakalım ve sen bu konuları kapat onların niyetleri anlaşılsın dedi. Sonra baya içim rahatladı benim ve ilişkimize de yansıdı bu tekrar çiçek açtığımız durumlara döndük ama bu arada hala içimde sıkıntılar devam ediyo falan. Ben 2mizde kredi ödediğimiz için öyle tektaşlar yok işte pırlantalar falan beklemiyodum sevgilimden bunu da demiştim ona, o da annesine diyince annesi o kadar maaş alıyosun git düzgün bi yüzük al ilerde başına kakar almadın diye falan demiş benim için. Neyse aralık sonunda ben ailemin yanına gitmiştim bi anda sevgilim cıktı karşıma bidaha evlenme teklif etti falan, annesinin dediği gibi pırlantasıyla, neyse tekrar bir bayram moduna döndüm taktık yüzüğü annemler de hayırlı olsunlar falan 2mizide tebrik ettiler.

Olan biten bu işte şu anda bir aydır da bizimki ailesiiyle günü belirlesin diye bekliyorum. Nisan diye konuştuk bu seferde, annesi sürekli tamam belirlicez diyip geçiştiriyor çocuğu, 2 yigeninin sınavına gircek olmalarını, tempolarının yoğun olduğunu falan söylüyomuş.

Ben anlamadım defalarca sordum, beni mi sevmediler diye, hiç öle bişi yok diyo olay benim kıymete binmem şu an, evlenmeme hazır değil falan diyo beraber yaşıyolar yalnız kalacak annesi diye istemiyo gibi diyo. Ama benimki de ağzını açıp bişi diyemiyor, huyu sessiz sakin gram ses cıkarmıyo nasıl bi ilişkileri var anlamadım kavga etmeye gerek yok illa, otur anlat derdini, ki ne kadarını ailesine yansıtıyor onu bile bilemiyorum.

Ama ben de aileme karşı mahcup durumdayım, bir kişi de dönüp demiyo ki kız ne düşünüyo kızın ailesi ne düşünüyo diye, tamamen salmışlar böyle biz kıvranıyoruz ki artık annem bu iş olmucak modunda, babam da ne bekliyolar diye sorgulamaya başladı.

Ben en son görüşmeme kararı aldım, sevgilime gün belli olana kadar seninle görüşmücem dedim, çünkü cok stresliyim ve onu görmek bile sıkıntımı daha da arttırıyo şu an. Parmagımdaki yüzük ağır geliyor artık, utanarak takıyorum neredeyse babamın yanında..

Öyle işte, Yüreğime taş oturmuş gibi,

hem biraz içimi dökmek istedim, hem de tecrübeleriniz ve yorumlarınızla tekrar değerlendirmek istedim..

Güzel günlere..

Sevgiler,
aileni takdir ettim. ama bu koca adamın bebek annesinide anlamadım bir türlü değişik.

Offf hiç çekilmez ya! Anlatırken bile ne çok annesi şöyle demiş ablası böyle demiş yazmışsınız, siz kendi aranızda konuşurken ne çok annem-ablam diyodur düşünmek bile istemiyorum.
1) Siz de sizi çok seven bir anne babanın çocuğusunuz üstelik çok anlayışlı ve mantıklı bir anne ve babanın... onlar kızlarını destekliyorken, tamam diyorken erkeğin annem daha hazır değil demesi ne demek ben anlayamıyorum.
2) Tam olarak anlayamadım ama sanırım sevgiliniz annesiyle beraber yaşıyor eğer öyleyse- 35 yaşında bir adam işi, maaşı da yerinde nasıl annesiyle yaşar hala ben anlayamıyorum kendisinin rahat edememesi lazım (kaldı ki 2 tane ablası varmış tek yaşayan annelerini yanlarına alabilirler dönüşümlü olarak)
3)Mesela yüzük konusunda annesi git düzgün bir şey al da sonra başına kakmasın demiş bunu gelip size mi yetiştiriyor annem böyle dedi diye bir erkeğin bunları gelip size anlatması bile komedi
4)Görümceleriniz de ayrı herşey tamam da çocukların sınavı mı kaldı anlaşılan o ki kardeşleri evlenince düzen bozulacak annelerinin bakımı vs.
5)İNSANLAR ASLA DEĞİŞMEZ! Yani yakvar yakar belirleyeceksiniz tarihi sonra ne olacak müdehale bitmez yani bence siz bi resti çekin hadi eyv diyerek
Hala ama annem diyosa ağzına bi tane çakın bi senin mi annen var diyin k.çına bi tekme anasıyla yaşasın sonsuza dek

Offf içim patlıcak artık gerçekten, zaten bu gidişle bizimkiler izin vermicek artık

Siz 30 yasinda kendi ailenizden izin bekliyorsaniz, aslinda simdi daha anlayisli davranmak lazim 35 yasindaki sevgilinize :))

Kusura bakmayin ben 13 yasindan beri amerikadayim. Bana cok ters geliyor yasini almis insanlarin anne baba izni beklemesi

Adam gelmiş 35 yaşına hala anası yokluğuna alisamamis ne saçma zaten bir gün evlenecek hadi kız olsa neyse de yaş 35 erkek evlencek zaten günün birinde bunu da anlamadım yani kv zor biri gibi

Merhabalar herkese,

Sırf bu konuyu size açabilmek için siteye üye oldum.

Çok eski üyelerdenim aslında, ama o hesabımdaki kullanıcı adımı erkek arkadaşım bildiği için yeni hesap açmak durumunda kaldım.

30 yaşındayım, erkek arkadaşım ise 35 yasında. Büyük kurumsal bir firmada çalışıyoruz, aynı işyerindeyiz yani. 7 yıldır tanıyorum kendisini, 4 yıldır çok yakın arkadaştık ve şu anda da yaklaşık bir senedir beraberiz.

Beraber olmaya başladığımızda hem arkadaşlığımız, hem yaşımız hem de aynı işyerinde olmamız nedeniyle direkt ciddi bir şekilde başladık.

En başından beri bulutların üzerindeyim desem yeri. Çok ince, düşünceli, ilgili, sevgi dolu biri erkek arkadaşım. Biz birbirmizi çok iyi tanıdığımız için hiç sorun yaşamadan ilişkiye adapte olduk.

Annem ve babam da onu zaten tanıyordu ve arkadaşım olarak seviyorlardı. Hiç gizlemeden aileme en başından söyledim ilişkimi ve destek gördük.

Ben ailesiyle hiç tanışmamıştım, babası vefat etmiş yıllar önce. Annesi ve 2 ablası var ve yaşça baya büyükler benden, annemden birkaç yaş küçükler hatta.

Sevgili olduktan sonra hepsiyle tanıştım.

Ailelerle tanışma mevzularından sonra biz kendi aramızda düğün nişan isteme gibi masum hayalleri kurmaya başladık. Ailem farklı şehirde olduğu için kendi aramızda küçük bir isteme nişan yapıp sonra tüm maddi manevi gücümüzü düğüne harcarız düşüncesindeydik. Geçen eylül ekim gibi kendi aramızda konuştuk, aralık gibi ailesi gelse beni istese sonra da yaza geniş geniş hazırlanırız diye. Ama bunları hep kendi içimizde konuşuyoduk. Ben ailemin her şekilde yanımda olacağını biliyodum zaten. Bu süreç devam ederken de benim evden çıkartılma durumum vardı, Ev durumlarını babamla konuşurken babam da ilişkimi ve niyetimizi bildiği için bana düşünceniz ne evliliği ne zaman düşünüyosunuz, ona göre ev bakılır ya da ev sahibinden zaman istenir gibi konuşma arasında sordu. Ben de ilişkimizde kendi aramızda konuştuklarımıza güvenerek aralık gibi isteme nişan eylül gibi de düğün konuşuyoruz gibi babama söyledim.

Sonra olan bitenlere geliyorum asıl heyecan burada başlıyor….

Gidip erkek arkadaşıma böyle böyle diye anlattım, sen de ailenle konuş durumları netleştirelim diye, o da tamam dedi konuşcam dedi, yok misafir geldi, yok giden gitti falan beni günlerce oyaladı. Bir türlü annesiyle konuşamadı. Sonra bana bu akşam annemle konuşuyorum yarın da sana gelip anlatıyorum dedi, iyi dedim ama aradan geçmiş 20 gün, stresten o gün karın ağrısından işe bile gidemedim siz düşünün, neyse akşam oldu ben ağrıyla kıvranıyorum evde kapıyı açmamla balonlar cicekler kocaman bir kutu yerde ve elinde yüzükle sevgilim evlenme teklif etti. O an mutluluktan havaya uçtum resmen, sonra içeri geçtim mutluluk sarhoşuydum tabi, biraz sohbetten sonra bizimki baklasını çıkardı, işte annesi onu kaybetmeye hazıır değilmiş, şu kış bi geçsin bakalımmış, biz nasıl geçincekmişiz, borçlarımız varmış, ( 2miz 10bin tl civarı maaş alıyoruz toplamda, evet 50bin civarı kredi borcumuz var ama maaşlarımızı beğenmiyor, bana da ilk buluşmada oğlu tualetteyken maaşım ne kadar diye sormuştu zaten!! ) kenarda paramız yokmuş, işte ben nasıl ortada bişi yokken babama dermişim, biz nasıl annesine danışmadan kendi aramızda tarih konuşurmuşuz, hem 2 ablasının da çocukları bu sene sınava gircekmiş, onları hiç düşünmüşmüyüz falan .. bunları bana peşpeşe sıralayınca deliye döndüm. Al dedim yüzüğünü seni kaybetmek istemeyen annenin yanına git diye. Biz 20 yaşında körpe değiliz yani 35 yasında adamı evlencek diye kaybedicem triplerine giriyolar. Neyse sonra 1 ay fln aramız böyle limoni moddaydı, ben git konuş anlaş bişekilde aileme mahcup oluyorum modundayım, o da her gidişinde ne aceleniz var bekleyin gibi tepkiler aldı, en sonunda ben babama oturdum durumu anlattım. Ona karşı cok mahcup hissediyodum. Babam da 3 kadın o çocuğun resmen başını yemişler dedi ve siz hiç bunlara canınızı sıkmayın sen de cocugu sıkboğaz etme, ailesiyle olan sorunları ilişkine yansıtma ve mutluluğunu yaşa biz burdayız bekleyelim bakalım ve sen bu konuları kapat onların niyetleri anlaşılsın dedi. Sonra baya içim rahatladı benim ve ilişkimize de yansıdı bu tekrar çiçek açtığımız durumlara döndük ama bu arada hala içimde sıkıntılar devam ediyo falan. Ben 2mizde kredi ödediğimiz için öyle tektaşlar yok işte pırlantalar falan beklemiyodum sevgilimden bunu da demiştim ona, o da annesine diyince annesi o kadar maaş alıyosun git düzgün bi yüzük al ilerde başına kakar almadın diye falan demiş benim için. Neyse aralık sonunda ben ailemin yanına gitmiştim bi anda sevgilim cıktı karşıma bidaha evlenme teklif etti falan, annesinin dediği gibi pırlantasıyla, neyse tekrar bir bayram moduna döndüm taktık yüzüğü annemler de hayırlı olsunlar falan 2mizide tebrik ettiler.

Olan biten bu işte şu anda bir aydır da bizimki ailesiiyle günü belirlesin diye bekliyorum. Nisan diye konuştuk bu seferde, annesi sürekli tamam belirlicez diyip geçiştiriyor çocuğu, 2 yigeninin sınavına gircek olmalarını, tempolarının yoğun olduğunu falan söylüyomuş.

Ben anlamadım defalarca sordum, beni mi sevmediler diye, hiç öle bişi yok diyo olay benim kıymete binmem şu an, evlenmeme hazır değil falan diyo beraber yaşıyolar yalnız kalacak annesi diye istemiyo gibi diyo. Ama benimki de ağzını açıp bişi diyemiyor, huyu sessiz sakin gram ses cıkarmıyo nasıl bi ilişkileri var anlamadım kavga etmeye gerek yok illa, otur anlat derdini, ki ne kadarını ailesine yansıtıyor onu bile bilemiyorum.

Ama ben de aileme karşı mahcup durumdayım, bir kişi de dönüp demiyo ki kız ne düşünüyo kızın ailesi ne düşünüyo diye, tamamen salmışlar böyle biz kıvranıyoruz ki artık annem bu iş olmucak modunda, babam da ne bekliyolar diye sorgulamaya başladı.

Ben en son görüşmeme kararı aldım, sevgilime gün belli olana kadar seninle görüşmücem dedim, çünkü cok stresliyim ve onu görmek bile sıkıntımı daha da arttırıyo şu an. Parmagımdaki yüzük ağır geliyor artık, utanarak takıyorum neredeyse babamın yanında..

Öyle işte, Yüreğime taş oturmuş gibi,

hem biraz içimi dökmek istedim, hem de tecrübeleriniz ve yorumlarınızla tekrar değerlendirmek istedim..

Güzel günlere..

Sevgiler,
Nedense bana sevgiliniz ailesini bahane ederek sizi geçiştiriyor gibi geldi. Bu kadar basiretsiz bi adamdan koca olmaz kusura bakmayın. 20 yaşında çocuklar elini masaya vuruyor evleniyoruz diye.
Şimdi arkanızda duramayan adam ilerde hiç duramaz.

Back