ben 3 yılın ardından nişanlandım.... 3 aydırda nişanlıyım düğünüme bir ay kaldı ama herşey birbirine girdi bunaldım herşeyi bir kalemde silip atmak istemiyorum düşünüyorum acaba benmi büyütüyorum diyorum şimdi ben ve nişanlım farklı şehirlerdeyiz ben karadenizliyim nişanlım doğulu ama istanbulda görev yapıyor şimdi konuya gelelim nişanım alelacele bir nişan oldu neyse önemli olan bu değildi bir günde hem tanışma oldu hem nişan oldu akrabaları çağıramadık ama olsun bölesi nasipmiş dedik yolumuza gittik bunun sebebi ise k validem yol uzak beni birdaha yormayın dedi amenllah ailem anlayışla karşıladı sonra 20 gün sonra k pederim bize tekrardan geldi bana nişan boğçası getirdiler nişanım hızlı olduğu için hiçbirşey almadık ozaman bunlar kendileri sonradan bana sormadan herşeyimi almışlar iç çamaşırlarıma giyeceğim kıyafete ayakkabıma kadar kolyemi bileziklerimi bana sormadan almışlar neyse dedim nişanlımın hatrı var laf etmeyelim dedim kapattık konuyu bunlarda örf adet çok bambaşka benim evimde görümcem söle yap böle yap dedi ilk kez geldiği için ağzımı açıp bir şey diyemedim ama sonradan nişanlıma söledim bana karışamaz ben ondan birde büyüğüm dedim neyse bunu düzeltti sonra bir buçuk ay sonra nikah yaptık ozamana kadar herşey çok güzeldi benim kapatmalarımla neyse ben bunların evlerine gittim annemi alıp mobilya almak için nikahtan sonra orda k validem herşeyi yapmış bitirmiş bana sormadan istanbuldaki eve kadar herşeyi oturtutmuş yerine şimdi düğünden sonra bir hafta burada kalırlar dedi sonra size el öpmeye geliriz dedi yatmadan 8 saatlik yoldan geri dönecekmişiz sonra iki gün daha kalıp istanbula evime geçeçekmişim ama k validem ve küçük görümcem-yaş14 benimle gelecekmiş k validem benimle 3 hafta yada bir ay kalırım sonra görümcemi yanıma bırakıp memleketine dönecekmiş görümcemi yanıma bırakmasının sebebi ise nişanlımın gece nöbetleri var ben evde korkarmışım beni düşündüğündenmiş bende nişanlıma görümcem konusunda dedimki tamam gelsin kalsın abisinin evi birşey diyemem ama bir iki ay geçsin ben seninle az cicim ayımı rahat yaşayayım dedim artı birde ilk kez evlerine gittim büyük görümcem-yaş20 bana amcamın oğulları geldi yenge onları hoşgeldin de diyerek odaya yanıma geldi ellerini öpmen gerek dedi bende arkamı dönüp kırmızı halıda sereyimmi dedim bunun üstüne bana evinde daha seninle işim olmaz diye bağırdı artı ben kaç saatlik yolları aşıp gitmişim beni yolcu bile etmedi neyse bunlarıda geçtim ben bunları nişanlıma anlattım hepsini sessiz sessiz dinledi sonra hallederim dedi 2 hafta sonra tekrar açtım hallettinmi diyerek bana ben bunların lafının nasıl yaparmışım o annesiymiş gelecekmiş bende dedimki tabiki gelcek ama biz ist. gidelim bir ay sonra gelsin dedim sen benim ailemi sevmiyorsun benim aileme çatıma laf yapma diye çıkış yaptı benim annem değilde senin annende olabilirdi dedi bende benim annemde olsa aynısındı derdim dedim ya tamam gelme dedim diyelim yine gelirse ben ne yapayım evden mi kovacan dedi bende hayır niye kovayım yakışırmı bana dedim sen y odasında yatarsın bende o odasında yatarım dedim bunun için yatacaksan yıllarca yat ağzımı açıp birşey demem dedi ... neyse bunlarıda geçtim şimdi çeyiz gitcek istanbula ben nişanlıma dedimki çeyiz konusunda ben başıma buyruk çeyizleri yollayamam birinin ailemi araması lazım dedim aradılar annemde birinin buraya gelmesi gerek dedi onlarda şuan gelemeyiz ozaman bizde adetler gelin evden çıkarken çeyiz çıkar dediler bizde böle yaparız dediler bizimkilerde tamam öle yaptınız diyelim nereye götürceksiniz ozaman dediler bizim kendi evimize gider ist. giderken peşlerinden yollarız dediler offff inanın çok zor durumdayım bir buçuk aydır hergün ağliyorum benmi büyütüyorum diyorum lütfen ablalarım yada evli olan tecrübeli arkadaşlarım lütfen bana yardımcı olun ben işin içinden çıkamıyrum kendi yiyorum artık nişanımı atmaya kadar geldim yani bitti bitti o dereceyiz diyorum benmi büyütüyorum diyorum ama işin içinden çıkamıyorum yardım edin lütfen ben ne yapayım
Son düzenleme: