- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.116
- 83
- 32
- Konu Sahibi wassermeloneblume
-
Malesef kendide giymek istemiyor.Benim kizim bu durumu çok uzun zamandır yapıyor.Can sıkıcı tarafı o.Gec kalıyoruz hep böyle yaptığında yada çok strese giriyorumYaş dönemi için yaptıkları çok normal. Benim kızımda 3 yaşına yaklaştı aynı şekilde davranıyor. İnatlaşmak ve ısrar etmek çözüm değil maalesef. Sizin giydirmenize itiraz ediyorsa kendi giyimesi için teşvik edin. Veya kıyafetlerini seçmesine izin verin. Seçenekler sunun o kadar versin o zaman yapıyorlar. Ceza vermek de uzun süreli olmamalı bence zaten 5 dk sonra unutuyorlar.
Ayy ben mi yazdım acaba dedim.3 yaşında fazlası var eksiği yok.Tamamen aynı.Az önce atleti ıslak.Ben böyle çıkıcam dışarı dedi.Duzgun düzgün anlattım.Kac defa anlattim.en sonunda zorla çıkardım ıslak atleti.tabii ağlama krizi.Bi de kusuyor ağlarken. Hergun aynı.Hatta günde 5 defa yaşıyoruz bazen.Cogu zaman güzellikle anlatıyorum.Ama bazen sabrım taşıyor. Sabır diyorum sabirBenim bir kızım var.1 buçuk yaşından beri disari çıkacağız,gel üstünü giydireyim altını değiştireyim dediğim zaman kaçıyor.Bazi zamanlar geliyordu isteyerek bu kdar dert etmiyordum.Ama artık 3 yasinda olduğu için bu durumdan bezdim.Ne yapacağımı sasirmis durumdayım.Az once yine bir oyun grubuna götürecektim gel üstünü giydireyim disari çıkacağız diyorum yine kaçıyor gelmiyor.Kadina uzgunum gelemiyoruz biz yazdim artik.Kizima da seni bugün disari da parka da çıkarmayacağım dedim tv de çikolata da yok dedim. Bir kac gun sonra yine bir aktivitemiz var,yine ayni seyi yapacak.Ya sinirden patlayacagim ya işin garibi dışarıyi sevmeyen bir çocuk degilki hep disari çıkmak ister ama çıkana kadar illallah ettiriyor.Bir kaç defa zorla giydirdim altını değiştirdim.Ama bugün patlama noktasına geldim artık.Kucuklugunden beri biraz gergin bir anneyim yalnız büyüttüğüm için bilmiyorum bundan dolayimi çok sık ağlama krizlerine de giriyor.Birinde susturup kucağıma alıyorum.Susuyor.Biraz zaman sonra bilmeyerek veya bilerek bisey mi yaptım mesela dediğini yapmadım veya hayır dedim haydaa tekrar başlıyor ağlama krizine.Ya cildiricam artık
Benim çok sabrım azaldı ya sizce neden? Başım çatlıyor uğraşmaktan.Ayy ben mi yazdım acaba dedim.3 yaşında fazlası var eksiği yok.Tamamen aynı.Az önce atleti ıslak.Ben böyle çıkıcam dışarı dedi.Duzgun düzgün anlattım.Kac defa anlattim.en sonunda zorla çıkardım ıslak atleti.tabii ağlama krizi.Bi de kusuyor ağlarken. Hergun aynı.Hatta günde 5 defa yaşıyoruz bazen.Cogu zaman güzellikle anlatıyorum.Ama bazen sabrım taşıyor. Sabır diyorum sabir
Seçenek pek sunmadim bu zamana kadar,o yuzden onu da bir denemek istiyorum.Ama babasi biz bazı zamanlar çok gergin oluyoruz.Gercekten zor bi çocuk.Yani yapısı da böyle.Oyun gibi düşünüyor çoğu zaman kaçıp babasına saklanıyor falan.Güzellikle kaç kere söylüyorum.Ama her zaman aynı sabır olmuyor anne de.Teknik bilgiye sahip olduğumdan değil de sanırım ben aynı durumu yaşasam babası ve ben nasılız diye bir analiz ederim. Bizden hangi davranışı görüyor? İstediklerimiz olmadığında nasıl davranıyoruz? Gibi gibi sorulara objektif cevaplar bulmaya çalışırım. Çünkü rol modeli sizlersiniz. Tabii ki kendi yapısı da var işin içinde ama sizlerden çevresinden gördükleri de var.
Gel giydireyim diyince acaba kısıtlanıyor gibi ni hissediyor? Ne giymek istersin hangisi o mu bu mu vs gibi yaklaşınca da aynı davranışları mı gösteriyor?
Ağlama krizi bence standart o yaşlarda.
Belki öyle daha ılımlı yaklaşır. Madem oyun oynamayı seviyor birazda ordan yürüyün bakalım. İnşallah işe yarar. Tabii ki annesiniz diye sinirleriniz alınmadı netice de. İnsanız aslında çok zor bir bebekle/çocukla uğraşmak. Maddi manevi yıpratıcı bir süreç tabii ki güzellikleri var ama her daim aynı sabırla ilerlenmesi mümkün değil.Seçenek pek sunmadim bu zamana kadar,o yuzden onu da bir denemek istiyorum.Ama babasi biz bazı zamanlar çok gergin oluyoruz.Gercekten zor bi çocuk.Yani yapısı da böyle.Oyun gibi düşünüyor çoğu zaman kaçıp babasına saklanıyor falan.Güzellikle kaç kere söylüyorum.Ama her zaman aynı sabır olmuyor anne de.
Bir ara izlemiştim.Bir sure etkisi kalıyor sonra tekrar hersey başa sarıyor.Annem tarafından travmalarım var,ama bakıyorum da ben bazen annemden daha fazlasını yapıyorum diye düşünüyorum.Aglarken bırakıyorum artık mesela.Yokmus gibi davranıyorum.Bu da benim ruhumu zedeliyor.Ama alsam ne olacak ki.Aliyorum o an geciyor.Sonra tekrarAdem güneşin videolarını izleyebilirsiniz. Ben çok faydasını gördüm. Aslında ona değil, kendi çocuk halimize bu öfkeniz.
Anneniz size nasıl davrandı ise çocuğa bu yansıyor maalesef
Kendinizi sevin lütfen. Siz bu şekilde çıldırıyor iken baba ne yapar. Haftada bir gün 2 saat alıp çocuğu gezdirir mi mesela?Bir ara izlemiştim.Bir sure etkisi kalıyor sonra tekrar hersey başa sarıyor.Annem tarafından travmalarım var,ama bakıyorum da ben bazen annemden daha fazlasını yapıyorum diye düşünüyorum.Aglarken bırakıyorum artık mesela.Yokmus gibi davranıyorum.Bu da benim ruhumu zedeliyor.Ama alsam ne olacak ki.Aliyorum o an geciyor.Sonra tekrar
Ayni şeyi gün içinde kaç kez yaşıyorum.
Gerçekten tek çocukla çok yiprandim.İnsanlr 3,4 çocukla nasıl yapıyorlar aklım almıyor ya almıyor.
Son cümleniz bana kendinizi yetersiz hissettiğinizi hissettirdi. Eğer böyle bir hissiniz varsa kendinize bu kadar yüklenmeyin. Her çocuk bir değil, bazı çocuklar daha zorlayıcı. Siz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir annesiniz ve anladığım kadarıyla bunu yalnız yapmaya çalışıyorsunuz. Çok güçlüsünüz bunun farkına varın. Tabii ki arada pürüzler olacaktır, yolunda gitmeyen durumlar da olabilir ama bu sizin iyi bir anne olduğunuzu ve bunun için çabaladığınız gerçeğini değiştirmiyor.Bir ara izlemiştim.Bir sure etkisi kalıyor sonra tekrar hersey başa sarıyor.Annem tarafından travmalarım var,ama bakıyorum da ben bazen annemden daha fazlasını yapıyorum diye düşünüyorum.Aglarken bırakıyorum artık mesela.Yokmus gibi davranıyorum.Bu da benim ruhumu zedeliyor.Ama alsam ne olacak ki.Aliyorum o an geciyor.Sonra tekrar
Ayni şeyi gün içinde kaç kez yaşıyorum.
Gerçekten tek çocukla çok yiprandim.İnsanlr 3,4 çocukla nasıl yapıyorlar aklım almıyor ya almıyor.
Babasıyla çok tartışmiyoruz aslinda sadece babasi işten gelip çok yorgun olduğu için bir de cocukla uğraşınca gergin oluyor, yada ise gidecekse ona da aynı şeyleri yapıyor.Bilmiyorum ya çocuk çok farklı bir deneyim.Kesinlikle yap bir çocuk faln diyorlar ama diyene o kdar kolay kiBelki öyle daha ılımlı yaklaşır. Madem oyun oynamayı seviyor birazda ordan yürüyün bakalım. İnşallah işe yarar. Tabii ki annesiniz diye sinirleriniz alınmadı netice de. İnsanız aslında çok zor bir bebekle/çocukla uğraşmak. Maddi manevi yıpratıcı bir süreç tabii ki güzellikleri var ama her daim aynı sabırla ilerlenmesi mümkün değil.
Babasıyla olan gerginliğiniz de yansıyor olabilir mi? Yanında tartışmasanız bile çocuklar çok zeki hissediyordur
Babasi hep çalışıyor,bedenen yorucu bir isi var.Is yerinde de sorunlari var.O yüzden evdeyken ilgileniyor sagolsun yapıyor aslında.K.validem yakınlarda ama ben bırakmıyorum.Zaten hasta yaşlı kadın.Baksa bakar.ama vermek içimden gelmiyorKendinizi sevin lütfen. Siz bu şekilde çıldırıyor iken baba ne yapar. Haftada bir gün 2 saat alıp çocuğu gezdirir mi mesela?
Haklısınız.Kendimi çok suçluyorum bazen ona iyi davranmadigim için.Bazi çocuklara bakıyorum mis gibi sakin nasıl da annesinin sözünü dinliyor.Anne de tabi mutlu,bir çocuk daha yapiyor.Ben ise hergun katlanarak gelen durumlarla uğraşıyorum.Sonra diyorum ki tamam senin yüzünden çocuk bu hale geldi.Sen gerginsin yeterince iyi olamadın vs.Bu duygularla da savaşıyorum.Sagligi sıhhati yerinde olsun, Bu zamanlarda kolaylıkla gecseSon cümleniz bana kendinizi yetersiz hissettiğinizi hissettirdi. Eğer böyle bir hissiniz varsa kendinize bu kadar yüklenmeyin. Her çocuk bir değil, bazı çocuklar daha zorlayıcı. Siz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir annesiniz ve anladığım kadarıyla bunu yalnız yapmaya çalışıyorsunuz. Çok güçlüsünüz bunun farkına varın. Tabii ki arada pürüzler olacaktır, yolunda gitmeyen durumlar da olabilir ama bu sizin iyi bir anne olduğunuzu ve bunun için çabaladığınız gerçeğini değiştirmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?