sayfaları okuyamadım
takibinize tabii devam edin de çok farklı gelmedi bana açıkçası
21 aylık diyorsunuz bir de 6 ay geriden geliyorsa 15 aylık olur ki bu dediklerinizi yavaşça öğrenecek
atölye etkinliğine katılmıyor diyenler ne beklemişler ki 1,5 yaşındaki bebeden
oğlum 24 aylıkken konuşmuyor demiştik doktora 3 yaşında konuşur dedi
bizimki normal doğmuş erken yürüyüp çişini söylemişti ama konuşmuyordu
her çocuk farklı
ben hiç işaret edilene baktı mı bakmadı mı bilmiyorum
Merhaba. 24 aylikken kelimesi var miydi ? Benim kızım da hic yok..
Doktora gidebildiniz mı durumunuzu merak ettim. Burda durumunuzu okuyunca sizi bir yakınım gibi tanıdıgım gıbı hissettim .
Gittik 13 mart da. Lakin tahlil sonuclarini göstermek icin 1 ayi geçkin suredir randevu alamiyorum. Randevu almadan sonuç bakilmiyor hastanede. Hatirlatici da kurulu ama nafile. Sabırla her gün defalarca sisteme girip randevu kovaliyorum.
kaynima danistim (kendisi cocuk gelisimi docenti ve bir kres isletiyor ayni zamanda- size su sorulari sormami istedi :
1- baska insanlara dokunuyormu? kendine dokunulmasina izin veriyormu?
2- kendini aynada veya fotorafda taniyormu? annesini babasini taniyormu?
3- Oyuncaklirini asiri benimsiyormu (elinden düsürmedigi bir obje varmi)
4- duygusal dalgalanmalar yasiyormu? ciglik atmak, sebepsiz aglamalar? asiri korku?
5- Degisen bir ortama nasil tepki veriyor? Mesela odasindaki mobilyalarin yeri degisince? Veya günlük rutinin disina cikinca?
6- ses ve isiga nasil bir reaksiyon veriyor? tek ayak üstünde durabiliyormu?
7-oyuncaklarini gerektigi gibi kullanabiliyormu?
Merhaba.
1-kendine dokunulmasina izin verir. Sarılınca uzun kalmak istemez hemen sıkılır, baska insanlara da sokunur.temas da sikinti yok.
2-kendini aynada tanir,kiyafet giydiginde illaki gider bakar kendine aynada. Anne e babayi tanıdığını düşünüyoruz.
3-onceden vardi, artik yok. Oyuncaklariyla zaman gecirir ama cabuk sıkılır. Bazilarini amacina uygun oynar, genelde bozmak hosuna gidiyor. Benim topladıklarımi hemen dağıtır.
4-yok.
5-cok fazla reaksiyon vermez. Genelde gittigimiz yerler bellidir. Aşina oldugu icin hemen adapte olur. Mobilya yeri degisince sorun etmez.
6-normalde isaret parmağını kullanarak gostermez,elini uzatir o sekil anlariz mesela istedigi seyi. Ama ne hikmetse ampul yanınca dikkatini cekiyor ilk etapta. Babasinin kucagindayken isaret parmagi ile gostermisligi de oluyor.
Ani yuksek ses olursa tepkisi korkulu yuz ifadesi irkilme ve telasli bana dogru sokulma gibi oluyor.
Hic tek ayak ustunde durmadı. Acikcasi ben de talep etmedim , hos zaten çoğu dediğimi de yapmaz...
7-kisa sureli oynar.
Siz mükemmel bir doktora gitmişsiniz hasan bey alanının en iyisinin de iyisi bende yıllar önce hipotiroidi teşhisi ile onun hastası olma şerefine eriştim. Ve geçenlerde kendi kızımı götürdüm kızımı görünce duygulandılar çünkü hem büyüme hormonu eksikliği hem hipotiroidi hastası olup üstüne çocuğumla gidince dede olduk diye sevindiler. Emin ellerdesiniz. Güvenin hasan hoca mükemmel bir doktor... bi de eğer avrupa yakasında iseniz avcılar hospital da endokrin uzmanı sevilay hoca var onu tavsiye ederim benim zamanım da bu doktorlar hepsi bi hastanede heyetti :)
Merhaba.
13 marta aylarca uğraşıp randevu almistim.
Idrar ve kan tahlili istedi.
Sonuclar için tekrar randevu almak sart.
Aksi halde bakilmiyor.
Tahlillere baktim netten.
Sadece süt ve süt ürünleri ile yumurta alerjisi cikti. Diger amino-asitlerle ilgili tetkikler temiz cikti. 1 aydir yumurta ve süt ürünleri olmadan besleniyor. Sabirla gunde defalarca sisteme girerek randevu kovaliyorum. Uygulamanin hatırlatıcısı da altif. Bakalim bekliyorum o günü.