• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık birilerine anlatmam gerek :'(

Canım sende Kuran'ı al eline hatim indir ve kimseye sinirlenme oldukları gibi kabul et ne derlerse desinler. Artık bu hayatı çekeceksin diye bir şey yok ama boşanmakta çare değil sadece şuan kocanı, ailesini ve kendi aileni ikna ve güzel sözlerle anlayışla değiştirebilirsin. Bu belki yıllarını alacak ama yapabilirsin. Sadece sabırlı ol beddua etme sakin ol ve hep mutlu olacağın günleri düşün...

Şuan tek umudum bu evden taşınmak. Belki o zaman mutlu olabilirim. Belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama eşime yine de minnettarım. O durumumu kullanmak yerine bana sahip çıktı. Benimle evlendi. evet cezalandırarak büyük hata yaptı ama beni ve ailemi bi lekeden o kurtardı sonuçta. inşallah bu evde yaşamak zorunda kaldığımız için böyle susuyordur inşallah kendi evimize geçince böyle olmaz.

Şuan tek umudum bu evden taşınmak. Belki o zaman mutlu olabilirim. Belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama eşime yine de minnettarım. O durumumu kullanmak yerine bana sahip çıktı. Benimle evlendi. evet cezalandırarak büyük hata yaptı ama beni ve ailemi bi lekeden o kurtardı sonuçta. inşallah bu evde yaşamak zorunda kaldığımız için böyle susuyordur inşallah kendi evimize geçince böyle olmaz.

Ne lekesi canım yaa neden böyle düşünüyosun? İnan ki arkanda durup, sana destek olacak ,seni gerçekten çok sevecek,yüzüne vurmayacak,kendi ailesine karşı senin yanında olacak yürekli biri çıkabilirdi karşına,eşinin yaptığını bi lütüf gibi görme...

Nasıl adaletsiz bi dünyada yaşıyoruz biz böyle yaaa
Arkadaşım eşinle evlenirken baştan neden konuşmadın kimse bilmeyecek arkamda dur diye,hem eşin seni ne diye cezalandırıyor yaa anlamıyorum ki senin isteğinle olan bi şey değil o mal kafası almıyo mu bunu,madem seni kabul etmiş nikahına almış namusum demiş ailesinin bu durumdan nasıl haberi olur?Ezdirmeyin yahu kendinizi bu kadar,ayrıca neden çalışmıyosun ona da mı izin vermiyolar?

Hayır ailesi benim durumumu bilmiyor. Zaten ikimizin ailesi de öğrenmesin diye kaçtık. O sadece bu laflar olunca çıkıpta sizene diyememiş. Hatanın en büyüğünü orda yaptı. Zaten ailesi bunu dediğinde eşim ağladı ikimizde hak ettemediğimiz bir günahı ödemek zorundayız diye. ben senden vazgeçemem kaçalım diyince benim de hatam kabul etmek oldu. ailesinin tavrı beni baştan beri istememeleri. Hala o kızla evlendirmek için yapıyorlar. Yoksa durumumu bilseler eşimi de silerler

"Hangi devirde yaşıyoruz, ne kanı?" diyen arkadaşlarım,

hakikaten hangi devirde yaşıyoruz farkında mısınız? Alın elinize bir gazeteyi 3. sayfa haberlerini, ertesi gün bakın bir de o üçüncü sayfaya, bir öncekinden az mı çok mu bir mukayese edin.

Kötülüğün gırla çoğaldığı, arsızlığın alıp başını gittiği, saygının sevginin tükendiği bir devirde yaşıyoruz. Hiç birşeyi sorgulama, herşeyi olduğu gibi kabullen ohh değme keyfime devri mi bu? Böyle mi olsun?

Eskiden esnaflar bile yeterli gördükleri rızkı kazanınca gelen müşteriyi yan taraftaki esnaf kardeşine gönderirmiş ben rızkımı kazandım o da nasibi alsın diye.

Şimdiki devir neyi götürüyor peki?

Şimdiki devir bu kadar geniş mezhepliyse bırak kalsın.

Ne lekesi canım yaa neden böyle düşünüyosun? İnan ki arkanda durup, sana destek olacak ,seni gerçekten çok sevecek,yüzüne vurmayacak,kendi ailesine karşı senin yanında olacak yürekli biri çıkabilirdi karşına,eşinin yaptığını bi lütüf gibi görme...

ah yaşayınca o kadar başka düşünüyorsun ki... Rabbim kimseye yaşatmasın böyle bi durumu düşmanıma bile :(

Başına gelen şeyler gerçekten çok kötü arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.

Ama bak sen kendini ezmeye çok meraklısın.

Başına çok kötü bir şey gelmiş evet fakat ne olursa olsun bunu ailene anlatabilirdin.

Senin bir suçun olmamasına rağmen belki seni suçlarlardı ama yine de senin yanında olurlardı.

Belki kızarlardı ama sana tecavüz eden o ş..ze hakkını verirlerdi.

Ayrıca evlenmek zorunda değildin ki.

Bekleseydin belki halinden anlayabilecek olgunlukta bir erkek çıkacaktı karşına.

Bu evlilik tamamen senin aceleciliğin yüzünden olmuş.

Olmuşla ölmüşe çare yok derler ama sen bu evden kurtulabilirsin.

Ne olursa olsun annene gerçeği anlat, gir bir işe çalış.

Kendi ayaklarının üstünde dur.

Şunu anlamadım ben, eşinin ailesi sana neden kanı görmezsek gidersin babanın evine dedi ki?

Yani neden böyle birşey söyleme gereği duydular? Başından geçen olayı mı biliyorlardı?

Hayır ailesi benim durumumu bilmiyor. Zaten ikimizin ailesi de öğrenmesin diye kaçtık. O sadece bu laflar olunca çıkıpta sizene diyememiş. Hatanın en büyüğünü orda yaptı. Zaten ailesi bunu dediğinde eşim ağladı ikimizde hak ettemediğimiz bir günahı ödemek zorundayız diye. ben senden vazgeçemem kaçalım diyince benim de hatam kabul etmek oldu. ailesinin tavrı beni baştan beri istememeleri. Hala o kızla evlendirmek için yapıyorlar. Yoksa durumumu bilseler eşimi de silerler

Peki canım anladım...Fakat eşin aynı tavrı ailesi o lanet olası bir damla kanı görmek istediklerinde de gösterebilseydi...Yaşadıklarına inan çok üzüldüm ama artık geriye bakmayı bırak,bunu düşünerek yaşayamazsın...

Şunu anlamadım ben, eşinin ailesi sana neden kanı görmezsek gidersin babanın evine dedi ki?

Yani neden böyle birşey söyleme gereği duydular? Başından geçen olayı mı biliyorlardı?

Hayır bilmiyorlar. oğullarına beni kötüleyecek bir açık bulamadılar. Ben hanımlığımı hiç bozmadım. onlarda böyle bir yola başvurdular. Eğer benim başıma bu olay gelmeseydi ben gururla o kanı gözlerine sokardım. ağızlarının payını alırlardı. ama onlar farkında olmadan benim en büyük açığımı buldular. Eğer ki o şerefsiz bana bunu yapmasaydı ben baba evinden gelinliğimle çıkacaktım.

canım filmlerde görüyoruz seyrediyoruz kan görmek isteyenler ellerinde falan ufak kesikler yapıyorlar çarşafa sürüyorlar gösteriyorlar , eşin seni öyle kabul ettikten sonra ailesine böyle birşeyle sus payı verebilirdiniz en azından saba böyle davranamazlardı . hani bende gittim neyi düşünüyorum tabi ama sen anlatınca birden bu geldi aklıma

canım filmlerde görüyoruz seyrediyoruz kan görmek isteyenler ellerinde falan ufak kesikler yapıyorlar çarşafa sürüyorlar gösteriyorlar , eşin seni öyle kabul ettikten sonra ailesine böyle birşeyle sus payı verebilirdiniz en azından saba böyle davranamazlardı . hani bende gittim neyi düşünüyorum tabi ama sen anlatınca birden bu geldi aklıma
O benimde aklıma geldi ama kaynanam kesik muhabbetini önceden yaptığı için yapamadık

Yasadiklarin büyük sanssizlik. Allah sabir versin cikar yol göstersin..

Ilk yapman gereken ailenle arani düzeltmek, senin neden apar topar evlendigini ailene aciklamak zorundasin.
Seni anlarlarsa affedebilirler ancak, ailenle arandaki diyalog cok önemli..

Esin ve esinin ailesine gelince, onlarin sana zulüm etmelerine izin vermemelisin,
sen onlarin kölesi degilsin, kendilerince senin ayibini örtmüsler ve bunun bedelini ödetiyorlar.

Aslinda hayatini 2 adam da karartmis.
Adam sifatini haketmiyolar da neyse!

bak canım beni iyi dinle olurmu senin başına gelen aynı şeyler 17 yaşında bi kıızn başına geldi çok yakınım çocuk onu terkedip yurt dışına kaçtı keşke söylemeseydin eşin olacak kişiye bana kızan olabiir ama sen isteyerek yapmamışsın bu senin suçun değil ailene kimseye bu durumu anlatma çıkmaza girmişsin tekrar hata yapma keşke söylemeseydin başka yolları vardı ama olan olmuş şimdi sen kaynananlarla ne sorun yaşıyorsun eşinin tutumu nasıl onu anlat yeniden bi başlık aç

Bence ailenle barışmaya çalış, onlara baştan sona olanları anlat. Sana sahip çıkacaklardır. Arkanda bir ailen olsun ki eşinin ailesi sana bu kadar baskı yapmasın. Senin gidecek bir kapın olmadığı için zaten sana istedikleri gibi davranıyorlar. Umarım herşey düzelir ve sen de mutlu olursun

Kaynanan niye böyle bi muhabbet yaptı ki durup dururken?

Bu konu benim nişanımdan bir hafta sonra açıldı. Eşimin ailesine yemeğe gitmiştim. Konu nikah günü almaya gelmeye. Sonra dayısı sadıç ben olucam dedi. ben o ne oluyor diye şaşırdım. Kapıda bekleyen dedi. Ne münasebet dedim. Eşimin yengesi de çok kızdı. Sonra kaynanam falan konuya girince konu büyüdü. Bende sinirlendim çıktım gittim ordan. Eşim de donup kaldı o zaman. Sonra ona baskı yapmışlar. Ya kanı görürüz ya da bu kız kız değil evlenemezsin diye. Anladığım kadarıyla o da o sizin sandığınız gibi biri değil diye onlara göstermek için karşı çıkmayıp kabul etmiş. sonra da tek kurtuluşumuzun kaçmak olduğuna karar verdik. böylece o kanı kimse görmeyecek kimse öğrenmeyecekti.

bu ağır bir travma.. sorununu profesyonel anlamda destek alarak yani bir psikiyatriste yada psikoloğa giderek çözebilirsin ancak.. evlatlıktan reddedilip sonra çocuğuyla evine dönen insanlarda gördüm.. eğer ekonomik özgürlüğün yoksa sana ailenden başka kimse yardım edemez.. ayrıca diğer şerefsiz içinde yasal yollardan hakkını aramalısın.. adalet ( ha bu ülkede pek olmasada) yerini bulmalı!!!

Kaynanan niye böyle bi muhabbet yaptı ki durup dururken?

Kişi kendinden bilir işi... O kaynana nereden biliyormuş bu muhabbetleri, yolları nasıl bir karakteri var acaba ? Yok ise kendisi de yada yakınları bu şekilde mi evlenmiş yada evlendirmeden oğlunu araştırıp öğrenmiş mi bunlar bunlar yapılıyormuş dikkat edelim diye ? Nasıl bir karakterdir bu ya eşiniz ise ayrı bir terane.

Al anneni karşına bir bir anlat durum bu mecbur kaldım size boynum büküktüm diye annen babanın dilinden anlar uygun şekilde dile getirir durumu. Allah yar ve yardımcın olsun ama artık içinde ki cehennemden çıkın şu an onların size bu şekilde davranması sizi sahipsiz bulması maalesef. Aileniz mutlak sahip çıkacaktır elbet.

Bu konu benim nişanımdan bir hafta sonra açıldı. Eşimin ailesine yemeğe gitmiştim. Konu nikah günü almaya gelmeye. Sonra dayısı sadıç ben olucam dedi. ben o ne oluyor diye şaşırdım. Kapıda bekleyen dedi. Ne münasebet dedim. Eşimin yengesi de çok kızdı. Sonra kaynanam falan konuya girince konu büyüdü. Bende sinirlendim çıktım gittim ordan. Eşim de donup kaldı o zaman. Sonra ona baskı yapmışlar. Ya kanı görürüz ya da bu kız kız değil evlenemezsin diye. Anladığım kadarıyla o da o sizin sandığınız gibi biri değil diye onlara göstermek için karşı çıkmayıp kabul etmiş. sonra da tek kurtuluşumuzun kaçmak olduğuna karar verdik. böylece o kanı kimse görmeyecek kimse öğrenmeyecekti.

manyak dayı sadıçın anlamını bu mu sanıyormus
tövbe Yarabbim
kimlerin arasına düşmüssün sen ya
sapıklık değil de nedir bu kapıda beklemek kana bakmak

Back