• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Bıktım!!!

Chitlenbik

Nirvana
Pro Üye
1 Haziran 2009
744
146
628
40
Evlenmeden önce eşim Toki konutlarına yazıldı ve bi daire çıktı bize. Düğün oldu takıların hepsi zaten Peşinata gitti. 2 künyeden hariç hiçbişeyim kalmadı. O zaman ödemeler kolay oluyodu. Oturduğumuz evin kirası düşüktü. Tokinin taksidi düşüktü. Şimdi izmirde yaşıyoruz 500 tl kira ödüyoruz. Aydındaki toki ye 700 tl ödüyoruz. Tamam içinde kiracı var ama o sadece 300 tl ödüyor. Yani sırf 900 tl ev kirası ve taksite gidiyor. Eşimin aldığı maaş 1200 tl. Geri kalan 300 le elektrik mi ödersin, telefonmu yoksa çocuk bezi ve mama mı alırsın? ınanın borç lafı duymaktan bıktım. Evi satmayı düşündük aylardır internette ilanı duruyor arayan çok, ama alan yok. Kredi kartına yüklenmiş durumdayız. Ben hiç parayla çıkıp alışveriş yaptığımızı hatırlamam. Hep kart hep kart....
Evlendim sadece yatak odası ve yemek odam vardı. Gerisini hep taksitle aldık. Yani perde beyaz eşya fln. Salondaki oturma gurubu bile üst komşunun eski gurubu. Herşeye tamam dedim sonra alırız dedim ama inanın artık çekemiyorum. Artık kızım da var.nun geleceğini düşünmek zorundayım yatırım yapmak zorundayım ama YOK! Eşimin ailesi de yardım etmiyo. Çalışmayı düşündüm ama kızım çok küçük ve tanıdığımız güvendiğimiz kişi yoktu ona bakacak... Aydındaki evi satabilsek onun yerine izmirde bi daire alcaz ve sadece 1 yere ödeme yapcaz. Ama alan yokki :(( kızımın yatağını bile o 8 aylık olunca alabildik anca.. Ya belki küçük bi dert gibi görünüyodur ama inanın çekecek halim kalmadı... Rüyalarıma giriyor resmen.. Eşim askeriyede çalışıyor benim. Düşünsenize o eve biraz geç geldimi trafik nedeniyle ben o gelesiye kadar düşünürüm o şehit olursa naparız biz bakan da olmaz diye. Bunaldım artık iyice.... Eşimi çok seviyorum ama bizi bu duruma düşürdü diye çok kızıyorum ona. Sürekli fikirler sunuyorum kabul etmiyor. Mesela kumaş boyıyayım bebek yastığı falan satalım diyorum. Kim alcak diyo. Kızım çok sevimli ajansa yazdıralım hiç olmazsa kendi masrafını çıkarır diyorum saçma saçma konuşma diyor. Daha ne yapayımki??? Elimden gelen bu :sinifsinif:

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun.
diyecek birşey bulamıyorum.
umarım eviniz bir an evvel satılır...

eşine yüklenme canım oda sizin için birsürü caba gösteriyordur eminim
inşallah en kısa zamanda bir düzene girersiniz
evinizi satar güzel bir ev alırsınız
çok dua et canım
hayırlısı neyse o olsunopuyorumnanaktan

bu dönemde tek başına çalışılarak ev geçinmiyor güzelim . bizde borç ödüyoruz evlendiğimizden beri seni çok çok iyi anlıyorum ama borç olmadan da mal sahibi olamıyoruz artık. keşke çalışabilsende eve bir katkın olsa. daha kaç yıl taksit ödiyceksiniz bilmiyorum ama sık dişini canım. elbet güzel günlerde gelicek

Dullar hak etmiyor tabii düzgün evleri, eşyaları... defolu ya onlar... şu lafı da bir kadının ağzından duydum ya, daha gari hiçbir şeye şaşırıp üzülmeyeceğim...

Allah yardımcınız olsun, zorlanmadan birşeyler sahibi olunmuyor tabii, moralinizi bozmayın öncelikle, işsiz olanları düşünün, herşeyi olup mutluluğu olmayanları düşünün...
Yeteneğiniz varmış madem, bebek yastığı, kapı süsü vs yapın denemeden anlayamazsınız ki. Hem evhanımı olup hem bu gibi işlerle evine katkı yapan pek çok arkadaşımız var, bakarsınız ummadığınız kadar ilgi görür.

Allah yardımcınız olsun,umarım en yakın zamanda ev sahibi olursunuz..
anlamadıgım neden artık dullar bile süper evlere giriyorlar dayalı,doselı gibi bir cümle kurdunuz
böyle bir ayrımı nasıl olabiliyorda yapabiliyorsunuz,anlam veremedim..

Dullar hak etmiyor tabii düzgün evleri, eşyaları... defolu ya onlar... şu lafı da bir kadının ağzından duydum ya, daha gari hiçbir şeye şaşırıp üzülmeyeceğim...

Yanlış anlaşılmak istemem. Öyle bi deyim var diye onu kullandım. Dullar haketmiyo demek istemedim yani. Benim türkcem bu kadar. Yurtdışından geleli 3 sene oldu. Anca bu kadar geliştirebildim kendimi.

İnanın kötü bi maksatım yoktu yazarken. Düzelteyim isterseniz. dullara karşı bi sorunum da yok. Sonuçta kendi annem dul.

ınanın kötü bi maksatım yoktu yazarken. Düzelteyim isterseniz. dullara karşı bi sorunum da yok. Sonuçta kendi annem dul.

düzeltin bencede.kötü maksatınız olmadığının farkındayım bende ama yinede, düzeltin.
benimde dikkatimi çekti. çünkü..

Düzelttim. Yanlış anlaşıldığım için Özür dilerim. Kimseyi kırmak incitmek değildi maksatım. Benim kimseyle alıp veremediğim yok. Sadece çok bunaldım ve biriyle konuşma ihticayı duydum. Anneme anlatmak istiyorum o almanyada zaten içi rahat değil beni göremediği için birde üstüne ben üzmek istemiyorum. Eşime desem o da çok üzülüyor. Bu konulara girmiyorum bile onu da üzmemek için. Ama bende insanım. Kimseyi üzmiyeyim diye kendim üzülüp duruyorum :sinifsinif:

Canım yine de iş ara bence. Çocuğu da bakıcıya verirsin. Ayda bakıcıya verdiğinden 100 lira bile fazla kazansan kardasın demektir. Artı sigortan işler. Veya kendi evinde başkasının çocuğuna falan bakabilirsin. Gazeteye internete falan ilan ver istersen veya çocuk bakıcısı ajanslarıyla görüş.

Ayrıca ailen almanyadaysa gelirleri de iyidir sen iş bulana kadar yardım ederler belki bir müddet veya ne bileyim borç falan verirler.

Annem ve babam ayrılar 2 kardeşim daha var biri özürlü. Zaten düğün kına vs. hepsini annem yaptı. Babamdan bişi görmedik göremeyiz de. Nafaka bile ödemiyor. Annem özürlü kardeşim olduğu için tam gün çalışamıyor. Anca o okuldayken. O da kardeşlerimin masrafına anca yetiyor. Birde ben yüklenmek istemiyorum. Kardeşlerim daha küçük. Bi ara işe girecektim. Almanca bilen eleman arıyolardı. Eşimin kuzeni bakacaktı kızıma. Ben salonda saklandım bakalım yapabileceklermi diye. Yemin ediyorum kızım 2 saat durmaksızın ağladı. Uyku saatiydi yorulupta uyuyayım demedi. Bana çok düşkün. O nu öyle görünce çok üzüldüm.

inanin bir cok insan maddi sikinti yasiyor, yalniz degilsiniz yani en azindan boyle dusunun ve kendinizi rahatlatin.
Allah yardimciniz olsun.
baska soylenecek bir sey yok sabredeceksiniz.
hepimiz sabrediyoruz canim.
elbet bu sikintili gunler de gececek.
en azindan sen ev sahibi olacaksin o yuzden sikinti cekiyorsun ama mesela ben bir ev icin para odemedigim halde sikinti cekiyorum, bir de boyle dusun...

Eflincim seni çok iyi anlıyorum canım...aynı dert bizimde başımızda vardı...bende evlenmeden önce tokiye girmiştim...ve ayda 850 ödüyodum..o zamanları çalışıyodum..annemde destek oluyodu..evlendikten sonra bir süre iş bulamadım...eşimin maaşı 1600,tokiye her ay 1000 veriyoduk..ve biliyosundur 6 ayda bir artıyor taksitler...arta arta bu tutara geldi..sonra baktık böyleolmuyor...satmak istedik..internete ilan bıraktık..ama ondanda cevap gelmedi...4 senem kalmıştı bitmesine ama daha fazla dayanamadık ve tokinin sunduğu kampanyadan faydalandık...geriye kalan fiyat üzerinden %20 indirim yaptı ve vadeyi uzattık..şimdi 10 sene ödücem... şimdi ayda 700 ödüyorum..vade uzun ama olsun...napalım...keşke sizde böylebir kampanya düşünseydiniz canım...belki ilerde yine olur.

Eşini ve kendini bu kadar üzme...inan sıkıntılar elbet bir gün geçicek...gönlünü ferah tut...sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum canım...

canım evde cevırı felan yapabılır mısın
sonucta almancan varmış
bebegın uyudugunda sende o ısı yaparsın aklıma bu geldı

Allah yardimcin olsun arkadasim. Para bazen hersey bazende hicbirsey degilmi?
Cok zor....bilirim...

Suan icin yapabilecegin en mantikli sey bana göre, esini almanyaya gitmek icin ikna etmek.

Baktin gördün olmuyor al kocani cocugnu dön yine buraya canim, tabiki burdada hersey güllük gülistanlik degil, ama en azindan cocuk parasi aliyorsun ve calismadigin müddet devlet ev kirani ödüyor ve gecinecek kadar maddi yardim ediyor.....yani ac kaliyorsun ne doyuyorsun, lakin yinede suanki durumdan daha rahat olursunuz kanimca.

Senin böyle bir imkanin var, degerlendir, burda biraz durumunuzu düzelttikten sonra yine dönersiniz....belki esinde iyi bir is bulur, cocugnuda annene birakir veya krese verir sende calisirsin, borclarinizi ödersiniz.

Baska bir fikir gelmiyor aklima.....allah kolaylik versin hepimize....gecinmek gercektende cok zorlasti....hele kirada varsa....

Eflincim seni çok iyi anlıyorum canım...aynı dert bizimde başımızda vardı...bende evlenmeden önce tokiye girmiştim...ve ayda 850 ödüyodum..o zamanları çalışıyodum..annemde destek oluyodu..evlendikten sonra bir süre iş bulamadım...eşimin maaşı 1600,tokiye her ay 1000 veriyoduk..ve biliyosundur 6 ayda bir artıyor taksitler...arta arta bu tutara geldi..sonra baktık böyleolmuyor...satmak istedik..internete ilan bıraktık..ama ondanda cevap gelmedi...4 senem kalmıştı bitmesine ama daha fazla dayanamadık ve tokinin sunduğu kampanyadan faydalandık...geriye kalan fiyat üzerinden %20 indirim yaptı ve vadeyi uzattık..şimdi 10 sene ödücem... şimdi ayda 700 ödüyorum..vade uzun ama olsun...napalım...keşke sizde böylebir kampanya düşünseydiniz canım...belki ilerde yine olur.

Eşini ve kendini bu kadar üzme...inan sıkıntılar elbet bir gün geçicek...gönlünü ferah tut...sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum canım...

Çok tşk ederim cnm geçen ay vardı indirim ama % 10 eşime vermediler kredi ondan vazgeçtik bizde.
canım evde cevırı felan yapabılır mısın
sonucta almancan varmış
bebegın uyudugunda sende o ısı yaparsın aklıma bu geldı

Nasıl yapcamki? Nereye başvurmalıyım? Öyle bişey yapmak isterdim gerçekten. Evden çalışmak istiyorum ama ne yapcam bilmiyorum.
Allah yardimcin olsun arkadasim. Para bazen hersey bazende hicbirsey degilmi?
Cok zor....bilirim...

Suan icin yapabilecegin en mantikli sey bana göre, esini almanyaya gitmek icin ikna etmek.

Baktin gördün olmuyor al kocani cocugnu dön yine buraya canim, tabiki burdada hersey güllük gülistanlik degil, ama en azindan cocuk parasi aliyorsun ve calismadigin müddet devlet ev kirani ödüyor ve gecinecek kadar maddi yardim ediyor.....yani ac kaliyorsun ne doyuyorsun, lakin yinede suanki durumdan daha rahat olursunuz kanimca.

Senin böyle bir imkanin var, degerlendir, burda biraz durumunuzu düzelttikten sonra yine dönersiniz....belki esinde iyi bir is bulur, cocugnuda annene birakir veya krese verir sende calisirsin, borclarinizi ödersiniz.

Baska bir fikir gelmiyor aklima.....allah kolaylik versin hepimize....gecinmek gercektende cok zorlasti....hele kirada varsa....

Eşime çok dedim gidelim diye. Ama istemedi. Anlıyorum onu da. Şimdi devlette bi işi var.
Onu kaybetmek istemiyor. Almancası da yok. Almanyaya gidersek evde oturup duracak. O da öyle bi insan değil. Bakalım haftasonu çalışabileceğim iş bakcam dedi. Ne olur bilmiyorum. Dün biraz anlattım derdimi. Bakarız çaresine takma bu kadar diyor.

Back