Artan vaka, açılan okul

Elbette risk var. Ancak arabaya bindiğinde, kaza yapma riskide var. O zaman arabaya binilmesinmi?

Aşilandiysan, bu risk en aza iniyor. Bu kadar az risk ile tabiki eğitim daha önemli oluyor. Cocuklar normal grip ile, bronşit ilede hastanelik oluyordu grip sezonunda.

Ayni şekilde onlarin hastanelik olma riski çok çok az. Ama evde kalipta psikolojik ve zekasal sorunlar yaşamasi daha yüksektir.

Evde kalanlara nasil eğitim verilsin? Öğretmen kendini 2yemi ayirsin? Nerden gelir bu değirmenin suyu?

Bu virüs ile bir şekilde yaşanilmali. Riskleri en aza indirmek, eller yikansin, mesafe,.. ve bir şekilde eğitime devam edilsin.

Ayrica azarlamadanda gayet fikrini belirtebilirsin. Yada senin dilinden konuşursam, bizde birşey biliyoruz ki konuşuyoruz.
Çocuğunu 41 derece ateşle acile yetiştirmeye çalışırken kollarında nefessiz kalıp bilinci kapanır vücudu morarır ilk müdahale aşırı hızlı atan kalbini yavaşlatmaya çalışmak olursa anca bu birşey biliyor derim
Birkaç hafta önce üç doz aşılı bir tanıdığım kovidden hayatını kaybetti, az önce haber aldım 30 yaşında üç doz aşılı bir akrabam şuan yoğun bakımda entübe ve doktorlar ümitsiz konuşuyor
Madem araba kazasıyla aynı risk gitsene yoğun bakımdaki kovidli hastaların bakımını yapsana gönüllü olarak, aşını oldunya korkacak birşey yok, hatta yürüyerek git arabaya binmek daha riskli

Çocuğunu 41 derece ateşle acile yetiştirmeye çalışırken kollarında nefessiz kalıp bilinci kapanır vücudu morarır ilk müdahale aşırı hızlı atan kalbini yavaşlatmaya çalışmak olursa anca bu birşey biliyor derim
Birkaç hafta önce üç doz aşılı bir tanıdığım kovidden hayatını kaybetti, az önce haber aldım 30 yaşında üç doz aşılı bir akrabam şuan yoğun bakımda entübe ve doktorlar ümitsiz konuşuyor
Madem araba kazasıyla aynı risk gitsene yoğun bakımdaki kovidli hastaların bakımını yapsana gönüllü olarak, aşını oldunya korkacak birşey yok, hatta yürüyerek git arabaya binmek daha riskli
Çocuklar ancak hayatta olursa ve sağlıklı olursa eğitim alabilir. Eğitim diye diye canlarından mı olsunlar

Başlık gauwtte kapansın dileği gibi ...

Burda en büyük sorun toplumdaki sosyal eşitsizlik bana göre, iyi bir eğitim iyi bir hayatı ben okumuş bir anne baba olarak veremiyor duruma geldim

35 yaşındayım dün bir doktorla görüştüm göz kapağı estetiği ve ışık dolgusu için “salak salak konuşma git makyaj yap” demeye getirip geri gönderdi beni.

Yaşlanmaya yatkın cildiniz yoksa, sigara alkol kullanımınız çok abartılı değilse bahsettiğiniz durumlar muhtemelen özgüven sorunlarından kaynaklanıyordur.

Annem evi cekip cevirirken temiz kiyafet bulmak, ütülü kiyafetlerin hazir olmasi, hazir yemek olmasi vs bunlar sanki kendi oluyormuş gibi gelirdi. Elbette kendiliginden olmadigini bilirdim ama sanki cok vaktini almiyormuş ve basit seylermiş gibi gorunurdu bunlar bana, annem bana iş birakmazdi :)))
Taaa ki kendi evim olana kadar bunlarin yorucu ve zaman alici seyler oldugunu tam olarak anlayamamistim.
Kendim yapmaya baslayinca nasil yapildigini anlamiş oldum.

Tutup bu kadar herseyi tikir tikir yaparsaniz bir sey yapmiyor olursunuz elbette.
Eşim pantolon, gomlek kendi utuler hatta benim utu isteyen kiyafetlerimi de utuler.
Haftaici eşime iş vermem cunku ben calismiyorum ama bazi haftasonlari buyuk temizlige ortak ederim, haftasonlari evdeysek kahvaltiyi hazirlar, kendi daginiklarini toplar vs. Hergun hergun evde yemek yapmam mesela.
Bazen bazi şeyleri birakirim, salarim.
En ufak birsey yapsam bile tesekkur eder bu yuzden, farkinda olur.

Herşeyi YAPMAYİN.

Bende anlamıyorum valla aşı oldum çok yan etki yasadım buraya yazdım sormak için aşı karşıtı gibi algılandim. şimdide okullar açılmasin demiyorum, hiç bir önlem alınmamış, 40 kişilik bohem sınıflar,.hijyenden uzak wcler, vaka sayısı tırmanışta bence çok riskli doğru zaman değil. En azından isteğe bağlı olsun isteyen göndersin, istemeyen göndermesin diyorum
Inanın aşı oldum 10.gün nefes darligi öksürük yaşadım şiddetli, doktora.gittim.dr. fragmanı böyleyse işin zor exstra dikkat dedi..

Evet izole yaşadı/yaşadık..
Kronik rahatsızlığım olduğu için mecburen..
Benim kimsenin motivasyonu ile bi derdim.yok ilgilenmiyorum da...
Neden böyle manasız bi misyon yukleneyim?
Derdim sağlık,canım,evlâdım
Zaten sorun ZORUNLU olması
Zorunlu olmasa oturucam cocugumla evimde 1.5 yıldır olduğu gibi izole yaşayacagim kim ne yapıyosa yapsın

O ınsanlardan biri benim konu sahibi olarak.
Tam da bunu söylemek istiyorum 1.5 yıldır gayet izole yaşıyorum ve çocuğum okula zorunlu olarak gidince 100lerce kişiyle temaslı olmuş olacağım ve bunu istemiyorum risk grubundayim zorunlu olmasın okul diyorum
Bu sadece

Konuştum ne yazık ki müdür artık zorunlu olduğunu geçen yıl ki gibi isteğe bağlı olmadığıni söyledi 🙄
Ben kapansın demiyorum bir sürü mesaj yazdım önceki sayfalarda okursanız...
Zorunlu olmasın diyorum kronik hastalığı olanlar için

Başlık gauwtte kapansın dileği gibi ...
Dileye de bilir ne var. Belki - ki bana öyle geldi- çok dikkat eden birisi ve korkuyor. Konu sahibinin dilemesi açılmaz veya kapanmaz zaten. Bana okulun uzaktan olmasını dilemekten ziyade özel durumu olduğu için zorunluluk olmasını istemiyor gibi geldi hem.

Açıkçası ben kapanmasını istemiyorum. Eğitim de yaşamsal öneme sahip. Avm lokanta cafe açık sadece eğitim kapalı. Çocukların seneleri böyle göz göre göre heba edilmemeli. İsteyen veli göndermesini buna izin verilsin, sene tekrarı yapılsın. Ama isteyen çocuğun da eğitim hakkı elinden alınmasın

Ne kadar sürekli uyarsak da, derste kontrol altında tutsak da teneffüste oynamak istiyorlar ve sosyal mesafe kalmıyor. Maskeler konusunda da zaten net bir bilgi yok. Öğrenciler okula maske ile gelecek dediler ama derste cikarabilecekler mi bilmiyoruz. Umarım herkes için sağlıklı ve verimli bir eğitim öğretim yılı olur. Cidden çocuklar çok eksik kaldılar özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrenciler. İnşallah tüm eksikler tamamlanabilir

Derste çıkaramayacaklar, doktordan rapor alıp gelen öğrenci olursa yalnızca onun maskesini çıkarmasına izin vereceğiz

Virus bulastirma potansiyeli olan tek canli cocuklar degil ki, yeterince kisitlandi hayatlari.
Herkes her yere giderken, gizli gizli gece kluplerinde eglenirken dugunlerde gobek atarken, evlerde kisir gunleri yapilirken onlar iceri tikildi.
Okullar acildiysa bir zahmet buyukler hareketlerine dikkat etsinler.
Maske mesafe hak getire tek bulastirici potansiyele sahip olan cocuklarmis gibi davranmak gereksiz bence.
En son okullar kapanmali egitim diye bir sey kalmadi cocuklarda
İyi de o yazdıklarınızın hiçbirini biz yapmadık,gayet izoleyiz..k.validem 45 dakikalık mesafede 1.5 yıldır görüşmedik mesela..kızım hiçbir arkadaşıyla biraraya gelmedi.ne bayram , ne düğün gezmedik aşımızı olduğumuz halde dikkat ettik,hala ediyoruz..şimdi bu insanlarla aynı ortamda olmak zorunda bırakılmak haksızlık geliyor bize…

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
Evden mecburiyet dışında çıkmıyorsanız, avm, tatil, akraba komşu gezmesi yapmıyorsanız kısacası çekirdek aile dışında kimseyi görmüyorsanız endişelenmeye hakkınız var.
Avm avm gezip, komşularla çay partisi yapan bir kesim var. Söz konusu okullar olunca korkuyoruz açılmasın diyorlarda....

Açıkçası ben kapanmasını istemiyorum. Eğitim de yaşamsal öneme sahip. Avm lokanta cafe açık sadece eğitim kapalı. Çocukların seneleri böyle göz göre göre heba edilmemeli. İsteyen veli göndermesini buna izin verilsin, sene tekrarı yapılsın. Ama isteyen çocuğun da eğitim hakkı elinden alınmasın
okullar açılsın diyorum ben de.ama sene kaybı istemiyoruz uzaktan eğitim istiyoruz 5 gün mazeretli olanlar.bu düşünülmeliydi bunca ay haksız mıyım?

1.5 yıldır izole yaşıyorum nispeten sakin bi şehirdeyim az katlı apartmanda yaşıyorum düğündü gezmeydi komşuculuktu yapmıyorum koruyorum kendimi
E şimdi bu kadar vaka varken çocuğumu okula göndereceğim zorunlu olarak ben nasıl korunacagim diyorum yüzlerce kişiyle temasli olacagim diyorum
1 haftadır gördüm okulu sınıfı alınmayan önlemleri yeterli bulmadım bundan dolayı sadece ZORUNLU OLMASIN diyorum risk grubundakiler en azından
Anlatabiliyor muyum?
Açılsın kapansın vs bunlar devletin bileceği şeyler

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
Benimde oğlum anaokuluna başlayacak pazartesi şuana kadar koruduk kendimizi hep ama şimdi ALlaha emanetler okullara sözüm yok da şu düğünler konserler falan rezalet birde çevremde pek maske takan kalmadı aşı olanlarmı nasılsa aşılıyım diye gevşedi yoksa ne olacaksa olsun mu diyorlar anlamadım

okullar açılsın diyorum ben de.ama sene kaybı istemiyoruz uzaktan eğitim istiyoruz 5 gün mazeretli olanlar.bu düşünülmeliydi bunca ay haksız mıyım?
Ama uzaktan eğitimi kim yapacak? Şu an öğretmenler olarak okulda kendi dersimizdeyiz, bunun için ekstra atama mı yapılacak? Hadi yapıldı bir kaç seneye ortalık durulunca o online öğretmenler ne olacak mesela? Bu da mümkün değil bana göre.

1.5 yıldır izole yaşıyorum nispeten sakin bi şehirdeyim az katlı apartmanda yaşıyorum düğündü gezmeydi komşuculuktu yapmıyorum koruyorum kendimi
E şimdi bu kadar vaka varken çocuğumu okula göndereceğim zorunlu olarak ben nasıl korunacagim diyorum yüzlerce kişiyle temasli olacagim diyorum
1 haftadır gördüm okulu sınıfı alınmayan önlemleri yeterli bulmadım bundan dolayı sadece ZORUNLU OLMASIN diyorum risk grubundakiler en azından
Anlatabiliyor muyum?
Açılsın kapansın vs bunlar devletin bileceği şeyler
Eşiniz çalışmıyor mu?

Ama uzaktan eğitimi kim yapacak? Şu an öğretmenler olarak okulda kendi dersimizdeyiz, bunun için ekstra atama mı yapılacak? Hadi yapıldı bir kaç seneye ortalık durulunca o online öğretmenler ne olacak mesela? Bu da mümkün değil bana göre.
zaten öğretmen açığı var ki.olmasa niye ücretli öğretmenlik hala sürüyor bunca yıl?okullarda tek tek başvuran çocuklara aynı okuldan olmadan öğretmen tahsis edilebilir.her isteyene değil ağır kronik sorunları olanlara.çünkü bunu da istismar etmek isteyen veliler çıkacaktır.

X