Artan vaka, açılan okul

1.5 yıldır izole yaşıyorum nispeten sakin bi şehirdeyim az katlı apartmanda yaşıyorum düğündü gezmeydi komşuculuktu yapmıyorum koruyorum kendimi
E şimdi bu kadar vaka varken çocuğumu okula göndereceğim zorunlu olarak ben nasıl korunacagim diyorum yüzlerce kişiyle temasli olacagim diyorum
1 haftadır gördüm okulu sınıfı alınmayan önlemleri yeterli bulmadım bundan dolayı sadece ZORUNLU OLMASIN diyorum risk grubundakiler en azından
Anlatabiliyor muyum?
Açılsın kapansın vs bunlar devletin bileceği şeyler
Açıkçası ben eğitimin, çocukların en önemli senelerinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklara haksızlık bu. Gerçekten hayatlarından çalıyoruz. Her yer kapanmalı ama eğitim yüzyüze olmalı. Ki 13 yaş altındaki çocuklar fazla da etkilenmiyor. Bencillik ediyoruz gibi geliyor bana bir sene daha akrandan okuldan uzak evde tıkılmaları

zaten öğretmen açığı var ki.olmasa niye ücretli öğretmenlik hala sürüyor bunca yıl?okullarda tek tek başvuran çocuklara aynı okuldan olmadan öğretmen tahsis edilebilir.her isteyene değil ağır kronik sorunları olanlara.çünkü bunu da istismar etmek isteyen veliler çıkacaktır.
Çünkü maaşları dahil devlet ödenek ayıramıyor. Yani ihtiyaç olan kadrolu öğretmen alınmıyorken kronik hastalık için ekstra online öğretmen alınması bana ütopik geliyor

İyi de o yazdıklarınızın hiçbirini biz yapmadık,gayet izoleyiz..k.validem 45 dakikalık mesafede 1.5 yıldır görüşmedik mesela..kızım hiçbir arkadaşıyla biraraya gelmedi.ne bayram , ne düğün gezmedik aşımızı olduğumuz halde dikkat ettik,hala ediyoruz..şimdi bu insanlarla aynı ortamda olmak zorunda bırakılmak haksızlık geliyor bize…
Bende yazdiklarimin hic birini yapmadim, size demedim zaten yapan vatandaşlara dedim.
Okullari kapatmak cocuklara haksizlık, evet insan boyleleriyle yan yana gelmek yada karşılaşmak bile istemiyor, ama bunun çozümü okullari açmamak değil.
Aşı olmayan ailelerin cocuklarını okula almasınlar mesela, kendi cocugunun okul hayatini düşünmeyip aşı olma zahmetinde bulunmuyorlarsa, maske mesafe kurallarina uymuyorlarsa bizimkileri riske atmasınlar.
İçeri tıkılmasi gereken bizler değiliz, dikkat eden aşısını olan maskesini mesafesini her daim korumaya çalisan insanlar içeri tıkıldı, keyfine düşkünler sokakta her yerdeler hala.
Çozum bizi degil onları tıkmak, onlara bir yaptirim uygulamak.
Yeter da 2 seneye yakindir icerdeyiz maske var,mesafe var aşım var yine bu hic bir seyi önemsemeyen tayfa yüzünden biz içeri tıkılıp ya şoyle olursa boyle olursa diyip kendimizi yiyoruz.
Bugun kızımin okulundaydim ana okulu aliştirma surecinde okulun bahcesinde insanlardan baya baya mesafeli bir yerde maskeli oturuyorum, maskeden dolayi bogazim kuruyor öksürdum, agzinda maske bile olmayan sabahtan beri etrafindaki herkesle car car o şekilde konusan, mesafesi hak getiren eminim aşısı bile olmayan bir teyze bana aman kizim kotu oksuruyosun beni korkuttun dedi bana 😂
O kadar korkuyosan maskeni ağzina takta bende burda ceyranli yerde oturup hasta olmak yerine senin gibi sıcak tarafa gecip gunesin altinda oturayim dedim.
Taktimi sizce maskesini? Tabiki hayır birde sen maskelisin sana bisey olmaz gel diyo.
Ben mecburmuyum hem onu hem kendimi düşünüp mesafe koyacagim diye zaturre olmayi göze almaya degilim ama iste bir yaptirim yok rahat rahat takiliyor.

1.5 yıldır izole yaşıyorum nispeten sakin bi şehirdeyim az katlı apartmanda yaşıyorum düğündü gezmeydi komşuculuktu yapmıyorum koruyorum kendimi
E şimdi bu kadar vaka varken çocuğumu okula göndereceğim zorunlu olarak ben nasıl korunacagim diyorum yüzlerce kişiyle temasli olacagim diyorum
1 haftadır gördüm okulu sınıfı alınmayan önlemleri yeterli bulmadım bundan dolayı sadece ZORUNLU OLMASIN diyorum risk grubundakiler en azından
Anlatabiliyor muyum?
Açılsın kapansın vs bunlar devletin bileceği şeyler
Avm’de işe girmeyi planlamışsınız, eşinizin ailesini evinizde ağırlıyorsunuz gezmelere gidiyorlar geliyorlar. Çocuğun okula gitmesi mi sorun oldu? Siz bence 2 senedir rahata alışmışsınız o bozulsun istemiyorsunuz.

Okullari kapatmak cocuklara haksizlık, evet insan boyleleriyle yan yana gelmek yada karşılaşmak bile istemiyor, ama bunun çozümü okullari açmamak değil.
Aşı olmayan ailelerin cocuklarını okula almasınlar mesela, kendi cocugunun okul hayatini düşünmeyip aşı olma zahmetinde bulunmuyorlarsa, maske mesafe kurallarina uymuyorlarsa bizimkileri riske atmasınlar.
İçeri tıkılmasi gereken bizler değiliz, dikkat eden aşısını olan maskesini mesafesini her daim korumaya çalisan insanlar içeri tıkıldı, keyfine düşkünler sokakta her yerdeler hala.
Çozum bizi degil onları tıkmak, onlara bir yaptirim uygulamak.
Şu kısma sonsuz katılıyorum

Anaokuluna başladı. Nasıl gönderirim diye kara kara düşündüm. Ama artık allaha bıraktım . Çünkü böyle de olmuyor

Artık ne olacaksa olsun. Ayrıca bazı mikropları çocuklar almalı ki bünye bağışıklık kazansın. Fanusta yaşanmıyor
Evde durursun da olmadık bir yerden kaparsın virüsü..olacağı varsa olur
Gerçekten saldım artık
Ben öyle bazıları gibi ne akraba, düğün, eş dost ...kimselere gitmedim. Evde kök saldık resmen.

Çocuk okula gitmesin ama konu komşunun çocuğuyla oynasın
Okula gitmesin ama avmlerde gezsin
Okula gitmesin ama akraba ziyaretlerine gitsin...
Ve en pis yerler parklardır resmen çocuklar ve aileleri doluşmuş adım atacak yer yok.
Çocuk park istiyor dolaşıyoruz parkları hangisi boş diye, ama nerde!!! Sonra geri dönüyoruz tabi eve.
sonu yok yani

Bazı ortamlar kapalı, bazıları acik alanda olsa bile.
İnsanlar her yerde birbirinin ağzına giriyor

Hepimizin derdi aynı değil mi zaten?

Aşıların etkisini bu kış anlayacağız bakalım, göreceğiz.

İçimde enteresan bir korku ve boş vermişlik kardeş olmuş gibi. Karmaşık duygular kısacası.

Her fırsatta okulların açılması için gereken tüm önlemleri alıyoruz dediklerinde ben de derslik sayısını arttırmak, öğretmen ataması yapmak ya sabahçı-öğlenci ikili sisteme geçmek sınıf mevcutlarini azaltmak, yüksek hijyen şartları üzerinde çalışıyorlar sanıyordum
:kızgın:

Komik gerçekten. Koridorlara koyulan bir kaç tane dezenfektan dışında önlem falan yok. Okullarda yeterince temizlik görevlisi de yok zaten. Okulun parası varsa dışarıdan görevliyle anlaşıyor o şekilde temizliği sağlıyor. İşkur dan 1 tane görevli gönderiyorlar ne zaman gönderirlerse artık. Hazırlık dediğimiz şey bu. Bir de duvarlara nasıl önlem almamız gerektiğiyle ilgili afiş asılıyor. Oldu bitti.

sınıf annesi denen gereksizlerde giremeyecek ya tek ona seviniyorumm.okul öğretmenlerin ve çocuklarındır.velilerin ne işi var?

Sınıf annesi şu öğretmenler günü, doğum günü gibi zamanlarda mobingle herkesten para toplayıp öğretmene altın alan kişi değil mi?

Avm’de işe girmeyi planlamışsınız, eşinizin ailesini evinizde ağırlıyorsunuz gezmelere gidiyorlar geliyorlar. Çocuğun okula gitmesi mi sorun oldu? Siz bence 2 senedir rahata alışmışsınız o bozulsun istemiyorsunuz.
👏👏Madalyanı nereye takalım??
🤣2 senedir hapis hayatı ya da tecritte yaşadığımı, yazdığımı hatırlamıyorum😅 plânlamışım ya bi de başlasaydım o işe nolurdu??Neden başlamadım acaba??????
2 senede 4 kez yaşlı kv-kp im evime geldi ve hicde gezmelere gitmedik 800 kişilik okulla aynı şeymi?
ülkede rahatı olan insan mi kaldı?
Ne yaşadığımı nereden biliyorsun hem rahatın bozulmasın vs yazıyosun?
10 gündür olduğum aşının yan etkileriyle uğraşıyorum acil hekimi aşının etkilerinin bi fragman olduğunu fragmanda böyle olduysam hastalığı geçirirsem çok ağır atlatabilecegimi ve exstra dikkatli olmam gerektiğini söyledi
işiniz gücünüz açık aramak bisey bulmak

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
Eğitim artık birilerinin istediğine bırakılmamalı .bir nesil yok oluyor anlamıyor musunuz ? Sınavlarda barajı bile geçemeyen binlerce öğrenci var neden düşündünüz mü ?
Okullar açılmasın diyen velilerin çoğu çocuklarını avm avm gezdiriyor tatillere gidiyor düğünlere gidiyor . Ama bir tek okula gelince okuldan korkuluyor . O korkan insanlar aşı olsun biraz da olsa içleri rahat eder . Okulları kapatmak çözüm değil . Vallahi sitede oturuyorum çocuklar sabah 9 dan gece 1 e kadar iç içe oynuyorlar o zaman çocuklara bulaşmıyor mu ?
restoranlar düğün salonları her yer kapansın sadece okullar açılsın .bir nesli yok etmeyelim

Ben de izole yaşayan ama ona rağmen covid geçirmiş biri olarak aslında insanların endişelerini anlıyorum. Kronik hasta olmak bence de mazaret sayılmalı. Fakat şu an her ne kadar öğretmenlik yapmıyor olsam da, bir eğitimci olarak okulların açılma kararını destekliyorum. Ne yazık ki ülkemizde eğitimde fırsat eşitliği yok. Pandemi öncesinde de yoktu ve durum kötüydü ama pandemi dönemiyle iyice kötü oldu. Bu yüzden ben okulların açılması kararını destekliyorum çünkü çocuklara çok üzülüyorum. Herkesin çocuğu ne yazık ki sizlerin çocukları gibi şanslı değil. Özel öğretmenler, kurslar, dershaneler herkesin imkanı değil. Okul kursuna gidip lise/üniversite kazanmaya çalışan çocuklarımız varken "okullar açılmasın" demek benim destekleyeceğim bir durum değil. Ama imkanı olan, çocuğuma yüz yüze eğitimden mahrum kalmayacak imkanları sağlarım diyen, kronik hasta olanlar için online eğitim seçeneği de olabilirdi belki evet.
Onun dışında benim en çok kızdığım çocuğuna yapışık anneler. Yani pandemi döneminde bile okula girmeye çalışan, sınıfta çocuğuna yemek yedirmeye çalışan veliler varmış arkadaşlarımdan duyuyorum. Çocukların keşke birey olabilmesine fırsat versek... Böylece hem pandemi döneminde önlem almış oluruz hem de çocuklarımıza birey olduklarını, bizim bir uvzumuz olmadığını anlatmış oluruz.. Ama ben okulların açılmasını destekliyorum. Eğitim şu an bizim ülkemiz için en en en önemli şey. İkinci plana atılıp, fedakarlık yapılacak olan şey eğitim olmamalı. Umarım şu covid belası biter de azıcık rahat nefes alırız.

Bir de evet gerekirse biz yetişkinler olarak kapanalım, kısıtlanalım ama bence çocuklar okula gitsin. Yani ben düzgün eğitim alamamış nesilden korkarım açıkcası. Okulda sadece teorik eğitim almıyoruz ki, merhamet/sosyal ilişkiler/doğa ve hayvan sevgisi/çevre bilinci/sosyal sorumluluk gibi birçok kültür de katılıyor çocuklara. Sokakta oynayan çocukların ağzından küfür eksik değil. Ama okula gittiğinde o çocuk, o arkadaşlarıyla küfürsüz konuşmak zorunda kalacak. Bu da "eğitim" dir. Eğitim sadece matematik Türkçe değil. Çocukların bundan mahrum kalması bence endişe verici bir durum demek. Naçizane fikrim tabii. Herkes için zor bir durum.

Eğitim artık birilerinin istediğine bırakılmamalı .bir nesil yok oluyor anlamıyor musunuz ? Sınavlarda barajı bile geçemeyen binlerce öğrenci var neden düşündünüz mü ?
Okullar açılmasın diyen velilerin çoğu çocuklarını avm avm gezdiriyor tatillere gidiyor düğünlere gidiyor . Ama bir tek okula gelince okuldan korkuluyor . O korkan insanlar aşı olsun biraz da olsa içleri rahat eder . Okulları kapatmak çözüm değil . Vallahi sitede oturuyorum çocuklar sabah 9 dan gece 1 e kadar iç içe oynuyorlar o zaman çocuklara bulaşmıyor mu ?
restoranlar düğün salonları her yer kapansın sadece okullar açılsın .bir nesli yok etmeyelim
ben de okullar açılsın diyorum.çünkü çoğu çocuklar maskesiz heryerde oynuyorlar birbirlerine gidiyorlar sarılıyorlar .ebeveynleri düğünlerde derneklerde ev gezmelerinde kalabalıklarda maskesiz ya da maskeyi yarım takarak dolaşıyorlar.okul açılmasın deme hakları nasıl olacak bu insanların olmamalı.çift maske takıyorum diye gülüyorlar yahu bana maskesizler sanki tuhaf olan benim :KK45: ağır kroniklere bir çare düşünmüşlerdir diye umuyorum okula soracağım haftaiçi.her çocuk okula gitmemeli demek saçmalık buna sonsuz katılıyorum.

Çocuğunu okula göndermek bir veliyi daha da rahatlatır. Evde 2 senedir çocukla olması nasıl bir rahatlık sağlar bilemedim

ben de okullar açılsın diyorum.çünkü çoğu çocuklar maskesiz heryerde oynuyorlar birbirlerine gidiyorlar sarılıyorlar .ebeveynleri düğünlerde derneklerde ev gezmelerinde kalabalıklarda maskesiz ya da maskeyi yarım takarak dolaşıyorlar.okul açılmasın deme hakları nasıl olacak bu insanların olmamalı.çift maske takıyorum diye gülüyorlar yahu bana maskesizler sanki tuhaf olan benim :KK45: ağır kroniklere bir çare düşünmüşlerdir diye umuyorum okula soracağım haftaiçi.her çocuk okula gitmemeli demek saçmalık buna sonsuz katılıyorum.
Tabi ki her çocuk okula gitmesin deyince isteğe bırakıyorsun .gel keyfim gel 🤦🏼‍♀️

Maske cok zararlı çocuklar için
Ama şu dönemde takmaları cok önemli.
🤷‍♀️
Ve kuralına uyan cocuk eminim bu yıl okulda daha az hasta olur cunku maskeli olacaklar. .

Bir de " grip hastalığı ortadan kalktı " diyen kesim var 😂
Ulen maskeli herkes
Kimse kimseye bulastıramadı gribi dogru düzgün :KK53:

X