İyi de o yazdıklarınızın hiçbirini biz yapmadık,gayet izoleyiz..k.validem 45 dakikalık mesafede 1.5 yıldır görüşmedik mesela..kızım hiçbir arkadaşıyla biraraya gelmedi.ne bayram , ne düğün gezmedik aşımızı olduğumuz halde dikkat ettik,hala ediyoruz..şimdi bu insanlarla aynı ortamda olmak zorunda bırakılmak haksızlık geliyor bize…
Bende yazdiklarimin hic birini yapmadim, size demedim zaten yapan vatandaşlara dedim.
Okullari kapatmak cocuklara haksizlık, evet insan boyleleriyle yan yana gelmek yada karşılaşmak bile istemiyor, ama bunun çozümü okullari açmamak değil.
Aşı olmayan ailelerin cocuklarını okula almasınlar mesela, kendi cocugunun okul hayatini düşünmeyip aşı olma zahmetinde bulunmuyorlarsa, maske mesafe kurallarina uymuyorlarsa bizimkileri riske atmasınlar.
İçeri tıkılmasi gereken bizler değiliz, dikkat eden aşısını olan maskesini mesafesini her daim korumaya çalisan insanlar içeri tıkıldı, keyfine düşkünler sokakta her yerdeler hala.
Çozum bizi degil onları tıkmak, onlara bir yaptirim uygulamak.
Yeter da 2 seneye yakindir icerdeyiz maske var,mesafe var aşım var yine bu hic bir seyi önemsemeyen tayfa yüzünden biz içeri tıkılıp ya şoyle olursa boyle olursa diyip kendimizi yiyoruz.
Bugun kızımin okulundaydim ana okulu aliştirma surecinde okulun bahcesinde insanlardan baya baya mesafeli bir yerde maskeli oturuyorum, maskeden dolayi bogazim kuruyor öksürdum, agzinda maske bile olmayan sabahtan beri etrafindaki herkesle car car o şekilde konusan, mesafesi hak getiren eminim aşısı bile olmayan bir teyze bana aman kizim kotu oksuruyosun beni korkuttun dedi bana
O kadar korkuyosan maskeni ağzina takta bende burda ceyranli yerde oturup hasta olmak yerine senin gibi sıcak tarafa gecip gunesin altinda oturayim dedim.
Taktimi sizce maskesini? Tabiki hayır birde sen maskelisin sana bisey olmaz gel diyo.
Ben mecburmuyum hem onu hem kendimi düşünüp mesafe koyacagim diye zaturre olmayi göze almaya degilim ama iste bir yaptirim yok rahat rahat takiliyor.