Artan vaka, açılan okul

aynen katılıyorum düğün salonları heryer açıkmış okullar niye kapanacakmış deniyor.herkes mi gidiyor düğünlere ev gezmelerine.benim gibi izole yaşayan risk grubunda insanlar da var.çocuğuma çift maske taktırıp öyle götürüyorum markete yürüyüşe vs.benim kontrolümde maskesini çıkarıyor kimsenin olmadığı yerde.okulda nasıl olacak?çocuk okuldan eve virüs taşırsa entübe olursak ne olacak?her gün hergün bu stres çekilir mi?okullar açılsın evet açılmalı ama okula gitmeme hakkıda olmalı.sınıfa kamera koysunlar gitmeyende dersi evden takip etsin.ama ödenek yok tabikii.gerisini yazmayayımmm anlayan anlar.banlanmayayım boş yere

Aşilandiysan, entübe riski neredeyse yok. En fazla evde alatabildiğin hastalik olur. Ancak çocuğun eğitim görememesi o çocuğu hem psikolojik hel zeka olarak geriletirir.

Uzaktan eğitim olmaz. Hiç denedinmi saatlerce bilgisayarin önünde kondantreli kalmayi? Ben bile bunu yapamiyorum, 6 yaşindaki çocuk nasil yapsin?

Artik bu virüs ile yaşanilmali bir şekilde. Avrupada okullar hep açik. Geçen senede öyleydi. Vakalar çok artinca 1-2hafta kapanip, tekrar açiliyordu.

Biliyorum eğitim sistemi tam ayni değil. Ama yinede çocuklari bu kadar evde tutmak hatadir.Bu arada çocuklar koronadan pek hasta olmuyorlar.

Aşilandiysan, entübe riski neredeyse yok. En fazla evde alatabildiğin hastalik olur. Ancak çocuğun eğitim görememesi o çocuğu hem psikolojik hel zeka olarak geriletirir.

Uzaktan eğitim olmaz. Hiç denedinmi saatlerce bilgisayarin önünde kondantreli kalmayi? Ben bile bunu yapamiyorum, 6 yaşindaki çocuk nasil yapsin?

Artik bu virüs ile yaşanilmali bir şekilde. Avrupada okullar hep açik. Geçen senede öyleydi. Vakalar çok artinca 1-2hafta kapanip, tekrar açiliyordu.

Biliyorum eğitim sistemi tam ayni değil. Ama yinede çocuklari bu kadar evde tutmak hatadir.Bu arada çocuklar koronadan pek hasta olmuyorlar.
entübe ve ölüm riskim var aşılı olsam da doktorlarım söyledi bu birr.çocuğum altı yaşında değil bu ikii.ben herkes okula gitmesin demiyorum zorunlu olmasın evde kalanlara da eğitim verilsin diyorum bu da üçç.hastanelerde çocuklar yatıyor resimlerini gördüm ve doktor tanıdıklarım söylüyor
devamlı bu da dörtt.paranoyak değilim yanii bir bildiğim var ki yazıyorum buraya hanımefendi.

Geçen seneki sistem 2 gün okul, 3 gün online devam ederdik.
2 gün okul evet az ama 5 gün online olmasından iyi.
Yoğun bakımlar yetmeyince yine hemen okulları kapatacaklar.
Veya ölen ölsün kalan kalsın diyecekler, bilemiyorum.
Sanırım şu an uygulanan önlemler kalan sağlar bizimdir seviyesinde. Çevremde gördüğüm kadarıyla okullarda alınan tek önlem her okula biraz dezenfektan ve sınırlı sayıda maske verilmesi oldu. Sınıf sayıları 30-50 arasında, ders saati 40 dk, online veya hibrid yok, temas
ve pozitif durumunda yapılacaklar belirsiz ( üniversiteler hariç) ... umarım kimsenin canı yanmaz

Bizde anaokuluna başladık 15 kişiler maskeli ve mesafeli oturuyorlar veliler olarak okula bile girmiyoruz sokmuyorlar. Şu anlık kendi adıma bir problem yok. İlerisi için ne olur bilemeyeceğim. Ama her yer açık olup okulların açılmamasını istemek bana çok tuhaf geliyor bilmiyorum.
Gerçekten bir okullar sorun gibi davranılıyor ya anlamıyorum ben de. Bir arkadaşım var, tüm yaz gerçekten istisnasız tüm yaz gezdi ailece, kaç otelden paylaşım yaptı, kaç konsere gitti sayamadım, hiç pandemi var gibi değildi de paylaşımları. Geçen gün bana yazmış okul zorunlu mu acaba diye koronadan dolayı göndermek istemiyormuş😱

Sanırım şu an uygulanan önlemler kalan sağlar bizimdir seviyesinde. Çevremde gördüğüm kadarıyla okullarda alınan tek önlem her okula biraz dezenfektan ve sınırlı sayıda maske verilmesi oldu. Sınıf sayıları 30-50 arasında, ders saati 40 dk, online veya hibrid yok, temas
ve pozitif durumunda yapılacaklar belirsiz ( üniversiteler hariç) ... umarım kimsenin canı yanmaz
Dün akşam sağlık bakanı,milli eğitim bakanı ve YÖK başkanının açıklamalarını dinliyordum, eğitim bakanı her türlü tedbiri aldık, hazırız minvalinde açıklamalar yaparken sınıf WhatsApp grubuna öğretmenimiz iki gönüllü veli sıra-masaları okul açılmadan dezenfekte edebilir mi diye yazdı, diğer sınıflar ya paralı temizlikci tutmuş ya da gönüllü veliler yapmış,dedim ki kendi kendime işte önlem, işte hazırlık, içim nasıl rahat anlatamam !!

entübe ve ölüm riskim var aşılı olsam da doktorlarım söyledi bu birr.çocuğum altı yaşında değil bu ikii.ben herkes okula gitmesin demiyorum zorunlu olmasın evde kalanlara da eğitim verilsin diyorum bu da üçç.hastanelerde çocuklar yatıyor resimlerini gördüm ve doktor tanıdıklarım söylüyor
devamlı bu da dörtt.paranoyak değilim yanii bir bildiğim var ki yazıyorum buraya hanımefendi.

Elbette risk var. Ancak arabaya bindiğinde, kaza yapma riskide var. O zaman arabaya binilmesinmi?

Aşilandiysan, bu risk en aza iniyor. Bu kadar az risk ile tabiki eğitim daha önemli oluyor. Cocuklar normal grip ile, bronşit ilede hastanelik oluyordu grip sezonunda.

Ayni şekilde onlarin hastanelik olma riski çok çok az. Ama evde kalipta psikolojik ve zekasal sorunlar yaşamasi daha yüksektir.

Evde kalanlara nasil eğitim verilsin? Öğretmen kendini 2yemi ayirsin? Nerden gelir bu değirmenin suyu?

Bu virüs ile bir şekilde yaşanilmali. Riskleri en aza indirmek, eller yikansin, mesafe,.. ve bir şekilde eğitime devam edilsin.

Ayrica azarlamadanda gayet fikrini belirtebilirsin. Yada senin dilinden konuşursam, bizde birşey biliyoruz ki konuşuyoruz.

Ahh ahh cey cey bizi bizden başka kümse anlamaz geçen defa msj atmştım size bende ölmek istemiyorum çocuklarıma bişey olsun istemiyorum 🙁 kimse anlamıyo bizi kapanmasın ama bizede bi fırsat sunulsun

Aynı durumdayız, kronik bir sürü hastalığım var, aşı olmam bile hayati risk, bir kez kovid oldum nasıl hayatta kaldım mucize bana göre…. Çocuğumun da kronik rahatsızlıkları var, iki kez kovid oldu, e ben aşı olayım 7 yaşındaki oğlum ne olacak? Eğitim şart evet, çocuklar bunaldı vs evet, 5 ay önceki kovidden hala iyileşememiş çocuğu ben nasıl okula göndereyim, zorunlu deniyor nasıl göndermeyeyim? Benim korumamda bu çocuk kovid oldu okulda öğretmen benim kadar koruyamayacak ki ilk kovid okulda bulaştı oğluma zaten. Şimdi ben kendi canımı evladımın canını hiçe sayıp okula yollamak zorundayım.
Neden zorunlu neden! Birilerinin beceriksizliğinin bedelini niye masum çocuklar ödüyor! Neye güvenip zorunlu deyip okul açıyorlar? Öyleyse garanti versinler bana çocuğuma okuldan kovid bulaşmayacak yazsınlar çizsinler bassınlar imzayı. Yine güvenmem ama en azından karşı tarafa bir sorumluluk yüklenir.
Çocuğun yada ailenin riski varsa uzaktan eğitim seçeneği tanınsın

Konu sahibi okullar kapansın dememiş ki kendi adına tedirgin göndermeme seçeneği olsa keşke demeye getirmiş. Konu sahibinin nerelere gittiğini bilmeden şurası açık, burası kalabalık diye saymanin mantığını anlamadım.. belki çok dikkat edip gitmiyor bir yere...
Başlık gauwtte kapansın dileği gibi ...

Elbette risk var. Ancak arabaya bindiğinde, kaza yapma riskide var. O zaman arabaya binilmesinmi?

Aşilandiysan, bu risk en aza iniyor. Bu kadar az risk ile tabiki eğitim daha önemli oluyor. Cocuklar normal grip ile, bronşit ilede hastanelik oluyordu grip sezonunda.

Ayni şekilde onlarin hastanelik olma riski çok çok az. Ama evde kalipta psikolojik ve zekasal sorunlar yaşamasi daha yüksektir.

Evde kalanlara nasil eğitim verilsin? Öğretmen kendini 2yemi ayirsin? Nerden gelir bu değirmenin suyu?

Bu virüs ile bir şekilde yaşanilmali. Riskleri en aza indirmek, eller yikansin, mesafe,.. ve bir şekilde eğitime devam edilsin.

Ayrica azarlamadanda gayet fikrini belirtebilirsin. Yada senin dilinden konuşursam, bizde birşey biliyoruz ki konuşuyoruz.
sevdiğim üyelerdensiniz azarlama falan yapmadım öyle anlaşıldıysam özür dilerim.ağır kronik ve normal kronik hastalar var.benim gibiler ağır kroniğe giriyor.doktor yakalanırsan entübe olacaksın diyor ben ister miyim olmak?araba kullanmakla aynı şey değil ki orda insiyatif yüzde seksen doksan sürücüye ait.örnek vereyim ben ağır bir ameliyat sonrası şehir içi araba kullanmayı bıraktım sitede bilenler biliyor.mahallemde kullanıyorum hem kendimi hem de karşı tarafı riske atmıyorum.okuldan da bunu beklemek hakkım çünkü vergi veriyorum.ülkenin en tanınmış doktorları öleceksin diyor entübe olacaksın diyor sen olsan korkmaz mıydın sorarım yerimde olsan

Gerçekten bir okullar sorun gibi davranılıyor ya anlamıyorum ben de. Bir arkadaşım var, tüm yaz gerçekten istisnasız tüm yaz gezdi ailece, kaç otelden paylaşım yaptı, kaç konsere gitti sayamadım, hiç pandemi var gibi değildi de paylaşımları. Geçen gün bana yazmış okul zorunlu mu acaba diye koronadan dolayı göndermek istemiyormuş😱
işte bu tür insanlar yüzünden gerçek risk grubunda olan izole yaşayan bizlere tepki oluyor.heryeri geziyorlar düğün eğlence tatil ev gezmesi akraba ziyareti .maskesiz çocukları sokakta oynuyor ama okula gelince açılmasın diyorlar.okullar açılsın açılmalı.sadece kroniklere bir çare düşünülmeliydi onu diyorum ben

IMG_20210903_235208.jpg

Yukarısı bıyık aşağısı sakal. :KK43:

X