Artan vaka, açılan okul

Bu sene bölünme yok. Hem öğretmen yetersiz hem de okul binaları. Eksiltilmemiş müfredat ve tam zamanlı eğitime geçiliyor. Dersler 40 dk olacak bir de. Geçen eğitim yılı 30'ar dakikaydı.
benim kızda 5 oldu.kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye.maske nasıl takacaklar o kadar uzun zaman mesafe nasıl korunacak?sınıfta virüs çıkarsa ne olacak?böyle stresli eğitimden de hayır gelmez bence

benim kızda 5 oldu.kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye.maske nasıl takacaklar o kadar uzun zaman mesafe nasıl korunacak?sınıfta virüs çıkarsa ne olacak?böyle stresli eğitimden de hayır gelmez bence
Ne kadar sürekli uyarsak da, derste kontrol altında tutsak da teneffüste oynamak istiyorlar ve sosyal mesafe kalmıyor. Maskeler konusunda da zaten net bir bilgi yok. Öğrenciler okula maske ile gelecek dediler ama derste cikarabilecekler mi bilmiyoruz. Umarım herkes için sağlıklı ve verimli bir eğitim öğretim yılı olur. Cidden çocuklar çok eksik kaldılar özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrenciler. İnşallah tüm eksikler tamamlanabilir

bence sizin okulda bir problem var, veliler girememeli mesela. önlemleri okul bazında artırmalılar. okullar kapanmamalı, ben artık kapanma/kısıtlamaların yalnızca aşısızlara geleceğini düşünüyorum zaten çünkü ülke hem ekonomik olarak hem de eğitim olarak kapanmayı artık kaldıramaz.

Göndermek istemiyorsanız göndermeyin.Eba dan takip edin.Çocuğunu göndermek isteyen insanların motivasyonunu da kırmayın
Çocuğunuz 1.5 yıldır izole mi yaşadı ki okula gelince endişelendiniz
Evet izole yaşadı/yaşadık..
Kronik rahatsızlığım olduğu için mecburen..
Benim kimsenin motivasyonu ile bi derdim.yok ilgilenmiyorum da...
Neden böyle manasız bi misyon yukleneyim?
Derdim sağlık,canım,evlâdım
Zaten sorun ZORUNLU olması
Zorunlu olmasa oturucam cocugumla evimde 1.5 yıldır olduğu gibi izole yaşayacagim egitimiyle kendim.ilgilenecegim.
kim.ne yapıyorsa yapsın

Risk grubu için büyük endişe, çok haklısınız. Hala “her yer açık ama okullar kapalı “diyen bir grup insanı da anlamıyorum.Bahsedilen yer okullar ve sınıflar 7 ders saati boyunca sınıfta aynı havayı soluyacak olan öğrenciler var.kalabalık sınıflar için büyük sıkıntı. Sınıflarımız 45 kişilik ve okul mevcudu bini geçiyor.Kovid olup hafif geçirenler endişe etmez tabiki. Hastası olan , bağışıklığı düşük olanlar ister istemez endişe duyacak. Neticede birçok insanımızı kaybettik ve ister istemez “kovid olursam atlatırmıyım”diye panik yapan insanlar var. Okulların kapanmasını istemiyoruz ama gerekli önlemlerin alınması gerekir.Bu da kalabalık sınıflar ve okullar için pek mümkün değil maalesef.
aynen katılıyorum düğün salonları heryer açıkmış okullar niye kapanacakmış deniyor.herkes mi gidiyor düğünlere ev gezmelerine.benim gibi izole yaşayan risk grubunda insanlar da var.çocuğuma çift maske taktırıp öyle götürüyorum markete yürüyüşe vs.benim kontrolümde maskesini çıkarıyor kimsenin olmadığı yerde.okulda nasıl olacak?çocuk okuldan eve virüs taşırsa entübe olursak ne olacak?her gün hergün bu stres çekilir mi?okullar açılsın evet açılmalı ama okula gitmeme hakkıda olmalı.sınıfa kamera koysunlar gitmeyende dersi evden takip etsin.ama ödenek yok tabikii.gerisini yazmayayımmm anlayan anlar.banlanmayayım boş yere

aynen katılıyorum düğün salonları heryer açıkmış okullar niye kapanacakmış deniyor.herkes mi gidiyor düğünlere ev gezmelerine.benim gibi izole yaşayan risk grubunda insanlar da var.çocuğuma çift maske taktırıp öyle götürüyorum markete yürüyüşe vs.benim kontrolümde maskesini çıkarıyor kimsenin olmadığı yerde.okulda nasıl olacak?çocuk okuldan eve virüs taşırsa entübe olursak ne olacak?her gün hergün bu stres çekilir mi?okullar açılsın ever açılmalı ama okula gitmeme hakkıda olmalı.sınıfa kamera koysunlar gitmeyende dersi evden takip etsin.ama ödenek yok tabikii.gerisini yazmayayımmm anlayan anlar.banlanmayayım boş yere
Demek sınıflara kamera konsun da evde izlensin ha?
Hayallerin çok hoşmuş ceycey 😂😂😂

Demek sınıflara kamera konsun da evde izlensin ha?
Hayallerin çok hoşmuş ceycey 😂😂😂
kolejde oluyor hocam.geçen yıl aynen bu şekilde yaptılar.isteyen devam etti isteyen aynı anda evden izledi.hayal değil olması gereken bu.

bir sınıfta 44 kişimi 😳 Allah öğretmenlerin yardımcısı olsun…

Yurtdışında: bir sınıfta maximum 25 çocuk oluyor, eğer 25i geçerse yeni sınıf açılıyor.

Şuan sayılar yüksek olduğu için çocuklara evde her gün test yapılıyor, girişte öğretmenler testleri kontrol edip çocukları öyle içeriye alıyorlar.
Okulda maske şart.
Aileler okula kesinlikle giremez, yasak.
Şuan 12 yaş üstü çocuklarıda aşılamaya başladılar.
Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲🏻

Ben buna çok katılmıyorum doğrusu
Okullarda en azından aynı grup insan sürekli birbiriyle görüşüyor
Otellerde, cafelerde, avmlerde farklı bir sürü insan sirkülasyon halinde farklı insanlarla görüşüyor
Okullarda görüşülen kişileri takip ve kontrol etmek daha kolay dışarıdaki açık olan bir sürü yere göre

Bizim okulumuz da 700 kişilik
Geçen yıl okul kaynaklı bir bulaş olmadı
Ne öğretmenden çocuklara ne çocuklar arasından korona bulaşı olmadı
Aksine okul sonrasında yapılan veliler arası ev ziyaretlerinden bulaş çok oldu yaşadığım yerde
İyi de çocuklar semptom göstermiyor. Yetişkin bireyler bu virüsü kaptıklarında ağır geçiriyor çoğunlukla. Çocuklara test yapılmadı bile . Bunu bilmiyor olamazsınız değil mi ?700 kişilik okullarda kovid bulaşmamış ise kutsanmış bir okul olmalı ! Ben okulların açılması taraftarıyım ama kalabalık sınıflara çözüm bulunmalı. Bunun için bir şeyler yapmayı düşündünüz mü mesela ?Örneğin devlet okullarındaki öğrenci istifi hakkında bir fikriniz var mı? 50 , 60 kişilik sınıf mevcudu sizi rahatsız etmiyor mu? Bunları da konuşmamız lazım …

Bende okullar kapanmasın diyorum ama zorunluda olmasın.en azından bu kararı bize bıraksınlar ya da velilerden biri ya da çocuklar riskli olanlara bi seçenek verilmeli bence.çünkü şuan çevremde covid artmış durumda ki ben immun yetmeZliği hastasıyım tedavi görüyorum.aşılarımı oldum ama malesef aşılar antikor üretmiyor bağışıklığım olmadığı için.ve 3. Sınıf olan çocuğumu yollayamıcam en azından gözlem yapıp karar vericektim.ama zorunlu zorunlu.3 gündür ağlıyorum napıcam diye niye bizi görmüyolar diye.

Evet izole yaşadı/yaşadık..
Kronik rahatsızlığım olduğu için mecburen..
Benim kimsenin motivasyonu ile bi derdim.yok ilgilenmiyorum da...
Neden böyle manasız bi misyon yukleneyim?
Derdim sağlık,canım,evlâdım
Zaten sorun ZORUNLU olması
Zorunlu olmasa oturucam cocugumla evimde 1.5 yıldır olduğu gibi izole yaşayacagim egitimiyle kendim.ilgilenecegim.
kim.ne yapıyorsa yapsın
anlamazlar izole yaşayanları kronik hastaları boşuna uğraşmayınn.

Oncelikle okul yönetimiyle konusup en azindan velilerin okula girmesi engellenmeli. Gecen yil bizleri okul kapisinda bile bekletmediler. Bu sene de en baştan okula almayacaklarini soylediler. Okul gereken tedbirleri almamis. Tabi gondermek istemeyenlere de secenek sunulabilir.
Ama artik okullar kapanmamali gerekirse heryeri kapatsinlar,ama egitimin şakası olmaz.zaten bir nesil bosa harcandi ve yapilan sınavlarda hic kimse bu çocuklara 1.5 yildir okula gitmiyorlar diye anlayis gostermedi.

İyi de çocuklar semptom göstermiyor. Yetişkin bireyler bu virüsü kaptıklarında ağır geçiriyor çoğunlukla. Çocuklara test yapılmadı bile . Bunu bilmiyor olamazsınız değil mi ?700 kişilik okullarda kovid bulaşmamış ise kutsanmış bir okul olmalı ! Ben okulların açılması taraftarıyım ama kalabalık sınıflara çözüm bulunmalı. Bunun için bir şeyler yapmayı düşündünüz mü mesela ?Örneğin devlet okullarındaki öğrenci istifi hakkında bir fikriniz var mı? 50 , 60 kişilik sınıf mevcudu sizi rahatsız etmiyor mu? Bunları da konuşmamız lazım …
Çok ilginç noktalara değinmişsiniz
Hepsini siz söyleyince fark ettim biliyor musunuz?

Çocuklara test yapılmıyor onu biliyoruz tabi ki
Ama öğretmenin korona olduğu sınıftan velisi korona olan da olmadı aynı zamanda
Zaten çocuğa test yapılmasa da ailesinden biri pozitif çıkınca otomatik olarak karantinada oluyor
Yani çocuğa test olmadan da temas az çok takip edilebiliyor

Okulumuz kutsanmış mı bilemem
Ama ciddi anlamda öğretmenler olarak önlem almıştık
Tabi ki sınıflar geçen yıl daha az mevcutluydu
Şu an geçen yıla göre daha riskli tüM sınıf geleceği için
Sınıflarımız en fazla 30 kişi mevcutlu
Derslik sayımız fazladır belki sizin bahsettiğiniz okullara kıyasla

Şahsen artık sürekli bi hapishanedeymişiz gibi yaşamayı mantıklı bulmuyorum
Politika olarak düzgün yönetilmiyor çünkü
Halkımız da gördüğümüz kadarıyla bir türlü önlemleri kaç yıl geçmesine rağmen anlayamadı
Evet zorla evde kaldığımızda bulaş azalıyor
Ama bulaşmaması için sürekli evde mi bırakılmalıyız?
Bir zahmet artık bir yerden sonra bireyler de önlem alsın
Kısıtlamaların kalkmasının bi anlamı olsun
Tüm yaz herkes her yerde gezdi virüs yokmuşçasına
Ne kadar insan tanıyorsam tatillerini yaptılar
2 yıldır tüm yazı evde geçirip bi de üstüne çocukların eğitim hayatından çalınması bana artık mantıklı gelmiyor

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
Öğretmenim, bize velilerin okul kapısından içeri alınmayacağı söylendi. Kayıt vb. önemli işi olan veliler ise Hes kodu ile girebilecek sadece. Velilerin sınıfa girmesi hata.

kolejde oluyor hocam.geçen yıl aynen bu şekilde yaptılar.isteyen devam etti isteyen aynı anda evden izledi.hayal değil olması gereken bu.
İşte ancak kolejde oluyor ne yazık ki
Biz devlet öğretmenleri hala temizlik malzemesi nasıl alacağız gibi dertlerle uğraşıyoruz 🤷‍♀️
Kamera çok ütopik kalıyor o yüzden bana

Öğretmenim, bize velilerin okul kapısından içeri alınmayacağı söylendi. Kayıt vb. önemli işi olan veliler ise Hes kodu ile girebilecek sadece. Velilerin sınıfa girmesi hata.
sınıf annesi denen gereksizlerde giremeyecek ya tek ona seviniyorumm.okul öğretmenlerin ve çocuklarındır.velilerin ne işi var?

sınıf annesi denen gereksizlerde giremeyecek ya tek ona seviniyorumm.okul öğretmenlerin ve çocuklarındır.velilerin ne işi var?
İstemsiz güldüm ceycey'im sınıf annesi yazınca. Bizim okulda öyle bir uygulama yok zaten de gene yapan okullar olur gibi geliyor.

X