Artan vaka, açılan okul

İşte ancak kolejde oluyor ne yazık ki
Biz devlet öğretmenleri hala temizlik malzemesi nasıl alacağız gibi dertlerle uğraşıyoruz 🤷‍♀️
Kamera çok ütopik kalıyor o yüzden bana
valla herşeye kampanya yapılıp para toplanıyorsa kameraya da kolayca bulunur.velilerden biri bile alır çoğu yerde.ben sayı değilim canım insanım anneyim ölmek istemiyorummm.net

anlamazlar izole yaşayanları kronik hastaları boşuna uğraşmayınn.
Yani ben de onu anlamıyorum. Müstakil evde oturan, market ve giyim alışverişini internetten yapan insanlar yok mu... herkesi avm çalışanı sanmayalım yani, çocuğu okula göndererek dışarıyla temas kuracak bir sürü insan var. Okuldan çıkıp servise binip yaşlı dedesinin evine gelmek zorunda olan çocuklar var.

benim kızda 5 oldu.kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye.maske nasıl takacaklar o kadar uzun zaman mesafe nasıl korunacak?sınıfta virüs çıkarsa ne olacak?böyle stresli eğitimden de hayır gelmez bence

Bence de olmaz, onca saat maskeyle yetiişkin biri bile duramaz imkanı yok.

Yani ben 3 saat uçuşta oturdum içime afakan bastı. Onu da yılda birkaç kez yapıyorsun zaten, her gün 5 saat maskeyle oturmak imkansız.

Öğretmenlerin de öğrencilerin de Allah yardımcısı olsun.
Biz de okulun kapalı kalmasını istemiyoruz fakat insanız korkuyoruz da illaki.
Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim ama kapalı kapalı da nereye kadar. İki ucu otlu değnek..
İlerde daha beteri mi olur bilemeyiz ama suan okul çağında bir çocuğum olsun istemezdim bu illetten en çok onlar harcandı çünkü..

Evet izole yaşadı/yaşadık..
Kronik rahatsızlığım olduğu için mecburen..
Benim kimsenin motivasyonu ile bi derdim.yok ilgilenmiyorum da...
Neden böyle manasız bi misyon yukleneyim?
Derdim sağlık,canım,evlâdım
Zaten sorun ZORUNLU olması
Zorunlu olmasa oturucam cocugumla evimde 1.5 yıldır olduğu gibi izole yaşayacagim egitimiyle kendim.ilgilenecegim.
kim.ne yapıyorsa yapsın
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Yani ben de onu anlamıyorum. Müstakil evde oturan, market ve giyim alışverişini internetten yapan insanlar yok mu... herkesi avm çalışanı sanmayalım yani, çocuğu okula göndererek dışarıyla temas kuracak bir sürü insan var. Okuldan çıkıp servise binip yaşlı dedesinin evine gelmek zorunda olan çocuklar var.
O ınsanlardan biri benim konu sahibi olarak.
Tam da bunu söylemek istiyorum 1.5 yıldır gayet izole yaşıyorum ve çocuğum okula zorunlu olarak gidince 100lerce kişiyle temaslı olmuş olacağım ve bunu istemiyorum risk grubundayim zorunlu olmasın okul diyorum
Bu sadece

Bence de olmaz, onca saat maskeyle yetiişkin biri bile duramaz imkanı yok.

Yani ben 3 saat uçuşta oturdum içime afakan bastı. Onu da yılda birkaç kez yapıyorsun zaten, her gün 5 saat maskeyle oturmak imkansız.
durulmuyor miss.mesela marketlere gidiyoruz birinden alıp arabaya geçip maskeyi çıkarıyoruz 10 dakika nefes alıp tekrar takıp başka markete gidiyoruz.okulda nasıl olacak bunlar?su nasıl içecekler?yemek nasıl yenecek?ben de isterim yüz yüze olsun eğitim .ama güvenliğimizi sağlasınlar da isterimm

Olması gereken bu ama yeterli okul yok.
Geçen seneki sistem 2 gün okul, 3 gün online devam ederdik.
2 gün okul evet az ama 5 gün online olmasından iyi.
Yoğun bakımlar yetmeyince yine hemen okulları kapatacaklar.
Veya ölen ölsün kalan kalsın diyecekler, bilemiyorum.

valla herşeye kampanya yapılıp para toplanıyorsa kameraya da kolayca bulunur.velilerden biri bile alır çoğu yerde.ben sayı değilim canım insanım anneyim ölmek istemiyorummm.net
İnan ben de tedirginim
Üstelik vakaların bu kadar arttığı zamana denk geldiği için tedirginim
Hamile olduğum için daha tedirginim hatta
Ama bu şekilde 10 yıl da geçse emin ol yıllarca okul olmaz
Yazları serbest okul zamanı gelince kapatmakla çözülmeyecek yani
İşin kalitesi açısından da uzaktan eğitimle olmuyor
Hala annesi babası okuma yazma bilmeyen çocuklar var, 5 kardeş olup interneti, tableti olmayanlar var

Çocuğunu okula göndermek istemeyenler mazeret sununca okula göndermeden de oluyor diye biliyorum
Aile içinde kronik hastalık olması da gayet mazeret sayılacaktır büyük ihtimalle

O ınsanlardan biri benim konu sahibi olarak.
Tam da bunu söylemek istiyorum 1.5 yıldır gayet izole yaşıyorum ve çocuğum okula zorunlu olarak gidince 100lerce kişiyle temaslı olmuş olacağım ve bunu istemiyorum risk grubundayim zorunlu olmasın okul diyorum
Bu sadece
Sizin kronik hastalığınız olması çocuğunuzu okula göndermemek için geçerki mazeret sayılacaktır bence
İdarenizle konuştunuz mu dilekçe verip ebadan takip etme ihtimalinizi?

Geçen seneki sistem 2 gün okul, 3 gün online devam ederdik.
2 gün okul evet az ama 5 gün online olmasından iyi.
Yoğun bakımlar yetmeyince yine hemen okulları kapatacaklar.
Veya ölen ölsün kalan kalsın diyecekler, bilemiyorum.
İki ucu pis değnek. Çalıştığım okulda online eğitime gelen öğrenci sayısı sınıf başına ortalama 3. Diğer çocuklar hiçbir şey öğrenemedi. Bir öğretmen olarak çok canımı sıkıyor bu durum.

İnan ben de tedirginim
Üstelik vakaların bu kadar arttığı zamana denk geldiği için tedirginim
Hamile olduğum için daha tedirginim hatta
Ama bu şekilde 10 yıl da geçse emin ol yıllarca okul olmaz
Yazları serbest okul zamanı gelince kapatmakla çözülmeyecek yani
İşin kalitesi açısından da uzaktan eğitimle olmuyor
Hala annesi babası okuma yazma bilmeyen çocuklar var, 5 kardeş olup interneti, tableti olmayanlar var

Çocuğunu okula göndermek istemeyenler mazeret sununca okula göndermeden de oluyor diye biliyorum
Aile içinde kronik hastalık olması da gayet mazeret sayılacaktır büyük ihtimalle
iyi de okula göndermemek istemiyoruz ki kronikler sadece.eğitim de istiyoruz aynı okula devam edenler kadar.

Sizin kronik hastalığınız olması çocuğunuzu okula göndermemek için geçerki mazeret sayılacaktır bence
İdarenizle konuştunuz mu dilekçe verip ebadan takip etme ihtimalinizi?
Konuştum ne yazık ki müdür artık zorunlu olduğunu geçen yıl ki gibi isteğe bağlı olmadığıni söyledi 🙄

Konuştum ne yazık ki müdür artık zorunlu olduğunu geçen yıl ki gibi isteğe bağlı olmadığıni söyledi 🙄
İdarenizin tutumuyla ilgili sanırım
Bizim okul o kadar katı değil devam konusunda
Dilekçe verdikten sonra sağlığa daha önem veriyorlar
Resmidir değildir bilemem
Belki de idare ediyorlardır
Dilekçesiz habersiz gelinmemesine müsaade edilmiyor genelde

X