Artan vaka, açılan okul

Canım bende esnafım biliyorsun bizde bu süreçte çok yıprandık . Nerdeyse 1 ev parası içeri girdik. ama nerdeyse 2 yıldır şu virüsten kurtulamadıysak bizde elimizi taşın altına sokmalıyız (kendi adıma konuşuyorum).yoksa hiç kurtulamiyacağız. gerekirse kapatılacagız ve devlet destek verecek başka çare yok. İlk vaka çıkınca herkes korkmuşken şimdi patır patır insanlar ölüyor herkes normal gibi davranıyor. Kimse yaşamayınca kaybı olmayınca anlamıyor. bizim devletimiz suriyelilere bile yetti yıllarca biz esnafamı yetemiyecek ?????

Artik halkin yarisi hastaligin varligina bile inanmiyor.
Kapanmada kimse dizini kirip oturmuyor ruhsat degisikligi ile neredeyse tum esnaf calisti
Evet yonetimi elestirir tartisabiliriz ama bence hastalik yok diyen biz gule oynaya hastaligi gecirdik diyen maske takanlarin psikolojisi bozuk diyen bir halka kim ne yapabilirki? Halkin neredeyse yarisi inanmiyor

İstemiyorum diyen öğretmen olmaz be ceycey, zaten ekders üç kuruş, olsa ne olmasa ne, öğretmenlerin büyük kısmı çocuklara kıyamaz açar dersi, küçük bir kısım belki hakkını arar ama açılır o dersler. Benim tanıdığım tüm örnekler tanımladı bile dersleri
Ben varım evet istemiyorum ve yapmayacağım konu sadece ders ücreti değil hakkım olan bir şeyin gaspı. Devlet benim üç kuruşuma göz dikiyorsa , ben o üç kuruşu korumak için her türlü maduriyeti yaratırım. Tabi ki ben öğrencimi düşünürüm ama önce devlet düşünsün. İnsanlar da görsün işte bu konuda alınan kararı .Ben niye ört bas etmeye çalışayım ki?

Artik halkin yarisi hastaligin varligina bile inanmiyor.
Kapanmada kimse dizini kirip oturmuyor ruhsat degisikligi ile neredeyse tum esnaf calisti
Evet yonetimi elestirir tartisabiliriz ama bence hastalik yok diyen biz gule oynaya hastaligi gecirdik diyen maske takanlarin psikolojisi bozuk diyen bir halka kim ne yapabilirki? Halkin neredeyse yarisi inanmiyor

İşte ozaman radikal kararlar alınmalı gerekirse .İnsanlara anladığı dilden haraket etmeyince bu virüs bitmeyecek. okullar kapansa neye yarayacakki . Benim binada hergün bir evde toplanılıp makarna kesiyorlar . Karşı komşum benide çağırdi hastalık var dedim. Bizde hastalık yok diyor. Kayinpederime kahvehaneye gitme diyoruz ben nefes açıcı kullaniyorum bana birşey olmaz diyor. işyerime gelen müşteriye maskenizi takarmısınız diyorum hakaret kabul edip geri gidiyor. doğum yaptım hayırlı olsuna geleceklere virüs var kabul edemem dedim. bizde virüs yok diyorlar .kabul etmedigim içinde eşimin tüm sülalesi düşman oldu bana. Bitmez bitmeyecek. Bense üzgünüm 15 yıllık emeğim 2 senede çöp oldu.😳

İşte ozaman radikal kararlar alınmalı gerekirse .İnsanlara anladığı dilden haraket etmeyince bu virüs bitmeyecek. okullar kapansa neye yarayacakki . Benim binada hergün bir evde toplanılıp makarna kesiyorlar . Karşı komşum benide çağırdi hastalık var dedim. Bizde hastalık yok diyor. Kayinpederime kahvehaneye gitme diyoruz ben nefes açıcı kullaniyorum bana birşey olmaz diyor. işyerime gelen müşteriye maskenizi takarmısınız diyorum hakaret kabul edip geri gidiyor. doğum yaptım hayırlı olsuna geleceklere virüs var kabul edemem dedim. bizde virüs yok diyorlar .kabul etmedigim içinde eşimin tüm sülalesi düşman oldu bana. Bitmez bitmeyecek. Bense üzgünüm 15 yıllık emeğim 2 senede çöp oldu.😳
ben kimseyi kabul etmiyorum valla küsen küssün.arabama da almıyorum kimseyi.bir şey lazımsa ben alır getiririm diyorum yaşlı teyzelere.ekonomik zaten çöktük o bambaşka bir konu.hepimizin hayatının 2 yılı çöp oldu.buna yaşamak denmez ki

Şimdi sınıfta biri pozitifi diyelim maskeli olunca bize geçiyor mu?
Hiç yaklaşmadan çift maske olsa korumuyor mu?
Geçen yıl 8. sınıflarda dersim olan sınıftan bir çocuk , rahatsızlanmış akşamına ertesi gün test veriyor ve pozitif . O zaman henüz aşılanmamıştık üstelik, annesi aradığında inanılmaz korktum . Çünkü ders yaptığımız gün internet bağlantısı da yoktu ve ben hep z-book kullanıyorum normalde o gün akıllı tahta kullanamayınca çocuğun kitabından takip ettim yakındım kitabı görebilmek için üstelik ama bulaşmadı.

Bu arada bünyeme güvenmiyorum grip mesela koca öğretmenler odasında bir kişi olsa ben odaya giremezdim pandemi öncesinde de çünkü max 3 gün içinde ben oluyorum ve çok uzun sürüyor ,ağar geçiyor. Maskeyi derslerde hep çift kullanıyorum. Kullandığınız maskelerde CE onayı olmasına ve meltblown tabakası olmasına dikkat edin. Çift meltblown lu maskeler çıkmış kullanımı daha rahat çift maske çok zorluyor , denedim çok beğendim onlara geçiş yapıp tek maske kullanmayı düşünüyorum.

Ben varım evet istemiyorum ve yapmayacağım konu sadece ders ücreti değil hakkım olan bir şeyin gaspı. Devlet benim üç kuruşuma göz dikiyorsa , ben o üç kuruşu korumak için her türlü maduriyeti yaratırım. Tabi ki ben öğrencimi düşünürüm ama önce devlet düşünsün. İnsanlar da görsün işte bu konuda alınan kararı .Ben niye ört bas etmeye çalışayım ki?
Sonuna kadar haklısın hocam, ama fatura her zamanki gibi yine öğretmene kesilecek, ders yapsak da yapmasak da ücret alsak da almasak da kapanma olsa da olmasa da tek suçlu hep öğretmen. O yüzden ben oyumu çocuklara bir faydası olan tercih hangisi olacaksa ondan yana kullanicam.

Ya benuim oturdugum mahallede bir grup cocuk var, Allahim 1.5 yildir ilk defa rahatlik varmis dedim. Hic bir sekilde uyari merhamet dogru ornekleri yok. Canlilara zarar verme, ciglik yarismasi, 15 dk durmadan korna calma en sevdigi oyunlari. Ne uyku saatleri belli ne cop atmayi bilirler ne anlatayimki esim bahcedeyken kopegimize boncuk tabancasiyla ates etmeye kalktilar
Bu cocuklar okulda ne yapiyordur bilmiyorum
Annelerine biraz merhamet ogret 3 sene sonra napicaksin dedim gel pasam diye cocugu cekistire cekistire gitti cocuk ara kopegime havliyordu ( gercekten, onu delirtmeye bayiliyorlardi yavru baska kopekler geldi onu sinir ediyorlar oda onlari kovaliyor. Anneleride 5.kattan isirirsa bende sizi isiririm diye bagiriyor )
Sizce okul icin nasil uyarilari var acaba

Okullar kapanmasin nolur kapanmasin evim boyle ayri guzel 🥳🙈🙈🙈
Okuyunca aklıma bu resim geldi.:olamaz:
images - 2020-04-10T114651.817.jpeg

Geçen yıl 8. sınıflarda dersim olan sınıftan bir çocuk , rahatsızlanmış akşamına ertesi gün test veriyor ve pozitif . O zaman henüz aşılanmamıştık üstelik, annesi aradığında inanılmaz korktum . Çünkü ders yaptığımız gün internet bağlantısı da yoktu ve ben hep z-book kullanıyorum normalde o gün akıllı tahta kullanamayınca çocuğun kitabından takip ettim yakındım kitabı görebilmek için üstelik ama bulaşmadı.

Bu arada bünyeme güvenmiyorum grip mesela koca öğretmenler odasında bir kişi olsa ben odaya giremezdim pandemi öncesinde de çünkü max 3 gün içinde ben oluyorum ve çok uzun sürüyor ,ağar geçiyor. Maskeyi derslerde hep çift kullanıyorum. Kullandığınız maskelerde CE onayı olmasına ve meltblown tabakası olmasına dikkat edin. Çift meltblown lu maskeler çıkmış kullanımı daha rahat çift maske çok zorluyor , denedim çok beğendim onlara geçiş yapıp tek maske kullanmayı düşünüyorum.
Hangi marka maske çift meltblownlu olan

Ben ilk bastan beri hep dedimki bizim toplumumuz askere alisik. Her sokakta meydanda bir tank bekleseydi bakalim boyle yapilirmiydi isin ciddiyetini o zmn anlardik

Arkadaşlar, dündü sanırım, güncellenen rehbere göre en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde kovid geçirmiş kişilerin HES kodu, pozitif biriyle temas ettiğinde riskli görünmeyecek dendi. Bu güncellemeden dolayı bir yakınımızın oğlunun testi daha yeni pozitif çıktı ve babası da aşılı olduğu için işe geliyor :KK43:
Şuan çok şaşkınım.
Sanırım belirti göstermese bile 5.gün test yaptırmak zorundaymış ama 5. güne kadar da karantina yok. 5.gün pozitif çıkarsa ancak karantina.
İyice çorbaya döndü.

Arkadaşlar, dündü sanırım, güncellenen rehbere göre en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde kovid geçirmiş kişilerin HES kodu, pozitif biriyle temas ettiğinde riskli görünmeyecek dendi. Bu güncellemeden dolayı bir yakınımızın oğlunun testi daha yeni pozitif çıktı ve babası da aşılı olduğu için işe geliyor :KK43:
Şuan çok şaşkınım.
Sanırım belirti göstermese bile 5.gün test yaptırmak zorundaymış ama 5. güne kadar da karantina yok. 5.gün pozitif çıkarsa ancak karantina.
İyice çorbaya döndü.

Bu yeni degil ki arkadasim bir kac ay once covid oldu. Annesi asili olduğundan disaridaydi hep.

Burası benim günlüğüm olsun
Yine maskeni tak demekten imanımın gevrediği bir sabah oldu
Üstelik daha 2 ders girdim 🙄🙄🙄

Allah yardımcın olsun arkadaşım. Ben ogluma 4 tane maske koyuyorum. Dolabindada yedek maskeleri var. Çantasinda dezenfektani kolonyasi islak mendili var. Ama diger çocuklar tek maskeyle gelip gidiyorlar, birbirlerinin suluklarindan su istiyorlar. Ben 3 tane şişe su koyuyorum para bile vermiyorum. Zira kantinin önu hinca hınç dolu .onun yerine evden birseyler koyuyorum. Oğlum bu sabah dediki anne ben çikolatami kantinden almıyorum diye benle dalga geçiyorlar ,sen fakirsin diyorlarmış. 😥 halbuki okulda 3 öğün yemek var şu sürecte keşke kantin yasak olsa

Bu yeni degil ki arkadasim bir kac ay once covid oldu. Annesi asili olduğundan disaridaydi hep.
Görümcemin oğlu bayramda kovid oldu. Annesininki negatif olmasına rağmen aynı evde olduğu için işe gidemedi ama. Görümcemde aşılıydı. Ben dünkü haberden bahsediyorum. Bende kamuda çalışıyorum bu uygulama yeni. Daha doğrusu yeni sanıyorum. Yanlış mı biliyorum acaba

Şuan çok şaşkınım.
İyice çorbaya döndü.

Evet öyle, pozitifim, eşim aşılı olduğu için karantinaya alınmadı. O da bu sabah test vermeye gitti. Saçmalık.

Şuan çok şaşkınım.
İyice çorbaya döndü.

Evet dogru.Bir tanidigimiz asili olduğu icin karantina olmadi.Pozitif olan kadin, eşini teste yolladi ve sonuc o da pozitif.
Test yaptirmasaydi çalışıyor olucakti.

Zaten grip mevsimindeyiz. Herkes gribim diye hemen test bile yatirmiyor.
Bence hemen test yaptirmak mantıklı olan.
Neredeyse hergun , cocugumun sinifinda ve servisinde hasta cocuk oluyor. Bir kac gun sonra okula geliyorlar tekrar .
Ben de ayni sekil olursa yollarim belki. cok riskli zamanlardayiz gercekten .
Allah yardımcımız olsun

X