Artan vaka, açılan okul

Geçen yıl 1. Sınıfa başladı oğlum. Dilekçe vererek göndermedim. Tüm canlı derslere katıldı. Okuma yazması çok iyi. Ama ben de tükendim çok zorladı beni. Bu yıl 2. Sınıfa gidecek artık , sınıf 38 kişi . Ne olacak bilmiyorum fakat her yer acıkken okulların kapatılması abes olur…

Mutfak balkonumda cam yok üst katlardan neler atıyorlar neler. Çocuklarına atmayın yapmayın evladım demiyorlar ki. Yeter ki kendi evleri temiz olsun diğer komşular ya da sokak ne olursa olsun kafası var
Bu sanırım kısır bir döngü oluyor böyle böyle
annesi babası bilmiyor çocuga öğretmiyor:110:

Tabi ki vergi veriyoruz diye kirletmeyelim ama küçücük çocukların tuvalet kullanımı
illaki küçük hatalar oluyor
Yine de eğer o okulda görevli varsa temiz olmalı ve yeterli sayıda görevli de olmalı
Piknik konusunda da çok haklısınız ailede ki eğitim çok önemli
Arada olan küçük hatalar zaten o bahsedilen kötü kokuya yol açmıyor ki
Herkesin topluca pis bırakması yol açıyor
Küçük hataları temizlemek de zaten kısa sürüyor

Ben yukarida bu sorulara cevap vermistim ama sizin icinde verim
Siniflar 25 kisilik
Okulda 3 temizlik gorevlisi var, 12 ilkokul 4 anasifi icin
Tuvalet hic temizlenmiyo diyecek kadar pis. Kizim cok sksmadikca okulda wcye hic gitmez

Siz bu kosullarin duzelmesini beklerseniz cocuklariniz direk online sisteminden oss ye gider
Illa biyerleri kapatacaksaniz avmleri gereksiz yerleri kapatin. Okullarin kapali kalmasi cok mantiksiz

Ya Allah askina illa temizlik diye tutturuyosaniz (sadece size demiyorum genel anlamda) once sokaklari, piknik alanlarini, temiz tutmayi ogrenelim ogretelim.
Türkiye’de kac piknik alanina gittiysem yerler hep cop. Ya daha dun cok kalabalik bir piknik alanindaydim (yasadigim ulkeden bahsediyorum) yerde bir tane cop goremezsiniz. Oyle bekci gorevli falanda yok. Insan kendi bilincaltinda yerlere cop atmayalim diyor. Cekirdek citlesekde yere atmiyoruz, bi cop poseti yapiyoruz tabak yapiyoruz ona atiyoruz. Bu sadece bi ornekti.
Bizim sorunumuz da bu zaten..insanlarımız biraz daha sorumlu davransa,hastalık yokmuş gibi yaşamasa,temizliğine,maskesine dikkat etse bu kadar endişeli olmazdık.yukarıda arkadaşlar yazmış yasak olmasına rağmen okuldan ayrılamayan,her fırsatta sınıfa girmeye çalışan insanlar var.bizim bu insanları değiştirebilmemiz maalesef mümkün değil üstelik yetiştirdikleri çocuklarda aileden gördüklerini devam ettiriyor…kızım iyi bir semtteki devlet okulunda ilkokula gitti..beslenme sonrası öğretmenleri ellerinizi yıkayın diye wc ‘ye gönderiyormuş,arkadaşları yıkamadan yıkadık diyorlarmış mesela..bu arada sabun asla bulunmaz biz yanına koyarız.tuvalete girmezdi sifonu çekmeden öyle bırakıyorlar diye…okulların kapalı kalmasından,çocukların evde kafayı yemesinden inanın biz de hiç mutlu değiliz, hertürlü tedbir alınıp okullları açıyoruz deniyor ve biz bu tedbirlerin ne olduğunu bilmek istiyoruz..

Sonrada okullarin temizliginden bahsediliyor.
Alin size bi firsat madem herkes bu kadar cok hevesli okul temizligi icin. Herkes cocugunun cantasina pecetesini dezenfektanini koysun
Cope atilacak poset falan koymayin beslenme cantasina. Sinifca toplanin bikarar alin ogretmeninizle bunlari uygulamak icin
Biz bunları yaptık zaten…hastalık yokken her sabah 2 veli sınıf temizledi..para topladık dolaplarından ıslak mendil,peçete,kolonya,sabun eksik etmedik…

Temiz tutmak ile temizlemek arasindada fark varki
Bizler temiz tutmayi ogrensek isimiz yari yariya azalacak
Yasadigimiz sitenin bahcesini bile her gun cop icinde buluyorum cocuklar cikiyor her gun soyluyorum aramiz iyidir hic bir gelisme yok neden cunku aileden ayni uyariyi almiyor...
Okullar artik kapanmamali bir nesil ziyan oldu donemeyecek cok ogrenci var cogu bu kis zorlanacak disiplini duzeni unuttu...
Evde 11 yasinda kizim haftasonlari bize gelen 12 yasinda esimin kizi var.
3 ay okul kapali kaldi size ne kadar zorlandigimi anlatamam.

Kendi kizimla ayni evde yasadigimiz icin disiplin kurallari koyuyorum uymadiginda ceza. Gunde 1 saat telefon veriyorum. Esimin kizi maalesef evde kurali olmadigi icin burada cok bocaliyo, gecen yil sinifta kaldi.
Simdi benim gibi cocugunun gelecegi icin disiplin koyup arkasinda duran bir anne figurani var birde (karalamak icin demiyorum) istedegi saatte yatip (gece 3) istedigi saatte kalkmasina (ikindi 2) bise demeyen, telefon surekli elinde olmasina kizmayan bir anne figurani var.

2 ornekden bi nesil devam edecek dusunun

3 ay kapali kaldi diyorum dikkatinizi cekerim. Gecen yil tum yil arti 2020de 3 ay Turkiyede kapaliydi, nedemek istedigimi bu yil cocuklari okula baslayacak olan veliler anliyacaklar

Şuan varya 3 aile biliyorum teksaslılar kendilerini bildirmemişler neymiş çocuklar okula basliycakmiş geri kalmasinlarmis ayıp günah yaa çocuklar virüs varsa kaç kişiye bulasacak iş arkadaşım hasta gelme diyoruz geliyo test yaptır diyoruz çıkarsa karantina olurmuş çocuklar okula gidecekmis odada maskesiz oturuyo.kuzenim ailecek korona filtyasyon sana teste gerek yok kendini kovid say demis demek istediğim görünen vakalardan çok çok daha fazlası var insanlarımız bencil Allah yardımcımız olsun

1.sınıf cok önemli bence. Online egitim nereye kadar? Cocugunuzu maskesini indirmemesi konusunda iyice tembihleyin. Gercekten maske takılı olunca bulas ihtimali cooook düsük. Ben 2 defa covid oldum. Birini hastadan (disimi fırcalamıstım maskesizdim yere düsmüstü ve o panikle maskeyi unuttum) ikincisini ise is arkadasımla maskesiz oturdugum 10 dakikalık ögle yemeginden kaptım. Benim maskeli arkadaslarımın pozitif ve maskesiz oldugu durumlarda kapmadım ki sene icerisinde o kadar cok oldu ki. Paniklemeyin bence. Güzelce okuluna gidip gelsin. Maskeyle durması mümkün degil diyenlere de bakmayın, gayet mümkün, 40 dakika dersini dinler bos alana gider cıkarır temiz hava alır takar. (Bos alandan kastım 2 metrelik mesafesi ya da arkası dönük olan kisilerle bir araya gelmesi gibi)
Ben yukarida bu sorulara cevap vermistim ama sizin icinde verim
Siniflar 25 kisilik
Okulda 3 temizlik gorevlisi var, 12 ilkokul 4 anasifi icin
Tuvalet hic temizlenmiyo diyecek kadar pis. Kizim cok sksmadikca okulda wcye hic gitmez

Siz bu kosullarin duzelmesini beklerseniz cocuklariniz direk online sisteminden oss ye gider
Illa biyerleri kapatacaksaniz avmleri gereksiz yerleri kapatin. Okullarin kapali kalmasi cok mantiksiz

Ya Allah askina illa temizlik diye tutturuyosaniz (sadece size demiyorum genel anlamda) once sokaklari, piknik alanlarini, temiz tutmayi ogrenelim ogretelim.
Türkiye’de kac piknik alanina gittiysem yerler hep cop. Ya daha dun cok kalabalik bir piknik alanindaydim (yasadigim ulkeden bahsediyorum) yerde bir tane cop goremezsiniz. Oyle bekci gorevli falanda yok. Insan kendi bilincaltinda yerlere cop atmayalim diyor. Cekirdek citlesekde yere atmiyoruz, bi cop poseti yapiyoruz tabak yapiyoruz ona atiyoruz. Bu sadece bi ornekti.

Ben kendi temizliğime dikkat ediyorum. Yerlere asla çöp atmam, geri dönüşüme de dikkat ederim. Çocuğumu da öyle yetiştireceğim inşallah. Ama yaşadığınız ülkenin koşullarıyla burayı bir tutamazsınız. Ülkenin insanı bu çoğu eğitilmemiş yere çöp arar tükürür uyarırsan sanane der kavga eder bok yoluna gidersin bıçak saplanıp. Gelin yaşayın da öyle konuşun.
1200 kişilik okulda 1 tane temizlik görevlisi varsa bu şartları iyileştirmeleri gerekir. Her yere afiş asınca önlem aldık olmuyor. Televizyonlara çıkıp bütün önlemler alındı dediklerinde ne anlarsınız mesafe ve hijyen. O halde hibrit eğitim düşünecekler bunu yapamıyorlarsa.

Ben kendi temizliğime dikkat ediyorum. Yerlere asla çöp atmam, geri dönüşüme de dikkat ederim. Çocuğumu da öyle yetiştireceğim inşallah. Ama yaşadığınız ülkenin koşullarıyla burayı bir tutamazsınız. Ülkenin insanı bu çoğu eğitilmemiş yere çöp arar tükürür uyarırsan sanane der kavga eder bok yoluna gidersin bıçak saplanıp. Gelin yaşayın da öyle konuşun.
1200 kişilik okulda 1 tane temizlik görevlisi varsa bu şartları iyileştirmeleri gerekir. Her yere afiş asınca önlem aldık olmuyor. Televizyonlara çıkıp bütün önlemler alındı dediklerinde ne anlarsınız mesafe ve hijyen. O halde hibrit eğitim düşünecekler bunu yapamıyorlarsa.
Hanimefendi, konuyu nasil gelin yasayinda gorune getirdiniz anlamiyorum.

Yasamama gerek yok hersey ortada Turkiyeye onceden geldigimde 1 hayalim var onu gerceklestiricem, Turkiyede yasayacagim diyodum. Ama bu yil geldim bir an once donmek icin gun saydim.

Insanlar egitilmemis diyosunuz e bide 2 yil okullar kapali kaldi ulke baska bi hal aldi, bir daha kapali kalsa ne olur siz dusunun. Gelecek nesil icin acilsin diyoruz, insanlar bilinclensin diye diyoruz.

Acilsada acilmasada kisisel olarak ne kazancim ne kaybim var ama toplum olarak cok kayiplara gideriz acilmadigi surece.

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
Muhtemelen online dersli kabus dolu günleri hiç yaşamadınız .
1,5 sene o süreçleri yaşamış olsaydınız sadece çocuğunuzun ve kendiniz ruh sağlığı için göndermek isterdiniz.

Ayrıca bu hastalık sürecinin bi sonu yok .

Biz bunları yaptık zaten…hastalık yokken her sabah 2 veli sınıf temizledi..para topladık dolaplarından ıslak mendil,peçete,kolonya,sabun eksik etmedik…
Aynen pandemi öncesi de para toplayıp sınıfı biz temizlettik kolonya ıslak mendil kağıt havlu fotokopi kağıdı çamaşır suyu sabun tahta kalemi peçete hep veliler alıyordu. Ayrıca okula da bağış yapıyorduk mecbur yoksa ek personel ve okul glderleri tam karşılanamıyordu. Pandemi de nasıl olacak hiççç bilmiyorum.

Hanimefendi, konuyu nasil gelin yasayinda gorune getirdiniz anlamiyorum.

Yasamama gerek yok hersey ortada Turkiyeye onceden geldigimde 1 hayalim var onu gerceklestiricem, Turkiyede yasayacagim diyodum. Ama bu yil geldim bir an once donmek icin gun saydim.

Insanlar egitilmemis diyosunuz e bide 2 yil okullar kapali kaldi ulke baska bi hal aldi, bir daha kapali kalsa ne olur siz dusunun. Gelecek nesil icin acilsin diyoruz, insanlar bilinclensin diye diyoruz.

Acilsada acilmasada kisisel olarak ne kazancim ne kaybim var ama toplum olarak cok kayiplara gideriz acilmadigi surece.

yaşadığınız ülkeyle kıyaslayıp ve buranın pisliğinden geldi.
Aile neyse çocuk üstüne daha da koyamıyor. Okullarda eğitim yapılamıyor sadece öğretim var. Maalesef ailelerin çoğu kendi nasılsa çocuğu da öyle yetiştiriyor
( sadece Türkler yok içinde bunun göçmenleri de var)
O yüzden sizin yaşadığınız yerin sosyoekonomik durumuyla burası kıyaslanamaz. Vakalar daha da artacak önlem alınmadan okul açılırsa.

Dün bir arkadaşla konuştum çocuğunun kolejdeki eğitimini nasıl rahat ingilizce konuştuğunu ayrıca ek dil öğrendiğini dans yüzme basketbol oynadığını okulda anlattı. Ders saatlerini anlattı içim cızz etti çocuğuma. Pandemi virüs temizlik eğitim hangisine üzülelim bilemedimm☹️😞

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
Bi yerden başlamak zorundayız .Her zaman kapana olmuyor .Ülke ekonomısı çok kotu etkılenıyor .Aşıda geldı .Allahın ıznı ıle ıyı dusunelım .

Dün bir arkadaşla konuştum çocuğunun kolejdeki eğitimini nasıl rahat ingilizce konuştuğunu ayrıca ek dil öğrendiğini dans yüzme basketbol oynadığını okulda anlattı. Ders saatlerini anlattı içim cızz etti çocuğuma. Pandemi virüs temizlik eğitim hangisine üzülelim bilemedimm☹️😞

bence kolejin tek artısı güvende olması ve okul tarafından çocuğun becerilerine yönlendirilmesi
Devlet okulunda veli olarak çocuğunla çok iyi ilgilenip yönlendirmezsek kaynıyor arada. Daha şimdiden doğmamış çocuk için endişeleniyorum ve nasıl yetiştirebilirim ilgi alanlarına nasıl yönlendirebilirim, vaktim yeter mi diye düşünüyorum. Bir yandan da çocuğu kibar kavgadan uzak yetiştirince dışarıdaki tehlikeyle nasıl baş edebilir diye korkuyorum. Devlet okulunda en azından her tip insanı görüp tanıyor artısı da bu.

7 senedir özel okul velisiyimo_O
Oğlum 11 yaşında iki sene anaokulu ve suan 6. sınıfa geçti
yabancı fılmleri alt yazısız izliyor
sırf bunun için bile gönderilir diğer artılarını saymıyorum bile
Ama keşke bütün imkanlar devlet okulunda da olsa:dua:

bence kolejin tek artısı güvende olması ve okul tarafından çocuğun becerilerine yönlendirilmesi
Devlet okulunda veli olarak çocuğunla çok iyi ilgilenip yönlendirmezsek kaynıyor arada. Daha şimdiden doğmamış çocuk için endişeleniyorum ve nasıl yetiştirebilirim ilgi alanlarına nasıl yönlendirebilirim, vaktim yeter mi diye düşünüyorum. Bir yandan da çocuğu kibar kavgadan uzak yetiştirince dışarıdaki tehlikeyle nasıl baş edebilir diye korkuyorum. Devlet okulunda en azından her tip insanı görüp tanıyor artısı da bu.
Her tip insanı yeterince gördü 5. Sınıf oldu. 3 saat ingilizce ile 18 saat bir mi? Ne kadar ilgilensen de eğitimli veli olsan da yetmez yetmiyor. Pandeminin ilk aylarında biz günde 1 saat ders gördük ama kolej kurdu sistemini çatır çatır online ders verdi öğrencilerine. Virüs korkusuna mı alışalım eğitim eksikliğine mi? Gerçekler bunlar maalesef

O kadar çok istiyorum ki okulların açılmasını bir öğretmen ve 2 cocuk velisi olarak .
Ama böyle de paldır küldür oldu sanki demekten kendimi alamıyorum.
Eve kapandik ,on line egitim yaptık ,2 gün okulda bi gun on line işledik. Her durumu denedik geriye bu kaldı diyorum .
Sınıfım çok kalabalık değil devlet okulu olmasına rağmen, qma girişi çıkışı tuvaleti ,teneffüs sureleri uzadı ,düşünmeden edemiyor insan .
Yine herseye rağmen seçim bana birakilsa yine bi tam gidelim deneyelim derdim ,daha fazla kayıp vermeyelim ,cocuklar hep kilo aldı, bilgisayar bağımlısı oldu ,arkadaş unuttu.
Bu şekilde bu virusle yaşayacaksak önlemleri alıp devam edeceğiz başka çare yok ,asi maske tamam mesafe pek olmayacak gibi ,bağışıklığı güçlü tutup ,vitamin alıp eğer ki yakalanirsam nasil kolay atlatırım a odaklanacagiz .
Kronik hastalığı olan arkadaşlarım, gecen yılki gibi isteğe bağlı deseler olmazdı, ama sizler için bir kolaylık olacak mutlaka .
Raporunuzla okul idarenize dilekçe yazin ,olmaz dese de verin dilekçeyi ve eğer sağlık sorununuz coddiyse göndermeyin. Ama eğitim işi size kalıyor eba TV yeterli değil bence .Bi şekilde aegitim açığını telafi size düşecek.
Koca sene içinde cocuk okula 1 gün gelse bile teorik olarak sınıfta bırakamıyoruz devamsızlıktan. Açık arayıp o şekilde yönlendirmek istemiyorum ama bunu bilin ,verin dilekçenizi göndermeyin durum ciddiyse .
Kolaylıkla geçsin kapanmadan hastalanmadan kayıpsız insallah

O kadar çok istiyorum ki okulların açılmasını bir öğretmen ve 2 cocuk velisi olarak .
Ama böyle de paldır küldür oldu sanki demekten kendimi alamıyorum.
Eve kapandik ,on line egitim yaptık ,2 gün okulda bi gun on line işledik. Her durumu denedik geriye bu kaldı diyorum .
Sınıfım çok kalabalık değil devlet okulu olmasına rağmen, qma girişi çıkışı tuvaleti ,teneffüs sureleri uzadı ,düşünmeden edemiyor insan .
Yine herseye rağmen seçim bana birakilsa yine bi tam gidelim deneyelim derdim ,daha fazla kayıp vermeyelim ,cocuklar hep kilo aldı, bilgisayar bağımlısı oldu ,arkadaş unuttu.
Bu şekilde bu virusle yaşayacaksak önlemleri alıp devam edeceğiz başka çare yok ,asi maske tamam mesafe pek olmayacak gibi ,bağışıklığı güçlü tutup ,vitamin alıp eğer ki yakalanirsam nasil kolay atlatırım a odaklanacagiz .
Kronik hastalığı olan arkadaşlarım, gecen yılki gibi isteğe bağlı deseler olmazdı, ama sizler için bir kolaylık olacak mutlaka .
Raporunuzla okul idarenize dilekçe yazin ,olmaz dese de verin dilekçeyi ve eğer sağlık sorununuz coddiyse göndermeyin. Ama eğitim işi size kalıyor eba TV yeterli değil bence .Bi şekilde aegitim açığını telafi size düşecek.
Koca sene içinde cocuk okula 1 gün gelse bile teorik olarak sınıfta bırakamıyoruz devamsızlıktan. Açık arayıp o şekilde yönlendirmek istemiyorum ama bunu bilin ,verin dilekçenizi göndermeyin durum ciddiyse .
Kolaylıkla geçsin kapanmadan hastalanmadan kayıpsız insallah
Aynı dileklerim var sizinle. Umarım hiç bir çocuk ya da veli ölmez bu süreci sağlıklı atlatırız

İstanbul'un bazı bölgelerinin kronik sorunu bu da.Bende kaç sene evvel ilk ve orta okulu böyle kalabalık sınıfta okumuştum yanlış hatırlamıyorsam ilk okul 53,orta okul 67 civarıydı sıralara 3 lü otururduk .Eşyalar çok ,yazı yazmamız zor şimdi düşünüyorum da hiç bir değişme yok kaç sene geçti aradan .Ortaokulu okuduğum semte bazen uğruyorum da okul hala tek 🤦 mevcutları düşünemiyorum.

Çok çok geçmiş olsun ,acil sifalar dilerim .😕
Taşekkür ederim bakalım şu rapor izin işini halledersem çok mutlu olucam

X