sadece konunu okudum, evet haklısın ama bu kadar kızmanı anlayamadım neden mi?
* eşin de biliyor/anlıyor/hak veriyor/ bir şekilde onları atlatıyor (hani kv görümcedeyken gitmedniz ya)
* kv kurnaz/kötü niyetli falan değil ki. görümcen gamsız ve umursamaz açıkcası kv'ye üzüldüm düşünsene kendi kızın seninle ilgilenmiyor, orada rahat değilsin vs.
* kv'nin kızını koruması doğal , üstelik öyle ahım şahım bişey yapmıyor ki garibim aradı , davet etti diyor.
* sen bir şekilde olaya müdahale ettiğinde o sana kötü söz demiyor ki, napsın kıvırıyor
* aslında o da biliyor sizin görümcenin ne mal olduğunu....
* bulaşık olayında bir hata bulmadım , sen sinirlsin diye onu da kötü birşey olarak algıladın bence. evinde kalıyorsa tabii ki iş edecek.
sonuç olarak ben sinirlenmezdim bu kadar, nasılsa herkes farkında. ben bu olayı tersine döndürürdüm. mesela görümcedeyken kalkarken. hadi siz ana kızı başbaşa bırakayım hasret giderin biraz gibi :))) vs gibi
üzülmeyin vallaha eşiniz bilsin yeter
sorduklarınıza ben de madde madde cevap vereyim:
1) Eşim de biliyor, üstelik destek veriyor sağolsun. Ama benim kızgınlığım takmayan görümceye ve çok şımartıp tepeme çıkardığım kv. ye. KV eşimin dayısının gelceği gün sadece 1kez demişti akşam ablanlara gidelim diye, dayısı geldi 10dakika da bir dedi ablanlarda çağırıyodu ama tüh diye. Ee düşünüyor insan gün boyu 1kez söyledin de şimdi nooldu? Sonra o dayılar bizde kaldı, kv geldi yengeye ben duymayacağım şekilde fısır fısır birşeyler söylüyor. Kızım aradı kalmaya çağırıyor diyor. Telefonu hiç çalmadı halbuki. Kendi aramış kızını. Ben noldu deyince söylediler de, "olurmu öyle şey, ben ağırladım benim misafirim burda kalcaklar" dedim. Bana çaktırmadan yapılmaya çalışılan bu hareketlere kızıyorum.
2) KV kurnaz ve yapışkan ve bedavacı olduğu için kızları ilgilenmiyor diye neden düşünmediniz? Örneğin damatlarından biri Egedeki ailesini ziyarete gitcekmiş "ben de geleyim,dünürlerimi göreyim" der. Kızlar tatile gitcek olsa "aa oraları bende merak ediyordum" der. Yok senin şuyun ne güzelmiş, benim yok der, der, der, der... Bedava olsunda yiyecek,içecek,eşya hele de gezme. Herşeye salça olur! Ee anne de olsa bu bir zaman sonra sıkar değil mi? Kızları bu yüzden kaçıyordur belki kimbilir? Ayrıca konunun içindede geçen bir bölüm var kötü niyetli olmayan bunu neden yapsın?: Sabah kahvaltıdan hemen sonra evden çıkmıştık, akşama kdr yoktuk ve akşam dayı-yengeyle birlikte gelmiştik. Hemen önden koşup kahvaltı bulaşıkları ortada gözükmesin diye toplu bir şekilde fırına tepsi içine koyup sonra yıkarım diye sakladım. Ardından zil çalddı kapıyı açtım wcye gittim. Çıktım bi baktım ki kv o bulaşıkları aramış bulmuş yengesinin yanında yıkıyor. Sorum şu: sabahtan beri yorulmuşsun gelmişsin eve, bu sabahki bulaşıklar nerde acaba bir bakayım diye aklına gelirmi?Hadi geldi baktın göremedin, bu sürede yıkamış olması mümkün değil diye gelinin nereye kaldırdığını ararmısın? Hadi buldun açığını göstermek ister gibi yengeni de yanına çağırıp yıkarmısın? O gün bir diğer yaptığıda şuydu: biz heeep salonda otururuz. Kimler geldi hep salonda oturduk. Bulaşıklarımı gösterdikten sonra yengesini oturma odasına götürdü oturtmak için. O odada da onlar yatıyordu ve yatak yorganları vs vardı. Oda dağınıktı.(sanki benim dağınıklığım) O odada oturtmanın amacı neydi sence hemen bulaşıkların ardından? Bana bunu yorumlamanı istiyorum başka birşey istemiyorum.
3) KVnin kızını koruması doğal, ben el kızıyım o kendi kızı. Ama bunu oyunla dalavereyle yapmasına gerek yok. Yalanlara tahammülüm yok!
4) Bana kötü söz derse maske düşmüş olur. Canım, yavrucuğum diye diye biiipliyor. Herhalde hiç karşılaşmadınız böylesiyle?
5) Kesinlikle o da biliyor kendi kızının ne mal olduğunu. Ama çaktırmamaya çalışıyor! Sanki ben görmüyorum...
6) Bulaşık olayını anlattığım kısma yukarda ayrıntıları da ekledim. Amaç iş yapmak olsa sabah evden çıkarken yıkasaydı,beni giyinirken oturup bekliyorlardı. Yada amaç yardım olsada kapıdan girer girmez ortada olmayan şeyleri arayıp bulmak sonrada yengeni yanına çağırıp öyle yıkamak ne kadar mantıklı? Hele salon varken dağınık odada o yengeyi oturtmak? O yenge bana bayılır. Keşke böyle gelinim olsa der durur. Kimbilir belki bak bayıldığın gelin. Daha bulaşıkları duruyor, evi dağınık-pis demek istemiştir?
Son düzenleme: