Arsız Kayınvalide ve Umursamaz Görümce ile başetmenin yolları?

Okurken fenalık geldi.
Hizmet etmeyin artık bu insanlara. Ne kadar kv kp de olsa bir zahmet ayrı evin farkına varsınlar.
Bırakın kötü gelin olun ya! O zaman sizden kıymetlisi olmaz.

bana kendi kızını göklere çıkartırken belki kendi kızıyla da benim dedikodumu yapıyordur kimbilir? Bu yüzlerini yeni gördüğüm için başlarda samimi davranıyordum işte. Hata bende ama davranışımda değil saflığımda. Daha yeni anlamış olmamda. Şimdi yüz vermemeye çalışıyorum ama "lanet olsun içimdeki insan sevgisine":KK1: Ne kadar yüz vermicem desemde karşıma gelince surat asamıyorum. İçimde kalan şunu şunu sorcam-söylücem diyorum, en yumuşak haliyle söylüyorum. Biraz kötü olmayı öğrenmem lazım kendisinden...

aynen sıkıntıda zaten bu noktada.onların yaptıgı arsızlıgı yussuzlugu bızler yapamayız.:KK50::KK50: benımkılerde boyle arsızlıklar yok ama cogu zaman konusmam gereken yerlerde hadi neyse dedim sustum.ama cok buyuk hata yapıyoruz cunku ınan tepene cıkıyorlar..bıraz cazgır olmak lazım:KK14:

3 cocugu var 3 ude baska ıllerde bunlar bıze meraklı cıktılar kv ben hep yalnızken sureklı bana burası oğlumun evı ıstedıgım zaman gelıp gıderım gelın kv kp bakmak zorunda gıbı laflarla beynımı sureklı doldurmaya calıstı ama esım bılmıyordu bunları,

sonra bırgun esım tam ıcerı gırerken soyledi destek alacaktı guya oğlusundan eşimde artık dayanamadı garibim: anne kusura bakmada kmisenin kimseyi bakma gibi bir sorumlulugu yok mody sisi istememe gibi bir dururmu da yok artık cok fazla aıleme mudahıl olma yeter artık dedı... çunku objektıftır esım, söylemesemde ne kadar sıkıldıgımı anladı ve annesıne acık acık soyledı,

kv de basladı aglamaya acıtasyon yapmaya sen boyle degıldın ne oldu demeler vs vs vıdı vıdı bırsuru eşim hiç yüz vermedi, eskiden ağladıgında uzulur sarılırdı son olayda oda doldu artık ve 2 gun sonra sanırım yanlıs anlamıyorsam gıttııler, şimdi ise hiç aramadıgı benı arıyor yavrum melek kızım nasılsın dıyor gıttıgınden beri,, anladı şimdi anyayı konyayı orası oglunun evımıymıs yoksa evın hanımı benmıymısım,, anladıki oğluyla gecınmesının de yolu aslında bir nevi benen geçiyor ,, ben mutsuzsam oğluda mutsuz ee halıyle onlarada mutsuz davranıyor.. ayy yine aklıma geldı ne dolmusum ya:))

yıne bır paket cekırdeğe olacak olan sımdı hemde 250 gr.lık:))

Ayyy sen benden betermişsin sesini çıkarmamakta! Ne demek oğlumun evi istediğim zaman gelirim? Aaa dövesim geldi o kv'yi. Oğlu seninle evli olmasaydı bir yuvası olmayacaktı onun gelebileceği. Hem geliyorda oğlumu o evi çekip çeviriyor, onların önüne yemeğini çayını oğlumu koyuyor? Bu ne biçim arsızlık. Senin tepene çıkmakla kalmamış bide tepinmişler orada. Canım bence artık hiç konuşma, arama, aradıklarında açma. Ayda bir evine gelmeleri değil ayda bir telefonla konuşsan yeter bence! Bu kadar şımarık insanları tependen indirmenin başka yolu yok..

okuduklarım bana az da olsa ilk aylarımı hatırlattı , sık sık gelmeler,çağırmalar bizde de oldu dediğin gibi yeni gelinsin kendı düzenini oturtamazken bır anda kalabalıkta kalmak insanı yıpratıyor ve ben de psikolojik yıpranmadan kaynaklı istifa ettm,eşimle tartışmalar küsmeler yaşadım, derken antidepresan.... sonunda hayır demeyi öğrendm ve tamamen rahat değlm ama yine de iyiyim. yanı demem o ki, sen de hayır de ve gerçekten zamanla her şey yoluna giriyor

işte 4 ata birdir dedik annemden ayırt etmeyım dedim.. arkadas dugun dernek zamanı ınan tek bır ıgne bıle gormedım, durumları ıyı olmasına ragmen, bilezik milezik cok umurumda degılde oglun evlenıyor, eşim onlar ezılmesın dıye takılacka takıları kendı aldı verdı onlara onlarda kendı şanlarından taktılar güya:)) yahu yenı gelın bır tarak tamı alamadın evlendıkten sonra ıcımde bırtek tuylu terlık kalmıstı dugunden 3 ay sonra esım aldı içimde kalmasın diye:)))

ee demezlermi adama, ki bir gün demeyi çok istiyorum: pardonda sen ne kayınvalidelik yaptında benden gelınlık beklıyorsun madem adetler çok önemliydi..bir çoraptamı alamadın gelınıne oglunun yaptıklarıyla hava attın sureklı dugunlerını ben yaptım su kadar altın taktım dıye, ne yaptında ne beklıyorsun..

Okurken fenalık geldi.
Hizmet etmeyin artık bu insanlara. Ne kadar kv kp de olsa bir zahmet ayrı evin farkına varsınlar.

Bundan sonra kötü gelin olacağım emin olun. Ki diğer eltimle kv hep mesafelidir. O eltim çok konuşmaz, gelir gider ama çok samimi durmazdı. Ben onun karakteri bu sanmıştım, hep kv nin yanında görüştüğümüz için. Yok değilmiş, anlamış huylarını yüz vermemek için böyle yapıyormuş meğerse. İşte keşke imkanım olsaydıda onunla önceden kv kp le ilgili konuşma imkanım olsaydı akıl verirdi belki:)

Okurken fenalık geldi.

aynen eltımı dılınden dusurmez soyle ıycı boyle ıyı dıye ama eltım sadece ısı dusunce cagırır evıne baska trlu asla kabul etmez,, bize sorulmadan geliniyor, haklısınız deveye diken ..........

aynen sıkıntıda zaten bu noktada.onların yaptıgı arsızlıgı yussuzlugu bızler yapamayız.:KK50::KK50: benımkılerde boyle arsızlıklar yok ama cogu zaman konusmam gereken yerlerde hadi neyse dedim sustum.ama cok buyuk hata yapıyoruz cunku ınan tepene cıkıyorlar..bıraz cazgır olmak lazım:KK14:

bundan sonra cazgır ve suratsız olmayı düşünüyorum. Artık 2 kere düşünsünler bana gelirken. "Alo yarın biz geliyoruz" ne demek? Ben normal misafiri bile akşam öğrensem sabaha ağırlayamam diye düşünemem ki onların akşam arayıp yarın geliyoruz diye bahsettikleri en az 1hafta olcak şekilde yatılı gelmek. Demek o kadar umursamıyorlar, takmıyorlar beni. O kadar ağırlığım yok demekki. Yazık iyi niyetime, saflığıma...

Ayyy sen benden betermişsin sesini çıkarmamakta! Ne demek oğlumun evi istediğim zaman gelirim? Aaa dövesim geldi o kv'yi. Oğlu seninle evli olmasaydı bir yuvası olmayacaktı onun gelebileceği. Hem geliyorda oğlumu o evi çekip çeviriyor, onların önüne yemeğini çayını oğlumu koyuyor? Bu ne biçim arsızlık. Senin tepene çıkmakla kalmamış bide tepinmişler orada. Canım bence artık hiç konuşma, arama, aradıklarında açma. Ayda bir evine gelmeleri değil ayda bir telefonla konuşsan yeter bence! Bu kadar şımarık insanları tependen indirmenin başka yolu yok..

insan baslıgındakı gibi arsız olmayagörsün,inşallah bırgün kurtlurum bakalım,pardon kurtuluruz dıcektım:))

Arkadaşım valla işiniz zor..yüzsüzlük diz boyu..siz bence söylemek istediklerinizi o an söylemelisiniz..hiç sabretmeyin bilsinler duracakları yeri..sizinkiler gayet kotayı doldurmuş..gerçekten söyleyin aklınıza gelen şeyi o anda..başka türlü olmaz..siz tavır göstermediğiniz sürece onlar doğru yaptıklarını ve sizin de razı olduunuzu sanacaklar..Allah kolaylık versin..

işte 4 ata birdir dedik annemden ayırt etmeyım dedim.. arkadas dugun dernek zamanı ınan tek bır ıgne bıle gormedım, durumları ıyı olmasına ragmen, bilezik milezik cok umurumda degılde oglun evlenıyor, eşim onlar ezılmesın dıye takılacka takıları kendı aldı verdı onlara onlarda kendı şanlarından taktılar güya:)) yahu yenı gelın bır tarak tamı alamadın evlendıkten sonra ıcımde bırtek tuylu terlık kalmıstı dugunden 3 ay sonra esım aldı içimde kalmasın diye:)))

ee demezlermi adama, ki bir gün demeyi çok istiyorum: pardonda sen ne kayınvalidelik yaptında benden gelınlık beklıyorsun madem adetler çok önemliydi..bir çoraptamı alamadın gelınıne oglunun yaptıklarıyla hava attın sureklı dugunlerını ben yaptım su kadar altın taktım dıye, ne yaptında ne beklıyorsun..

canım sen o kayınvalideyi değil 1aylık evliyken 2hafta misafir etmek, yüzüne bile bakmaman lazım. Hem asalak, hem yapışık... Daha nişanlıyken mesafeni koyman lazımdı. Benim de amcamın oğlu evlendi geçenlerde. Babası yani amcam öleli çok oldu. Yengem yalnız yaşıyordu, oğlu çalıştığı için başka şehirdeydi. Evlendiğindede orada yaşacaktı. Nişanlandı, nişanlısı kız daha en başından tavırlıydı yengeme. Çünkü yüz verirse, "oğlum evlendi artık tek başıma kalmama gerek yok, onlarla kalırım" diye düşünüp hemen onlara yerleşeceğini biliyordu. Ki gerçekten yengemin de öyle bir düşüncesi vardı. Ama noldu? Onun gelini bizler gibi saf çıkmadı, en başından gösterdi dişini. Şimdi yılda 2kez anca geliyordur oğlunun evine.

Son düzenleme:
Arkadaşım valla işiniz zor..yüzsüzlük diz boyu..siz bence söylemek istediklerinizi o an söylemelisiniz..hiç sabretmeyin bilsinler duracakları yeri..sizinkiler gayet kotayı doldurmuş..gerçekten söyleyin aklınıza gelen şeyi o anda..başka türlü olmaz..siz tavır göstermediğiniz sürece onlar doğru yaptıklarını ve sizin de razı olduunuzu sanacaklar..Allah kolaylık versin..

Amiiin! İşim zor mu zor. Hem de maymun daha yeni gözünü açtı. Bu geldikleri bardağı taşıran son damla oldu. Arayıp pat diye yarın biz geliyoruz demeler, görümcenin kendi annesi babasıyla hiç oralı olmaması, buna rağmen kv nin kızına toz kondurmayıp benim üstümden tüm çocuklarını ve akrabasını ağırlaması... Daha şimdi farkettim ben bir yerde yanlış yaptığımı. Bundan sonra her fırsatta söylemeyi düşünüyorum aklımdan geçeni ama inşallah yumuşatmadan söylemeyi becerebilirim! İşte benim tarzım değil sinirle pat pat söyleyeyim. Ne kadar sinir olsamda, şunu diyeyim desemde demek istediğim haliyle söyleyemiyorum. Ama yapmak zorundayım, yoksa kurtulamam!

canım sen o kayınvalideyi değil 1aylık evliyken 2hafta misafir etmek, yüzüne bile bakmaman lazım. Hem asalak, hem yapışık... Daha nişanlıyken mesafeni koyman lazımdı. Benim de amcamın oğlu evlendi geçenlerde. Babası yani amcam öleli çok oldu. Yengem yalnız yaşıyordu, oğlu çalıştığı için başka şehirdeydi. Evlendiğindede orada yaşacaktı. Nişanlandı, nişanlısı kız daha en başından tavırlıydı yengeme. Çünkü yüz verirse, "oğlum evlendi artık tek başıma kalmama gerek yok, onlarla kalırım" diye düşünüp hemen onlara yerleşeceğini biliyordu. Ki gerçekten yengemin de öyle bir düşüncesi vardı. Ama noldu? Onun gelini bizler gibi saf çıkmadı, en başından gösterdi dişini. Şimdi yılda 2kez anca geliyordur oğlunun evine.

arkadasım bu tavır koyma nasıldır ki? surat asmak mı, ilgilenmemek mi? yksa acık acık soylemek mı? inan hiçbiride pek huyum degıl ama yapmak gerek yoksa bız dahaaa coook konu acarız buralara:))ama nasıl basarıyor bu ınsanlar mesafe koymayı hıc bılemıyorum valla tebrık edıyorum en azından kafaları rahat..

Allah kurtarsın cnm hem seni hem beni. İnsanlar böyle işte iyi niyet gösterirsin-tepene çıkarlar. Baştan mesafe koymaya çalışırsın suratsız gelin olursun. Ne yapacağını şaşırıyor insan. Canım inanki ben artık hiiiiiiiç aramıyorum bile, kızında kalması için başımdan atar gibi götürdük kaçtık resmen ama hala anlamıyor işte. Daha doğrusu anlamazlıktan geliyor. Daha beterini söyleyeyim mi?
Kayınpedere kalkmış diyor ki: biz memleketteki evi satalım buradan ev alalım:KK36::KK22:

canım belki de o şehirden ev almaları senin yararına olur.baktın gideceği yok en azından evinde ağırlamaktan kurtulursun,akşam olunca herkes kendi evine çekilir

arkadasım bu tavır koyma nasıldır ki? surat asmak mı, ilgilenmemek mi? yksa acık acık soylemek mı? inan hiçbiride pek huyum degıl ama yapmak gerek yoksa bız dahaaa coook konu acarız buralara:))ama nasıl basarıyor bu ınsanlar mesafe koymayı hıc bılemıyorum valla tebrık edıyorum en azından kafaları rahat..

Ne surat asmak ne ilgilenmemek. Sadece resmi olmak... O yengemin gelini, sizli bizli konuşur hep yengemle. Pek bişey paylaşmaz sadece günlük şeyler. Sanki yeni tanıştığı biriyle konuşur gibi konuşur yani tavrı bu şekilde. Biz baştan böyle yapmadığımız için şimdi bunu yapamayız ama şimdi de belki daha az konuşurak, sinir olduğumuz birşey yaptıklarındada sinir olduğumuzu söyleyerek vs yavaş yavaş yapabiliriz belki.

açıkçası uzuldum..kadın tek..ve yılda 2 kez gıdebılmek..ben oyle bırşey yaşamış olsaydım.. tek başıma.. sureklı ağlardım herhalde..

canım belki de o şehirden ev almaları senin yararına olur.baktın gideceği yok en azından evinde ağırlamaktan kurtulursun,akşam olunca herkes kendi evine çekilir

yok cnm öyle olmaz, çoğunlukla bizde yerler içerler akşam evimize gidelim derler. Akşamda aa geç olmuş neyse sabah gidelim yaparlar eminim:)

Kv kp ayri sehre geleli 2 sene oldu daha.9 sene ayni sehirde yasadik kk da konu acsam kv ile ilgili toplanip dovmeye gidilir o kadar cektim.tam ayri sehire geldim derken 10 gun sonra ben daha yerlesemeden geldiler.simdi engec 3 ayda bir 10 gun bendeler.hemde hic haberim olmaz asla bana haber vermezler.esime soylerler gelmeden bir gece once esim soyler yarin annemler geliyor diye.tabi ben sok.sanki esim agirlicak onlari.daha da fenasi esim yeni is kuruyor babasi hergun arayip oranin otoparkini bana ver ben isleteyim bizde oraya yerleselim diyormus:KK43:tabi ayri eve gerek yok ogullarinin evi buyuk ya.dusunemiyorum rabbim sonumuzu hayir etsin insallah.ben evi kucultmeyi koydum kafama:)bu cozum mu degil ayri ev tutarlar.esim babadiyla is yapma taraftari degil ama baba yuzsuz:KK43:allahhhh kurban oldugum hepimizin yol gosteticisi olsun.....

açıkçası uzuldum..kadın tek..ve yılda 2 kez gıdebılmek..ben oyle bırşey yaşamış olsaydım.. tek başıma.. sureklı ağlardım herhalde..

evet yengem açısından gerçekten üzücü. Ama yengemin yaşadığı yer memleketi. Abisi, ablası vs orda ayrıca bir de evli kızı var yine kendisiyle aynı şehirde. Evde tek yaşıyor ama yaşadığı şehirde yalnız değil. Kızıyla akrabalarıyla görüşüyordur. Gelinine de hak veriyorum, yengeme de. Yengem tek kalmak istemez ama gelin de ömür boyu kv.le kalmak istemez...

Kv kp ayri sehre geleli 2 sene oldu daha.9 sene ayni sehirde yasadik kk da konu acsam kv ile ilgili toplanip dovmeye gidilir o kadar cektim.tam ayri sehire geldim derken 10 gun sonra ben daha yerlesemeden geldiler.simdi engec 3 ayda bir 10 gun bendeler.hemde hic haberim olmaz asla bana haber vermezler.esime soylerler gelmeden bir gece once esim soyler yarin annemler geliyor diye.tabi ben sok.sanki esim agirlicak onlari.daha da fenasi esim yeni is kuruyor babasi hergun arayip oranin otoparkini bana ver ben isleteyim bizde oraya yerleselim diyormus:KK43:tabi ayri eve gerek yok ogullarinin evi buyuk ya.dusunemiyorum rabbim sonumuzu hayir etsin insallah.ben evi kucultmeyi koydum kafama:)bu cozum mu degil ayri ev tutarlar.esim babadiyla is yapma taraftari degil ama baba yuzsuz:KK43:allahhhh kurban oldugum hepimizin yol gosteticisi olsun.....

Amiiiiiin. İster kv, ister kp ister arkadaş. Kim olursa olsun Allah yüzsüz-arsız insanlardan uzak tutsun! Tepeye çıkan asalak kişilerden ayrı tutsun. Yapcak bişey yoksa en azından dua edelim birbirimize artık...

çok komik olan ise kv nin yeğeni 2 aylık evlıyken yeğenının kvsi yanına gıtmıs 1 hafta kalmıs ve kendılerıne bakmadan: yeni gelinin evinde ne işleri var kızımızı bız onlara hızmet etsin diyemi verdik demeleri yok mu birbirlerine !eşimde:'' anne mody yeni gelin değilmi sadece sizin kızlarınız mı yeni gelin'' diye gülerek söyledi , kv de: ama oğlum biz onun kv si gibimiyiz biz kızımız gibi goruyruz demez mi :KK53::KK53::KK53: güleyim mi ağlayım mı bilemedim:18:

X