Arsa tapu işleri

Şuan abime sordum bakalım ne diyecek

Veraset ilamında bir kişinin başvurusu yeterli, sizin söylediğiniz ölenin malları varsa onların veraset intikal vergi dairesine beyanında tüm mirasçıların orada olması gerektiğidir.

Yani yanliş bir şey söylemek istemem ama biz diger mirascilarla hic bir araya gelmedik, ortak hiç bir iş yapmadik. Hatta tapuyu bile ben tek başima gidip ucreti ödeyip üzerimize aldim. Ben aldiktan sonra onlarinda e devletine düşmüş diye biliyorum. Suan supheye düştüm acaba eksik bir iş mi yaptim

Ayni sezideyim. Ama nedense abimde verelim diyor ısrarla. Ben alayım senden ablamdan hissesini paranızı vereyim diyorum tamam ama ne yapacaksın boş yere iyi düşün diyor googleden baktığımda bu şekilde çıkıyor

Eklentiler

• Screenshot_20221206-134205_WhatsApp.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 97
  • Screenshot_20221206-134202_WhatsApp.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 102
Yok canım ben karıştırdım herhalde. Resmî yerde yanlışlık yapmazlar

Veraset ilamında bir kişinin başvurusu yeterli, sizin söylediğiniz ölenin malları varsa onların veraset intikal vergi dairesine beyanında tüm mirasçıların orada olması gerektiğidir.
Ben kendim gidip çıkartabilirmiyim?

Ben kendim çıkarabilir miyim? Nereye gitmem gerekiyor?

tek kişi çıkartabiliyor.

Yanlış veya eksik bir şey yapmamışsınızdır, eskiden yani bundan 10 yıl kadar önce veraseti bir kişi çıkarabiliyordu ama tapuyu üzerine alma, veraset intikal vergi dairesine gitme gibi işlemlerde tüm paydaşların aynı gün ve aynı anda orada olması bekleniyordu, pandemiyle beraber birçok tapu vs işleri e devletten kolaylıkla yapılmaya başlandı.
Bir kişi işlemi başlatınca diğerlerinin e devletine o işlem düşüyor.

Gayet amca 10’a bölmüş araziyi

Bunun için nereye gitmem gerekiyordu acaba söyler misiniz

Beraber gitmeleri yerekmiyor,bir kisinin çıkarmasi yeterli.daha yeni babam vefat etti,babamın eşi gitti çikartti,tek bir veraset ilamı yeterlidir,zaten tüm mirasçılar görünüyor orada

Bunun için nereye gitmem gerekiyordu acaba söyler misiniz
Veraset ilamı çıkarmak için ya notere gidilir veya babanızın vefat ettiği şehir/ilçenin sulh hukuk mahkemesine veraset ilamı çıkarmak için dilekçe verilir.
Eğer veraset ilamı çıkarmamışsanız çoook geç kalmışsınız, gecikme cezası alınır mı bilmiyorum
Siz en iyisi babanızın vefat ettiği ilçedeki adliyeye gidin durumu anlatın.

Ada parsel sorgulamada ne ise m2 si odur. Ama parsel hisseli parsel olabilir hisseli arsalarda size miras daha az kalmış olabilir bilemedim. Ama araştırın emin olun amcanızın doğru söylediğinden.

Babanız öleli 4 yıl olmuş,öldugunde cikartmaliydinuz veraset ilanıni.muhtemelen hala yeni öldü,kalan arsa da Halanin üzerineydi ve bu nedenle de çikarilacak veraset ilamı halaninki olmalı,yani Halanin ölum belgesiyle birlikte notere gidilerek veraset ilamı çikarilir.amcaniz da gitmiş Halanin ilanını çikartmus demekki.haladan babanıza kalmış,babanızdan da size.Annenize pay düşmez çünkü hala babanuzdan sonra ölmus.Vabanuz daha sonra ölmus olsaydı o zaman kalidi annenize.şu durumda sadece babanızın çocukları olarak babanizdan size ve diğer kardeşlere kalir

Ada parsel sorgulamada ne ise m2 si odur. Ama parsel hisseli parsel olabilir hisseli arsalarda size miras daha az kalmış olabilir bilemedim. Ama araştırın emin olun amcanızın doğru söylediğinden.

Eklentiler

• Screenshot_20221206-134205_WhatsApp.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_20221206-134202_WhatsApp.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 34