- 13 Nisan 2007
- 33.069
- 100.283
- 1.123
- 45
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Hayır. Şuan sizden duydumBabanızdan sonra siz gidip noterde veraset ilanı çıkarmadınız mı? Anne ve kardeşler ile
Babanız vefat ettiğinde noterden veya mahkemeden öldüğüne ve mirasçılarına dair bir veraset ilamı çıkartmış olmanız lazım.Hayir ben kendim e devletim üzerinden baktim ama göremedim birsey. Ilce tarım bilgi verebilir mi bu konuyla ilgili?
Veraset ilamı çıkarmadım şuan öğreniyorumVeraset ilami cikardiginizi dusunuyorum, size miras kalan yerleri görebilmek icin edevletten bakabilirsiniz babanizin tc no‘ su ile ayrica asla vekalet vermeyin ayni dertten muzdarip biriyim.
Edit: ayrica arsa/tarla dönüm fiyatlarini ilce tarimi arayarak ogrenebilirsiniz kimi köylerin verileri arsa sorgulamasi yapilarak ögrenilebiliyor.
O zaman muhtemelen babanızın halası babanızdan sonra vefat etti, o yüzden de anneniz mirasçı gözükmüyor.Baba tarafımı yolda görsem tanımam hiç bir gün bizi arayıp sormazlar yıllarca hiç görmedim. Sadece babamin cenazesinde gelip 2 saat ağlayıp gittiler neyin ağlamsaydı o onu da bilmem. O yüzden halası ne zaman vefat etti bilmiyorum. Anneme kalmıyor ise bile tam net olarak anlattığını anlayamadım amcamın goolwden parsel ada yazarak baktgim da dediği gibi 62m2 bir yer yok
Babanızın veraset ilamı yok mu?Veraset ilamı çıkarmadım şuan öğreniyorum
Şuan veraset ilami yok yani çıkarılmadı. O yüzden e devlet üzerinden göremiyorum sanırım. Diğer kardeşlerim çıkardıysa söylemediler. Tüm çocukların çıkarması mi lazım? Çıkarılmadıgı durumda ne olur?Babanız vefat ettiğinde noterden veya mahkemeden öldüğüne ve mirasçılarına dair bir veraset ilamı çıkartmış olmanız lazım.
Sizde bir örneği yoksa annenize babanızın veraset ilamını sorun, o veraset ilamı ve nüfus kağıdınızla tapuya gidin, durumu anlatın babanızın mirasçısı olduğunuzu söyleyin ve halasından kalma malların otomatikman mirasçısı olduğunuzu, halanın üzerine olan taşınmaz mallarla ilgili bilgi alıp alamayacağınızı sorun, ki derdinizi uygun bir dille anlatırsanız yardımcı oluyorlar sağ olsunlar.
Babasının halasının isim soyadını vererek nerede kaç metrekare arsa ve evi varsa hepsini öğrenip not alın.
Amcanıza da vekâlet vermeyin, onun yerine 3 kardeşten hanginiz müsaitse halanın arsasının olduğu şehire gitsin, giderken yanında babanıza ait veraset ilamını da götürsün, arsa nerede kaç metrekare, rayici nedir, satılsa satış bedeli ne kadar olur araştırsın.
Siz istemezseniz o arsa satılmaz, amcanız diye her dediğine gözü kapalı inanmayın, size 82 bin lira der, 800 bin liraya satılır bilemezsiniz.
Yani bilmiyorum ben şuan öğrendimBabanızın veraset ilamı yok mu?
Hemen ilk işiniz babanız için veraset ilamı çıkarmak olsun ama önce annenize sorun, belki babanız ölünce anneniz veya diğer kardeşlerinizden biri çıkarmıştır, veraset ilamı şart.
Nasil ve nerden çıkaracağım peki? Bir de diğer kardeşlerim de var ise yine de cikartmali miyim?Babanızın veraset ilamı yok mu?
Hemen ilk işiniz babanız için veraset ilamı çıkarmak olsun ama önce annenize sorun, belki babanız ölünce anneniz veya diğer kardeşlerinizden biri çıkarmıştır, veraset ilamı şart.
Olabilir tam olarak nerden bilgi alırımO zaman muhtemelen babanızın halası babanızdan sonra vefat etti, o yüzden de anneniz mirasçı gözükmüyor.
Babanız vefat ettiğinde noterden veya mahkemeden öldüğüne ve mirasçılarına dair bir veraset ilamı çıkartmış olmanız lazım.
Sizde bir örneği yoksa annenize babanızın veraset ilamını sorun, o veraset ilamı ve nüfus kağıdınızla tapuya gidin, durumu anlatın babanızın mirasçısı olduğunuzu söyleyin ve halasından kalma malların otomatikman mirasçısı olduğunuzu, halanın üzerine olan taşınmaz mallarla ilgili bilgi alıp alamayacağınızı sorun, ki derdinizi uygun bir dille anlatırsanız yardımcı oluyorlar sağ olsunlar.
Babasının halasının isim soyadını vererek nerede kaç metrekare arsa ve evi varsa hepsini öğrenip not alın.
Amcanıza da vekâlet vermeyin, onun yerine 3 kardeşten hanginiz müsaitse halanın arsasının olduğu şehire gitsin, giderken yanında babanıza ait veraset ilamını da götürsün, arsa nerede kaç metrekare, rayici nedir, satılsa satış bedeli ne kadar olur araştırsın.
Siz istemezseniz o arsa satılmaz, amcanız diye her dediğine gözü kapalı inanmayın, size 82 bin lira der, 800 bin liraya satılır bilemezsiniz.
Satılsın ilerde uğraşmayalım diyorlar. Bana 1700 TL duscek mis ben ne yapayım o parayı diyorum vekalet verdiğime dgemez diyorumŞimdiden allah yardimciniz olsun diyorum. Yillarca gorusulmeyen akrabalar miras kavgasi cikinca ezelden tanidik düşman kesiliyor. 3 yildir bende miras davasiyla ugraşiyorum. Kimseye imza, vekalet vermeyin. Niye istiyorsun diye sorun. Herkes çakal olmuş bunu unutmayin.
Yanlis hatirlamiyorsam 3 sene once ben tek basima gidip çikartmiştim noterden. Ve hatta adliyeden degilde noterden parayla aldigim için dava surecinde devlet yardim vermeyi reddettiVeraset ilanı için tüm mirasçıların beraber gitmesi gerekiyor öyle kardeş veya anne çıkarmış olamaz. Siz bugün toplayın herkesi gidin ölüm belgesi ile kimliklerinizle çıkartın. Hatta cezası var çıkartılmazsa.
Notere gideceksiniz internete yazın veraset ilanı için gerekli belgeler diye
Ben diğer kardeslerime bir sorayım mı o zaman birileri var mı diye. Veraset ilamı olduğunda habersiz bir satış vs yapilir miVeraset ilanı için tüm mirasçıların beraber gitmesi gerekiyor öyle tek başına kardeş veya anne çıkarmış olamaz. Siz bugün toplayın herkesi gidin ölüm belgesi ile kimliklerinizle çıkartın. Hatta cezası var çıkartılmazsa.
Notere gideceksiniz internete yazın veraset ilanı için gerekli belgeler diye
Tüm kardeşlerin çıkarması gerekmiyor, anneniz veya sizlerden bir kişinin çıkarması yeterli, veraset ilamı çıkarılınca ne olur ne olmaz diye herkese birer kopya alıp üzerini “Aslı Gibidir” diye kaşeletmek de yarar var.Şuan veraset ilami yok yani çıkarılmadı. O yüzden e devlet üzerinden göremiyorum sanırım. Diğer kardeşlerim çıkardıysa söylemediler. Tüm çocukların çıkarması mi lazım? Çıkarılmadıgı durumda ne olur?
Bence bir katakulli var. Burnuma hiç iyi kokular gelmedi. Asla vekalet vermeyin. Gidin kendiniz araştırın veya bir bilenden yardım alın. Size pay vermeyecek veya arsa payını az söyleyecek gibi hissettim. Akrabaya hele yıllardır görüşmediğiniz uzak akrabaya asla güvenmeyin. Bu amca bir katakulli çevirebilir bana bir iki yazıdan bile hiç güven vermedi. Benim amcam olsa asla vekalet vermem. Aileme biz araştıralım derdim.Bilgisi olanlar bakabilir mi? Ben anlayamadım. Amcam 62m2 bir arsa olduğunu söylüyor memlekette. Babam vefat ettiği için biz 3 kardeşiz bizden vekalet istiyor. Babamin halasın dan kalma imiş. Annemin de hakkı oluyir karısı olduğu için diyorum. Hayır noter annenden vekalet istemiyor imza istemiyor diyor. Herneyse babamlar 10 kardeş. Amcamın demesi ile, toplam 82bin TL verilmiş arsaya. Biz 3kardese 1.5 m2 düşüyormuş toplam 8 bin yapiyor 8bini de 3 e bolucegiz. Bu şekilde. Ben içime sinmedigi için vekalet vermek istemedim. Internetten ada parsel no olarak arastirdigimda tapu alanı = 608,29 yazıyor toplam 62m2 diye söylemişti amcam o şekilde yazan bisey göremedim. Yardımcı olur musunuz?
Yanlis hatirlamiyorsam 3 sene once ben tek basima gidip çikartmiştim noterden. Ve hatta adliyeden degilde noterden parayla aldigim için dava surecinde devlet yardim vermeyi reddetti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?