Arsa tapu işleri

Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Ne kadar zor işler.

Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Hayir ben kendim e devletim üzerinden baktim ama göremedim birsey. Ilce tarım bilgi verebilir mi bu konuyla ilgili?
Babanız vefat ettiğinde noterden veya mahkemeden öldüğüne ve mirasçılarına dair bir veraset ilamı çıkartmış olmanız lazım.
Sizde bir örneği yoksa annenize babanızın veraset ilamını sorun, o veraset ilamı ve nüfus kağıdınızla tapuya gidin, durumu anlatın babanızın mirasçısı olduğunuzu söyleyin ve halasından kalma malların otomatikman mirasçısı olduğunuzu, halanın üzerine olan taşınmaz mallarla ilgili bilgi alıp alamayacağınızı sorun, ki derdinizi uygun bir dille anlatırsanız yardımcı oluyorlar sağ olsunlar.
Babasının halasının isim soyadını vererek nerede kaç metrekare arsa ve evi varsa hepsini öğrenip not alın.

Amcanıza da vekâlet vermeyin, onun yerine 3 kardeşten hanginiz müsaitse halanın arsasının olduğu şehire gitsin, giderken yanında babanıza ait veraset ilamını da götürsün, arsa nerede kaç metrekare, rayici nedir, satılsa satış bedeli ne kadar olur araştırsın.
Siz istemezseniz o arsa satılmaz, amcanız diye her dediğine gözü kapalı inanmayın, size 82 bin lira der, 800 bin liraya satılır bilemezsiniz.

Veraset ilamı çıkarmadım şuan öğreniyorum

O zaman muhtemelen babanızın halası babanızdan sonra vefat etti, o yüzden de anneniz mirasçı gözükmüyor.

Veraset ilamı çıkarmadım şuan öğreniyorum
Babanızın veraset ilamı yok mu?
Hemen ilk işiniz babanız için veraset ilamı çıkarmak olsun ama önce annenize sorun, belki babanız ölünce anneniz veya diğer kardeşlerinizden biri çıkarmıştır, veraset ilamı şart.

Şuan veraset ilami yok yani çıkarılmadı. O yüzden e devlet üzerinden göremiyorum sanırım. Diğer kardeşlerim çıkardıysa söylemediler. Tüm çocukların çıkarması mi lazım? Çıkarılmadıgı durumda ne olur?

Yani bilmiyorum ben şuan öğrendim eğer yoksa ne olur? Bu zamana kadar yok ise?

Nasil ve nerden çıkaracağım peki? Bir de diğer kardeşlerim de var ise yine de cikartmali miyim?

Veraset ilanı için tüm mirasçıların beraber gitmesi gerekiyor öyle tek başına kardeş veya anne çıkarmış olamaz. Siz bugün toplayın herkesi gidin ölüm belgesi ile kimliklerinizle çıkartın. Hatta cezası var çıkartılmazsa.

Notere gideceksiniz internete yazın veraset ilanı için gerekli belgeler diye

Eklentiler

• Screenshot_20221206-134205_WhatsApp.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 102
  • Screenshot_20221206-134202_WhatsApp.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 96
Satılsın ilerde uğraşmayalım diyorlar. Bana 1700 TL duscek mis ben ne yapayım o parayı diyorum vekalet verdiğime dgemez diyorum

Yanlis hatirlamiyorsam 3 sene once ben tek basima gidip çikartmiştim noterden. Ve hatta adliyeden degilde noterden parayla aldigim için dava surecinde devlet yardim vermeyi reddetti

Ben diğer kardeslerime bir sorayım mı o zaman birileri var mı diye. Veraset ilamı olduğunda habersiz bir satış vs yapilir mi

Tüm kardeşlerin çıkarması gerekmiyor, anneniz veya sizlerden bir kişinin çıkarması yeterli, veraset ilamı çıkarılınca ne olur ne olmaz diye herkese birer kopya alıp üzerini “Aslı Gibidir” diye kaşeletmek de yarar var.
Çıkarılmadığı durumlarda babanızın akrabalarından kalan miras vs durumlarda tapuya gidip bilgi almak istediğinizde elinizde veraset olmadığından bilgi vermezler, babanızın üzerine kayıtlı mallar varsa onlar için işlem yapmak istediğinizde veraset istediklerinden sorun yaşarsınız.
Biri vefat edince neredeyse her işi veraset ilamıyla yürütülüyor, bankada 10 lirası olsa almak için veraset ilamı soruyorlar, telefonu olsa hattı kapatmak için keza yine veraset ilamı isteniyor.

Bence bir katakulli var. Burnuma hiç iyi kokular gelmedi. Asla vekalet vermeyin. Gidin kendiniz araştırın veya bir bilenden yardım alın. Size pay vermeyecek veya arsa payını az söyleyecek gibi hissettim. Akrabaya hele yıllardır görüşmediğiniz uzak akrabaya asla güvenmeyin. Bu amca bir katakulli çevirebilir bana bir iki yazıdan bile hiç güven vermedi. Benim amcam olsa asla vekalet vermem. Aileme biz araştıralım derdim.

Yanlis hatirlamiyorsam 3 sene once ben tek basima gidip çikartmiştim noterden. Ve hatta adliyeden degilde noterden parayla aldigim için dava surecinde devlet yardim vermeyi reddetti

Buna eminim ilk defangiderken tüm aile fertleri olması gerekiyor. Çıkartılmış veraset ilanı kopyasını tekrar bastırabilirsiniz ama vefat eden birine ait mirasçıların hep beraber orada olması ve imzalaması gerekiyor

Arsa haladan kalmış. Halanın çocukları yoksa direkt kardeşlerine bolusulur. Babanızin hakki var,babanız vefat etmiş.Babanizin alt soyuna kalır,yani çocuklarına. Annenize kalmaz zaten.. Amcanızın yönlendirmesi ile değil,kendiniz araştırıp hakkınızı öğrenin. Iciniz rahat etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…