Çorbalar Arnavut Çorbası - Şahin Sucuk Sponsorluğunda

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.742
448
Herkese merhaba sevgili kk ailesi

Kaç yıldır buraya üyeyim, yemek yarışmalarını her daim yakın markaja almışımdır, sonunda bi cesaret ben de katılmaya karar verdim

Baba tarafından arnavutum, bu çorba bizimkiler arasında çok popüler ve lezzetli bir çorbadır.
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Umarım beğenirsiniz

MALZEMELER
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
7 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım limon suyu
3 diş sarımsak

ÜZERİNİN SOSU İÇİN
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1.5 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
İstediğiniz miktarda sucuk

Evet canlarım. Öncelikle unu tencereye alıp 2 dk kadar kısık ateşte kavuruyoruz.

Daha sonra üzerine sıvı yağı ekliyoruz ve bu şekilde 2-3 dakika daha unun kokusu çıkana, rengi hafif esmerleşene dek kavurmaya devam ediyoruz.

İstenilen kıvama geldikten sonra üzerine 4 su bardağı soğuk suyu ekliyoruz. Bu noktada suyun soğuk olması önemli yoksa topaklanma oluyor, yine de topaklanma sorunuyla karşılaşırsanız blenderdan geçirirsiniz

Bir tarafta sarımsakları ezip limon suyuyla karıştırıyoruz.
Ben parçalayıcıdan geçirmeyi tercih ediyorum aynı etkiyi yaratıyor
Bu karışımı çorbamıza ekliyoruz.

Yoğurdumuz ile yumurtamızı iyice karıştırıyoruz. Ben yine blenderdan geçirdim

Bu karışımı azar azar henüz kaynamamış çorbamıza ekliyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz ki çorbamız kesilmesin

Hemen sonra tavuk suyumuzu ekliyoruz. Artık çorbamız rahatça kaynamaya bırakılabilir

Yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve bu süre sonunda nohutlarımızı ekliyoruz, 5 dakika daha kaynatıyoruz

Tereyağımızın 1/3'ü ile nanemizi yakıyoruz çorbamıza ekliyoruz

1/3'ü ile pul biberimizi yakıyoruz bunu da çorbamıza ekliyoruz

Kalan 1/3'ü ile küçük parçalara ayırdığımız sucuklarımızı kurutmadan pişiriyoruz.

Çorbamızı kaseye aldıktan sonra üzerine ekliyoruz.

Sucuklu çorba olur mu demeyin deneyin, lezzetine inanamayacaksınız

Ben bol naneli sevdiğim için hele bir de naneler bahçeden olunca dayanamadım üzerine ekstra nane yaktım

İşte enfes arnavut çorbası

Afiyet olsun

Son düzenleme:
Hain evlat! Gece gece yapılır mı! Canım çekti yahu. Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim

Teşekkürler canım Atla gel nananaisciğim, istediğin çorba olsun bir kapı ötendeyim

Gelirim ama sonra kapı dışarı etmek yok Arnavut böreği ve cigeride isterim

hahaha böreği garanti edemem henüz o kadar profesyonel değilim zira kendileri zor bir börek, el açması olmayınca olmuyor Ama ciğer dolapta full bebeğim, kop gel günahlarından

Çorbada sucuğa çok şaşırdım ama değişik bir çorbaymış :)
Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar.

Elinize sağlık gerçekten değişik bir çorbaymış.. Başarılar dilerim :)

Çorbada sucuğa çok şaşırdım ama değişik bir çorbaymış :)
Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar.

Ellerine sağlık.Görünüşü bayağı iştah çekici,eminim tadı da öyledir.Yarışmada başarılar dilerim.

Elinize sağlık gerçekten değişik bir çorbaymış.. Başarılar dilerim :)

Teşekkürler kızlar Sizlere de başarılar diliyorum

Sucuklu çorba mıBende hemen hemen tüm çorbaları bildiğimi zannediyordum
Ellerinize,emeğinize sağlıkEminim harika olur
Yarışmada bol şans diliyorum

Evet canım herkes şaşırdı Demek ki gerçekten pek bilinmiyormuş.

Biz çok sık yapar severek de yeriz, şimdiye kadar tadına bakıp da beğenmeyenini görmedim. Ramazan için harika bir tarif. Mutlaka deneyin

İyi dileklerin için teşekkürler nevresteciğim

Biz hazır sucuk kullanmıyoruz genelde, buzlukta saklama yöntemiyle kendim yapıyorumTarifinizi mutlaka deneyeceğim damak tadımıza çok uygun

çok değişikmiş,ellerinize sağlık.ilk fırsatta,deneyeceğim.
bu kategori çok iyi oldu.ramazan için,çorba tarifleri alıyoruz.

Farklı bir tarif.
Sunum da harika olmuş ellerine sağlık yarışmada başarılar

Biz hazır sucuk kullanmıyoruz genelde, buzlukta saklama yöntemiyle kendim yapıyorumTarifinizi mutlaka deneyeceğim damak tadımıza çok uygun

El yapımı sucukla eminim ki çok daha lezzetli olacaktır Gaziantep mutfağını da ben çok severim gerçi sevmeyen mi var Senin çorban da harika canım. Baya emek istiyor. Eline emeğine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…