Hamur İşleri Arnavut böreği(pırasalı) hem de resimli

ayse_87

Bir ben miyim perişan???
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
232
0
37
Yapımı en kolay böreklerden biri bana göre tek tek yufka açma derdi olmadığı için herhalde.Buyrun tarife.

Hamuru için 1su bardağı süt,1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su,1 çay bardağı sıvıyağı bir kapta karıştıralım.Tuzu ve unu da ekledikten sonra biraz sert ve özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru ikiye bölelim.20 şer bezeye ayıralım toplam 40 beze oluyor.10 arlı 4 kat yaptım ben.2katlı isterseniz yarım ölçü kullanın.
Harcı için pırasaları küçük küçük doğrayıp 5 dakika kadar suda haşlayalım.Suyunu süzüp baharatlarını ve yağını koyup karıştıralım.

Hamuru için:
1su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi:
Yarım kilo pırasa
tuz karabiber pulbiber
Yufkaların arasına sürmek için:
250 gr margarin (eritilmiş)
veya 1 su bardağı sıvıyağ
Açmak için:
1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı un karışımı

10 bezeyi teker teker tabak büyüklüğünde nişasta-un karışımıyla açın.10 tane olduğunda aralarına yağımızdan 1 yemek kaşığı sürüp yayalım.Üst üste 10 bezeyi koyduktan sonra elimizle biraz genişletelim.Oklavayla tepsi genişliğinde açalım.İlk katı yağlanmış tepsiye serelim.İkinci katı da aynı şekilde yaptıktan sonra arasına hazırladığımız pırasalı harcı koyalım.3 ve 4. katları da açıp tepsiye yerleştirelim.Bir bıçakla dilimleri belli edecek şekilde keselim.Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip fırına verelim.Üstü kızarana kadar pişirelim.

çok pratik bir börekmiş gerçekten en kısa zamanda pırasalı değil ama ıspanaklı deniycem ellerine sağlık

Ben de bazen patatesli ve peynirlisini yapıyorum ama pırasalısının tadı bir başka.Ispanaklı denemedim bak bir de öyle deneyim ben de .

ben hamurunu sadece un su ve tuzdan yapiyordum kiyir kiyir cok guzel oluyor. bunu da deniycem mutlaka bu hafta.

ben hamurunu sadece un su ve tuzdan yapiyordum kiyir kiyir cok guzel oluyor. bunu da deniycem mutlaka bu hafta.
Evet gerçekte arnavutlar hamuru un su ve tuzdan yapıyorlarmış.Bu da sahtesi değil tat aynı bence sadece malzemesi daha fazla. :jeyyar:

Ellerine sağlık Ayşecik.
Bayılırım pırasalı böreğe!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…