Yapımı en kolay böreklerden biri bana göre tek tek yufka açma derdi olmadığı için herhalde.Buyrun tarife.
Hamuru için 1su bardağı süt,1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su,1 çay bardağı sıvıyağı bir kapta karıştıralım.Tuzu ve unu da ekledikten sonra biraz sert ve özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru ikiye bölelim.20 şer bezeye ayıralım toplam 40 beze oluyor.10 arlı 4 kat yaptım ben.2katlı isterseniz yarım ölçü kullanın.
Harcı için pırasaları küçük küçük doğrayıp 5 dakika kadar suda haşlayalım.Suyunu süzüp baharatlarını ve yağını koyup karıştıralım.
Hamuru için:
1su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi:
Yarım kilo pırasa
tuz karabiber pulbiber
Yufkaların arasına sürmek için:
250 gr margarin (eritilmiş)
veya 1 su bardağı sıvıyağ
Açmak için:
1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı un karışımı
10 bezeyi teker teker tabak büyüklüğünde nişasta-un karışımıyla açın.10 tane olduğunda aralarına yağımızdan 1 yemek kaşığı sürüp yayalım.Üst üste 10 bezeyi koyduktan sonra elimizle biraz genişletelim.Oklavayla tepsi genişliğinde açalım.İlk katı yağlanmış tepsiye serelim.İkinci katı da aynı şekilde yaptıktan sonra arasına hazırladığımız pırasalı harcı koyalım.3 ve 4. katları da açıp tepsiye yerleştirelim.Bir bıçakla dilimleri belli edecek şekilde keselim.Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip fırına verelim.Üstü kızarana kadar pişirelim.