Ben de aynen böyle düşünüyorum. Bizim kızbparlak fikirlerin cazibesine kapılıyor olay bu. Ama sandalye minderlerini kullanmak için ya da bizim olan tavşanı yıkamak için benden izin almaları gerektiğini de bilmeleri lazım. E kim girlinred teyzeyi bahçeye çağıracak da evden gelip izin vermesiyle uğraşacak... o kadar sabır bu yaş çocuğunda olmuyor bildiğim kadarıyla. Ama bir yerden başlıyorum işte, dediğim gibi böyle şeyler olmasa öğrenme de gerçekleşmezdiğer çocuk haşara bir aktivite bulur. kafası yaramazlığa çalışıyordur sizin kıza teklif eder. o da ona da eğlenceli geldiği için kabul eder. sizinkinin öteki kızla yanyanayken yaramazlıklar yapmasının sebebi de bu. o yaşlarda birbirlerini çok kolay gaza getirir çocuklar.
Malesef bazı çocuklar bu şekilde ve hayır demeyi ve kendi istediğini yaptırabilmeyi başaramıyorlar özgüvensizlik tir sebebi ve böyle devam ederse daha da kötüye gidebilir kızınla konuşmayı dene canım olmassa bir Pedagog un görmesinde fayda var. Şuan sorun kızınızın yanındaki x kişi bunu onunla yada annesiyle konuşup halledebilirsin ama önemli olan kızının özgüvenini kazandırıp onun başka zamanlarda başka kişilerle olan bu benzeri durumlarda size ihtiyaç duymamasını sağlamak canım umarım beni yanlış anlamassın ☺çünkü aynı sorunla bende savaşıyorum malesefSelamlar... 6.5 yaşındaki kızım komşumuzun 6 ay büyük kızıyla arkadaşlık ediyor. Bahçede, evlerde her gün beraberler. Komşumuzun başka bir evi daha var, burayı yazlık gibi kullanıyor. Kışın çocuklar beraber değiller. Benim kızım bu yıl okula başlayacak, arkadaşı 2’ye geçti. Mutfakta içecek hazırlamak, ojelerimle etkinlik yapmak, bahçedeki tavşanımızı ıslatıp sandalye minderlerine sarmak,kızımın küçülen kıyafetlerini kesmek, evdeki çadırı bahçeye taşımak gibi işler sadece bizim evde ve benden iZinsiz gerçekleşti. Orada izin alamayınca ise bizde şanslarını deniyorlar ve izin vermeyeceğime dair iddiaya girdiklerini öğreniyorum sonradan... kızımla konuştuğumda x ısrar ediyor anne ona söyle diyor. Ne yapmalıyım? Tecrübeli ve bilinçli annelerden fikir almaya geldim. Kurallara uyme ve hayır demede kızım sorun yaşıyor. İnşallah cevap gelir...
Siz de maaşallah yaniYorumları hep okuyamadım, ben kesinlikle bu arkadaşlığı bitiriridim.. önce oturur güzelce anlatırım kızıma ve benden habersiz giderse görüşürse onu cezalandıracağımı anlatırım.. kapıma geldiğinde ben çıkarsam , kesin bir şekilde: hayır seninle oynamıyacak der kapatırım kapıyı.. kızım açarsa : annem istemiyor deyip kapatmasını söylerim.. annesi illa soracak birgün ( sormazsada sorun deil) o zaman olayları anlatırım ama ,aman ha vay diyerek değil nasıl rahatsız olduğumu anlatarak.. ses tonuda çok önemli.. galiba siz ondan başka arkadaşı olmadığını hissettirmişsiniz, aman oynasınlarda başka bişi istemem hissi vermişsiniz, oda herkesi avucuna alacak.. kızınız bugün “arkadaşım olda herşeye evet” demeyi öğrenirse yarın okulda çok canını yakarlar, çok üzerler
Kimse kondurmaz çocuğuna ama oluyor işte böyle şeyler. Önemli olan bunu bir kazabıma dönüştürebilmek
Bu mesajdan sonraki ilk mesaj benim ve ilk pamuğum diyen ben oldum
Ama bizim çevremizde öyle bir arkadaş yok olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum
Valla evinde çoook özgür görünüyorMerhaba bu tarz çocuklar evlerinde özgür olmadıkları baskı altında hissettikleri için bu davranışları başkasının evinde yaparlar. Sizin uyarmaktan başka yapabileceğiniz birşey yok
yani koyduğunuz emojiye bakınca tehditmi ettim küfürmü diye tekrar okudum.bir konuda etiketlenmişim fikrim sorulmuş.benimde başıma geldi ve Kızıml yaptığımı yazdım.. komşum yok cnm onlar çocuk abartma dedi, diğer hafta helikopterler uçtu, etrafta o ufaklığı ve komşumun kızını aramAk için.. okuldan kaçmışlar gel bak çok güzel olacak diyerek götürmüş çocuğu.. okulda kapandı soruşturma devam ettiği için.. ben sizi suçlamadım yada kötülemedimde.. sadece demeye çalıştığım belki çok iyisinizdir o yüzden yüz buluyodur sizden.. neyseSiz de maaşallah yani16 yaşında olsalar haklısınız da iki küçük çocuktan bahsediyorum. Zaten ergenler de yaşıyor bunları ve çeşitli çözüm yolları vardır mutlaka. 7 yıl olmadı bunlar dünyaya geleli ben kimseye bir şey hissettirmiş değilim yani. Gereken mahrumiyeti de sağladığımı düşünüyorum. Zaten kimseye hayır deme problemim yok benim, örneklerini gördükçe anlayacaktır.
Evet çok iyi olmuşum demek ki, ben de düşündüm bunu açıkçası . O yüzden kötü oldum iki gündüryani koyduğunuz emojiye bakınca tehditmi ettim küfürmü diye tekrar okudum.bir konuda etiketlenmişim fikrim sorulmuş.benimde başıma geldi ve Kızıml yaptığımı yazdım.. komşum yok cnm onlar çocuk abartma dedi, diğer hafta helikopterler uçtu, etrafta o ufaklığı ve komşumun kızını aramAk için.. okuldan kaçmışlar gel bak çok güzel olacak diyerek götürmüş çocuğu.. okulda kapandı soruşturma devam ettiği için.. ben sizi suçlamadım yada kötülemedimde.. sadece demeye çalıştığım belki çok iyisinizdir o yüzden yüz buluyodur sizden.. neyse
Canlı bir tavşanı ıslatıp mindere dürüm gibi sarmış. Daha ne yapacak çocuk değil canavar resmen.Ben tekrar okudum konuyu yanlış ne yapmışlar anlayamadım. Hoşunuza gitmeyen şeyler yapıyorlarsa tekrarı olmaması için uyarabilirsiniz.
O kadar yorumda çok şükür bir kişi “canlı bir hayvan olan tavşan”ın çektiği eziyeti anlamış. Çok mutlu oldum yorumunuza. Yazımın bundan sonrası size değil genel olacakPeki bunlar olurken yetişkinler nerede oluyor? Yargılıyor değilim, cidden merak ettim. Zira bahsettiğiniz şeyler epey zaman alan ve gürültülü işler gibi geldi bana. Uzun süre yetişkin gözetimi olmadan mı oynuyorlar? Yetişkin gözetimi şart bu yaşlarda bence.
Bunun dışında öncelikle kızınızla konuşmalısınız. Belli başlı kurallar var; eşyalarımıza zarar vermiyoruz. Makas, bıçak gibi eşyalardan uzak duruyoruz. Makasla bir şeyler yapılacaksa anneden, babadan izin alıyoruz. Bahçedeki tavşan dediğiniz gerçek bir tavşan mı? Umarım değildir ya. Gerçekse, o tavşanın başına başka işler de gelebilirdi o zaman. Zarar verme maksatlı yapmasalar bile zarar verebilirlerdi. Eğer gerçek bir tavşansa, hayvanın bir oyuncak olmadığını hatırlatmalısınız. Diğer çocuğa gelirsek, annesine bizim kızlar böyle bir yaramazlık yapmışlar diye haber verebilirsiniz de, çocuğunu uyar konseptli bir konuşma yapmak saçma olur. Kimse kimsenin nasıl çocuk yetiştireceğine karışamaz ama bize uymayan insanlarsa, görüşmeyiz olur biter.
Peki tavşanı dürüm gibi sarmalarını ıslatmalarını da normal mi bulmalıyız yaklaşık 7 yaşındaki çocuğun ? Hani tavşan da canlı ya onun da canı var, o yaştaki çocuk da tavşanın bundan zarar göreceğini az buçuk tahmin eder. Ben böyle bir çocukla çocuğumu görüştürüp zehirletmezdimbana yaptiklari normal geldi, belki kiyafet kesmelerini tehlikeli bulabilirsiniz.
Benim oglum 6 yasinda, ben genelde hep yanlarinda oluyorum, ya da ortalarda dolasiyorum, yanlarina sik sik ugradigim icin bir sekilde otokontrol saglaniyor. tehlikeli bir is yaptiklarina kanaat getirirsem de hic aman mudahale mi ediyorum demeden oyunlarini boler alirim.
Biz ilk defa besliyoruz, komşumuz daha önce tavşan beslemişti. Çocuklar nasıl tutulur nasıl beslenir biliyorlar. Dürüm yapmamış ayrıca, kundağa konmuş bebek gibi minderle sıcak ve rahat tutmaya çalışmış. Tavşanın sağlığı ve rahatı yerinde sorun yok. Ben bugün uyardım zaten çocukları bu konuda ekstra.O kadar yorumda çok şükür bir kişi “canlı bir hayvan olan tavşan”ın çektiği eziyeti anlamış. Çok mutlu oldum yorumunuza. Yazımın bundan sonrası size değil genel olacakTavşanlar ıslatılmaya dayanamaz, kemikleri güçsüzdür. Islatıp mindere sarmak demek hayvanı ya öldürmek ya felç etmek ya da hiçbir şey olmasa bile(şans eseri, hayvanın alacağı nefes varmış demekki daha ömrü varmış) hayvanın korkudan tirtir titremesi demek. Burada eğer konuda kedinin kuyruğuna teneke kutu bağlamış çocuk deseydi konu sahibi, birçok kişi görüştürme o çocukla derdi. Söz konusu ucuz , önemsiz bahçe tavşanı gibi olunca yorumlarda çocuk ya işte ne olacak yazılıyor. Gerçekten hayret ettim, bu insanların çoğu da anne olacak veya öğretmen olacak. Canlının türüne göre mi merhamet dediğimiz şey değişiyor acaba ? Bu görmezden gelinecek yav işte yapmış bir şey denilecek bir konu değil sevgili anne ve öğretmenler. Burada bir canlının istismarı söz konusu. 6 buçuk yaşında çocuktan bahsediyoruz, 3 yaşındaki çocuk bile kedi köpeğin kuyruğunu çekince acıyacağını akıl ediyor. Bu çocuk mu akıl etmeyecek? Bayağı merhametsiz ve vicdansız yetişmiş bir çocuk belliki. Ben olsam asla görüştürmem bunla çocuğumu ve ailesiyle bile görüşmeyi keserim. Allah herkesin çocuğunu vicdanlı merhametli ailelerde yetişmişlerle karşılaştırsın
Canlı bir tavşanı ıslatıp mindere dürüm gibi sarmış. Daha ne yapacak çocuk değil canavar resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?