Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızınızı arkadaşıyla konuşması için cesaretlendirmelisiniz . Eğer siz konuşursanız en azından bu durumdan kızınızın haberi olursa her sorunu sizin çözmeniz gerektiği algısı oluşacaktır. Arkadaşların birbirini uyarması kadar normal bir durum olamaz hem de bunu öğrenmiş olur. Ancak genel ahlak yapısını beğenmiyorsanız kesinlikle uzaklaşın . Anlattiklariniz çocuklar için normal denecek şeyler ahlaki bir durum varsa ahlak anlayislariniz uyusmuyorsa uzaklaştırmak en doğruSelamlar... 6.5 yaşındaki kızım komşumuzun 6 ay büyük kızıyla arkadaşlık ediyor. Bahçede, evlerde her gün beraberler. Komşumuzun başka bir evi daha var, burayı yazlık gibi kullanıyor. Kışın çocuklar beraber değiller. Benim kızım bu yıl okula başlayacak, arkadaşı 2’ye geçti. Mutfakta içecek hazırlamak, ojelerimle etkinlik yapmak, bahçedeki tavşanımızı ıslatıp sandalye minderlerine sarmak,kızımın küçülen kıyafetlerini kesmek, evdeki çadırı bahçeye taşımak gibi işler sadece bizim evde ve benden iZinsiz gerçekleşti. Orada izin alamayınca ise bizde şanslarını deniyorlar ve izin vermeyeceğime dair iddiaya girdiklerini öğreniyorum sonradan... kızımla konuştuğumda x ısrar ediyor anne ona söyle diyor. Ne yapmalıyım? Tecrübeli ve bilinçli annelerden fikir almaya geldim. Kurallara uyme ve hayır demede kızım sorun yaşıyor. İnşallah cevap gelir...
Diğer çocuğunuzda onlardan gördüklerini yapmaya çalışıcak emin olunİki yaşında bir çocuğum daha var ve evde yalnızım bütün gün. Çocukların arkasını toplamam çok zor. Artı, bu konudan kızımı geliştirecek bir şey çıkabilir. Hayır demeyi öğrenmek, arkadaşlarına uymamak, kurallara uymak gibi. Ben onlara zaten şişme havuz da dolduruyorum ama benden iZinsiz giysi kesmek, mindere tavşan sarmak biraz fazla oldu
merhaba bahsettiğiniz konunun aynısını 2015 li kizimda yaşıyorum artı olarak biraz öfke kontrol sorunumuz var bizim asıl sorunumuz rekabet yaşlar yakın en muhumide hem cins olmaları küçük kızım sürekli kendisini kanitlma çabası içinde ablaya karşı bende yaptım benim resmim daha güzel ben odamı daha güzel topluyorum vs gibi ablamiz biraz daha uyumlu ve ılımlı ama kıskançlık keskiblikle mevcut birebir aynılarını yazmışsınız kıyafetle ilgili bizdede yırtma kesme hatta balkondan aşağı atma var özellikle ablasının kıyafetlerini büyük kızım da benim ve eşimin gozlemine göre geçen yıl anaokuluna gitti ve çok şey fark etti kısacası uysallasti tabi kardeş bubdobemde sahada hircinlasti gidemediği için naçizane fikrim en güzel ilaç zaman arkadaş ortamına sık sık karışması kendisini yetiskin gibi hissetmesine sebep olucak taleplerde bulunulması küçük kızım pek oralı olmuyor ama büyük kızım keyifle yapıyor abla yapmadigi zaman benimle inatlastigi zaman küçük kızım tamam anne ben hemen yaparım diye atılıyor püf noktası bu ama dedigim gibi bu sene umuyorum küçük kizimda da aynı şeyi yaşarım okul arkadaş ortami ennguzel ilaçSelamlar... 6.5 yaşındaki kızım komşumuzun 6 ay büyük kızıyla arkadaşlık ediyor. Bahçede, evlerde her gün beraberler. Komşumuzun başka bir evi daha var, burayı yazlık gibi kullanıyor. Kışın çocuklar beraber değiller. Benim kızım bu yıl okula başlayacak, arkadaşı 2’ye geçti. Mutfakta içecek hazırlamak, ojelerimle etkinlik yapmak, bahçedeki tavşanımızı ıslatıp sandalye minderlerine sarmak,kızımın küçülen kıyafetlerini kesmek, evdeki çadırı bahçeye taşımak gibi işler sadece bizim evde ve benden iZinsiz gerçekleşti. Orada izin alamayınca ise bizde şanslarını deniyorlar ve izin vermeyeceğime dair iddiaya girdiklerini öğreniyorum sonradan... kızımla konuştuğumda x ısrar ediyor anne ona söyle diyor. Ne yapmalıyım? Tecrübeli ve bilinçli annelerden fikir almaya geldim. Kurallara uyme ve hayır demede kızım sorun yaşıyor. İnşallah cevap gelir...
Nacizane küçük bi yorum yapmak istedim :) Çocukların kendi duygularını tanıması için hem onların duygularını adlandırmalıyız "ağlıyorsun,mutsuzsun" gibi, hem de kendi duygularımızı söylemeliyiz. Duygularını ifade etmekte güçlük çeken çocuklar daha fazla vurma,itme,ısırma vb. Davranış sergiliyorÇocuğunuz arkadaşını kaybetmemek adına ona esniyor. Bana göre yaptıkları şeyi (yapma!) demeden, örn; çadırı dışarı çıkardığınızda yırtılırsa bir daha çadır ile oyun oynayamazsınız, kıyafetleri kesmek çok eğlenceli fakat onu ihtiyacı olan birine verip mutlu etseydik daha faydalı olmaz mıydı? Kağıt keserek daha eğlenceli bir aktivite yapabilirdik.. gibi
Yönlendirebilirsiniz. Gerçek şu ki bu çağ, çocukların soyuttan somuta geçtikleri bir çağ ve uzun süre konuşmanızdan pek birşey anlamayacak yani duygularınızı, kızdım -kırıldım şeklinde ifade etmeniz onda bir anlam ifade etmiyor. O yüzden onlar için birer boyama kitabı alıp hadi bugün boyama yapacağız diye yönlendirin mesela... evde çalışma yapın. Anneciğim, çöp atmaya gitmek ister misin? Hayır anneeeee. İstemediğin şeylere hayır demen çok güzel tatlımmGibi..
Diğer çocuk davranış bozukluğu sergiliyor yaramazlık adı altında. Sizinkinin ahlâkı bozulmadan bir an önce uzaklaştırın. O yaştaki çocuklar annem izin vermiyor sözüne saygı duyarlar.Selamlar... 6.5 yaşındaki kızım komşumuzun 6 ay büyük kızıyla arkadaşlık ediyor. Bahçede, evlerde her gün beraberler. Komşumuzun başka bir evi daha var, burayı yazlık gibi kullanıyor. Kışın çocuklar beraber değiller. Benim kızım bu yıl okula başlayacak, arkadaşı 2’ye geçti. Mutfakta içecek hazırlamak, ojelerimle etkinlik yapmak, bahçedeki tavşanımızı ıslatıp sandalye minderlerine sarmak,kızımın küçülen kıyafetlerini kesmek, evdeki çadırı bahçeye taşımak gibi işler sadece bizim evde ve benden iZinsiz gerçekleşti. Orada izin alamayınca ise bizde şanslarını deniyorlar ve izin vermeyeceğime dair iddiaya girdiklerini öğreniyorum sonradan... kızımla konuştuğumda x ısrar ediyor anne ona söyle diyor. Ne yapmalıyım? Tecrübeli ve bilinçli annelerden fikir almaya geldim. Kurallara uyme ve hayır demede kızım sorun yaşıyor. İnşallah cevap gelir...
Ağlamak,acıdı gibi duyguları zaten saçımızı çekmeye başladığında ah derken öğretmeye başlamış oluyoruz benim anlatmak istediğim bir yetişkin gibi karşınıza alarak konuşmanın şuan onda anlamlı bir noktaya gelmediği. Çünkü biliyorsunuz ki o şuan 6 yaşında. Soyut düşünme kavramı şuan oturmuş değil. Somut şeyler dikkatini çekiyor. Zaten soyut düşünceleri olsa kendi kararlarını verme noktasında analiz yapabiliyor olur. O yüzden yönlendirme ile anlatmak en farkettirmeden öğretme yöntemidirNacizane küçük bi yorum yapmak istedim :) Çocukların kendi duygularını tanıması için hem onların duygularını adlandırmalıyız "ağlıyorsun,mutsuzsun" gibi, hem de kendi duygularımızı söylemeliyiz. Duygularını ifade etmekte güçlük çeken çocuklar daha fazla vurma,itme,ısırma vb. Davranış sergiliyor
Ozaman ikisiyle aynı anda konuşun. Yada çocuğun annesine söyleyin.Annesi yapmaz. Çocuğun kendisi yapıyor. Konuştum kızımla. Ona söyle çok ısrar ediyor diyor
Dikkat süreleri de öyle çok uzun değil ben de öyle uzun bir nutuk çekilmesinden bahsetmiyorum ama şaşırdım,kızdım,üzüldüm,mutluyum dışında duygu sözcüğü repertuvarı çok dar çocuklar yetiştiriyoruz genel olarak :) Bu fikir beni heyecanlandırdı. Bana bu kötü sözü söylediğinde kalbim kırılmış hissettim gibi günlük hayatın içine duygu sözcüklerini yedirirsek onlar da öğreniyorlar. Mesela benim 3 yaşında öğrencilerim önce yanlış buldukları bi davranışla karşılaşınca tokatı yapıştırıyorlardı ya da tırmığı :) Ama şimdi "Bana böyle söyleyemezsin/yapamazsın, bundan hiç hoşlanmadım" diyorlar. Yani kendilerini ifade edebildikleri için şiddet içeren davranışları azaldı.Ağlamak,acıdı gibi duyguları zaten saçımızı çekmeye başladığında ah derken öğretmeye başlamış oluyoruz benim anlatmak istediğim bir yetişkin gibi karşınıza alarak konuşmanın şuan onda anlamlı bir noktaya gelmediği. Çünkü biliyorsunuz ki o şuan 6 yaşında. Soyut düşünme kavramı şuan oturmuş değil. Somut şeyler dikkatini çekiyor. Zaten soyut düşünceleri olsa kendi kararlarını verme noktasında analiz yapabiliyor olur. O yüzden yönlendirme ile anlatmak en farkettirmeden öğretme yöntemidir