bakalım kim çuvaldızı kendi çocuğuna batıracak? veya batıracak anne çıkacak mı?
sadece göz gezdirdim, inanın detaylı bakmadım ama herkesin çocuğu sorunsuz mutlaka sorun karşı tarafta? Bana tuhaf gelende bu...
neyse sizin işinize karışmayayım ben ne demişler ; kirpi yavrusunu pamuğum diye sever :)
kuzgunu yavrusu şahin görünür gibi gibi gibi
Ben de merak ediyorum bu konuyu. Benim kızım da arkadaşları ne derse onu yapar.
Haklısınız. Çocuklar tek başlarına çok iyi olabilirler fakat bir araya gelince birbirlerini olumsuz etkilediler demek ki. Benim kızım 6 yaşında. Kendinden büyük olsun küçük olsun kim ne dese onu yapıyor. Hayır diyemiyor. Ama anne babasına yanj bize gelince öyle değil. Ne desek tersini yaparBenim oğlumda da aynı sorun var(dı). Arkadaşlarına göre okul seçimi, arkadaşlarının tatillerine göre tatilere gidiş, arkadaşlarının oyun zevkine göre oyunlara yönelim.
Bu durum beni de çok rahatsız ediyordu taa ki kankam dediği veletin babasının tayini çıkıp gidene kadar. O dönem ben sözlü sorguladım; Ne oldu benim istediğim okula gitmeyip kankanla aynı okulda okudun seni bıraktı gitti. Allahtan bu sene sınav yılı ve sözde kankası olmayınca bizimki sınava yoğunlaştı çok güzel bir sonuç bekliyoruz.
Şimdi dünya bizimkinin etrafında dönüyor. Galatasaray mı yoksa İstanbul Erkek mi ? soruları gündemde bende lafı çakıyorum oğlum kankan Kaan hangi okulda ise oraya git : ))))
İşin aslı Kaan oğlumun derslerini etkileyen bir çocukta değil o da çok başarılı. İkisinin de kafa yapıları farklı biri matematik kafasına sahip biri Türkçe... Aslında ergenliğe girince yani kızlar ile tanışmaya da başlayınca bunların hayatları ile ilgili seçimleri de şekillenmeye kendi doğrularına göre olmaya başlıyor.
Kıssadan hisse nedir siz diyin gari
Not: Galatasaray veya İstanbul Erkeğe asla giremez zira boş bıraktığı sorular var yanlışı yok ama boş var : )
Her an yanlarında olamasanız bile uzaklaşmalarına gözden kaybolmalarina izin vermemek lazim. Başlarına her şey gelebilir.Etiketleyemedim zaman darlığından ama yazan herkese teşekkğr ederim. Benim kızım da hatalı tabii ki ben çocuk suçlayacak değilim, işine geldi bizimkinin de parlak fikirleruzaklaştırmayı da çözüm olarak görmüyorum, aksine bazı konulardaki gelişimi için fırsattır. Ömür boyu uzaklaştıramam yanlış insanlardan sonuçta. Onlar oynarken nerdeydin diyenler olmuş. Şu an çocuğumu uyutuyorum ve en son evimizin önündelerdi şimdi yoklar... bırakıp bakmam mümkün değil ayağımda sallıyorum. Evimiz iki katlı, çocuğumun da odasında oyuncakları var, tavşan bahçedeyken eşim ordaydı ama telefonu çalınca sessiz konuşabilmek için ayrılmış gibi... her an yanlarında olmak çok zor
Haklısınız. Çocuklar tek başlarına çok iyi olabilirler fakat bir araya gelince birbirlerini olumsuz etkilediler demek ki. Benim kızım 6 yaşında. Kendinden büyük olsun küçük olsun kim ne dese onu yapıyor. Hayır diyemiyor. Ama anne babasına yanj bize gelince öyle değil. Ne desek tersini yaparBen de bunu anlayamıyorum
Sizinki küçükken de mi böyleydi yoksa ergen olunca mı böyle oldu?
Bu arada Inşallah oğlunuz Galatasaray lisesini kazanır
Koronadan dolayı puanların çok yüksek olacağını sanmıyorum. Standart sapma yüksek olur.
Ergenliğe girince daha da vahim olmaz mı durumbire bir aynı vaka...
Ergenliğe girince takip eden değil takip edilen olmaya başladı. Ergenliğe kadar bence sabırla bekleyin zira ne deseniz dinlemeyecek sizi...
Ergenliğe girince daha da vahim olmaz mı durum
Bizden çok çok çok akıllı olduklarına tekrar kanaat getirdim.bizde öyle olmadı ! "Ben ergenim akıllı ol modu on" olduğu gün asana kafayı bir gömerim pekmezin akar görürsün ergenliği dedim. Hemen ne demek istediğimi anladı, şaka değil yaptım bunu...
Eğitim hayatında başarılı olursa sonuçları neler olur onları gösterdim. Kararlarını arkadaşlarına göre değil kendi hayatına göre vermesi gerektiğini ispat ettim. Okumak zorunda olmadığını dilediği zaman okulu bırakabileceğini lakin sonuçlarının neler olacağını da gösterdim.
Derslerinde başarılı diye her istediğinin olmayacağını da gösterdim. Lakin bunlar kolay değil.
Eğitimde ki başarısı asla kriter olmamalı bunu da ben anladım.
Tabiki katılmamak imkansız. “Bunu yapmandan hoşlanmadım” yeğenime de öğrettiğimiz bir ifade. Hem başkasına şikayetçi olmayı unutturur hem saldırganlığı önler hem ifade edebilmeyi sağlar hem duyguları tanıma ile yakından ilgilidirDikkat süreleri de öyle çok uzun değil ben de öyle uzun bir nutuk çekilmesinden bahsetmiyorum ama şaşırdım,kızdım,üzüldüm,mutluyum dışında duygu sözcüğü repertuvarı çok dar çocuklar yetiştiriyoruz genel olarak :) Bu fikir beni heyecanlandırdı. Bana bu kötü sözü söylediğinde kalbim kırılmış hissettim gibi günlük hayatın içine duygu sözcüklerini yedirirsek onlar da öğreniyorlar. Mesela benim 3 yaşında öğrencilerim önce yanlış buldukları bi davranışla karşılaşınca tokatı yapıştırıyorlardı ya da tırmığı :) Ama şimdi "Bana böyle söyleyemezsin/yapamazsın, bundan hiç hoşlanmadım" diyorlar. Yani kendilerini ifade edebildikleri için şiddet içeren davranışları azaldı.
Ama hak veriyorum. Dikkatlerini eşyalara ya da hayvanlara zarar vermek yerine gerçekten eğlenecekleri bir etkinliğe bilinçli olarak yönlendirmek kesinlikle doğru bir strateji.
Kesinlikle katılıyorum son cümlesine kadar. Bir cocuk hiçbir zaman şımarık yetiştirilmemeli, ay cocuk bunlar aman çocuktur yapar denmemeli.. Valla biz eskiden babamız anamiz kızınca halıların desenlerini incelerdik kafamızı kaldıramazdık şimdikilerin herşeyi var ama sayma yok çoğunda malesef..O yüzden biraz çekinmeliler bizden. Yeri gelir arkadaş oluruz yeri gelir anne baba. Ama sınır önemli..Benim kendimce kurallarım var. Müdahale ederim o yüzden. Minicik çocukların ohaa lan demesi normal değil mesela. Başkasını rahatsız edecek şekildede oynayamaz kızım. Sonsuz özgürlük tanımam. Gelişimini destekleyeceğim diye saygısız ve sorumsuz bir çocuk yetiştirmek istemem. Şımarık ve terbiyesiz çocuğa tahammülüm yok. Eğer eve gelen arkadaşı kızımı olumsuz etkiliyorsa sınır çizerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?