• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

fay78

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
114
5
621
46
İstanbul
Arkadaşlar yoruldum artık.
3 yıllık evliyim. Şimdiye kadar eşimin doğum gününü hiç kutlayamadım. İlk yıl kayınvalidemin isteğiyle görümcemlerde kutlandı. 2. yıl bir program yapmıştık, kayıvalidem onsuz bir program yapıldığını duyunca kıyametler kopardı. Dolayısıyla program iptal edildi ve evdeydik. Bir pastamız bile yoktu. Okadar kötü bir geceydiki... Artık bu sene ona bir doğumgünü yapmak istedim. Kayınvalidem geçen hafta doğumgününde bize geleceksiniz dedi. İşte eşimin teyzesi, onun kayınvalidesi, yeğenleri olacakmış. Ben bunu duyduğumda yine çok üzüldüm tabi. Eşimi aradım. Hafta sonu kayınvalideme gitmek istemediğimi ama kendisinin isteğinin de benim için çok önemli olacağını söyledim. Sordum ona nasıl geçirmek istersin doğumgününü diye. istersen ben izmire annemlere gideyim haftasonu bir bahane bularak. sende annenlerle kutla dedim. çünkü bu sene de onların istediği gibi yapmak istemiyorum artık. Oda ablasıyla görüşmüş . Ablası annesiyle konuşacağını söylemiş. Şimdi diyeceksiniz ki neden direk annesiyle görüşülmüyor araya aracı koyuyorsunuz. Kayınvalidem çok problemli bir kadın. Ben onunla çok bu konulara girmemeye çalışıyorum. Eşimde annesinin sözünden çıkamıyor, ondan korkuyor. Neyse dün görümcem beni aradı ve bana aynen şunları söyledi:
" Ben annemle konuştum. annem bana dediki "ben doğurduğum çocuğun doğum gününü kutlayamayacak mıyım" dedi. annem o gece birlikte olursunuz orda kutlarsınız gece orda kalırsınız filan diye istiyor,zaten çok önemli değil yani ne var birlikte kutlasanız. sen de çok zorun etme bunu. siz baştan mesafe koyamadınız bundan sonra da bu ilişki toplanmaz hep annemin dediklerini yapmak zorundasınız. çünkü annem size karışmayı kendinde bir hak olarak görüyor" dedi. eşimle paylaştım bu konuşmayı. ben izmire gidiyorum o zaman dedim bu hafta sonu. oda bana sen gidersen ben neden gelmediğimi söyleyeceğim annemlere dedi. yani onun için sorun yok tek derdi annesine ne bahane uyduracak. ne yapayım kızlar bana bir akıl verin kızlar lütfen

yani neden ben eşimin doğum günü için plan yapamıyorum. hiç anlamıyorum.
kayınvalidem fikrimi bile sormuyor. Direk gelin diyor. Burda kutlayacağız diyor. Yoruldum artık

anaaam ne karışırlar sanki ya sizin doğum gününüze ya bundan önceler kutlamışınız beraber zaten insan istemezmi kocasıyla başbaşa kutlamayı.bence kocanda senle izmire gelsin daha doğru izmire die çıkın bir yerlere gidin onlar izmirde sansınlar sizi...olmazmı

Canım bu kadar kendini üzme derim ben...
Eşinin doğumgününü 1 gün öncesinden başbaşa kutlarsınız,ertesigün de annesine gider orda beraber kutlarsınız.

Valla böyle bir durumda her şey erkekte biter.Aradaki dengeyi erkek sağlar ,ama eşinizin pek niyeti yok gibi...
Bir gün öncesinden kayınvalideniz ile kutlayın eşinizin doğum gününü.Diğer gün de başbaşa kutlarsınız.Böyle bir şey yapsanız kapris yapar mı k.valideniz bilemem,ama artık o da yerini bilmeli bence...:1closedeyes:
Buu arada görümceniz de size güzel güzel ! mesajlar vermiş.:delphin:

anaaam ne karışırlar sanki ya sizin doğum gününüze ya bundan önceler kutlamışınız beraber zaten insan istemezmi kocasıyla başbaşa kutlamayı.bence kocanda senle izmire gelsin daha doğru izmire die çıkın bir yerlere gidin onlar izmirde sansınlar sizi...olmazmı

eğer eşimde izmire gidiyorum derse kayınvalidem bir daha asla susmaz. hayatı zehir eder bize.

Allahım ya,ne kayınvalideler var,
yani dert ettikleri şeye bak...
bu kadar anlayışsız insanlarla uğraşmak ne kadar zordur...
bence siz en başta yapmışsınız hatayı...
ne yapsanızya da yapmak için plan yapsanız,
onay beklemişsiniz,aramışsınız...
siz artık ayrı bir evsiniz,ayrı bir ailesiniz,
ne yapmak istiyorsanız eşinizle karar vrmelisiniz...
görümceyi,kayınvalideyi aramamalısınız bu yüzden...
bütün ailece yapılan planlar haricinde,
kararlarınıza kimsenin karışmasına fırsat vermeyin...
bakın siz üzülüyorsunuz,başkaları değil...
sevgiler...

Valla böyle bir durumda her şey erkekte biter.Aradaki dengeyi erkek sağlar ,ama eşinizin pek niyeti yok gibi...
Bir gün öncesinden kayınvalideniz ile kutlayın eşinizin doğum gününü.Diğer gün de başbaşa kutlarsınız.Böyle bir şey yapsanız kapris yapar mı k.valideniz bilemem,ama artık o da yerini bilmeli bence...:1closedeyes:
Buu arada görümceniz de size güzel güzel ! mesajlar vermiş.:delphin:

Ben eşime o gece biz önce yemeğe filan gidelim başbaşa olalım sonra annenlere gideriz dedim. ama ona bile ne evet ne de hayır diyor

Allahım ya,ne kayınvalideler var,
yani dert ettikleri şeye bak...
bu kadar anlayışsız insanlarla uğraşmak ne kadar zordur...
bence siz en başta yapmışsınız hatayı...
ne yapsanızya da yapmak için plan yapsanız,
onay beklemişsiniz,aramışsınız...
siz artık ayrı bir evsiniz,ayrı bir ailesiniz,
ne yapmak istiyorsanız eşinizle karar vrmelisiniz...
görümceyi,kayınvalideyi aramamalısınız bu yüzden...
bütün ailece yapılan planlar haricinde,
kararlarınıza kimsenin karışmasına fırsat vermeyin...
bakın siz üzülüyorsunuz,başkaları değil...
sevgiler...

Arkadaşım o kadar güzel söylemişsinizki... Ben bunun için çok çaba harcadım. Ama karşılığında sürekli hakaret işittim. Beni koruyan bir eşimde yoktu yanımda. Kayınvalidem onur kırıcı sözler söylerdi ve eşim başını önüne eğip izlerdi sadece. o yüzden çok bulaşmak istemiyorum kayınvalideme. çok saygısız ve de seviyesiz.

Ben eşime o gece biz önce yemeğe filan gidelim başbaşa olalım sonra annenlere gideriz dedim. ama ona bile ne evet ne de hayır diyor
Erkekler biraz geniştir,ama eşlerini de düşünmeleri gerekir.
Madem sizin bu tip tekliflerinize bile sesini çıkarmıyor,siz neden onun için çırpınıyorsunuz ki ?
Anasından da bu kadar korkuyorsa,çekiniyorsa neden evlenmiş ki ? Anasına diyemiyor mu ,biz başbaşa kutlayacağız bu yıl ,diye ? Pes doğrusu... :1closedeyes:

siz kayınvalidenize gitmeyip eşinizle başbaşa çıksanız bile bu kadar tartışma gürültüden sonra bunun tadı kalacak mı?
kocanızın aklı annesinde olacak, sizin aklınız belki yarın kopacak kıyamette olacak ve gergin bir akşam geçireceksiniz.

demiyorum ki bunun için kalkın gidin diye..
ama eşiniz bunu annesine söylemeli, biz karımla başbaşa olmak istiyoruz diye..
o bunun önüne geçmeye çalışmadıkça siz ancak akıntıya kürek çekersiniz..

Sen doğum günlerinde annenle mü kutluyorsun....Tamam o zaman eşinle şöyle bir anlaşma yap, bundan sonra da benin doğum güünlerim de anemlerle kutlannacak senin annen nasıl doğum gününü senin yanında kutlamayı kendne hak görüyorsa benim annem de aynı şekilde ister diyeceksin...
Ve bundan sonra hersene doğmgünümde biz de Annemler gidicez diyceksin, sence eşinin tepkisi ne olur.....
Tüm hata eşinde.. Karısıyla annesi arasında denge kurmayı becerememiş, annesine artık evli olduğunu, kendi ailesi olduğunu anlatamamış...

Erkekler biraz geniştir,ama eşlerini de düşünmeleri gerekir.
Madem sizin bu tip tekliflerinize bile sesini çıkarmıyor,siz neden onun için çırpınıyorsunuz ki ?
Anasından da bu kadar korkuyorsa,çekiniyorsa neden evlenmiş ki ? Anasına diyemiyor mu ,biz başbaşa kutlayacağız bu yıl ,diye ? Pes doğrusu... :1closedeyes:

çok bekledim bir şey söylesin bir yorum yapsın diye ama tek söylediği sen şimdi annem hasta deyip izmire gidersen ben gitmeyeceğim için annemlere ne diyeceğim dedi bana.
yani zaten o doğumgününü bensiz kutlamaya hazır.

Ya boşversene sen arkadaşım..

Sonuçta eşinin doğumgünü senin değil, o doğumgününü senle başbaşa değil, sülalece kutlamayı tercih ediyor olabilir, herkesin tercihi kendine, bırak kimde istiyorsa öyle olsun..

Senin doğumgünün olsa asla kabul etme, nasıl istiyorsan öyle plan yap derdim de, kocan öyle istiyorsa dert etme..

Çok şııık giyin, neşeli mutlu ol, git kayınvalidene ohhhh kutlayın gelin evinize..
Kocan senle başbaşa bir doğumgünü tercih etmiyorsa sen neden parçalıyorsun kendini?

Valla benim hiç umrumda olmazdı..

siz kayınvalidenize gitmeyip eşinizle başbaşa çıksanız bile bu kadar tartışma gürültüden sonra bunun tadı kalacak mı?
kocanızın aklı annesinde olacak, sizin aklınız belki yarın kopacak kıyamette olacak ve gergin bir akşam geçireceksiniz.

demiyorum ki bunun için kalkın gidin diye..
ama eşiniz bunu annesine söylemeli, biz karımla başbaşa olmak istiyoruz diye..
o bunun önüne geçmeye çalışmadıkça siz ancak akıntıya kürek çekersiniz..

zaten şu saatten sonra hiç anlamı kalmadı. artık ne plan yapacak isteğim ne de o günün bir anlamı kaldı. ben onlar için fikri alınmayacak kadar değersiz ve de önemsizim demekki çok canım yanıyor biliyormusun

Nedir bu kayınvalidelerden çekilen sıkıntı ya :çok üzgünüm:

Canım hakikaten zor durum ..Yorumlarda yazan arkadaşlara katıulıyorum bu ardaki dengeyi sağlayacak olan eşin ama o da pek umursamıyor gibi..

Yani sensiz doğum günü kutlayabiliyor ama ANNESİZ kutlayamıyor..:oklava:

Allah akıl fikir ihsan etsin bir an önce eşine..

Burda problem her ne kadar kayınvalidenizin davranışları gibi görünsede; asıl hata eşinizde.
Hala kendi kararlarınızı veremiyor, onay alıyor, böyle bir konuda bile açıklama yapma ihityacı
hissediyorsa eşiniz, siz ne kadar çabalasanızda sonuç alamazsınız.
Önce eşinizle bunu çözebilmelisiniz. Her zaman gördüğüm bu oldu;
bir eş hanımına sahip çıkıyorsa, aradaki dengeyi sağlamayı başarabiliyorsa;
inanın en kötü niyetli insanlar bile zarar veremiyor o ilişkilere.
Ancak böyle pasif kalındığında; yıpranan yine bayan oluyor. Küçüğünden büyüğüne
her kim olsa haddini bilmiyor, şansını hep daha fazla zorlamaya çalışıyor.

Sen doğum günlerinde annenle mü kutluyorsun....Tamam o zaman eşinle şöyle bir anlaşma yap, bundan sonra da benin doğum güünlerim de anemlerle kutlannacak senin annen nasıl doğum gününü senin yanında kutlamayı kendne hak görüyorsa benim annem de aynı şekilde ister diyeceksin...
Ve bundan sonra hersene doğmgünümde biz de Annemler gidicez diyceksin, sence eşinin tepkisi ne olur.....
Tüm hata eşinde.. Karısıyla annesi arasında denge kurmayı becerememiş, annesine artık evli olduğunu, kendi ailesi olduğunu anlatamamış...

hergün defalarca arayıp rapor veriyor annesine. nereye gittik ne yaptık diye.

Back