Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var eşimin tayin yeri açıklandı

Orda olan tayinciler insan değil mi? neden memleket ve insan ayırıyorsunuz?
Askerlerin bazı bölgelere ailelerini götürmesi yasaktır. Kendileri de karakollarda kalırlar. Kendi çalıştığım bakanlıkta bu gibi yere giden asker eşlerine 1 defaya mahsus istedikleri ile gidebilecekleri bir tsyin hakkı sunuluyor.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim

Ne demek ev götürülebilir bi yer mi? Ev götürülemeyen yer nasıl oluyor? Orada yaşayan nasıl yaşıyor?

Hayat bazen öyle olmuyor. Oranın yerlisi olmak ve dışarıdan yaşamaya gelmek arasında dünyalar kadar fark olabilir.

Bazı yerlere aile götürülemiyor, askerin elinde olan bir şey değil kural böyle. onu demek istedi konu sahibi.

Mesela sınır karakolu oluyor. Mesela askerler güvenlik nedeniyle karakolda kalmak zorunda kalıyor. Bu kdr mı uzaksınız gerçeklere
Gerçekler deyip dramatize etmenize gerek yok. Sınır şehirlerde asker olan ailesiyle yasayan bildiklerim de var ama bu sistemi bilmiyorum. Böyle bir kuralı yeni öğreniyorum.

Gerçekler deyip dramatize etmenize gerek yok. Sınır şehirlerde asker olan ailesiyle yasayan bildiklerim de var ama bu sistemi bilmiyorum. Böyle bir kuralı yeni öğreniyorum.
Ev götürülebiliyor olsa bile yaşam şartlarını merak etmesini anlıyorum ben.

Ortam nasıldır okul nasıldır hastane nasıldır diye sorsanız anlarım

Ama eşiniz tayinin oraya çıktığını öğrendiği anda oraya aile gidiyor mu gitmiyor mu diye sorup öğrenmemiş mi

İki yıl önce götürülmüyordur şimdi götürülür ya da tam tersi

buradan alacağınız hiçbir bilgi sağlıklı değildir ama eşinize düşen bu tayini duyduğu anda bunu sormak değil mi

Eşiniz arasın öğrensin

Kv nin köyde evi var oraya çoğu kişi aile getirmiyor çoğu da bekar galiba

Birisi evleneceğim deyip eşyalı evi tuttu şimdi o tayin oldu yerine onun komutanı geldi muhtemelen o da giderken birilerine önerir o evi vs

Orada şu anda olanlarla konuşsun bu sene başka yere gidecek olanın boşaltacağı daire vs vardır

Kolay gelsin

Yeni bir durum değil. Türkiye'nin tam olarak gerçeği. Terör sebebiyle ailelerini ve kendilerini korumak için evlerini ve ailelerini götürmeleri yasak. Karakolda yaşıyorlar, merkeze de pek inmiyorlar. Yolda pusuyla karşılaşmasınlar veya biri takip etmesin diye. Daha önce bir asker veya polisi eşiyle birlikte şehit ettiler takip edip. Çok fazla örneği var. Benim alanımda da bazı bölgelere diplomatlarında ailelerini götürmeleri yasaktır. Diplomatları ve ailelerini öldüren Terör örgütleri de var. Gidip bir konteynırda yaşayan bir çok diplomatımız var. Hemen hemen milli güvenliği ilgilendiren her meslek grubunda bulabilirsiniz bunu.

Derecik Şemdinlinin bir kasabası diyelim. Hem semdinli ye hem Hakkari ye uzak. Bazı zamanlar dere taşar yol kapanır ama fazla sürmez yolları açarlar. Cok güvenli bir yer değil aile için ama aile götürülebilir. Öğretmen çok. Okullar var ama eğitim kalitesi elbette kötü. Marketler var, hastane yok. Ben olsam yerleşir miyim oraya hayır. Ama cok uzun kalacaksa eşiniz ve cocuk varsa babadan ayrı kalmasın diye belki gidip ev tutabilirsiniz ama ev bulmanız da zor olabilir. Lojman yok askerlerin Lojmanı var ben Orda kaldım tek kadın olarak. Belki şimdi izin vermiyorlardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…