Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

herkese merhabalar kızlarrr,,regaib kandiliniz kutlu olsun,,allah dularımızı kabul etsin,,zamanında sağlıkla bebişlerimizi kucağımızada almayı....

Kandiliniz mübarek olsun tatlılar..Allah gönlünüzden geçen dileklerinizi versin,sağlıkla yavrularımızı kucaklarımıza almayı,onların büyüdükleri günleri görmeyi nasip etsin.Bu gece hepimiz adına dua edelim...

herkese merhabalar kızlarrr,,regaib kandiliniz kutlu olsun,,allah dularımızı kabul etsin,,zamanında sağlıkla bebişlerimizi kucağımızada almayı....

herkese tünaydınnn.. kandiliniz mübarek dualarınız kabul olsun canlarım benimmm...

selam herkeseeee,yemekteydim deecokacimcoook
herkese ben de hayırlı kandiller,bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine kolay hamilelikler,sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum Rabbimdeeenn:Saruboceq:

opuyorumnanaktanwavycimselam canım,inan hareketleri hissetmek için henüz erken.Bahsettiğin bağırsak hareketleri de olabiliyor,ki artık içimizde bebekler de olduğu için bağırsakları daha net hissediyoruz.Yani öyle ki19-20.haftalara gelip te asıl hareketleri hissetmeye başlayınca onların esas hareketler olmadığını,esas hareketlerin nasıl olduğunu daha iyi anlayacaksın hayatıımm..
Bu arada seninle Şubat aylarında Serdar Beyle ilgili açtığın bir topikte yazışmışız bir iki kere.Sonra Acıbademe karar verdik,Martta başlıyoruz demişsin.Sonra nasıl oldu da Serdar Bey de karar kıldınız canım:sm_confused:?

tabi canım zaten ikiz oldukları için ister istemez geri kalcaklar bende 2-2.5 kıloyu bulsam bişey istemem oluyo yetişkinler çocuklar arasında farklar bireysel farklılıklar var sonuçda ben 11 kılo aldım fakat benım kılomdan dolayıda olabılır suan hafif şeyler yiyiyorum zaten çoğu şey yasak yani hayırlısı olsun canını sıkma Allah güzel güzel kucaklarımıza almayı nasip etsin ...

estağfrullah canım,maşallah çok bile yazıyorsun yoğunluğunun içinde..
İzah ettiklerini anladım canım.Maşallah direk vermişsin kilonu,eskisinden de iyisin desene:lepi:
Ben de 77 ile hamile kaldım,şuan 84 kilo oldum yaaw:kedi:,o yüzden korkuyorum biraz,ama içim rahatladı biraz daha inşallah onu da yoluna koyarız.
Bebeklerin bakımı konusunda deprsyona girmişolman çok normal,tek başına bakmayı düşünmek o psikolojiyle kolay değil,ama maşallah ne güzel ikisini de yoluna koymuşsun.
Bebekler arasında ciddi kilo farkı var mıydı?Kaç kilo kaç gr doğdular?

canım şimdi şöyle biz serdar beyde bi aşılama yaptırmıştık tutmadı. sonra maddi olarak toparlanalım tüp bebek yaparız dedik. gel gelelim benim eşimde seninki gibi bişeylerden nem kapınca onu ikna etmek zor oluyor. hastane ile ilgili bazı sıkıntılar yaşamıştık. hastane yeni açılmıştı personel tecrübesizdi. ameliyathanedeki yatak bozuktu aşılama günü bizi strese soktu personel ben nerdeyse ağlayarak girdim aşılamaya bu nedenlerden dolayı serdar beyin doktorluğundan ilgisinden memnun olduğumuz halde hastane yüzünden vazgeçtik eşim istemedi. cem beye de daha önce ben muayeneye gidiyordum daha bebek düşünmeden önce ve tüp bebek konusunda çok iyi olduğunu hem kendisinin hem hastanenin bildiğim için orayı tercih ettik. medikalde 4.5 a falan geliyordu ilaç dahil. acıbademde 4250 ye tamamladık. hatta benim yumoşlar çok erken gelişti 10 kutu ilacım arttmıştı geri iade ettik. onuda düşersek 4100 e falan geldi. allahıma şükür başarılı oldu:)) sonraki kontrollerde ise cem bey çok yoğun olduğu için ve tüp bebeğe daha çok yoğunlaştığı için ona gitmek istemedim. serdar beye gidelim dedim çok ilgili bi doktor çünkü... öyle oldu işte serdar beyi aradım dedim takip yapıyormusunuz böyle böyle kusura bakmayın başka yerde yaptırdık dedim. boşver kusuru önemli olan hamile olman nerde yaptırdığüın değil demişti. dedim kesinlikle doktorumu buldumopuyorumnanaktan

vaaaayy demek öylee,şimdi daha iyi anladımm.Ama bravo Serdar Beye tepkisi yine çok olumlu olmuş,problemsiz adam wallaa..
Dediği gibi önemli olan bebeklerimize kavuşmak sonuçta.Ben de pko luydum,bir dönem denedik olmadı.Sonra bir vesileyle daha Bakıköy Devletteyken Serdar Bey onunla yanıştık,sonra o Medikale geçti fakat biz onu aradık yine,başka kimseyi sorup soruşturmadan direk o nerde biz orda olduk.Önce geçen yaz başlayacaktık,kayınpederim rahatsızlandı,vefaat etti tabi böyle bir arada girişemezdik böyle bir işe.Sonra Aralıkta denedik,başarısız oldu.Sonra hiç beklemeden dondurulmuşlarla Ocakta denedik,oldu çok şükür.Biz hastane işine randevuymuş,muayeneymiş hiç bulaşmadık.Paramızı doktora verir,gider ismimizi söyleyip hastaneye yatar,ameliyathanede buluşurduk.O hastane işleri o kızlarmış bilmemneymiş beni de ifrit ediyor çünkü.Ben sinir yapıp sayıp sövüp terk ederim de o durumlarda ortalık karışır yani.
Neyse ki bu günleri gördük.ınşallah sağlıkla bebeklerimizi de alırız kucağımızaopuyorumnanaktan..
Eşin iki kız olayına ne dedi?

cnm beni 33+2 göre iyi doğdular bide anneleri beslenemedi kusmaktan

ama gebeliğimin başından beri ikibuçuk hafta önden gittiler 32 haftada haftaları ile uyumu yakaldı ..........

ömerim 2310 gr alim 2440 gr doğdu ama şuan ömer alişden 400 gr fazla çünki ömer yemek yiyor uyuyorrr çok fazla hareket etmiyor
alim ise daha hareketli hırçın yaramaz o yüzden fark varr
zaten biri sakin biri yayamazz oluyorrrzemuszemus

hymarry seni arkadaş olarak ekeldim cnm profilimde kuşların resimleri var

Canım memnun oldumm..
Resimlerinize baktım.Allah nazarlardan saklasın.Çok güzelsin maşallah,hemen toparlanmışsın.Bebekler de hemen adam olmuşlar maşallah yaaopuyorumnanaktan.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla Ali sana,Ömer babasına benziyor karıştırmadıysam..

canım acıbademde mesela hiç personel problemi yaşamadık valla el bebek gül bebek yapıyolar. hiç gerilmedik bile. neyse olmuş bitmiş. şimdi biraz daha iyi hastanenin durumu..:))
valla kocişin tepkisi çok tatlıydı aslında. şimdi benim 1 numara yani rahime yakın olanı hep kız demişlerdi zaten mehmet beyde demişti. serdar beyde baktı aha dedi bi kızımız var bakalım diğerini görebilecekmiyiz. diğeri çok tembel zaten yüz üstü yatmış keyif yapıyorduopuyorumnanaktan bunu göremicez dedi.. annemde vardı yanımızda anneme bebişlerin omurgalarını falan gösteriyordu aa dönmüş tembelimiz bi bakalım dedi. sonra buda kız dedi:)) eşim tam arkasındaydı serdar beyin . omzunu sıktı efendim anlayamadım dedi:kedi: serdar beyde tabi erkek olabilir tam kesin değil dedikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3adamcağız korktukaydirigubbakcemile3 sonra benim içim bi garip oldu hep bi kız bi erkek diye düşünmüştüm. baktım bizimki pek bi keyiflendi. ay kızlarım olcek diye valla benden çok sevindi:kedi:

hayırlı sağlıklı olarak alalım hepimiz kucağüımızada gerisi boş aslında...

maşallah çok iyi doğmuşlar yaaa,kurtarmışlar kendilerini..
Benim yavrular biraz gerideler dedi doktorumuz,ama normaldir dedi.Daha da gelişirlermi acaba?Çünkü zaten erken doğum riski var,bir de geriden gelirlerse,nasıl olur bilmiyorum..

hymarry canım eşin diş doktoruydu değil mi. yanlış hatırlamıyorsam tabii. bi bilgin varmı. ya benim hamile kaldıktan sonra dişlerim problemli olmaya başladı önce diş etlerim şimdide dişlerim ağrımaya başladı. geçen tıp merkezinde bi diş doktoruna sordum hamilelere hiç bişey yapmıyoruz dediler. ben de iğne yapmadan yapın olmazmı:))) acep gerçekten bişey yapılmıyormu. yani ağrılar artar çürükler oluişursa napcaz. doğumu mu bekl,icez bi bilgin var mı?

wavycimşimdi doğumu da acıbademde mi yapacaksın,yoksa Medikalde mi?
Babanın tepkisi çok iyi yaa,Serdar Bey kıpkırmızı olmuştur adamkaydirigubbakcemile3
benim kocam da hiç sakin sayılmaz bu konularda..
Eşimin de benimle doğuma girmesini istiyorum,bu arada,ne dersin?

sağol cnm benimm tam tersi aliş babaya ömer bana benziyor

bebekler doğunca küçük oluyolar ama hemne toplanıyolar tabi bakımı iyi yapman lazım
çünki ufak olduklarından mikroba açıklar

cnm benim evet kurtardılar ben inanıyorumki dualarımla
hergün gece gündüz onların küveze girmemesi için dua ettim
basında sorunsuzdu gebeliğim ama benim hayatımda herşeyim zor
ve sorunlu oldu o yüzden bebekleri alıp hastaneden çıkmak tk dileğim oldu
rabbim bana bunu nasip etti cerrahpaşada doktorlar bana trasfer tarihimi doğru bilip bilmeidğimi bile soruyolardı bebekler çok iyi gelişmişti şekerde yoktu iri olmaları için
rabbimin mucizesi işte bu

canım evet eşim dişhekimi,bravo,burda branşı söylediğimi hiç hatırlamıyorum çünkü..
Canım benim de yaklaşık senin haftalarında dişimde bir çürük gördü,bunu temzileyelim ama iğne vurmama dedi.Ya ben zaten öldürsen sağlamken oturamam o koltuğa bir de iğnesiz,ama beni ikna etti ver oturttu.Diş tedavisinde iğnesiz olmuyor tabi,bebeklere zarar veren de o oluyor,ama onsuz da hiçbir şey olmuyor.Nitekim ben yüzeysel bir dolgunun temzilenmesinde bile ağlaya ağlaya kalktım koltuktan.Çok ötü ve zor yani,iğnesiz narkozsuz mümkün değil canım.
Bu yüzden eşim sabah akşam "Hümeyra dişlerini fırçala,fırçaladın mı,ne zaman fırçaladın,doğumdan sonra bakıcaz,bak o dişini iğneli tekrar temizliycez"diye peşimde dolaşır.
Bu yüzden dişlerimize çok dikkat etmemiz lazım.Dişimizde bir yeni çürük ve ağrı olmasa bile dişeti çekilmeleri,ağız aftları,dişeti enfeksiyonları çok sıkıntı verecek bir durum.
Dolayısıyla hamilelikte iğnesiz hiçbir işlem yapılamıyor canım.Tek çözüm en az günde iki kez diş fırçalamak,diş ipi ve ağız gargarası kullanmak şart canım..

"şeker de yoktu iri olmaları için" ne demekk?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…