Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

kızlar nasılsınız benim dr 37 haftaya dogum olur dedi ikiz gebelikte bunu sayıyoruz dedi sizinkiler dogum hakkında bişey dedilermi

selam . sen nasılsın iyimisin.
benim doktorum 36. haftaya kadar dedi ama daha erken gibi durumlarda elimizden geldiğinde uzatacağız dedi.
hap, iğne, serum vs yada yatah istirahati vs. ile
37. haftayı neye göre dedi doktorun. serviks boyunu ölçüpmü söylüyor.

bence de açelyaya katılıyorum,neye göre bu tarihi verebildi doktorunfisfisfis?Bebebeklerin de daha küçük değillermi bu tahmin için?Biz de hiç doğumdan bahsetmedik şimdiye kadar.

Açelyacım senin bebeğin cinsiyeti belli mi?

canım ben özel bir okulda tüm gün sınıf öğretmeni olarak çalışıyorum.Girebildiğim zamanlarda derslerim boş oluyor bazen.Benim de doktor önce iki erkek demişti.19. haftadan sonra iki kız dediopuyorumnanaktan.
Senin takvimnde tek bebek görünüyor ama:sm_confused:..

Bu arada kusura bakma,Allah bağışlasın yavrularını,sağlıkla doğup büyüsünler inşallah..

Allah tamamına erdirsin canım. Canyoldaşları geliyor yani .
ben ikiz tavkim ayarlamadım. Bu hoşuma gitti.
ne zaman doğum izinine çıkıcaksın

Takvim hadisesini anladım canım.
Sağolasın canım,hepimize sağlıklı yoldaşlar versin Allah..
Doğum izni için erken daha.şimdi haftaya cuma tatile giriyor okul.Bri hafta da seminer dönemi için kalırsam daha çalışmayacağım canım.
ıstiyorum ki kurum beni çıkarsın,tazminatımı alayım..

oooo kızlar iyi kaynatmışsınız bende cevaplarımı yazayım
bir defa usg konusunda şunu duşunuyorum herkez şundan emin olsunki şuan başında oturduğunuz pcden daha zararsızdır:) mesela bir suru kadın doğum uzmanı bayan var ve karnı burnunda usg bakıyorlar yanı gün boyu hastalarını usg ile takip ediyorlar okadar zararlı olsa onlara bile zararı olur ses dalgaları sadece kalp atımları dınlenirken veriliyor goruntu sağlamak için ses dalgası verilmiyor ve ben arada evhamdan gittimi usglerde asla kallp sesini dinlettirmiyorum sadece onları seyrediyorum okadar:)

neyse kızlar bir işimiz çıktı bugünde gidemiycez kısmet değilmiş,

diğer konuya gelince geçen drumla konuşuyorduk ben dedimki ah bir 32 haftada doğursam rahat olucam yaşama şansları çook dedim aa olurmu hiç oyle şey 37 ye getiricez sizi inşallah dedi bilemiyorum tabi:)

normalde ikiz gebelik için ideal doğum buymuş zaten 37 hafta bu soylenenin bir teminatı yok tabi bence sadece bir temennni yani kimse kimseye şu haftada doğurucaksını garantileyemezki rahim çooook uzun olur ama birden tansiyonun 20 ye fırlar 26 haftada bebekleri alırlar yani tamamen kısmet bu oyle bir garanti kimse için olamaz malesef ama inşallah hepimi 37 yi goruruz

inşallah bade 37 leri görebiliriz. bende 32 lere kadar dayanamam diye düşünüyordum ama bundan sonra olumlu düşünüp rahat olmaya çalışıcam inşallah işe yarar.

birde ben normal doğum istiyorum zor gibi dimi kızlar

slm kızlarŞeniz
annemde yatıyorum ben nete cok az girebılıyorum canlar.......
pamuk seker canım bana ayın 10 unda randevu verdı drum bır muayene edecek........son aydayız nerdeyse 32 olacagız .....hedef 37 de dogum nasıpse..... yatıyorum genelde o yuzden...ıkızlerde normal dogum hıc tavsıye edılmıyor onu soyleyeyım...cunku mısal benım bebeklerım hala ters yanı bas yukarı bacaklar asagı pozısyondalar....halbukı normal dogumda ıdeal durum bas asagı pozısyonmus.....ıkızler yer darlıgından dolayı zor dönuyor ama......bıde ıkızlere hastanelerde kıymetlı bebek dıyorlar o yuzden normal dogum tavsıye edılmıyor pek.yerimsenibenyerimseniben...yınede druna kalmıs bısey.....ben cok dr a sordum hıc tavsıye eden olmadıa.s.
öptum herkesı kızlaropuyorumnanaktan

normal doğumu unut:teytey:sağ salim ogüne gelsinlerde sezeryan olucaz artık orası kesin

acelya ve hymry canlarım ikiz gebeliklerde beklenen en büuyük bu diye demişti drum inş. gereksiz sebep olmaz hayırlısından 37 haftaya kadar bekleriz zati 3hafta kalıyo 40 haftayı tamamlamaya tabi bizim drlar herseyi ikiz gebelige göre baz alıyolar benim yengemde ikiz dogurdu şimdi dogurması gerekirken mayıs 1 de dogum yapmıstı

haklısın canım bi benimki bi temennü sadece bende myom var normal doğum yaparsna geçer diyorlar belkide ondan çok istiyorum bide narkoz ameliyat korkutuyor gerçi normalinde bisürü zorluğu var hayırlısıyla o gün gelsinde sağlıklı alalımda bebişlerimizi kucağımıza .. ne güzel siz sona yaklaşmışsınız hayırlısıyla alırsın inşallah bebişlerini kucağına ..
normal doğumu unut:teytey:sağ salim ogüne gelsinlerde sezeryan olucaz artık orası kesin

öyle heralde badecim hayırlısı diyorum artık a.s.

ooo kızlar,dün bir misafirlikteydik,girip yazamadım,aklım sizdeydi vallakaydirigubbakcemile3,herkesi öpüyorum tek teka.s.
badecim şimdi doktora gitmiş yavrularını görmüştür dedim,demek gidemediniz.Kızım beni de gaza getirme usg filan,kaçıp gidicem ben de şu ara dayanamayıp valla yaa:dance:
Doğum demişsiniz de ben bu zamana kadar sıkıntısız bir hamilelik yaşıyorum çk şükür,kızlar böyle doğum ve hamilelik işlerinde kız anneye çekermiş.Benim annem de dört çocuk doğurmuş,tek bi sıkıntı görmedim,sen de bana benziyorsun,sen normal doğum da yaparsın aslında diyor bana sürekli.Bana da hakikaten yapabilirim gibi geliyor ama başta kendi doktorum olmak üzere,doğum fiyatlarını sorduğum her hastane tüp bebek hamileiği deyince öcü gibi yaklaşıyorlar ve risk konusunda,asla normal olmaz diyorlar.Kısmet..
Doğuma gelince,biz evlilğimizden bu yana her yaz,Türkiyenin belli bir bölgesini keyfimizce gezerdik.Yani belki her gezi 20 gün sürer,5000 kilometfreden az yol yapmazdık.Ama bu yaz,valla şu 37 hafta hedefine ulaşabilmek için değil tatile çıkmak,sadece tuvalete kalkarak yaz geçirmeyi düşünüyorm,tabi benim gibi bir kurtlu için zor ya,konuşuruz yine burdan..
Lotuscum sana bakıyoruz arada ama yoksun,e tabi dinlenmedesin.Keyfine bak,iyiyim de arada,yeter.Hedefi yüksek tutup kendimize bakalım,32 yeter olmayalım inşallah badecim,lotuscum sana da hayrılı beklemeler diliyorum.E tabi tüm hazırlıklarını da yaptın,artık bebek bekliyorsun..
Ayyyyy çok duyfgusal yaaaawmafoldumben

kız anneye çekerimiş dedinde.inşallahh çekmişimdir. annem beni 41. haftasında doğurmuş 4 kilo doğmuşum. bıraksalar daha doğmayacakmış.
inşallahh bizlerde şöyle 35-36-37. haftaları görürüz.
dokor bana risklisin dedi hem suyum fazla, hem çoğul gebelik hemde tüp bebek olduğu için.
niçin tüp bebek olunca normale göre riskli oluyorki.
bu hafta son artık haftaya bende yan gel yat yapıcamm. ,işi, tatili falan gözüm görmüyo vallahi.sadece ve sadece kızlarımı düşünüyorum.

pamuksekercim slm.Sen de benim gibi normal doğumculardanmısın:CüvCüv:kaydirigubbakcemile3
bize pek sağlıklı gözüyle bakmıyorlar:roflol:
senin bebeklerin cinsiyetleri belli mi canım?

:1shok:eskiler taş gibiymiş valla yaa,ama annemin bi kusuru varmış,çocukları küçük doğarmışkaydirigubbakcemile3.Ben zamanında 2.200 gram doğmuşum.Annem şimdi ne zaman yolunmuş bembeyaz bütün bir tavuk alsam yemek memek için sen aklıma gelirsin der.Ben de o kadar küçük ve bembeyazmışım,damarlarım görünüyormuş.Ama sonra bi toplamışım,toplayış o toplayış
Tüp bebeklerin ikisinin de pozisyonları normal doğuma müsait olmayabiliyormuş.Yani doğum esnasında ikisi de kafadan gelebilmeliymiş.O da biraz zor tabi.Brii doğucak,öbürünün kafası birinin kıçında olacak yani sıraya gfirmiş gibi,anlatabildfim mi?Bir de tedaviyle hamile kaldığımız için bu riskleri gföze almıyorlar.Bu yüzden riskli değil de kıymetli bebekler deniliyor işte..
Canım senin iş ne zaman bitiyor,tatile çıkabiliyorsan ne ala..

evet canım eskiler taş gibiymiş. ikiz üçüz doğurmuş komşularım var anlatıyorlarda ne işler yapmışlar ağırlar kaldırmışlar. ne ikili testi ne ultrasonu hiçbişi yok. Maşşallah sağlıklı bebekler dünyaya getirmişler.
akrabam normal haftasında üçer kilo doğum yapmış ikizlerini. :bbo:
aslında merak ettiğim tüp bebek olunca illaki erken doğummu oluyor .
canım benim yasal iznim 2 hafta sonra başlıyordu. ama doktorum rapor yazıyor heyet raporu çıkıyor yani 2 hafta erken.

Dediğin gibi canım yaaa,neler yaşayanlar var,annemin halası,3üz doğurmuş yaa,ne ultrasonu,doğumda doğuyor,yok dah avar bi tane daha,yok daha var bi tane daha,düşünsenedelikafadulden,kendi anlatır bize bunları
Yine eşimin bir yeğeni var,erken evlendi şimdi 26 yaşında,normal haftasında 3 er kilodan fazla iki çocuk,normal doğumla üstelik.Yani çok fazla geçimişe de gerek yok.
Bu yüzden ben işin başından beri hep iyi düşünme tarftarı oldum canım.Bu yüden hiç 32-33 haftaları düşünmüyorum bile.Yani illa gittiği yere kadar gidecek.Başka yolu yok inşallah diye bakıyor,kendimi ve bedenimi öyle şartlandırmaya çalışıyorum.Tabi bu zamana kadar dktorumun gidişata göre bir rahatsızlık tespit etmeyişi de buna etken.ınşallah bundan sonra da tansiyon,şeker,enfeksiyon gibi şeylere dikkast ederek devam edersek,neden erken olsun?Kendimizi böyle telkin edelim.ıyi düşünelim,iyi olsun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…