Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

kızlar ya anlamadım gitti medicaldeki dr renkli usg dedi benim tüp bebek dr yok diyo 28 haftada bakılıyor dedi bu istedikleri usg nasıl yaa 2 düzeymi diyolar renklimi diyolar

ikisi aynı şey zaten renkli usg demek 2. duzey usg demek fark yok 18-24 hafta arasında sakatlık taraması yapılıyor detaylı inceleniyor bebek ve plesantası ama 28. haftada oyle benzeri bir işlem yok kesinlikle sanırım drla aranızda bir yanlış anlama olmuş bazı drlar sadece 12. haftada ense kalınlıklarına bakıyor ve 2. duzeye gerek gormuyor ama bu yanlış kesinlikle bakılması gerekiyor ense kalınlığı tek başına bişey ifade etmiyor yoksa benimkininde birinin ensese 1.3 birisinin 1 cm yani gayet güzel ama yinede inceleme olacak tedbir amaçlı

angel,bade canım siz de muhtemelen takip ediyorsunuzdur,fakat burda ben linkini paylaşayım istedim.Kağan Kocatepeye ait gebelik.org da hafta hafta gebelik incelemesi ve her haftaya ait tavsiyeler, olası tetkikler ve incelemeler, biyolojik ve psikolojik değişimler veriliyor.Bu renkli dobbler olayını da 22. hafta incelemesi içinde vermiş,linkle incelemenizi tavsiye ederim
Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 22.gebelik (hamilelik) haftası - gebelik.org - Jinekolog Operatör Dr. Kağan Kocatepe

badecim hava temizleyici demişsin,onu da biraz araştırdım.Ben o işi de teknolojik değil,yine ilkel yönden uygulamak niyetindeyim(Islak mendiller yerine pamuk kullanma gibi).Şimdi bebeklerimiz muhtemelen sonbahar da havalar soğuyana doğru doğacaklar,inşallahh.Kalorifer üzerine metal bir kapla su içine lavanta damltarak odayı siküle etmeyi düşünüyorum.Şimdi İbrahim Saracoğlunun falan tavsiye ttiği birşey bu.Lavanta,çocuğun yastığına bir iki damla damlatılması bebeğin uyksunu getiren,sakinleşitren,su içine damlatılarak evde buharlaştırılması havayı temizleyen ve yine sakinleşitren bir özelliğe sahipmiş.Bebekler ayaklanana kadar kalorifer üzerine koymanın bir sakıncası da olmaz diye düşünüyorum canım.

badecim hava temizleyici demişsin,onu da biraz araştırdım.Ben o işi de teknolojik değil,yine ilkel yönden uygulamak niyetindeyim(Islak mendiller yerine pamuk kullanma gibi).Şimdi bebeklerimiz muhtemelen sonbahar da havalar soğuyana doğru doğacaklar,inşallahh.Kalorifer üzerine metal bir kapla su içine lavanta damltarak odayı siküle etmeyi düşünüyorum.Şimdi ıbrahim Saracoğlunun falan tavsiye ttiği birşey bu.Lavanta,çocuğun yastığına bir iki damla damlatılması bebeğin uyksunu getiren,sakinleşitren,su içine damlatılarak evde buharlaştırılması havayı temizleyen ve yine sakinleşitren bir özelliğe sahipmiş.Bebekler ayaklanana kadar kalorifer üzerine koymanın bir sakıncası da olmaz diye düşünüyorum canım.

evet odedediğin ben yapıyorum lavanta ile değilde petek uzerine asılan aparatlar varya için su koyuyorsun buharlaşıyor sozumona ama ben normalde faydasını gormedim onu bizim yinede bunumuz ve genzimiz kuruyor lavanta ile denemedim ama

canım özellikle metal olsun ki o plastik aparatlar kimyasal bir madde salgılamasın diyorlar.Lavanta yağı da işte tüm bu özellikler dolayısıyla tavsiye ediliyor.Ama tabi ihtayaç duyulursa tabi ki o makinelerden bakılabilir.Fakat ben şimdilik böyle yaklaşıyorum.
Canım doktor randevun ne zaman şimdi?

haftaya cuma bizim detaylı ama bugün gidip gorucem çocuklarımı bukadar hasret yeter 14 gün oldudelikafadulden artık dayanamıycam sabah eşime dedim özledim gidelim gorelim dedim tamam dedi oda ozlemiş belli

bişi sorucam ense kalınlığı 1,30 ve 1 cm ölçülmüş çok güzel.
bu kaç hafta kaç günlükken ölçüldü.
bende bi 12 hafta birde 14. hafta ölçümü var

haftaya cuma bizim detaylı ama bugün gidip gorucem çocuklarımı bukadar hasret yeter 14 gün oldudelikafadulden artık dayanamıycam sabah eşime dedim özledim gidelim gorelim dedim tamam dedi oda ozlemiş belli
insan özlüyor dimi hareket ederlerken görüncede insanın içi rahatlıyor. bende özledim şimdi ama geçen ay rahatsızlığımdan dolayı çok dirdim ultrasona bu ay inşallah bişey olmazsa bir ay bekliycem dedim kendi kendime bebeklerimi rahatsız etmeyimd edim hemde ultrason ışınları zarar verecek diye korkuyorum güzel güzel görüp gelirsin inşallah arkadaşım sende hayırlısıyla :1hug:
günaydın kızlar nasılsınız.çok sıkıntı bir hava var. bunaldım yaa.

günaydın canım sanada. artık bizim için hep sıkıntı olucak heralde durmadan daralıp durucaz bu yaz zor geçeceğe benziyor .. neyse hayırlısıyla atlatalımda biraz sıkıntıya katlanıcaz hihoyyyt

günaydın kızlar nasılsınız.çok sıkıntı bir hava var. bunaldım yaa.

günaydın açelyacım.Hava sıcaklardan önce böyle iyi olduu yaa.Ama yaz başlamışken böyle yağmur yağarsa meyveler kurtlu oluyor.Kısmet..

günaydın kızlar nasılsınız nasıl gidiyo hamılelik bende kaç gündür geceleri çok zor uyuyorum gündüzleri ise gayet rahatım sizinde böyle oldugu oluyor mu?

benim ense kalınlığı ölçümlerim 1.4-1.5 çıkmıştı.Doktor gayet iyi demişti.3-3.2 den sonrası tehlike arzedermiş.Alllah yavrularımıza sağlık versin.
Ben hiç kısa zaman ralıklarında gitedim usg ye.Yanio yüksek ses dalgalarının yüzde yüz zararsız olduğunu düşünmüyorum.Ahmet Maranki bilirsiniz o da çok karşı.Bu hafta ayrıntılı usg den iki hafta önce ben de bi gideyim dedim ama sonra vazgeçtim.Çok özlüyorum ama.Bazen hasret gibi bakıyorum çocukalrın usg resimlerineopuyorumnanaktan

günaydın kızlar nasılsınız nasıl gidiyo hamılelik bende kaç gündür geceleri çok zor uyuyorum gündüzleri ise gayet rahatım sizinde böyle oldugu oluyor mu?

ay tülaycım şaka gibi gerçekten ben de her sabah hiç şaşmadan 05.40 ta uyanıyorum daha tık uyku yok.Gece sıksık tuvalete kalkıyorum 1.5 saatte bir tekrar uyumam ölüm.Bi yerde okudum.Bu uykusuzluk bizi bebekli dönemlerimize alıştırıyormuş.Allahın taktiri..

pamukşekercim sen de şu takvimini hamileliğine göre ayarlasana yaww:CüvCüv:

aynen canım ya dön dön ölüyorum bide kabus görüyorum 5 er dakikalık uyumalarımda. kabuslardan bi kurtulabilsem hayırlısıyla :1ninca:Hymarry nini dediği gibiyse iyiymiş o zaman ama sanki doğumdan sonrada geceleri gözümden uyku akacakmış gibi geliyor :)
pamukşekercim sen de şu takvimini hamileliğine göre ayarlasana yaww:CüvCüv:

tamam canımcım yapıcam :) sanki yaparsam zaman hiç akmayacakmış gibi geliyor :)

kızlar nasılsınız benim dr 37 haftaya dogum olur dedi ikiz gebelikte bunu sayıyoruz dedi sizinkiler dogum hakkında bişey dedilermi

aa selam canım sendemi burdasın. iyiyiz. idare ediyorz işte. Allah bizi ve Bebeklerimizi korusun. bu arada cinsiyetler belli oldumu senin .
geceleri bende sağa sola dönerken mutlaka uyanıyorum. eskiden deliksiz olan uykularım artık Yok.

bende gece tuvalete kalkıyorum. sağa sola dönerken uyanıyorum. sabaha kadar 5-6 kere uyanıyorum yani. şimdiden böyle olduk ilerde gece nöbetmi tutarız sence alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…