O ilk haftaların şişliği daha çok gaz oluyor,bi zaman sonra iner sanırım.Tabi bu bünyeden bünyeye değişen bir durum ama benim daha karnım yeni yeni çıkmaya başladı.
Fakat sen o adet ağrısı gibi ağrılarını yine de doktoruna bir söyle,idrar yolu iltihabı belirtisi de olabilir.Böyle bir durumda idrar tahlili verip bi tetkik edebilir de.Nitekim bende olmuştu.
Valla canım ben hiç anlamadım.Bu 2 haftadır falan bu teşhis içindeyim.Şikayetim işte adet olacakmışım gibi bir kasık ağrısıydı.Doktorum bi idrar tahlil değerine bakalım demişti.Lökositr değerini falan sayısal olarak hiç hatırlamıyorum inan ama doktorum sınırda bir değer olduğunu şimdi ilaç bu durumda ilaç başlamayalım demişti.Fakat sanırım ilerledi normalden daha fazla bir akıntı şikayeti iel doktoruma haber verdiğimde doktor bu teşhisi koydu ve ilerlemiş dedi.Yani o esnada üreme görünmeişse bile o başlangıç varsa ilerleyebiliyor demek ki.Sonra daha da kötüsü oldu,o ıslaklık ta mantara sebep oldu.Bi kaşıntı söylemesi ayıp aman Allahım öldüm,öldüm,kendimi yerlere atasım geldi.Sonra ilaçlar arttırıldı tabi derken şu iki haftadır hele hele dün ölüyordum neredeyse.Bu karın ağrısı ve akıntı önemli belirtiler yani.
Lafın kısası,başlangıç durumudaki idrar yolu iltihabı ilerlemeden düzeltilmeli bence.
Valla onu bunu bilmiyorum.Badecim doktor idrar yolu iltihabı tedavisi için gebelikte kullanıma uygun fitil verdi ve gerçekten söylediğin gibi ondan sonra azdı bu mantar.Ayyyyy öldüm yaa resmen kendimi yerlere atasım geldi iki gündür.Çok şükür bugün daha iyiyim.Çok sağol canım.
nevracım yani bu neden oldu,neden olıyor hiç bilmiyorum ama,gerçekten kötü ve tehlikeli.Yani o akıntılar da işte bir zaman sonra nemli bölge oluşturduğu için mantara sebep olabilir.Allah kimseye vermesin.
Bebeklere bişey olmaz sanırım.Yani olacak bir tedavi zaten uygulanmaz..
badecim sen şimdi kaçıncı haftandasın?
ben daha 10-12 haftalık hamileydim.Şimdi bizim bebekler sonbahar başı kış gibi bir döneme gelecek.Oyüzden eski kapanana kış sezonundan pek çok şey aldım açıkçası.Hala şimdiden ikişer tane hastane çıkışları,br sürü allatn çıtçıtlı uzun kollu ve kısa kollu badiler,iç çamaşırları,ikişer penye battaniye,ikişer biraz daha kalın,ikişer kadife çin battaniyesi dediklerinden aldık,birer orlon örüyor annem.Yelekler,hırkalar,patikler dolu şimdiden.Bu ayaklı alt pantolonlardan mama önlüklerine kadar herşeyi yavaş yavaş koyduk.Hele sezon bitişine denk geldiği için o zaman bayaa alışveriş yaptık.Son zamanlara kalmamak lazım.
Zaten tam son zamanda hastane masrafı,doktor,mobilya,kanguru,anakucağı,bez derken bir sürü masraf olacak,şimdiden koymak lazım birer birer kenara..
Ben Kanz'ın ihraçlardan kalan bi mağazasını buldum.Ucuz ucuz ordan alıyorum sık sık.İşte şimdi banyo havluları eksik mesela.Ne bileyim şimdiden yavaş yavaş alalım hayatım..
mothercare e de ben bakayım,o nerde?
.Canım tam nerde oturuyorsun bilmiyorum ama bu bahsettiğim yer Sefaköyde.Bu bahsettiğim yerde böyle kolilerde sepetlerde falan yani normalinin belki onda biri fiyatına aldım biçok şey.
Yani bir an önce başla derim hayatım.20 haftadan sonra tüm ayrıntıları toplamak için gerçekten zorlanabilirsiin.Yavaş yavaş önlüğünden battaniyesine al koy kenara.
Ben şöyle söyleyeyim belki her birine ait 10-12 şer adet alttan çıt çıtlı kimisi uzun kollu kimisi kısa kollu iç badiler aldım(Hepsi beyaz olsun ki,yıkanması kolay olsun),
Yine her birine ait 6-8 er tane ayaklı alt pijama,üst tişört(kadife olanlar da var,penye olanlar da)
Çeşitli boylarda uzun kollu,askılı,kadife,penye tulumlar
Alt üst takımlar,
belki 5 er tane mama önlükleri
10-12 şer tane tükürük bezleri
2 şer tane hastane çıkışı takımları(içlerinde yukarıda yazılan cinsten pek çok parça var)
2 şer tane penye battaniye
1 er tane yarı kadife battaniye(mothercare)
1 er tane çin battaniyesi denilen cinsten kalın kadife battaniye
1 er tane annemin ördüğü orlon battaniye
1 er tane banyo havlusu(daha ben de almadım,bornoz değil,havlu tavsiye ediyorlar)
2şer yastık doldurduk elyaftan(iki tane de annemin evine bıraktım:))
Annemin ilk torunu olmaları hasabiyle sayamayacağım kadar çok yelekler,hırkalar,şapkalar,pantolonlar,patikler
Kaliteli ıslak mendilleri bile paket paket koyuyorum valla kenarakaydirigubbakcemile3
Ya aklıma gelmiyor şimdi dahası ama daha alınacak çok şey var.
Burda paylaşalım.Alışverişler hızlanacak artık..
Tükürük bezi denilen tülbent gibi incecik oluyor evet,çok işe yarıyormuş.Hem bebeklere uygun yumuşak oluyorlarmış,atıp atıp yıkalamalık.Bizim onları annem yapıyor ama hazır da satılıyor.Pek çok yerde hazırını da gördüm.Artık heryerde herşey var.
Islak mendile gelince,bunları kesinlikle altını temzilemek için kullanmayacağım,hani ağzıdır burnudur bilmem ne için kullanacağım.O gibi söylenetileri duydum.Çok da mantıklı tabi ki ben Disney Baby diye bi marka ile Johnsans Baby ıslak mendilleri geçti elime onlardan aldım.Açıkçası bu gibi konularda işin ucuzunu aramıyorum çünkü sanayi malı sonuçta.Alt temzileme konusunda zor da olsa bildiğin pamuk kullanacağım.Bildiğin pamuğu ılık suyla ıslatarak sileceğim yavruların altlarını.Öbürü ne kadar hem ucuz hem kaliteli deselerde o işlere ben inanmıyorum açıkçası.Sonra plastik kutuda saklanan şeyden ne hayır gelicek.
Böyle iştehihoyyyt
Ne biliyim yapmaya çalışacağım ben.Yanında biri olmayınca zor tabi,haklısın.Allah kolaylık versin,sağlık sıhhat versin.Aldıklarımızı,yaptıklarımızı burda paylaşalım yine:içelim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?