Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

O ilk haftaların şişliği daha çok gaz oluyor,bi zaman sonra iner sanırım.Tabi bu bünyeden bünyeye değişen bir durum ama benim daha karnım yeni yeni çıkmaya başladı.
Fakat sen o adet ağrısı gibi ağrılarını yine de doktoruna bir söyle,idrar yolu iltihabı belirtisi de olabilir.Böyle bir durumda idrar tahlili verip bi tetkik edebilir de.Nitekim bende olmuştu.

idrar yolu iltihabı kacıncı haftada olmuştu sende ilaç kullandınmı ben baktıdım fakat o sıra jel kullanmıştım ve içine bir topak jel kaçtı lokosit 59 çıktı ama dr jelden olabilir dedi ureme olmamıştı idrarda oyuzden antibiyotik vermemişti ama yinede şupheliyim idrardan gittiğimde yine yaptırıcam başka belirtisi oluyormu acaba

Valla canım ben hiç anlamadım.Bu 2 haftadır falan bu teşhis içindeyim.Şikayetim işte adet olacakmışım gibi bir kasık ağrısıydı.Doktorum bi idrar tahlil değerine bakalım demişti.Lökositr değerini falan sayısal olarak hiç hatırlamıyorum inan ama doktorum sınırda bir değer olduğunu şimdi ilaç bu durumda ilaç başlamayalım demişti.Fakat sanırım ilerledi normalden daha fazla bir akıntı şikayeti iel doktoruma haber verdiğimde doktor bu teşhisi koydu ve ilerlemiş dedi.Yani o esnada üreme görünmeişse bile o başlangıç varsa ilerleyebiliyor demek ki.Sonra daha da kötüsü oldu,o ıslaklık ta mantara sebep oldu.Bi kaşıntı söylemesi ayıp aman Allahım öldüm,öldüm,kendimi yerlere atasım geldi.Sonra ilaçlar arttırıldı tabi derken şu iki haftadır hele hele dün ölüyordum neredeyse.Bu karın ağrısı ve akıntı önemli belirtiler yani.
Lafın kısası,başlangıç durumudaki idrar yolu iltihabı ilerlemeden düzeltilmeli bence.

Hoşgeldin canım.
Geçmiş olsun.ınşallah normaldir.Sen ne kadarlık hamilesin;?

hmm çok kotu olmuş ben mantardan çok çektim evlendim ilki iki yıl hiç kurtulamadım zaten sistitle mantardan işin ilginci idrar yolu enfeksiyonu için verilen antibiyotikler mantarı azdırıyor derken o onu azdırıyor oteki onu çok zor zamanlar yaşamıştımsenağlama bir çeken bilir hele o mantar aman yarabbisenağlama
en buyuk korkum o zaten inşallah olmaz sanada çok geçmiş olsun onun en iyi tedavisi fitil ile oluyor tabi gebelikte vermiyorlardır belki fitil diğmi

Kızlar bu ağrıdan dolayı bende idrar tahlili yaptırdım dr mikrop çıktığını söyledi idrar kültürü istedi yaptırdım bu hafta arayıp sonucu söyliceklerde bilmiyorum herhalde bişey çıkmadı aramadılar ama tek taraflı kasık ağrım vardı o zaman şimdi kasıklarımın tamamında bir basınç var ve sık idrara çıkıyorum..Birde akıntıda var bende sarı renkte kokusuz ve çok nadir kaşıntı yapan doktoruma söyledim bir ara vajinal kültür alırız dedi o kadar,belki de bu ağrılar rahmin genişlemesinden oluyordur,bebeklerimize bişey olmasında her türlü ağrıyı çekerim..

Valla onu bunu bilmiyorum.Badecim doktor idrar yolu iltihabı tedavisi için gebelikte kullanıma uygun fitil verdi ve gerçekten söylediğin gibi ondan sonra azdı bu mantar.Ayyyyy öldüm yaa resmen kendimi yerlere atasım geldi iki gündür.Çok şükür bugün daha iyiyim.Çok sağol canım.
nevracım yani bu neden oldu,neden olıyor hiç bilmiyorum ama,gerçekten kötü ve tehlikeli.Yani o akıntılar da işte bir zaman sonra nemli bölge oluşturduğu için mantara sebep olabilir.Allah kimseye vermesin.
Bebeklere bişey olmaz sanırım.Yani olacak bir tedavi zaten uygulanmaz..

yok bebeklere birşey olmaz merak etme zaten bu yapısal birşey annem 9 ay bunu çekermiş mesela ozamanlar tabi ilaç dr vs daha kısıtlı imkanlarmış o yüzden hiç bitmemiş ama şimdiki ilaçlar gayet iyi tedavide edilir ama çok sıkıntılı olay bende bide o şişlik yapıyordu malum bolgede yuruyemiyordum duşun yani o bolgeyi mumkün oldğu kadar kuru tutmak gerekiyor ayrıca günlük ped falan kullanıyorsanız onlarda mantarı tetikleyici malesef pamuklu çamaşır giyip sık sık deyiştirmek gerekiyor oda çok zor tabi ben çareyi rulo pecetelerde bulmuştum hani bildğimiz rulo peceteler varya onalrın yuzeyi daha pamuklu pedler gibi sentetik değil 2 kat yapıp o kağıttan koyuyordum ve sık sıkta çamaşır deyiştiriyordum neyse atlatmışsın

bu arada havalar çok sıcak gidiyor kızlar bizim bebek alışverişleri yapacıağımız donemler çook sıcaklara gelecek malesef ancak kapalı alışveriş merkezlerinde takılıcaz galiba inşallah allah ogunleri gostersinde siz kaçıncı haftalarda başlamayı duşunuyorsunuz alışverişe onu dışında tecrubeli annelerden bilgi toplamak lazım gereksiz şeyler almıyalım zaten ikişer ikişer alıcazkaydirigubbakcemile5

badecim sen şimdi kaçıncı haftandasın?
ben daha 10-12 haftalık hamileydim.Şimdi bizim bebekler sonbahar başı kış gibi bir döneme gelecek.Oyüzden eski kapanana kış sezonundan pek çok şey aldım açıkçası.Hala şimdiden ikişer tane hastane çıkışları,br sürü allatn çıtçıtlı uzun kollu ve kısa kollu badiler,iç çamaşırları,ikişer penye battaniye,ikişer biraz daha kalın,ikişer kadife çin battaniyesi dediklerinden aldık,birer orlon örüyor annem.Yelekler,hırkalar,patikler dolu şimdiden.Bu ayaklı alt pantolonlardan mama önlüklerine kadar herşeyi yavaş yavaş koyduk.Hele sezon bitişine denk geldiği için o zaman bayaa alışveriş yaptık.Son zamanlara kalmamak lazım.
Zaten tam son zamanda hastane masrafı,doktor,mobilya,kanguru,anakucağı,bez derken bir sürü masraf olacak,şimdiden koymak lazım birer birer kenara..

ben 15+4 um sata gore evet bak çok mantıklı bir iş yapmışsın bizim tabi üçüzdü arada red. işlemi vardı oda duşuk tehlikesi içeriyor biliyorsun çok şükür şuan tehlikeyi atlattık günlük hayatımızada donduk ama odonem biraz karamsar bakıyordum ne yalan diyim hani alışverişi son zaman yaparım falan diyordum amaaaa ozamanlar hiçbirşey bilmiyormuşum işte malesef ikiz gebelikte zaten son zamanda oyle haldır haldır gezilmez diğmi evet bizde ufak ufak birşeyler alalım oyleyse dimi daha benim garibanların hiçbirşeysi yok:1shok:

bak o olayı iyiki soyledin benim bugünlerde saflığım ustumde zaten gidip yazlıkları doldururudum doğru bizimkiler son bahara kışa geliyorlar ona gore almak lazım ya

Ben Kanz'ın ihraçlardan kalan bi mağazasını buldum.Ucuz ucuz ordan alıyorum sık sık.ışte şimdi banyo havluları eksik mesela.Ne bileyim şimdiden yavaş yavaş alalım hayatım..

Ben Kanz'ın ihraçlardan kalan bi mağazasını buldum.Ucuz ucuz ordan alıyorum sık sık.İşte şimdi banyo havluları eksik mesela.Ne bileyim şimdiden yavaş yavaş alalım hayatım..

aa neredeymiş o soyle bakalımhihoyyyt bende mothercarein outlet mağzasını buldum baktımda ama tabi alışveriş yapmıycağım için birşey almadım evet bende 20 hafta olsun artık almaya başlıyım şimdi bilgi toplıyım ne almak lazım tabi mevsime uygun ne buluruzki uzun kollu bady almak lazım onlara bulursam:1no2:

mothercare e de ben bakayım,o nerde?
.Canım tam nerde oturuyorsun bilmiyorum ama bu bahsettiğim yer Sefaköyde.Bu bahsettiğim yerde böyle kolilerde sepetlerde falan yani normalinin belki onda biri fiyatına aldım biçok şey.
Yani bir an önce başla derim hayatım.20 haftadan sonra tüm ayrıntıları toplamak için gerçekten zorlanabilirsiin.Yavaş yavaş önlüğünden battaniyesine al koy kenara.
Ben şöyle söyleyeyim belki her birine ait 10-12 şer adet alttan çıt çıtlı kimisi uzun kollu kimisi kısa kollu iç badiler aldım(Hepsi beyaz olsun ki,yıkanması kolay olsun),
Yine her birine ait 6-8 er tane ayaklı alt pijama,üst tişört(kadife olanlar da var,penye olanlar da)
Çeşitli boylarda uzun kollu,askılı,kadife,penye tulumlar
Alt üst takımlar,
belki 5 er tane mama önlükleri
10-12 şer tane tükürük bezleri
2 şer tane hastane çıkışı takımları(içlerinde yukarıda yazılan cinsten pek çok parça var)
2 şer tane penye battaniye
1 er tane yarı kadife battaniye(mothercare)
1 er tane çin battaniyesi denilen cinsten kalın kadife battaniye
1 er tane annemin ördüğü orlon battaniye
1 er tane banyo havlusu(daha ben de almadım,bornoz değil,havlu tavsiye ediyorlar)
2şer yastık doldurduk elyaftan(iki tane de annemin evine bıraktım:))
Annemin ilk torunu olmaları hasabiyle sayamayacağım kadar çok yelekler,hırkalar,şapkalar,pantolonlar,patikler
Kaliteli ıslak mendilleri bile paket paket koyuyorum valla kenarakaydirigubbakcemile3
Ya aklıma gelmiyor şimdi dahası ama daha alınacak çok şey var.
Burda paylaşalım.Alışverişler hızlanacak artık..

yazdığın çok iyi olmuş bu liste mothercare kozyatağı carrefour varya onun karşı yolunda çilek mobilya var hemen onun iki arka sokağında ama sefakoy çok ters bana oraya geçememde neyse artık bu tukuruk bezi dedğin hani tulbent gibi oluyor kenarı oyalı oluyor ondanmı onu sizmi yaptınız hazır bulunuyormu benim aklmada duşundum duşundum o geldi geçen evet alacak çok şey varmış hem yavaş yavaş alınca maddende dokunmaz tabi ıslak mendili araştırıyormusun peki ozellikle tavsiye edilen markalar var ben bir forumda okudum hobs diye bir marka hem çok ucuzmuş hemde kutuluymuş birde diğerlerinin içinde bir madde varmış valla tam adını hatırlamıyorum penapanetrenmi onun gibi bişey ve o made cinsel gelişimde sorun yaratıyormuş ve bu hobs denilen uygun marka hem pişik yapmıyormuş hem o zararlı madde içermiyorumuş gerçekten markete gidince baktım aynen forumda yazılan gibi plastik kutuda olanı alıyorlarmış çok uygundu 3 tl gibi birşeydi tabi bunları hep deneyerek anlıycaz

Tükürük bezi denilen tülbent gibi incecik oluyor evet,çok işe yarıyormuş.Hem bebeklere uygun yumuşak oluyorlarmış,atıp atıp yıkalamalık.Bizim onları annem yapıyor ama hazır da satılıyor.Pek çok yerde hazırını da gördüm.Artık heryerde herşey var.
Islak mendile gelince,bunları kesinlikle altını temzilemek için kullanmayacağım,hani ağzıdır burnudur bilmem ne için kullanacağım.O gibi söylenetileri duydum.Çok da mantıklı tabi ki ben Disney Baby diye bi marka ile Johnsans Baby ıslak mendilleri geçti elime onlardan aldım.Açıkçası bu gibi konularda işin ucuzunu aramıyorum çünkü sanayi malı sonuçta.Alt temzileme konusunda zor da olsa bildiğin pamuk kullanacağım.Bildiğin pamuğu ılık suyla ıslatarak sileceğim yavruların altlarını.Öbürü ne kadar hem ucuz hem kaliteli deselerde o işlere ben inanmıyorum açıkçası.Sonra plastik kutuda saklanan şeyden ne hayır gelicek.
Böyle iştehihoyyyt

evet bak bu pamuk yontemi çok daha sağlıklı bunu yapan annelre var ben akışlıyorum onlarıalkisalkisalkis ama ben mendil kullanmayı duşunuyorum açıkçası herşeyi pratıikleştirmek bana en iyisi gibi geliyor evde bana yardım eden kimse olmayacakki ilk zamanlar annem gelicek oda kalıcı değil zaten şimdiden soyluyor 40 gün kalıp gidicek 2 bebeyle zor hem evi çekip çevir hem onlara bak:1shok yüzden ben açıkçası ıslak mendille başlıycam ama tabiki hoş değil şimdiden araştırıyorum hangi marka daha az pişik yapıyor vs diye ne yapıyım artık kaydirigubbakcemile

Ne biliyim yapmaya çalışacağım ben.Yanında biri olmayınca zor tabi,haklısın.Allah kolaylık versin,sağlık sıhhat versin.Aldıklarımızı,yaptıklarımızı burda paylaşalım yine:içelim:

Ne biliyim yapmaya çalışacağım ben.Yanında biri olmayınca zor tabi,haklısın.Allah kolaylık versin,sağlık sıhhat versin.Aldıklarımızı,yaptıklarımızı burda paylaşalım yine:içelim:

park yatak konusunda ne duşunuyorsunuz peki araştırdınızmı biz ilk etapta park yatak alalım 2 tane diyoruz idare edebildiği kadar hem sonra oyun parkına cevrilebiliyormuş gerçi o küçücük şeyin içinde onları hapsetmek pek oyun gibi gelmedi bana amasenağlama hem zor zamanlarımızı boyle atlatırız ileride daha güzel bir oda yaparız falan diye duşunduk

eşime kalsa oda genç odası almak istiyor:1shokda bana çok saçma geliyor zaten çocuklar buyuyene kadar o odanın haşatını çıkartırlarki işte boyle yani park yatakta benim çoook hevesim var şahsen araştırıyorum bakalım

birde bir tv pogramında izledim çeşit çeşit bebek beşiği karyolası çıkardılar dr yorumladı ve şaşırıcaksınız ama dr en sağlıklısının park yatak oludğunu soyledi sebebine gelince ozellikle ahşap ve kenarı cubuk cubuk olan beşik karyolalar varya işte birde onlrın etrafına tekstil urunu geçiriyor bayanlar dedi ve bu çok tehliklei dedi bebek gece bununu dayayabilirmiş oraya ve nefes alamazmış allah korusun ama park yataklarının kenarlarının file olması bu sorunu ortadan kaldırıyormuş herşey dahil programında çıkmıştı ben ondanda çok etkilenmiştim şahsen

Valla ben de açıkçası önceleri hevesliydim bu oda işine.Ama benim de şim dedi ne gerek var koskoca mobilyalara,çocuklar mobilyalar arasında yürüyemez,düşer bi yerlerini kırar falan dedi.Ben de artık park yatak düşünüyorum.Ama daha araştırmadım.Sen de park yatak mı diyorsun yani?Peki eşyaları bir sürü onları nereye koyacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…