Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Hayırlı sağlıklı günler diliyorum hepinizekaydirigubbakcemile3

Dorukcum maşallah canım.süpersin haberler çok güzelmiş.Kuzucuklar iyimiş,şekerde yok,oooooooh gelsin dondurmalar tatlılar.kaydirigubbakcemile2

Dalin sende iyiyim yazmışsın,sanada maşallah,ama sen yinede yorma kendini,boşver işi gücü.:hulya:

Yavrukirpi gez canım.sefan olsun,ama benim yerimede eğlen olurmu,bende sahile gitmek istiyorum.Ama artık kuzularımla gideriz,şu durumda imkanı yok

kızlar bu drlar bana kafayı yedırtecekelr
kendı dr um kı ona o dıplomayaı nasıl verdıler nalamıyorum :))))
cıft yumurta ıkızı oldukalrını solemıstı ayrıntılı ultrasonda radyolog tek yumurta ikizi oldukalrını soledı dikoryonık dıamnıyotık yanı cıft keselı cıft koryonlu tek yumurta ıkızlerıymıs kuzularım bırının kız bırının erkek olması tek yumurtalarda nadır gorulen bır olaymıs yanı bnm kuzualrım tek yumurta ıkızlerı

dalin...tek yumurta ikizlerinde farklı cinsiyet olmaz...mesajını aynen eşime okudum...olmaz öyle şey dedi...

kızlar sıze bır osrum olucak dıkoryonık dıamnıyotık ıkız nedemek ?
bnmkııler oleymıs bu sımdı tekmı oluor cıftmı dr um cıft demıstı ama ayrıntılıda bole cıktı

aysecım cok nadır olarak farklı cınsıyet olabılıcenı soledı acıklamadı ama dr um deıl radyolog soledı bunu ınternette ben arastırdım ve tek yumurta olupta farklı cınsıyete sahıp bebekelrın fotografalrını gordum bırbırlerının kopyası gıbı cok benzıorlar ama bırı kız bırı erkek ılgınc geldı bana
ne oldukalrı farketmıor ama meraktan soruorum ıste :))

bak tek bır sperm eger cıft cınsıyet kromozomu tasıorsa dıo yanı xy dollenmeden 3 gun sonra bolunur dıo emrıyoların bırısı x bırısı y olur dıo ozaman tek yumurta ıkızı kız ve erkek dogar dıo

bak tek bır sperm eger cıft cınsıyet kromozomu tasıorsa dıo yanı xy dollenmeden 3 gun sonra bolunur dıo emrıyoların bırısı x bırısı y olur dıo ozaman tek yumurta ıkızı kız ve erkek dogar dıo

İkiz gebelikler tek yumurta ve çift yumurta ikizleri olarak iki şekilde oluşabilir. İkiz gebeliklerin 2/3’si çift yumurta, 1/3’i ise tek yumurta ikizidir. Çift yumurta ikizlerinin cinsiyeti aynı veya faarklı olabilir. Tek yumurta ikizleri ise her zaman aynı cinstendir. Çift yumurta ikizleri ailede ikiz olması, ırk, anne yaşı ve annenin önceki gebelik sayısı gibi faktörlerden etkilenir. Yumurtlamayı uyarıcı tedaviler daha çok çift yumurta ikizi sıklığını arttırmasına rağmen, tek yumurta ikizi sıklığını da arttırmaktadır.
Çift yumurta ikizleri iki ayrı yumurtanın, iki ayrı sperm tarafından döllenmesi ile oluşur. Tek yumurta ikizleri ise tek bir yumurtanın, tek bir sperm tarafından döllenmesinden sonra oluşan gebelik ürününün bölünmesi ile gerçekleşir. Bölünmenin gerçekleştiği döneme göre tek yumurta ikizleri dikoryonik-diamnionik, monokoryonik-monoamnionik ve monokoryonik-diamniotik plasenta şekilleri gösterirler. Bunlar fetusların etrafındaki keselerin ve plasentaların şekline göre yapılan sınıflandırmadır. Çift yumurta ikizlerinin plasentaları her zaman dikoryonik-diamniotiktir. Tek yumurta ikizlerinin riski, çift yumurta ikizlerinden daha fazladır.
diyor

canım çok merak ettim tek yumurtadan olan çift cinsiyetli insanları..msn den link yollarmısın ?

selam arkadaslar bugun ızmır cok sıcak bu sıcaga dayanamıyorum yazın ne yapacagız hıc bılmıyorum

arkadaslar bısey sorabılırmıyım ısımlerınızın altında bebıslerınızın kac aylık oldugunu gosteren cızelgeler var ya onu bende koymak ıstıyorum ama nasıl yapacagımı bılmıyorum bana yardım edermısınız.

arkadaslar bısey sorabılırmıyım ısımlerınızın altında bebıslerınızın kac aylık oldugunu gosteren cızelgeler var ya onu bende koymak ıstıyorum ama nasıl yapacagımı bılmıyorum bana yardım edermısınız.

canım temmuzanneleri bölümüne bak üstte tarif edio...

dalincimmm

dikaryonik diamniyotik zaten çift yumurta demek yahuuu.

artvinlimm senin adına da gezicem sözz, yarın leman sam, ctesi kıraç, haftaya da zülfü ile şebnem ferah :lepi:

dalincimmm

dikaryonik diamniyotik zaten çift yumurta demek yahuuu.

artvinlimm senin adına da gezicem sözz, yarın leman sam, ctesi kıraç, haftaya da zülfü ile şebnem ferah :lepi:

yani demi..dr da aynen dikaryonik diamniyotik demişti ikizlerime ..mono olursa tek.di olunca iki yani çift anlamında ..

X