- 13 Temmuz 2018
- 271
- 478
Ne kadar olgunsun, beni de rahatlattın. En yakın arkadaşım aldatıldıktan 15 yıl sonra hala kimseyle beraber olmadı, kendi hayatına bakıyor ama mutlu mu deseniliskiler acisindan cok da sansim yaver gitti dersem yalan olurevet kimseye isinamiyorum ama biliyorum ki elbet kaderimde biri varsa karsima cikicak ve ona isinicam :) ama vicdanim cok rahat en azindan kimseyi yari yolda birakan ve ah alan insan olmadim, insanin önce mutlulugu kendisinde bulmasi lazim, benim mutlulugum bir baskasina bagli olmamali
Vicdan olsa yıllarını çaldığı kadına bir açıklama ve adam gibi vedayi çok görmezdi, arkadaşının durumuna üzüldüm ama bunun tam tersi örnekler de oldukça fazla, umutsuzluk çukuruna düşmemek lazım :) ben de bu seviyeye gelene kadar emin ol ki çok bedel ödedim 1 yıldır çekiyorumNe kadar olgunsun, beni de rahatlattın. En yakın arkadaşım aldatıldıktan 15 yıl sonra hala kimseyle beraber olmadı, kendi hayatına bakıyor ama mutlu mu desenBilmiyorum mutluluk nedir diye felsefeye başlayacağım o yüzden susuyorum :) Ama vicdan çok önemli şu an ben patlayıp "neyse ne söyle asıl derdini" demiyorsam ona tamamen vicdanım rahat bitsin istediğim için. Onu da kendi vicdanıyla başbaşa bırakıyorum.
Senin de böyle üzülmüş olmana üzüldüm ama bu olaydan daha güçlü çıkman beni mutlu etti. Umarım ben de başarabilirim, buna inanıyorum. Desteğin için teşekkür ederimVicdan olsa yıllarını çaldığı kadına bir açıklama ve adam gibi vedayi çok görmezdi, arkadaşının durumuna üzüldüm ama bunun tam tersi örnekler de oldukça fazla, umutsuzluk çukuruna düşmemek lazım :) ben de bu seviyeye gelene kadar emin ol ki çok bedel ödedim 1 yıldır çekiyorum
Öyle gidilir mi ya? Dönerse de senin değildir, dönmezse zaten senin değildir :)döner döner, at gibi giden it gibi döner..
dönerse de dönmezse de kimsenin değildir, aynı zamanda herkesindir o zamanÖyle gidilir mi ya? Dönerse de senin değildir, dönmezse zaten senin değildir :)
Herkesin olmasa, özel olsa gitmezdi zaten. Sayesinde hayatımda ilk defa beddua ettim sonra tövbe ettim :)dönerse de dönmezse de kimsenin değildir, aynı zamanda herkesindir o zaman
gidenler genelde eğerinden boşanmış at gibi koştura koştura gittikleri için ve dönerken de kuyruklarını kıçlarının arasına kıstırıp köpek gibi döndükleri için muhtemelen büyüklerimiz bu lafı söylemiştir benceee..
Merhaba hoşgeldinKızlar merhaba. Bu benim ilk mesajım ve bu başlıktaki her yazıyı okudum. Hepinize iyi şanslar diliyorum öncelikle. Benim de 4 yıllık ilişkim 2 hafta önce ufak bir anlaşmazlık yüzünden bitti yani daha doğrusu o olay sonrasında 1 hafta görüşmedik. Ben 1 hafta sonunda aradım çünkü inatlaşmayı sevmem ve herşeyin insanların mutluluğu için olduğuna inanırım. İki kere açmadı, üçüncüde açtı ama bana kızmasının yanında işyerinde sorunlar olduğunu ve pek görüşmek istemediğini ifade eden sözler söyledi. Ben ayrıldık mı yani diye sorduğumda hayır, sadece kötüyüm dedi hatta kendini beceriksiz hissettiğini "benim beynimi değiştirmem lazım" sözleriyle anlattı. Ben de ne kadar bozulsam ve aramak istemesem de kötü olduğunu bildiğim için kıyamadım günaydın mesajı yazdım ertesi gün ama telefon etmedim. O da günaydın dedi. Dualarım seninle dedigimde teşekkürler bebeğim dedi. Böyle devam etti birkaç gün ama hep ilk ben yazıyorum. Bir kere görüşmek isteyip istemedigini anlamak için seni seviyorum dedim, ben de seni diye cevapladı. daha sonra üzgün olduğu konuları mesajla anlattı, aklım onda kaldı ve müsait olduğunda arayabilir miyim diye sordum. Hatta ayrı şehirlerdeyiz ve özellikle belirttim istersen "günübirlik" gelebilirim yanına diye, sadece destek için dedim ve çok samimiydim, başka amacım yoktu. Kimseyle konuşmak ve görüşmek istemediğini, bana ve herkese kızgın olduğunu söyledi. Ne kadar anlayışlı davranmaya çalışsam da gücüme gitti böyle demesi. Ertesi gün doğumgünümde ilk kez o günaydın mesajı attı sonrasında doğumgünün kutlu olsun diye bir mesaj gönderdi. Ben akşama kadar cevap yazamadım, görüşmek istemiyorum demesi beni çok kötü hissettirmişti, bütün gün ağladım ve arkadaşlarımla da görüşemedim. Akşam kötü olduğumdan hemen yazamadığımı ve teşekkür ettiğimi söyledim ama cevap vermedi. Artık bu belirsiz duruma dayanamadığım ve gerçekten beni anlamadığını düşündüğüm için ona bu süreçte neler yaşadığımı ve üzüldüğümü ama onun üzüntüsünü de anladığımı söyleyen bir mail yazdım. Çünkü o bana sürekli "tek üzülen sen değilsin" diyordu. Mail konusuna "Anlatmak istedim" yazdım. Sonuna da içimden geldi ve "bir zamanlar sevdiğin kadın" yazdım ismim yerine. Çünkü o an ismimim ona bir anlam ifade etmeyeceğini, beni artık sevmediğini düşündüm. Cevap geldi hemen:
"Sadece bir süre yalnız kalmak istiyorum. Ben de bunu anlatmak istedim. Buna saygı göstermen çok mu zor"
Ben bir süre kalakaldım öylece çünkü sadece yalnız kalmak istiyorum başka anlam çıkartma mı demek istemişti yoksa hala anlamıyor musun gibi bir ifade miydi söylediği emin olamadım. Cevap yazmamak trip gibi olacağından "Anladım" yazdım bir süre sonra. 5 gündür görüşmüyoruz. Ama kafam karmakarışık. Bu adam 1-2 hafta öncesine kadar kaç saatlik yoldan gelip benimle oturmaya can atan birisiydi. Benimle her an evlenmeye hazır olduğunu söylerdi. Birden aşk biter mi? Hiçbir şey anlamıyorum. Aramazsam onun üzüntüsünü umursamıyorum mu sanır? Ama arayamam çünkü daha çok rahatsız oluyor, açıkça söyledi. Kızlar yardım edin ya ben hiç böyle çaresiz kalmamıştım. Mantığım çekti gitti, duygularım karmakarışık. Uzun oldu, sizi yorduğum için üzgünüm.
Ayrı şehirlerdeyiz ve doğumgünümde nöbeti olduğunu söyledi, dikkat etmemiş tarihleri ayarlarken, ondan biraz üzüldüm ama üstelemedim. Zaten benim onun doğumgününü hatırlamadığımı söylerek beni suçladı ki öyle birşey yok. Haftasonu yanıma gelirdi, son hafta geleceği günde değişiklik olduğunu son anda açıklama yapmadan söyledi. Ben de daha uzun gelecektin deyince, öyle birşey söylemediğini iddia etti. Eski konuşmamızın ekran görüntüsünü attım. Bana İstanbul'a bilet aldım, görüşmek istersen görüşürüz ordan Ankara'ya geçerim (annesi Ankara'da yaşıyor), istemiyorsan görüşmeyiz yazdı. Ben de sadece benim için mi görüşüyoruz diye alınganlık yaptım ve "senden hiç birşey istemiyorum ne halin varsa gör" yazdım. Sonra İstanbul'a geldi de mi aramadı, direkt Ankara'ya mı geçti bilmiyorum, ikimiz de buluşacağımız saatlerde aramadık. 1 hafta ses çıkmadı, ben merak ettim aradım işte sonrası önceden anlattığım gibi. Burda ben hatalıyım sonuçta o geliyor yaptığım çok ayıp. Ondan suçluyorum kendimi. Yanlış yaptım ama bu "olsa da olur, olmasa da olur" tavrı beni buna sürükledi. Hem madem rahatsız net birşey söylesin böyle susmak olmaz ki. Bahane mi etti anlamadım.Merhaba hoşgeldin
Ben okurken aklıma sanki başka biri var gibi geldi
yalnız kalmak isteyebilir buna saygı duyulur da, sevgili dediğin kişi zaten yanında olmasını isteyeceğin kişidir. Ya berabersindir ya değilsindir. Bir de "tek üzülen sen değilsin" lafında başka şeyler var yani ben seni üzersem idare et ama sen beni üzme gibi sorumluluğu sana yükleme durumu var
Ben sevgilimle değil de bir arkadaşımla yaşamıştım buna benzer bir durum. Arasam açmaz, mesajıma cevap vermez (görüldü oluyor ama sallamıyor) sonra bir sorunu olduğunda dert anlatmak için arar, ben oldu da görmedim açamadım o zaman da mesajlara boğar hemen trip atardı. Arkadaşlığı kestim tabii ki. Onda bile ben suçlu oldum. :)
Bana başka biri var ve bunun üstünü örtmek için seni suçlu konumuna sokmaya çalışıyor gibi geldi. Ayrıca ayrılmayarak istediği zaman geri dönme hakkını korumak istiyor. Bu arada sana neden kızgınmış ? Madem kızgın o zaman bunu zamanında dile getirecek özürler dilenecek konu kapanacak. Biliyorum inanması zor, insan sevince gözü kör oluyor ama sen ayrılmışsınız gibi düşün ve kendini toparlamaya bak. Geri döndüğünde emin ol şimdiki gibi olmayacaksın daha rasyonel bakacaksın olaya ve belki de sen "hayır istemiyorum bitsin" diyebileceksin.
Hayat bir şekilde devam ediyor ve kimse vazgeçilmez değil. Nasibinde kim varsa belki o kişinin gelmesi için eskilerin çıkması gerekiyordur. Tabii hemen sevgili bul demiyorum sadece olanda vardır bir hayır böyle düşünmek lazım.
Bu arada hoşbulduk. Önceki mesajda direkt derdimi anlatmaya başlamışım kusura bakmaMerhaba hoşgeldin
Ben okurken aklıma sanki başka biri var gibi geldi
yalnız kalmak isteyebilir buna saygı duyulur da, sevgili dediğin kişi zaten yanında olmasını isteyeceğin kişidir. Ya berabersindir ya değilsindir. Bir de "tek üzülen sen değilsin" lafında başka şeyler var yani ben seni üzersem idare et ama sen beni üzme gibi sorumluluğu sana yükleme durumu var
Ben sevgilimle değil de bir arkadaşımla yaşamıştım buna benzer bir durum. Arasam açmaz, mesajıma cevap vermez (görüldü oluyor ama sallamıyor) sonra bir sorunu olduğunda dert anlatmak için arar, ben oldu da görmedim açamadım o zaman da mesajlara boğar hemen trip atardı. Arkadaşlığı kestim tabii ki. Onda bile ben suçlu oldum. :)
Bana başka biri var ve bunun üstünü örtmek için seni suçlu konumuna sokmaya çalışıyor gibi geldi. Ayrıca ayrılmayarak istediği zaman geri dönme hakkını korumak istiyor. Bu arada sana neden kızgınmış ? Madem kızgın o zaman bunu zamanında dile getirecek özürler dilenecek konu kapanacak. Biliyorum inanması zor, insan sevince gözü kör oluyor ama sen ayrılmışsınız gibi düşün ve kendini toparlamaya bak. Geri döndüğünde emin ol şimdiki gibi olmayacaksın daha rasyonel bakacaksın olaya ve belki de sen "hayır istemiyorum bitsin" diyebileceksin.
Hayat bir şekilde devam ediyor ve kimse vazgeçilmez değil. Nasibinde kim varsa belki o kişinin gelmesi için eskilerin çıkması gerekiyordur. Tabii hemen sevgili bul demiyorum sadece olanda vardır bir hayır böyle düşünmek lazım.
Olsun canım ne kusuru :)Bu arada hoşbulduk. Önceki mesajda direkt derdimi anlatmaya başlamışım kusura bakma
Ben şu anda bir sürü olasılık düşünüyorum ve bu davranışının sebebini anlayamadım. "Kötüyüm" dediği için "istersen gelebilirim günübirlik" demiştim ona, "kimseyle görüşmek istemiyorum, herkese kızgınım, sana da kızgınım, bir süre yalnız kalmak istiyorum" diyerek reddetmişti. Tekrar "görüşelim mi" demek de üstüne gitmek olacağından soramıyorum, zaten kabul etmez gibi. Ben eğer kötü olasılıklar varsa ayrılmaya razıyım ama gerçekten depresyondaysa üstüne giderek yanlış şeyler yapmak istemiyorum ve barışmak istiyorum. Ama benim için en önemlisi; durumun ne olduğunu anlayabilmek, bu yüzden böylece kopup gitmek veya aceleci davranıp ipleri tamamen koparmak istemiyorum. Anlayışın için teşekkürler :)Olsun canım ne kusuru :)
Diğer mesajda bence ayıp etmemişsin nöbetini yanlış ayarlamış diye biraz sitemle karışık naz yapmışsın eee bu da gelmesini istediğinden, özlediğinden. Yani oradaki tavrın bence hatalı değil ha olan olmuş napalım haftasonu görüşürüz diye kendini teselli etmişsin sana söz vermedim demek yerine "nöbetim böyle denk geldi haftasonu nasılsa görüşürüz napalım o gün kutlarız doğum gününü" tarzı konuşsaydı belki bu kadar üzülmezdin. Böyle atarlı laflar insanı kırar. Evet tabii ki fazla naz niyazı erkekler sevmeyebilir ama sevgilisine de boşvermiş modda davranmayıp biraz daha ılımlı konuşabilirmiş.
Benim de sevmediğim şeylerden biri geçiştirilmektir, söylenen şey olumsuz da olsa net olunsun isterim. Yani belki gelirim yerine kusura bakma gelemeyeceğim ama şu zaman telafi ederiz dese belki daha az üzerdi seni.
Sen şu an ne düşünüyorsun? Ayrılmaya razı mısın ya da barışmak mı istiyorsun?
Hatırladım konuşmuştuk epey önce :)merhaba kızlar durumumu cok cok once yazmıştım.Benım eski sevgili instagradan mesaj atmıstı cevap vermedım sonra bı kac defa daha atmış , hıkayelerımı stalklıyordu. Hıkayelerıne bırıne bakmış yıne ne ıstıyosun deıdm merak etmış falan okul bıttı mı ıe mı gıdıyosun falan soruyodu konuscak bıseyım yok dedım üstelemedi. Adamın ıkı yıllık ılışkısı var .Ne yyapmaya calısıyo sızce ?
Hatırladım konuşmuştuk epey önce :)
Ne yapmaya çalışıyor? Bence seni sınıyor, hala gönlün var mı ona karşı, hayatına devam ediyor musun ya da onu unuttun mu /ne kadar unuttun kendince yoklama çekiyor
İlişkisi belli de çok fazla heyecan ya da sevgi içermiyor ki arada eskileri yokluyor!
düşünüyor ya da seviyor da olabilir ama o zaman da şu soru gelir aklabu saatten sonra bı cacık olmaz dımı ? bazen unutammaıısm gııb gelıyo sonra gecıyo , kımı zmaan durudk yere aklıma gelıyo ,ne zmaan aklıma dusse ya bı mesaj ya bı ıletı ılla bı hareketlılık gooruyorum kendısınde. mesela cuma gunu durduk yere aklıma geldı ne yaptıysam o gun cıkartamamdım aklımdan.Ertesi gun okuldayken kullandıgım kendıısne ait dosyayıbenımle yenıden paylaşmış ,1 bucuk yıl once engellemıştı dosyayı.
Kafam allak bullak
Karaktersizmerhaba kızlar durumumu cok cok once yazmıştım.Benım eski sevgili instagradan mesaj atmıstı cevap vermedım sonra bı kac defa daha atmış , hıkayelerımı stalklıyordu. Hıkayelerıne bırıne bakmış yıne ne ıstıyosun deıdm merak etmış falan okul bıttı mı ıe mı gıdıyosun falan soruyodu konuscak bıseyım yok dedım üstelemedi. Adamın ıkı yıllık ılışkısı var .Ne yyapmaya calısıyo sızce ?