Kızlar merhaba. Bu benim ilk mesajım ve bu başlıktaki her yazıyı okudum. Hepinize iyi şanslar diliyorum öncelikle. Benim de 4 yıllık ilişkim 2 hafta önce ufak bir anlaşmazlık yüzünden bitti yani daha doğrusu o olay sonrasında 1 hafta görüşmedik. Ben 1 hafta sonunda aradım çünkü inatlaşmayı sevmem ve herşeyin insanların mutluluğu için olduğuna inanırım. İki kere açmadı, üçüncüde açtı ama bana kızmasının yanında işyerinde sorunlar olduğunu ve pek görüşmek istemediğini ifade eden sözler söyledi. Ben ayrıldık mı yani diye sorduğumda hayır, sadece kötüyüm dedi hatta kendini beceriksiz hissettiğini "benim beynimi değiştirmem lazım" sözleriyle anlattı. Ben de ne kadar bozulsam ve aramak istemesem de kötü olduğunu bildiğim için kıyamadım günaydın mesajı yazdım ertesi gün ama telefon etmedim. O da günaydın dedi. Dualarım seninle dedigimde teşekkürler bebeğim dedi. Böyle devam etti birkaç gün ama hep ilk ben yazıyorum. Bir kere görüşmek isteyip istemedigini anlamak için seni seviyorum dedim, ben de seni diye cevapladı. daha sonra üzgün olduğu konuları mesajla anlattı, aklım onda kaldı ve müsait olduğunda arayabilir miyim diye sordum. Hatta ayrı şehirlerdeyiz ve özellikle belirttim istersen "günübirlik" gelebilirim yanına diye, sadece destek için dedim ve çok samimiydim, başka amacım yoktu. Kimseyle konuşmak ve görüşmek istemediğini, bana ve herkese kızgın olduğunu söyledi. Ne kadar anlayışlı davranmaya çalışsam da gücüme gitti böyle demesi. Ertesi gün doğumgünümde ilk kez o günaydın mesajı attı sonrasında doğumgünün kutlu olsun diye bir mesaj gönderdi. Ben akşama kadar cevap yazamadım, görüşmek istemiyorum demesi beni çok kötü hissettirmişti, bütün gün ağladım ve arkadaşlarımla da görüşemedim. Akşam kötü olduğumdan hemen yazamadığımı ve teşekkür ettiğimi söyledim ama cevap vermedi. Artık bu belirsiz duruma dayanamadığım ve gerçekten beni anlamadığını düşündüğüm için ona bu süreçte neler yaşadığımı ve üzüldüğümü ama onun üzüntüsünü de anladığımı söyleyen bir mail yazdım. Çünkü o bana sürekli "tek üzülen sen değilsin" diyordu. Mail konusuna "Anlatmak istedim" yazdım. Sonuna da içimden geldi ve "bir zamanlar sevdiğin kadın" yazdım ismim yerine. Çünkü o an ismimim ona bir anlam ifade etmeyeceğini, beni artık sevmediğini düşündüm. Cevap geldi hemen:
"Sadece bir süre yalnız kalmak istiyorum. Ben de bunu anlatmak istedim. Buna saygı göstermen çok mu zor"
Ben bir süre kalakaldım öylece çünkü sadece yalnız kalmak istiyorum başka anlam çıkartma mı demek istemişti yoksa hala anlamıyor musun gibi bir ifade miydi söylediği emin olamadım. Cevap yazmamak trip gibi olacağından "Anladım" yazdım bir süre sonra. 5 gündür görüşmüyoruz. Ama kafam karmakarışık. Bu adam 1-2 hafta öncesine kadar kaç saatlik yoldan gelip benimle oturmaya can atan birisiydi. Benimle her an evlenmeye hazır olduğunu söylerdi. Birden aşk biter mi? Hiçbir şey anlamıyorum. Aramazsam onun üzüntüsünü umursamıyorum mu sanır? Ama arayamam çünkü daha çok rahatsız oluyor, açıkça söyledi. Kızlar yardım edin ya ben hiç böyle çaresiz kalmamıştım. Mantığım çekti gitti, duygularım karmakarışık. Uzun oldu, sizi yorduğum için üzgünüm.