Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

meybon

17.12.2009/ 09:55
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.254
0
116
İstanbul
merhabalar,
oğlum 22 aylık, ben bakıyorum dolayısıyla işten çıktım yani. artık çalışmak istiyorum. oğluma artık bir çorabı bir kutu sütü bile alırken eşimle tartışmaktan bıktım.. aptamilden inek sütüne geçerken bile ben karar veremedim.
eşim artık yeter dedi. şimdi normal sütü bezi bile alırken söyleniyor çok zoruma gidiyor.
sorunum şu kreşe vermek gerekicek, ama aldığım para ya olduğu gibi kreşe gidicek yada belki yetmiycek.
bir sekreter maaşıyla neler yapabilirim bilmiyorum.
eş,im destek olmıycak bunubiliyorum.. annem çalışıyor emekli olmasına 4 yıl var. kayınvalidem bak desem bakar belki bilmiyorum ama, çok sinsi bir insan. onabırakmak istemiyorum..
inanın eşim kötü birideğil, dengesizlik var sanırım bilmiyorum kafam karman çorman. çocuğuna bayramlık almak aklına bile gelmez, ben söyleyince de evdekileri giysin der, para senin cebinden çıkmıyo tabi der, ben söylerimo söyler tartışırız..
tam olarak ne sorcaktım onu bile unuttum çok çaresiz hissediyorum. ama çalışmam şart, ağırıma gidiyor iyice. bugün markette 7, 45 TL ya bir saç kremi alcaktım laf etti, yine tartıştık. 2 tane arabamız var, kendisinin yani. giderimiz çok ama, bildiğim kadarıyla yetiyor.
anadolu yakası ataşehir- inönü mah. oturuyorum, bu civarda uygun kreş bilen bana fikir verebilirmi..
kafayı yemek üzereyim.
:2:

canım aldığın parayı kreşe vericeksen bence hiç verme ,tabi kreş çok iyi olur ama 22 aylık çocuk için bence erken ,yani evinizde rahat huzurlu senle birlikte olması gerekirken ,kreşin kalabalıklığı ve alışma süresi çocuğunu etkileyecektir ve eminim ki bu kış sürekli hasta olacaktır,bence en azından bir sene daha idare etmeye çalış ,benim oğlum 3 yaşında başladı kreşe ama kendisinden kücükler gerçekten çok etkileniyor annesiyle evde kalması daha uygun diye düşünüyorum ,maddi olarak eşinle konuşmayı dene ,seninde ihtiyacların var ve bunları almak durumundasın ,bu iki araç niye var bilemiyorum ama ,senin aldığın kremlemi zengin olcak ki ,

cvpladığın için teşekkürederim öncelikle,
sigortam ödensin diyede istiyorum aslında, birde diyorum hani belki uygun biyer bulurum diyorum kendimce
2 araba biri iyi bir araba diyim ona kıyamadı iş için kullandığıiçin ikinciyi aldı. onlara gelince acımaz.
çok zoruma gidiyor, herşeyi laf ediyor.. manevi destek de olmaz. ama benim birşekilde, kendi ayaklarımın üstüne basmam gerek napcam ne etcem bilmiyorum.. endişeler içinde korkular içindeyim.
ALlah melek gibi çocuk vermiş, bir baba çocuğuna heveslenip bişeyler almazmı ya, ooof of.. yardım et yarabbim

canım erkekler malesef bizim kadar duyarlı olamayabiliyor onların kafalarına dank ettirmek lazım .mesela benim eşimde çok ince düşüncelidir ama inan kendi kıyafetini bile ben alalım derim o şekilde alırız pek ilgi alanına girmiyo cünkü sen bence araştır ama aldığın para gidicekse çocuğun için üzülürüm ben ,sigortadan falan çok daha önemli çünkü ,22 ay daha 2 yaş bile değil ,evde sakin bir ortamda uyuması ,dinlenmesi bile bir velinimet,benim oğlum evde olduğunda 3,3.5 saat uyur ama kreşte 2 saat uyuyor ,1.5 saat eksik yani ,ama 4 yaşında şimdi yani gece erken yatıyor olup bitiyor ama inan 2 yaş kücük ,belki etkinlikler ,arkadaş onu oyalar ,geliştirir ama işte kreşte bazen o yaş cocukları görüyorum bir tarafları eksik ben üzülüyorum,sabah erkenden uykudan kalkıyor ne bilim en azından kışın verme derim ,kışın sürekli hasta olur ,havalar ısınınca ver canım ,sabret biraz daha .bak 2 aydır kreşe gidiyor yaz tatilinden sonra sürekli birşey,burun akıntısı ,öksürük falan yani bünye ne kadar kaldırabilir ki ,zayıflamasıda cabası,

evet haklısın,bu yönleri düşünmüştüm kısmen. ama zaten bende hemen iş bulamam. yaza kadar anca gerçekleşir. anadolu yakasında bu civarlarda bakındım biraz baya pahalı, düşünüp duruyorum işte. çok sağolasın sende.

rica ederim canım ,özel kreşler biraz tuzluca ama verilen egitime göre değişiklik gösteriyor ,mesela devletin bünyesindeki kreşler 5 yaş altını almıyor ,alan yer bile olsa evinize uzaklığı servisi vs derken yine nerden baksan 300 tl bulur,hakkında hayırlısı olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…