- 25 Nisan 2018
- 4.066
- 8.021
-
- Konu Sahibi My daughter is my heart
Bunu mutlaka doktora danışın, böbrek hastalığım var bende yıllardır ilaç kullanıyorum bağışıklık kazanmadı sadece örnek vermek istedim .Açıkçası ilacı uzun süre kullanırsak ilaç vücuda bağışıklık kazanır da etkisini kaybeder diye korkuyorum. Çok mutluyum tekrar aynı eski haline döner diye korkuyorum
Tamam arkadaşım, çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsunBunu mutlaka doktora danışın, böbrek hastalığım var bende yıllardır ilaç kullanıyorum bağışıklık kazanmadı sadece örnek vermek istedim .
Çok zorbalığa ugradı zaten kızım.Anne kız olarak travmalarımız çok fazla. Haklısınız galiba tadını çıkarmalıyız. Size de çok geçmiş olsun, değerli güzel düşünceleriniz için tesekkür ederimKendimden örnek vereyim kan pıhtılaşma sorunum var.
4 sorunlu olduğu için beni çok etkiliyor.
B12 ve folik asit üretmediği için vücudum devamlí halsizim.
Eskiden böyle değildim. Şimdi bir yemek yapmaya halim olmuyor.
Dışarıdan takviye alıyorum ama olmuyor.
Hep düşünüyordum alsam bile bence düzelmez içeri de bir sorun var diyordum.
Doktorla konuşurken alan dışı bir doktor ooo takviyeleri alsanda sen düzelmezsin dedi. Ama olsun homosisteinim düşüyor eğer yüksek olursa uzun süre aniden son nefes sonrası yolculuk dedim güldüm hiç değilse homosistein düşüyor dedim.
Çok uzun bi konuşmaydı. Doktor gibi bana kim konuşabilir. Siz düşünün sıradan biri ne bilir.
Elimde raporum var, sıradan birine göstersem anlamaz bile….
Doktora soracağınız uzun süre kullanımı zararlı mı bu kadar hayır değil derse devam et. Küçük cocuklar arasında zorbalık cok acımasızca.
Rengi vs laf ederler cocuk zorlanır.
Bir kararı kendiniz alamazsınız çok detaylı düşünmek gerekiyor.
Ne hastalıklarla mücadele edeb insanlar. Siz bence sevinin yaradana teşekkür edin çocuğunuz sağlıklı…
benim astım hastalıgimdan dolayı ilacın dozu vs artıyor.Evet çok mutluyum. Aslında anlatmam istediğim ilaç uzun süreli kullanılınca etkisini kaybeder mi? Yani o kadar mutluyum ki bütün kötü ihtimaller beynimi kurcalıyor. Ya kızım bi anda ilaç kullanmasına rağmen eski haline dönerse diye korkuyorum. Siz çocukluktan beri aynı ilacı mı kullanıyorsunuz?
Allah çözümsüz dert vermesin. Şükür ki çözümü varmış. Eğer içiniz rahat değilse farklı doktor görüşü alin.Merhaba arkadaşlarım.. Bu 2.konum.Önceki konum da çocuğumla alakalı idi. Merak eden okuyabilir ama şöyle özet geçeyim:Çocuğum 5 yaşında ve 5 yıldır fiziksel görüntüsünde bir sıkıntı vardı(Yüzü gözü hep sapsarı idi).. Bulunduğum ildeki hiçbir doktor malesef genetik testinde tanı konulmasına rağmen tedavi uygulayamadı ya da ilgilenmediler. Bilmiyorum.. Geçen yıl atandım , tanıştığım bi arkadaşımın vesilesi ile başka ildeki başka bir üniv hastanesinde görevli prof doktora gittik. Doktor direkt ilaç tedavisi uyguladı ve elhamdülillah çocuğum bildiğiniz normal ten rengine kavuştu. Hamdolsun Rabbim kimseye yaşatmasın. Çocuğum en büyük travmamdır. Sormak istediğim doktor ömür boyu kullanmamız gerektiğini söyledi, evet ben çok mutluyum gerçekten şükürler olsun Allah a.. Çok çaresizdim, yeniden doğmuşum gibi.. Ama ömür boyu kullanma fikri beni çok tedirgin ediyor. Biraz içimi rahatlatın lütfen. Siz olsanız ne yapardınız?
Evet ilaç aynen o görevi görüyor. Hiçbir zararı yok dedi. Benim korktuğum ilacın bağışıklık kazanma ihtimali. Bizim için çok heyecan verici bir şey çünkü ilacını bulmak. Hamdolsun. Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasınRengi sarıysa karaciğer enzimi eksikliğidir diye düşündüm, ilaç muhtemelen o enzimi yerine koyuyordur. Aynen insülin gibi kullanıyorsun eksikliği dolduruyor, bağışıklık kazanma gibi bir durum yoktur diye düşünüyorum. Doktora sordunuz mu ilaç neyin nesi ne işe yarıyor?
Rica ederim . çok sağolunTamam arkadaşım, çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun
Genetik testinde Gilbert çıktı ama bulunduğum ildeki doktorlar asla tedaviye gerek görmedi. Kızım semptomları şiddetli yaşamasına rağmen. Bu son doktor fenobarbital yazdıTeshis ne tedavi ne?
Kıyamam ben ona canım benim…. Yaparlar…Çok zorbalığa ugradı zaten kızım.Anne kız olarak travmalarımız çok fazla. Haklısınız galiba tadını çıkarmalıyız. Size de çok geçmiş olsun, değerli güzel düşünceleriniz için tesekkür ederim
benim oğlumdada genetik hastalık var ve ömür boyu kullanacak bi süre sonra rutin haline gelir. Alışırsınız merak etmeyin yeterki iyi olsun, şükür ki tedavisi var olmayanlar ne yapsın...Merhaba arkadaşlarım.. Bu 2.konum.Önceki konum da çocuğumla alakalı idi. Merak eden okuyabilir ama şöyle özet geçeyim:Çocuğum 5 yaşında ve 5 yıldır fiziksel görüntüsünde bir sıkıntı vardı(Yüzü gözü hep sapsarı idi).. Bulunduğum ildeki hiçbir doktor malesef genetik testinde tanı konulmasına rağmen tedavi uygulayamadı ya da ilgilenmediler. Bilmiyorum.. Geçen yıl atandım , tanıştığım bi arkadaşımın vesilesi ile başka ildeki başka bir üniv hastanesinde görevli prof doktora gittik. Doktor direkt ilaç tedavisi uyguladı ve elhamdülillah çocuğum bildiğiniz normal ten rengine kavuştu. Hamdolsun Rabbim kimseye yaşatmasın. Çocuğum en büyük travmamdır. Sormak istediğim doktor ömür boyu kullanmamız gerektiğini söyledi, evet ben çok mutluyum gerçekten şükürler olsun Allah a.. Çok çaresizdim, yeniden doğmuşum gibi.. Ama ömür boyu kullanma fikri beni çok tedirgin ediyor. Biraz içimi rahatlatın lütfen. Siz olsanız ne yapardınız?
Çok geçmiş olsun hocam. Haklısınız, çok şükür ki tedavisi var. Allâh daha iyi etsin evlatlarımızıbenim oğlumdada genetik hastalık var ve ömür boyu kullanacak bi süre sonra rutin haline gelir. Alışırsınız merak etmeyin yeterki iyi olsun, şükür ki tedavisi var olmayanlar ne yapsın...
Bulundugunuz yerdeki dr lar nasil anlayamadi,ona sasirdim. Bu yuzden iste birkac dr. A gitmek zorunda kalıyoruz.Genetik testinde Gilbert çıktı ama bulunduğum ildeki doktorlar asla tedaviye gerek görmedi. Kızım semptomları şiddetli yaşamasına rağmen. Bu son doktor fenobarbital yazdı
Hocam genetik testinde çıktı ama Drlar tedavi uygulamadılar.Halbuki kızım semptomları çok şiddetli yaşıyorduBulundugunuz yerdeki dr lar nasil anlayamadi,ona sasirdim. Bu yuzden iste birkac dr. A gitmek zorunda kalıyoruz.
Arkadasim da kizinin hastaligini kendi farketti resmen. Sizin ki kadar dikkat ceken bir hastalik da degil.
Neyse ki ,cozumunu bir dr buldu. Ve o da omur boyu ilac kullanacak.
Cozumu olan sey icin sikinti yapmayin
Evet hocam bırakırsak geri dönecek.Hocam ama hem gözü hem yüzü çok sarı ve hep sarı. Bu sebepten zorbalığa uğruyordu. Hipnotik ne hocam? Dr zararsız bir ilaç dedi. Hasar falan bırakmaz dediilaci biraktiginiz zaman gozdeki sarilik geri mi dönecek?
internete şöyle bir bakınca hastalık için zararsız olduğu yazıyor ve ilaç da hipnotik bir ilaçmış. benim tavsiyem başka bir doktora daha danışmanız, eğer hastalığın göz beyazı sarılığından başka zararı yoksa ben kullanmamayı tercih ederdim.
Şimdi baktım da hipnotik merkezi sinir sistemini yavaşlatan ilaç demekmiş. Evet bu ilaç epilepsi tedavisinde kullanılıyor ama aynı zamanda karaciğeri güçlendirip enzim eksikliği için takviye edici bi ilaç. Kızımda kullanılma amacı builaci biraktiginiz zaman gozdeki sarilik geri mi dönecek?
internete şöyle bir bakınca hastalık için zararsız olduğu yazıyor ve ilaç da hipnotik bir ilaçmış. benim tavsiyem başka bir doktora daha danışmanız, eğer hastalığın göz beyazı sarılığından başka zararı yoksa ben kullanmamayı tercih ederdim.