Bebek İkinci El Arkadaşlar bu güven olayı için bir referans sistemi mi yapsak:)

pttden paranı almaya gittginizde 5 tl kesiyorlar daha önce 2 kişiye gönderdim kapıda ödemeli ama ptt de hesap açınca nasıl oluyo onu bilmiyorum benim hesabım yok tc numaranızı veriyorsunuz gönderi yaparken sonra söylediğiniz ptt şb sinden paranızı gidip oluyorsunuz

ewet ozamn öle canım hesapın yoksa tc noya yatırdıgında 100 kadar 5 lira kesinti ücreti alıyorlar ama hesabın varsa 2,5 lira

Son düzenleme:
gerçekten fikirleriniz güzel bayanlar,destekliyorum sizleri .en iyisi kapıda ödeme bencede

selam bayanlar,

bende burda bir iki şey sattım, bir iki şey de satmaya çalıştım ama pek beceremedim sanırım,
satış şartlarında söylediklerinizi çok mantıklı, yani ürünün asıl resimleri, satıcı ve alıcı arasında telefon numarası alış verişi, hatta bence alışverişin son aşamasının filan tlf la yapılması, kapıda ödeme, satıcının profili, msj sayısı.

birde benim aklıma gelen kargo takip numarası var. yani ürünler kargoya verildiğinde her gönderi için bir gönderi kodu oluşturuluyor ya o kodla netten kargo yapılıp yapılmadı, gönderen adresi, gönderinin hacmi filan herşey görünüyor. Belki de parayı o zaman yatırmak en doğrusu yani ürün yoldayken.

heee derseniz ki koliden ürün yerine civciv yada kuş çıkarsa o da pek mümkün değil, çünkü kargoyu teslim aldıklarında kimlik bilgilerini filan alıyorlar derim ben. aklıma geldi yazayım dedim

kızlar o zaman hep aynı kişiler satış yapar referansı olmayan satış yapamaz yada ilk üye olan yapamaz vb:)ama kapıda ödeme olabilir ben öyle yapıyorum bazen direk eft yaptığımda oldu ptt açtırmıyor yanlız kargocu diyorki üstüme zimmetli beni ilgilendirmez...

zaten 20 tl şeyi 7-8 tl alıyoruz diyeli 5 tl kargo +2,5 kapıda öde alsana hemen hemen aynı fiyatt:)))gerçi eft 2,5 tl alıyor oda var

Son düzenleme:
emirin_annesi adlı arkadaşım özel mesaj yazamıyorum,bu yüzden burda yazmak istedim.defalarca kraft elele bebek arabası için msj yazdım ama cvp vermedin.yine söylüyorum bebek arabasını satmadıysan talibim,cvbını bekliyorum

Ee süpermiş,ptt sonra parayımbenim heesabıma mı gönderiyor yoksa eldenmı gidip alıyoruz?

kargoyu gönderirken ptt hesabınız varmı diye soruyorlar yoksa isme havale yapıyorlar.ödeme şartlı diyorsun karşıdan alınacak miktarı yazıyorsun.alıcı parayı ödeyip kargoyu aldığında kargoyu gönderdiğin ptt subesine kimliğinle beraber gittiğinde 5 tl kesmek kaydıyla paranı alıyorsun canım

aa birdee saraylı_ isimli arkadaştan 4 adet elbise aldım birde tayt hediye etti tertemiz güvenilir bilginiz olsun...

canım tostip diye bir ark sattım cumartesi mersin yolcusu...ama msj gelse kesinlikle cevap yazardım kusura bakma

arkadaşlar
kızı uyutmaya gittim forum almış yürümüş

hepsini okudum.ben kapıda ödemeye taraftar değilim neden derseniz kadınlar klubünden değil başka bir yerden bir ürün sattım bir yıl önce kapıda ödemeli yolladım şahıs galiba canı sıkılan bir arkadaştı ürünü beğenmedi bu arada ürün kitap yani beğenilmemesi zor yırtığı falanda yok.ve ben almıyorum dedi ne oldu ürün bana döndü fakat kitabın cildi yıpranmış kargodan zaten uzun sürdü kargoda sonra 2 kargoyu ben ödedim ama asıl önemlisi beynim yoruldu ve zamanımı harcadım .

birde kapıda ödemede ekstra ücret alınıyor falan

o yüzden ben kapıda ödemeli satış yapmam almamda yeminliyim.

ltf kimse yanlış anlamassın bana tesadüf eden eminim binde bir dir .

en iyisi fotolar başka bir yerde mailleşmeler ve telefon bencede .az çok anlaşılıyor birde msl genelde aynı gün içinde bir kaç kişiye satış yapılmıyor böyle bir şey olursa bence şüphe çekebilir

o zaman şöyle diyelim 100 msj hakkını dolduran ark.satış yapsın burdan mesajlaşsın özel kısımdan tabii çünkü ayrı mail adresi yazınca ceza alınıyor ben aldımmesela....telefon numarası verilmeden satış yapılmasın kargo takip ardından ödeme diyelim mi kızlar karşılıklı özel yazışma +telefon+kargo takip no+eft yada gönderi hesaba 4 aşama güven artı sağlıklı alış-veriş

Son düzenleme:
bilemedim ki
100 msj hakkı yeni arkadaşlara haksızlık olur gibi sanki bende ilk satış yaptığımda 92 falandı msj hakkım :)

birde para gelmeden nasıl kargoya verip takip nosu alıcaz
havale yapıldıktan sonra kargo yapılmalı bence
büyük sitelerde bile öyle :)

en iyisi ya allah bismillah demek galiba :)))))))))))))))

ödeme konusunda haklısın canım doğru önce ödeme ama 100 msj oturup yazıcak arkadaş para kazanıcak sonuçta napalım kimse burdan msj hakkı olmayan biriyle mailleşmesin bence:)))

Son düzenleme:
canım tostip diye bir ark sattım cumartesi mersin yolcusu...ama msj gelse kesinlikle cevap yazardım kusura bakma
hayırlı olsun her iki tarafada .kraft elele.... olarak açtığın başlıkta yazmıştım msjları.özel msj hakkım olmadığı için .önemli değil ,tekrar hayırlı olsun ,kısmet değilmiş demekki

yine eski sistem devam galiba dikkatli olalım allah kimseyide 30-40 tl için dolandırıcılık yapacak kadarda düşürmesin diyelim.

Peki o halde oplu satışlarda kapıda ödeme çok mantıklı yada yeni birileriyle güven problemi yaşarsak,fakat tanıdık isimler olduğunda ben önce havalemi yaparım sonra kargoyu beklerim beim içn sorun olmaz..

Arkadaşlar unutmayalım ki burası bir alışveriş sitesi değil.Bu kadar şart şurt buraya uymaz bence.Güven meselesi olan almayacak o zaman.Alıcı ile satıcı arasındaki diyalog önemli.Bir tel.no yeterlidir diye düşünüyorum eğer ki güven problemi varsa.Zaten sorun oluşturabilecek kişiler kendini belli ediyor.Herkese hayırlı alışverişler diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…