- 14 Haziran 2019
- 671
- 771
- 103
Bu bir dert değil aslında hanımlar ama fikirlerinizi merak ediyorum. Arkadaşlarımın çoğusu İstanbul’da oturuyorlar bir tek ben İstanbul’a yakın başka bir ilçedeyim. Görüşme veya buluşma planladığımızda doğal olarak ben onların yanına gidiyorum. Buraya kadar bir sorun yok fakat onlar defalarca davet etmeme rağmen 1 kere bile gelmediler. Yine sorun değil fakat yol ücretleri vs derken artık eskisi kadar sık gidemiyorum ben de bu sebeple bana afra tafra yapmaya başladılar. Örneğin ailemle teyzemlere gitmemiz gerekiyor İstanbul’a, arkadaşlarıma ayırabileceğim bir vaktim olmuyor öğrendiklerinde resmen bana hesap soruyorlar. Hani gelemiyordun, hani vaktin yoktu gibi sorularla. Bu durum çok canımı sıkıyor. Feribot fiyatları önceden 20 tl civarındaydı şu an 100 tl gibi bir şey bu yüzden sık gelemiyorum artık ne olur anlayın beni diyorum yine söyleniyorlar ama bir kere bile “sen yeter ki gel biletini biz hallederiz” diyen olmadı. Kimseden de böyle bir beklentim yok aslında ama hem bana yanlarına gidemediğim için söylenip hem de kendilerinden hiçbir taviz vermemeleri tuhafıma gidiyor artık. Ben mi alınganlık yapıyorum bilmiyorum yine iki gün önce bir arkadaşımın töreni vardı rica etti bana sen de gel dedi ve sırf onun için gittim bu sefer kırmayayım diye. Törenden sonra ikimiz bir mekana oturduk hemen hesap ayrı ayrı ödenecek dedi. Yani ne bileyim tam tersi olsa o sırf benim için benim oturduğum şehre gelse ben asla ona hesap ödetmezdim. Yanlış anlaşılmasın kimsenin 50-60 tl hesabımı ödemesinde de değilim ama ben onlar için maddi manevi hep elimden geleni yaparken onlar asla benim için bir şey yapmıyorlarmış ve arkadaşlığımız için bir ben çabalıyormuşum gibime geliyor artık. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum ben mi alınganlık ediyorum sizce?