Arkadaşlar aklıma bi fikir geldi, hadii!!

Kızlar ne güzel bi dua listesi yaa benide ekleyin olmazmı günüm geçti bugün kan testi yaptırdım sonuç pazartesi belli olacak çok heyecanlıyım..

dua listemiz cogalmış ne güzel inşallah hamile listemizde böyle hızla cogalır:Saruboceq:

hamile listesinin de en kisa zamanda boyle cogalmasi dilegiyle kizlar, Rabbim dualarimizi duysun Insallah. kulun kula duasina cok inaniyorum ben.

İnşallah arkadaşlar
ben bu listeyi bi kağıda da yazdım dua ederken kolaylık oluyor
yenileri ekliyorum kağıdımada
Rabbim kabul etsin inşallah

Bismillahirrahmanirrahim
Allahümme salli ala seyyidine ve nebine muhammed
Bizlere hayırlı, sağlıklı evlatlar nasib eyle ya rabbi, ya halik celle celelühü

*ANGELSKY
*BERAY
*DALıA-13 EKıM
*EYLÜL01
*GÜLÜM12-23 EYLÜL-SONUCUNU BEKLıYORUZ
*GÜNDOĞMADAN
*KARDE-29 EYLÜL
*KOCABEBE
*.MAVıı.-25 EYLÜL-SONUCUNU BEKLıYORUZ
*NURTOPU-10 EKıM
*RUFEYDA SERRA-24 EYLÜL-SONUCUNU BEKLıYORUZ
*SEMAMEHMET-SONUCUNU BEKLıYORUZ
*TIRTILKURABıYE(ıDıL)
*UHDE-7 EKıM
*ZEUGMA27

benide ekleyin kızlar ben ekleyemedim

Bismillahirrahmanirrahim

*ANGELSKY
*BERAY
*DALİA-13 EKİM
*EYLÜL01
*GÜLÜM12-23 EYLÜL-SONUCUNU BEKLİYORUZ
*GÜNDOĞMADAN
*KARDE-29 EYLÜL
*KOCABEBE
*.MAVİİ.-25 EYLÜL-SONUCUNU BEKLİYORUZ
*NURTOPU-10 EKİM
*RİCHBERRY-9EKİM
*RUFEYDA SERRA-24 EYLÜL-SONUCUNU BEKLİYORUZ
*SEMAMEHMET-SONUCUNU BEKLİYORUZ
*TIRTILKURABİYE(İDİL)
*UHDE-7 EKİM
*ZEUGMA27

NURTOPUCUGUM SANA ZORLUK OLMASIN DIYE BEN EKLEDIM KENDIMI UMARIM SAKINCASI YOKTUR
COK GÜZEL DÜŞÜNMÜSSÜN UMARIM DAıMı OLUR BU DUALAR VE HEPIMIZ HAMIS OLURUZ DAHA SONRADA BEBıŞLERIMIZ ICIN EDERIZ
BENDE SENIN GIBI KAGIDA YAZCAM TEK TEK ISIM SÖYLEYIP DUA ETCEM ALLAHIM KABUL EDER UMARIM:Saruboceq:

Bismillahirrahmanirrahim

*ANGELSKY
*BERAY
*DALıA-13 EKıM
*EYLÜL01
*GÜNDOĞMADAN
*KARDE-29 EYLÜL
*KOCABEBE
*NURTOPU-10 EKıM
*RıCHBERRY-9EKıM
*TIRTILKURABıYE(ıDıL)
*UHDE-7 EKıM
*YASMıN_07
*ZEUGMA27

eline sağlık canım
ne sakıncası olsun:)
Aminn. Rabbim dualarımızı kabul etsin.

Arkadaşlar Zekeriya aleyhisselamın hikayesini biliyorsunuzdur muhtemelen. bilmeyenler için kısaca özetliyeyim:
(Alıntı)
Peygamberimizin¸ “ınsan öldüğü zaman ameli kesilir / amel defteri kapanır. Ancak şu üç şeyin sevabı devam eder: Sadaka-ı câriye¸ faydalanılan ilim ve kendisine dua eden evlat” hadisi doğrultusunda ardımızdan dua eden sâlih evlatlarımızın olmasını isteme eğilimi¸ peygamberler başta olmak üzere her insanda kendisini gösterir. Nitekim ileri yaşlarda çocukları olmayan peygamberlerin ısrarla Yüce Allah’a dua etmeleri Kur’ân’da anlatılır. Özellikle de Hz. Zekeriyyâ’nın bu konudaki dualarına yer verilir. Zekeriyyâ Peygamber¸ Rabbine şöyle yakarıyordu:

“Rabbim! Bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin.” (Ali-ımran-38)

“Rabbim! Beni yalnız bırakma! Sen¸ vârislerin en hayırlısısın.”

“Rabbim! Benim kemiklerim zayıfladı¸ saçım başım ağardı. Ve ben¸ Rabbim¸ sana ettiğim dua sayesinde hiç bedbaht olmadım. Doğrusu ben¸ arkamdan iş başına geçecek olan yakınlarımdan endişe ediyorum. Karım da kısırdır. Tarafından bana bir veli/oğul ver. Ki o bana vâris olsun; Ya’kûb hânedânına da vâris olsun. Rabbim¸ onu rızana lâyık kıl!”

Bizlere örnek olsun diye anlatılan Hz. Zekeriyyâ Peygamberin bu dualarında şu hususlar dikkatimizi çekmektedir:

Hz. Zekeriyy⸠açtığı istikamette¸ yolunu kendinden sonra devam ettirecekler konusunda endişe duyuyor ve yolunda yürüyerek bu endişesini giderecek hayırlı bir nesil istiyor.

O¸ Allah’tan hayırlı nesil istiyor. Ancak bunu kendisi için¸ dünya için ve yalnızca neslinin devamı için istemiyor. O¸ yakınlarının kendi yolunu devam ettirmeye hazır ve liyakatli olmadıklarını görüyor¸ onlardan hayır gelmeyeceğini anlıyor¸ ilimde ve dinde kendisine vâris olacak¸ yolunu izleyecek hayırlı bir takipçi istiyor.

O¸ ilerlemiş yaşına rağmen asla Allah’tan ümit kesmiyor ve O’ndan kendisine çocuk vermesini istiyor.

O¸ özellikle mabede adanan Meryem’in olağan üstü bir şekilde rızıklandığını gördükten sonra ellerini ve yüreğini açıp Mevlâ’dan istemişti. Evet¸ Yüce Allah¸ dilerse olmazları olduran erişilmez güç ve kudretin sahibidir. Yeter ki kul¸ istemesini bilsin ve istemeye müstahak olsun.

Çocuk sahibi olmak isteyenler Hz. Zekeriya’nın bu dualarıyla dua etmeli¸ bid’at ve hurâfelere kanmadan yalnızca Yüce Allah’tan istemelidir. Ama her zaman her şeyin hayırlısını istemelidir. Zira biz bilemeyiz bizim için çocuk sahibi olmak mı hayırlıdır¸ yoksa çocuksuz olmak mı; kız çocuk sahibi olmak mı¸ yoksa erkek çocuk sahibi olmak mı? Bu yüzden hep hayırlısını istemeliyiz. Bu konuda Rabbimizin şu uyarısı ne kadar anlamlıdır: “Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. O dilediğini yaratır. Dilediğine dişiler bahşeder¸ dilediğine de erkekler bahşeder. Yahut onları çift yapar. Hem dişi¸ hem erkek verir. Dilediğini de kısır yapar. O her şeyi bilendir¸ her şeye gücü yetendir.”

Peygamberimiz de birinin çocuğu olduğunda¸ kız mı erkek mi diye sormaz¸ “Sağlıklı mı¸ organları tam mı?” diye sorar¸ “Evet sağlıklı.” cevabını alınca da Allah’a hamd ederdi.

Arkadaşlar size yukarıda anlattığım konu ile ilgili bir öneri sunmak istiyorum.
hepimiz günde 11 kez bu Zekeriyya as.'ın duasını okuyalım. Şu anda kişi başı 11den toplam 165 tane okunmuş olur bu dua günde. Arkadaş sayımız arttıkça dua sayısıda artmış olur. Aslında bi sayı belirleyip onu bölüşseydik daha güzel olurdu ama sayımız arttıkça günlük okuyacağımız sayıyı her artış için tekrar düzenlemek gerekir ve zor olur diye düşündüm.
Ben Ali-ımran 38. ayeti yazıyorum:

(Uzatılarak okunması gereken heceleri kırmızı, peltek okunması gereken yeri mavi yazdım)

nelike dea zekeriyye rabbeh
Gale rabbi hebli min ledünke rriyyeten tayyibeh
ınneke semiuddüa

Anlamı:ışte o sırada Zekeriyya Rabbine niyaz edip "Ya Rabbi" dedi, "ana Senin tarafından tertemiz, hayırlı zürriyet ihsan eyle! Şüphesiz ki Sen duaları işitip icabet edersin!"

Bismillahirrahmanirrahim

(Uzatılarak okunması gereken heceleri kırmızı, peltek okunması gereken yeri mavi yazdım)(Listeye dahil olan arkadaşlarımızdan eğer isterlerse günde 11 kez okumalarını rica ediyorum):

ınneke semiddüa

Anlamı:ışte o sırada Zekeriyya Rabbine niyaz edip "Ya Rabbi" dedi, "ana Senin tarafından tertemiz, hayırlı zürriyet ihsan eyle! Şüphesiz ki Sen duaları işitip icabet edersin!"

*ANGELSKY
*BERAY
*DALıA-13 EKıM
*EYLÜL01
*GÜNDOĞMADAN
*KARDE-29 EYLÜL
*KOCABEBE
*NURTOPU-10 EKıM
*RıCHBERRY-9EKıM
*TIRTILKURABıYE(ıDıL)
*UHDE-7 EKıM
*YASMıN_07
*ZEUGMA27

kızlar ben de ekledim kendimi çok güzel düşünmüşsünüz içim huzurla doldu
ben bu duaları biliyordum zaten listedeki tüm arkadaşlarım için okuyacağım Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin:Saruboceq:

Amin canım. Allah razı olsun

Bismillahirrahmanirrahim

(Uzatılarak okunması gereken heceleri kırmızı, peltek okunması gereken yeri mavi yazdım)(Listeye dahil olan arkadaşlarımızdan eğer isterlerse günde 11 kez okumalarını rica ediyorum):

ınneke semiddüa

*ANGELSKY
*BERAY
*DALıA-13 EKıM
*ESMA02-28 EYLÜL
*EYLÜL01
*GÜNDOĞMADAN
*KARDE-29 EYLÜL
*KOCABEBE
*NURTOPU-10 EKıM
*RıCHBERRY-9EKıM
*RUFEYDA SERRA-26 EKıM
*TIRTILKURABıYE(ıDıL)
*UHDE-7 EKıM
*YASMıN_07
*ZEUGMA27

Son düzenleme:
Mavı, semamehmet , gÜlÜm sonuÇlarınızı beklıyoruz
ınŞallah pozıtıftır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…