çok teşekkürler herkese. umarım hatalarını anlar hayatlarına çeki düzen verirler.
Okullarda rehberlik servisleri bir klinik gibi işlemiyor. Biz mesela taciz, tecavüz gibi olayları bilmiyoruz belki ancak iftira atan, tehlikeli, madde sattığı söylenen ve kendi çocuklarımızı korumamız gereken öğrencileri tanıyoruz ama velilere hatta veli bile olmayanlara bu bilgilerin verilmesi de olmamış.
Bir de kendi gözlemim ama ciddi sorunlu öğrencileri topluma kazandırmak yerine diğerlerine zarar vermesini önlemek üzerine yoğunlaşılıyor.
Yeni nesil öyle kötü ki bir öğretmen olarak beni bile mesleğimden bıktırdılar tekrar üniversite sınavına giriyorum. Hemen şikayet etmeyin onları düzeltmeye çalışın muhabbetine girmeyin rica edicem aileler artık çocuk yetiştiremiyor çocukları tv telefon tablet yetiştiriyor ve sonuç bu. Çocuklarına başka insanlara saygı duymadı öğretmiyorlar, empati kurmayı öğretmiyorlar. Söyledikleri yaptıkları nasıl sonuçlanacak düşünmelerini sağlamıyorlar yeni nesil de ne konusacagini bilmiyor. Öyle şeyler duydum öyle ırkçı tabirlerle karşılaştım ki. okula neden geldiklerini bile bilmiyorlar. Sucu sisteme atan aileler yüzünden çocuklar kendileri mükemmel de tek sorun sistem sanıyorlar. Ama sorun ailede. Yetiştirme tarzında. Çocuklarınızın girmesine izin verdiğiniz ortamlara da dikkat edin. Taciz konusunu çok dillendiriyoruz olmasın diye ama 13-17 yaş grubunda sevmedikleri arkadaşlarına öğretmenlerine hatta aile fertlerine iftira atan da büyük bir çoğunluk var.
Ben üyenin yaptığında hata bulmuyorum şerefiyle namusuyla çalışan bir insana iftira tehdidinde bulunuyorlarsa sonuçlarını yaşamak zorundalar. 18 yaşından 1 gün önce ve bir gün sonra arası bu kadar fark yok. Çocuk deyip herşeye müsamaha gösteremezsiniz terbiye edilmemiş olur. Şimdi yazdım zirilyon tane yazdıklarımdan alınan kendi doğruları için beni de topa tutacak insan çıkar. Kk'da bile özgür yazamıyorum büyük yaftalar yiyeceğim diye. Keşke biraz 'acaba' diyebilsek. Yanlış veya doğrularımızda diretmesek.
Doğrudur. Elbette her çocuk topluma kazandırılacak diye bir şey yok. Toplumun kötüleri, kötü olmaya çocuk yaşta başlıyorlar. Örneğin hiçbir katil öğrencilik yıllarında çiçek çocuk olarak tanınmıyordur eminim. Bazıları “kayıp” olmaya mahkum maalesef. Ama bu kızların onlardan biri olup olmadıklarını biz buradan tayin edemeyiz. Zaten buradaki fiyasko rehber öğretmenin dedikodu sevdası. Kızları o okulun velisi bile olmayan birine kötülemesini aklım almadı benim.Okullarda rehberlik servisleri bir klinik gibi işlemiyor. Biz mesela taciz, tecavüz gibi olayları bilmiyoruz belki ancak iftira atan, tehlikeli, madde sattığı söylenen ve kendi çocuklarımızı korumamız gereken öğrencileri tanıyoruz ama velilere hatta veli bile olmayanlara bu bilgilerin verilmesi de olmamış.
Bir de kendi gözlemim ama ciddi sorunlu öğrencileri topluma kazandırmak yerine diğerlerine zarar vermesini önlemek üzerine yoğunlaşılıyor.
bence kızların belki de bir iki yıla kendiliğinden unutucağı bir meseleyi uzatıp travmatik deneyim yapmışlar.büyük ihtimal korktular ve saçmaladılar.acıdım gerçekten çocuklara iyi niyetli yada değil çok yanlış bir şekilde farklı boyutlara varmış iş.sen hayvan yavrusunu bile köşeye şıkıştırsan korkup saldırır yani.Yok iftira atmakla tehdit etmiş de yok şöyle de. Yahu çocuk bu , artık nasıl korktularsa ailelerinin öğrenmesinden böyle salakça bir şey yaptılar. Siz niye korkutuyorsunuz çocukları yahu? İki kız öpüşmüşse size ne? Siz işinize baksaydınız konu buralara gelmezdi bence.
İnsan hele de henüz çocuk olan bir insan , çaresiz hissedince her şeyi yapar.
Mesela kızın teki bir çocukla sevişmiş , çocuk da gitmiş ona buna anlatmış ve kızın abisini duymuş. Kız da bana tecavüz etti diye iftira atmış. Şimdi kim kızabilir bu kıza? Canı bile tehlikede.
O kızlar lezbiyendir , öpüşüyorlardır. Ne var bunda? Ayrıca lezbiyen ilişki çok zararsız. Hadi erkek kız olsalar korunmayı bilmedikleri için kızın hamile kalma tehlikesi falan da var. Bu endişe verici ama lezbiyen ilişkide bir şey yok.
Kızlara düzgün bir şekilde yaklaşsanız istismar mı sağlıklı bir ilişki mi anlardınız. Sizden korktukları için direkt yalan söylemişler.
Ram mı? Rehberlik araştırma merkezi?öğrencilerin yönlendirildiği şu kurumun ismi neydi aklıma gelmedi orta okul öğrencileri yönlendirilemiyor mu oraya?
Konu sahibi gerçekten saf mı sizce ?Konu sahibi biraz saf birisi.Olasiliklari düşünerek korkup anlatmis. Herkesin olaylara karşı edindiği tavır ve yöntemi farklidir. Ben olsam Serap la görüşmeden ve tehlike hissetmeden harekete geçmezdim. Kızlar da birilerine iftira atmanin öyle kolay olmayacagini travmatik bir biçimde öğrenmis oldular.Kötü oldu..Aslinda kimseye birsey anlatilmasa konu kapanirdı.
Ram mı? Rehberlik araştırma merkezi?
Yönlendiriliyor elbette ancak hiperaktivite, disleksi, öğrenme güçlüğü gibi durumları yönlendirdik hep. Tanılaması koyuluyor ve ona göre gerekirde kaynaştırma eğitimi alıyor.
Demek ki neymis... Misafirlikte başkalarınin odalarına dan diye girmeyecekmissin. Küçük çocuğun varsa bile ona bakacakmissin o kapıyı açmadan çocuğu tutacakmissin. İste biraz misafir adabına göre davranilsaymis bunların hiçbirini yasamazmissiniz.
Konu sahibi gerçekten saf mı sizce ?
Hayatları boyunca korkacakları travmatik bir rezillik yaşattı bu insan ve eşi bu çocuklara .
Siz çok masum bakabilirsiniz ama rezillikten başka birşey değil .
Belki karşı cinse bile yaklaşıp sevemeyecekler , cinsel ilişki deseniz hak getire
Ailelerine açmaları gerektiğini düşündükleri şeyleri bile açamayacaklar artık belki de .
Farkındalık diyenler getçekten farkındalık bu mu sahi ?
Siz de bundan sonra üstünüze vazife olmayan şeylere burnunuzu sokmazsınız.
Konu sahibi bir cümlesinde " kocam asker bu veletler şımarsın diye dagda gezmiyor " tarzı bir cümle kurmuş .Konu sahibi yönlendirilmeye müsaitti.O açidan söyledim. ilk baştaki fikrini değiştirip bazı üyelerin aklına uyup gitti söyledi. Evet çocuklar açısından çok kötü bir travma oldu.Çocukların psikolojisi bu olayda hiç düşünülmeden harekete geçildi.Kendisi bu konuyu eşine aktarmadan halledebilirdi.Konu istismar konusunda aileyi bilgilendirme çabasından çıktı ve çocukların rezaletini ortaya döküp aklanma konumuna getirildi. Ben de sizden farklı düşünmüyorum maalesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?