arkadaşın kızı ( olay sonuçlandı)

Siz de bundan sonra üstünüze vazife olmayan şeylere burnunuzu sokmazsınız.

öğrencilerin yönlendirildiği şu kurumun ismi neydi aklıma gelmedi orta okul öğrencileri yönlendirilemiyor mu oraya?

Anlatmak istediğime tercüman olmuşsunuz
Çocuk psikolojisi tabi ki önemli ama birine iftira atıyorsa bu çocuk olayda bence psikolojiden öncelikli şeyler var

Doğrudur. Elbette her çocuk topluma kazandırılacak diye bir şey yok. Toplumun kötüleri, kötü olmaya çocuk yaşta başlıyorlar. Örneğin hiçbir katil öğrencilik yıllarında çiçek çocuk olarak tanınmıyordur eminim. Bazıları “kayıp” olmaya mahkum maalesef. Ama bu kızların onlardan biri olup olmadıklarını biz buradan tayin edemeyiz. Zaten buradaki fiyasko rehber öğretmenin dedikodu sevdası. Kızları o okulun velisi bile olmayan birine kötülemesini aklım almadı benim.

Yok iftira atmakla tehdit etmiş de yok şöyle de. Yahu çocuk bu , artık nasıl korktularsa ailelerinin öğrenmesinden böyle salakça bir şey yaptılar. Siz niye korkutuyorsunuz çocukları yahu? İki kız öpüşmüşse size ne? Siz işinize baksaydınız konu buralara gelmezdi bence.

İnsan hele de henüz çocuk olan bir insan , çaresiz hissedince her şeyi yapar.

Mesela kızın teki bir çocukla sevişmiş , çocuk da gitmiş ona buna anlatmış ve kızın abisini duymuş. Kız da bana tecavüz etti diye iftira atmış. Şimdi kim kızabilir bu kıza? Canı bile tehlikede.

O kızlar lezbiyendir , öpüşüyorlardır. Ne var bunda? Ayrıca lezbiyen ilişki çok zararsız. Hadi erkek kız olsalar korunmayı bilmedikleri için kızın hamile kalma tehlikesi falan da var. Bu endişe verici ama lezbiyen ilişkide bir şey yok.

Kızlara düzgün bir şekilde yaklaşsanız istismar mı sağlıklı bir ilişki mi anlardınız. Sizden korktukları için direkt yalan söylemişler.

ben hırsızın hiç mi suçu yok demek istiyorum. lise çağındaki kızlara o..pu yakıştırması yapılıyor da ortada aileler var rehberlik servisi var. kimse de yetişkin bilinci yok bence. bana da şikayet ettiler ama yalancılarmış diyerek dedikodu malzemesi yapılması filan bana normal gelmesi. konu sahibinin eşi asker olduğu biraz forsunu kullanmış sanırım.

bence kızların belki de bir iki yıla kendiliğinden unutucağı bir meseleyi uzatıp travmatik deneyim yapmışlar.büyük ihtimal korktular ve saçmaladılar.acıdım gerçekten çocuklara iyi niyetli yada değil çok yanlış bir şekilde farklı boyutlara varmış iş.sen hayvan yavrusunu bile köşeye şıkıştırsan korkup saldırır yani.

Konu sahibi biraz saf birisi.Olasiliklari düşünerek korkup anlatmis. Herkesin olaylara karşı edindiği tavır ve yöntemi farklidir. Ben olsam Serap la görüşmeden ve tehlike hissetmeden harekete geçmezdim. Kızlar da birilerine iftira atmanin öyle kolay olmayacagini travmatik bir biçimde öğrenmis oldular.Kötü oldu..Aslinda kimseye birsey anlatilmasa konu kapanirdı.

Son düzenleme:
Valla çok ilginç insanlarız..
13yaşındaki kız evlendirilmek istense karşıyız..
Evlenmek istese karşıyız..
Amaaaaa öpüşürse, amaaannn bize ne canım kendi tercihi..

Bir karar verin, reşit olana kadar onlardan sorumlu, onlar için doğru olanı yapmak, göstermek, gerekli durumlarında yardım almalı mıyız yoksa isteyen evlenir, isteyen öpüşür mü demeliyiz?

Bu burnunu sokmak değil.. Varsa çocuğumun böyle bir durumu, yardım almalı ve aldırmalıyım.. Toplumdan dışlanmasın, kendisini kötü hissetmesin, tercihleri başkaları tarafından kullanılmasın diye bilmeli ve ilgilenmeliyim.. Ayrıca bu çocuk neden iftira ediyor, neden insanlara kötülük ediyor? Bunların cevabı içinde yardıma ihtiyacım var..

Konu sahibi bunu nasıl anlattı vs bilemiyorum, detaylı okuyamadım ama aileler bilmeliydi bana göre de..

öğrencilerin yönlendirildiği şu kurumun ismi neydi aklıma gelmedi orta okul öğrencileri yönlendirilemiyor mu oraya?
Ram mı? Rehberlik araştırma merkezi?
Yönlendiriliyor elbette ancak hiperaktivite, disleksi, öğrenme güçlüğü gibi durumları yönlendirdik hep. Tanılaması koyuluyor ve ona göre gerekirde kaynaştırma eğitimi alıyor.

Konu sahibi gerçekten saf mı sizce ?
Hayatları boyunca korkacakları travmatik bir rezillik yaşattı bu insan ve eşi bu çocuklara .
Siz çok masum bakabilirsiniz ama rezillikten başka birşey değil .
Belki karşı cinse bile yaklaşıp sevemeyecekler , cinsel ilişki deseniz hak getire
Ailelerine açmaları gerektiğini düşündükleri şeyleri bile açamayacaklar artık belki de .

Farkındalık diyenler getçekten farkındalık bu mu sahi ?

evet ram.
hımm anladım yani konuda bahsi geçen okul psikoloğunun yönlendirmemiş olması normal.

cahillik diz boyu cidden neyin peşindesin derdin nedir ? konu ne senin yazdığın ne cahilliğine şapka çıkarılır bravo

Konu sahibi yönlendirilmeye müsaitti.O açidan söyledim. ilk baştaki fikrini değiştirip bazı üyelerin aklına uyup gitti söyledi. Evet çocuklar açısından çok kötü bir travma oldu.Çocukların psikolojisi bu olayda hiç düşünülmeden harekete geçildi.Kendisi bu konuyu eşine aktarmadan halledebilirdi.Konu istismar konusunda aileyi bilgilendirme çabasından çıktı ve çocukların rezaletini ortaya döküp aklanma konumuna getirildi. Ben de sizden farklı düşünmüyorum maalesef...

Konu sahibi rahatlamış, kocası iftiradan kurtulmuş, rehberlik hocası içindekileri 3. şahıslara döktürmüş (adını, okulunu bilsem anında şikayet ederim) aileler taşınma kararı almışlar. Yorumların çoğu çocukları yerden yere vurmuş, konu sahibi onlara .rospu benzetmesi yapmış.
Filler tepişmiş çimenler ezilmiş. Tüm olanlar travmatik bir olay yaşatılan çocuklara olmuş.

Konu sahibi bir cümlesinde " kocam asker bu veletler şımarsın diye dagda gezmiyor " tarzı bir cümle kurmuş .
Konuyla ne alakaysa artık , kocasının yaptıgı terbiyesizliği meslegını üzerinddn sıvamaya çalıştı ama daha da battı .
Benim eşimde rütbeli bir asker .
Şimdi benim eşimin " ben şunu tutmam korumam " deme lüksü var mı sizce ?
Kaldı ki bizim askerimiz dağda buldugu yakaladığı vatan hainini sağ salim devlete teslim eden , elinle suyunu içiren insanlar .
Yani bu bahane bike değilnyaptığına söylediğine .
Diğer yandan küçükken evcilik oynarken aile oyunu oynayan çocuklarız biz .
Arkadaşlarımuz kocamız olurdu , güya çocuklarımız olurdu .
Bakın bu cinsel kimlik arayışıdır .
Eğitimsiz cahil diye nitelendşrmiş çoğu onları burda , çoğuda küçücük çocuklara resmen orr.. Muamelesi yapmış .
Azıcık aklı fikri olan insan bunun bir cinsel arayış olduğunun farkına varırdı .

Tabi burda millet hurra bu kadına akıl verme eğilimine geçtiler .
Aileye söylenir vs ama bu kadar rezalete ne gerek vardı ?
Bu çocuklarda bu toplumun bir bireyi , henğz tomurcuk bunlar ağaçta
Ama sorsanız ortalık ayağa kalktı içlerine de su serpildi

olayların çözüme ulaştırılış şekli hatalı olsa da ailelere söylenmemesi gerektiğine katılmıyorum.
burada bir öğretmen hanım vardı 12 13 yaşlarındaki kız öğrencisi ile sevişen. hatırlayanlar çıkar belki. o yaştaki çocuğun yönlendirilmesi çok kolay hah bu benim cinsel kimliğim diye sevişmiyor herhalde.
bu olayda her iki tarafta çocuk olduğu için mi görmezden gelinmeliydi?
biri diğerini yönlendiriyor olamaz mı?
kendi içlerinde oral seks yapmaya devam etsinler aman psikolojileri bozulmasın denilecek bir konu değil ki bu.
ailelere bildirilmesi konusunda hemfikir olmakla birlikte çocukların okuduğu okula kadar gitmenin manasını anlamadım.
okul dışında gerçekleşen bir olayın şikayet muhattabı ailelerdir okul ne alaka..

ve 2 kere sordum cevap alamadım.
benim oğlum 12 yaşında 6.sınıf öğrencisi
ayşe 13 demek ki 7. sınıfta
serap 15 lisede olmalı.
orta okulla lisenin bir olduğu okullar var mı ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…