- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.905
- 598
- 32
Lütfen anlat Astoria.. Branşın psikolojiydi yanılmıyorsam?
Böyle bir olay daha kötü ele alınamazdı galiba. Evet konu sahibi ve eşi sorumluluk alarak bilinçli davranmışlar. Fakat yeterli bilince sahip olmadıkları aşikar. Kızları yaftalayıp rehberlik öğretmeniyle dedikodu yapmanın normal olduğunu düşünüyorlar. Kimse de “bu kızlar neden böyle” diye sormuyor. Hiçbir çocuk durduk yere böyle davranışlar sergilemez. Altta yatan en basitiyle ilgi çekme arzusundan tutun da, taciz geçmişine varana kadar birçok ciddi durum olabilir. Hadi bu hassasiyeti konu sahibi ve eşi gösteremiyor olsalar bile rehberlik öğretmeninin açıklamaları acı verici.. Yazık diyelim ne diyelim.
Psikoloji evet. Ya ben önceki konuda aklımın almayacağı yorumlar okudum, bazıları mümkünse çocuk mocuk yetiştirmesin helak olur elinde. Sanki kendi çocuğu yokmuşçasına ve bir kumandayla kontrol edebilirmişçesine büyük büyük konuşmalar, bütün ruh sağlığı uzmanlarının dediklerinin yanlış olduğunu iddia edip sadece kendi düşündüğünün doğru olduğunu iddia ederek bunun altında yatabilecek cinsel yönelim, ihmal, travmatik olayları hiçe saymak falan. Sözüm konu sahibine değil eski konusunda yorum yazan bazı üyelere bu arada.
Rehberlik öğretmeni etik derslerine hiç girmemiş galiba lisans hayatında. Dediğim gibi ne olursa olsun, isterse kızlar fuhuş yapsın bak öyle söyleyeyim, bunu gidip de dıdının dıdısıyla sanki komşu ziyaretine gitmiş gibi PAY LA ŞA MAZ SIN. Bu konunun ilgilisi konu sahibi değildir, gerekli gördüğün kısımları yetkililerle paylaşırsın, gerekirse çocuğun ailesiyle paylaşırsın. Ama dışarıdan biriyle paylaşamazsın, sonra böyle "Bizim zamanımızda böyle o...luklar yoktu" diye birilerinin ağzına espri malzemesi edersin. Bu doğru değildir. Durumun yargısı ne konu sahibine ne konu sahibinin eşine ne de bizlere düşmektedir. Kızlarla ilgilenilmesi gerekiyor bu ayrı, konu sahibi ve eşi yapılması gerekeni yapmış ancak konunun içine "fazlaca" dahil olmuşlar. Bu da benim doğru bulduğum bir şey değil. Kim ne derse desin.