Arkadaşımla kedisi yüzünden gerginlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

niamh12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
119
139
29
Herkese merhaba

Geçenlerde arkadaşım evine davet etti iki tane kedisi vardı. Birisi 3 yıldır onunla diğerini de 3 ay önce sokaktan sahiplenmişler. Ben de kedileri çok severim ama korkuyorum küçükken apartmanın kedisi ısırmıştı travmam var. O yüzden evine gitmek istemedim. Neyse bayağı bi ısrar etti korkacak bir şey yok eve yeni taşındık hiç gelip görmeyecek misin falan diye.

Ben eve gittim saldığım korku enerjisinden midir nedir kedi beni koltukta otururken ayak bileğimden tırmalayıverdi. Bayağı kesik kesik izler oluştu kanadı falan.

Neyse ben de bu konularda çok pimpirikliyim küçükken yaşdığım şeyden dolayı. Dedim ki kuduz aşısı mı olmam lazım şimdi panikledim falan gelmeyeyim demiştim ben dedim o anki öfkeyle. Arkadaşım da sakinleştirmeye çalıştı beni, aşılarının tam olduğunu söyledi. Ben de diğer kediyi sokaktan yeni almışsınız ama 3 ay olmuş sadece dedim. Seni tırmalayan o değil ki, olsa bile 3 ayda kuduz kedi belli olmaz mı allah aşkına kaç kere veterinere gittik dedi.

Neyse sonra ben biraz sakinleştim orayı yıkadım suyla güncel tetanos aşım da var diye gitmedim hastaneye. Evden çıktığımdan beri çok soğuk aramız konuşuyoruz ama o gerginlik devam gibi.

Sizce ben abarttım mı kızlar, sizce ne yapmalıyım

Biraz abartmış olabilirsin,
Geçmiş olsun.
Bunda aranıza soğukluk girecek birşey göremedim.

Biraz abartmış olabilirsin,
Geçmiş olsun.
Bunda aranıza soğukluk girecek birşey göremedim.

O anki sinirle bağırdım sen zorladın diye
Şok oldu o da sakinleştirmeye çalıştı ama bozuldu
Aşı da olmadım valla olsa mıydım diye hala düşünüyorum

Abartmışsınız. Ayrıca kedilerin ikisi de kuduz değil. Kuduz olsaydılar 10 gün içinde ölürlerdi zaten. Biraz sakin olun. Arkadaşınız sizi sevdiği için evine gitmenizi istemiş. Böyle yapmayın.

Dediğim gibi korktuğumu ve dışarda buluşmak istediğimi söyledim ve çok zorladı. Ben çok korkuyorum yani elimde olan ve kontrol edebildiğim bir şey değil. Özür dilesem mi.. komple bu konunun üstünü kapattık gibi oldu

Abartmışsınız. Ayrıca kedilerin ikisi de kuduz değil. Kuduz olsaydılar 10 gün içinde ölürlerdi zaten. Biraz sakin olun. Arkadaşınız sizi sevdiği için evine gitmenizi istemiş. Böyle yapmayın.

Bir de kuduzun kuluçka süresi falan var diye biliyorum

Bir de kuduzun kuluçka süresi falan var diye biliyorum
Istisnai durumlar var ama genel anlamda 10 gün kuluçka süresi. Zaten ilk 5 gün içinde de belirtiler çıkmaya başlar. Ne zaman gittiniz arkadaşınıza

Abartmissiniz.

Tibbi bilgilendirme: tanidik ve asili kediden birsey olmaz. Supheli durumda once sabunla yikamak ardindan kolonya dokmek (alkol) etkili bir ilk yardimdir. Bu islemlerin ardindan kediden emin degilseniz acile gitmelisiniz. Ancak kediden insana gecen bildirilmis kuduz vakasi sayisi fazlasiyla dusuktur. (Sanirim son 15 yilda 1 vaka idi emin degilim)

Arkadaşınızda hata korktuğunuzu bile bile ısrarla sizi davet etmiş ve geldiğinizde kediyi başka bir odaya koymamış. 2 kedim var, ben bu tarz takıntılı ve paranoyak arkadaşlarımı ne kadar seversem seveyim asla evime davet etmiyorum, sırf bunları yaşamamak için

Son düzenleme:
Ben de köpekten korkuyordum asiri derecede sokaga cikamayacak kadar destek aldim simdi %50 oraninda azaldi korkum hala var ama cikabiliyorum en azindan.Ama biri köpek olan evine beni cagirsa asla gitmem gidemem korkumdan salak sacma hareketler yapip kendimi rezil edebilirim cünkü.Sizi en iyi ben anlarim arkadasinizla bir daha disarida görüsün bence ne siz üzülün ne de o üzülsün siz geldiniz diye odaya kapatacak hali yok.Hayvanlarda sistem biraz farkli isliyor korktugumuzu anladiklari an daha cok yanasiyorlar bekarken 6 kedi bakmis biri olarak kedileri cok iyi analiz ettim hem cok minnoslar hem de bir o kadar psikopat olabilme potansiyeli var patisine kurban olduklarimin

Bence kızla konuşmak için adım atın o an bağırmışsınız sinirle ama kız gönül koymuş olabilir, bu kadar korkuyorsanız keşke hiç gitmeseydiniz bende köpekten korkarım annemi de küçükken köpek ısırmış bacağından etini koparmış falan ne o ne ben köpekli eve gitmeyiz.

Bu hayvan sevgimiz olmadığı anlamına gelmiyor fobi gibi.Düzelir bence aranız , kuduz konusunda da kedilerden pek geçmiyor diye biliyorum.

Ben olsam "haklısın keşke çağırmasaydım" der kapıyı gösterirdim. Kuduz falan olmazsınız merak etmeyin.

Sizin herhangi bir fobiniz olmadığı için durumumu anlayamayabilirsiniz ama baştan kapıdan geçmesi için ısrar etmezseniz kimseye kapı göstermemek zorunda kalmazsınız.
Küçükken kedi ısırdığı için yakına hiç yaklaşamıyorum o dönem 3-4 doz kuduz aşısı olmuştum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…