arkadaşımın tay tüyü koltuğu

O konuda da veteriner klinigi "bircok hata" yapmis. Nasıl olduysa konusahibi kendini haklı çıkarmış.

Kız son derece haklı. Madem sakarsiniz bunu da biliyorsunuz icmeyiverin evde sigaranızı hatta zaten evde sigara içilmez. Üstelik kızın son parasıymış. Hava yiyip şu içer artık.

Babası her gün koltuk kontrolüne gelmiyorsa tadilatı azcık erteleseydiniz en azından elinize az para geçene kadar

Olabildiğince çabuk vermelisin parasını kıza, eşyası da yeniymiş. Morali bozulmuş Haklı bence

bence o parayi derhal vermen lazim. ogrenci kiz nerden para bulup karnini doyuracak. hemen baban hesabina yatirsin sende cek ver.

madem dikkatsiz oldugunu biliyorsun ne diye balkona yada baska müsait yere gidip icmiyorsun. bide utanmandan sen trip atiyorsun

insan hata yapar . olmasa iyi olurdu ama insanız hata yapıyoruz elinizden geleni yapmışsınız telafi için parasını verin artık özürdileme sırası onda

Ya bide kalbinizmi kirildi gercekten komiksiniz kiz babasinin gormesinden endiselenip hemn yaptirmak istemis ve son parasini vermis hemde 150 lira ogrenci icin cok para.Bence arkadasinizin parasini hemen verin ne harcayacak kiz.Kimden aliyorsaniz harcliginizi onden alip halledin en fazla 10 gun sigara icmezsiniz.Tavirlarinizz o kadar rahat ki sanki arkadasiniz boyle bir tepki vermese hic o parayi odemeyecekmissiniz gibi.

Bana bile dert oldu buradan, kız ne yiyip içecek diye.Konu sahibi hala altı üstü para kalp kırmaya değer mi diyor.Belki bir haftalık mutfak masrafıydı kızın.Bir gün bile bu sebepten aç kalmış olması kızması için yeterli.

Şuan param yok ama elime ilk geçen parayı vericem demeliydiniz ilk başta.

Öğrenciymişsiniz. Bu durumda geçinmek için kuruş hesabı yapılır. Tamirciyi getirmeden 20 tl verdiğinde deseydin keşke kalan 130tl yi en kısa ve çabuk zamanda geri vereceğini. Kız geçim stresiyle size patlamış.
Siz ‘babam görür diye yaptırmazdım’ dediniz. Arkadaşınızın babasının nasıl tepki vereceğini biliyormusunuz? Belki onun babası o kadar rahat değildir ve kızın başının etini yiyecektir. Bunun stresi bile hoş değil.
Bu olayın arkadaşlığınızı zedelenmesine izin vermeyin.. yazık olmasın.

herkes seninle aynı tepkiyi verecek diye bir kanun yok, herkesin malı kendine göre değerlidir...resmen yakmışsın yepyeni koltuğu, kim olsa aynı tepkiyi verirdi...kimi insan için, çay bile dökülse, kıyamet kopar, titizlikle ilgili bir durum...ayrıca arkadaşlıkta, kardeşim kelimesini kullanıyorlar ya, hiç inandırıcı gelmiyor bana...kimse kimsenin kardeşiiiiii olmaz...

Evde sigara icilmez kaç yasindasiniz bilmiom ama gidin balkonda için böylece ne eşyalar zarar görür ne arkadaşlığıniz.

Zaten o mantıkta düşündüğüm için 150 yi vereceğim bazı arkadaşlar matematiğimin zayıf olduğuna vurgu yapmış 130 vermeniz lazım diyor ve ne yazıkki espri değil ciddi

Koltuğun kendisi 750 tl kumaşı nasıl 2 bin lira olacak? yorum yaparken bile biraz mantık çerçevesinde yapsaydınız bari alkış almak için saçmalamışsınız

Para vermemek için iletişim kurmamak ? Bu tarz bir şey yapmadım aksine arayıp sorduğumda size dönüş yapılacaktır denilip yapılmadı ve yüz yüze gidip konuşmak istediğimde veznedeki arkadaş belediye veterinerliğine sevk edildiğini söyledi. Fakat oradaymış yani bilgim dışımda uzun süre orada tutuldu. Anlayacağınız bu sayede haklı çıktım ve sadece getirdiğim günün parasını ödedim.

Hep kendini haklı çıkarma çabasına giriyor.
Bilmiyorum ben buradan bakınca sorumsuz birini görüyorum .
Herkes haksız , kendi doğru ..
Neyse ...

Size göre öyle olabilirimde kendimi haklı görseydim dert etmeye buraya konuyu açmaya gerek duymazdım zaten hatamın ne olduğunu yazarak anlatmaya başlamışım derdimi farkındaysanız. Ve hatamın telafisini yapmak istediğimi ama reddedildiğimi ekleyerek, işittiğim kadar ağır laflar duymayı hak etmediğimi düşündüğümü ve ne yapmam gerektiğini sormuşum. Yani ben haklıyım demiyorum ben bir hata yaptım, arkadaşım bu konuda haklı. Fakat bu kadar kalp kırmasını gerektirir miydi ben nasıl bir yol izlemeliyim diye soruyorum.

Benim rahatlığımın sebebi halledilebilecek bir mevzu olduğunu düşünmemden kaynaklıydı yaptığım şeye rağmen olan bir rahatlık değildi burada yanlışınız var. Bir koltuk için kalp kırılır mı demiyorum. Hatalı oldugum noktayı bilerek yazdım bu konuyu, telafisi için çözüm önerisi sundum ve en hızlı çözüm babamın tanıdığı mobilyacıdan yardım isteyip halletmekti eğer tamam deseydi arayıp çağırıp hallettirecektim içine sinmedi. Parasını zaten vereceğimi bende kalmayacağını kendide bildiği için bana karşı tavrı şu anlık hiç bir şey olmamış gibi. Lakin benim kırıldıgım nokta bana kızması değil, elimden geleni yapmama rağmen kendi bulduğu mobilyacıyı çağırıp tamir ettirmesi ve hallolduğu için konuyu kapaması. Benden duymayı beklemiş olabilir fakat ben vereceğimi söylemeye gerek duymadım çünkü beni tanıyor zaten vereceğimi biliyor diye düşündüm. Konuyu kapadıktan sonra parasız kaldığı için siniri bozuldu, bu da çok doğal. Fakat beni aşağılaması, canımı yakmak adına sözler sarf etmesi ve bunu uzun sürdürmesi normal mi. Ve ben o an tümünü alttan aldım. Şimdi ne yapmalıyım diye soruyorum. Siz olayı baştan yazıp kendinize göre yorumlamışsınız. Belkide benim eksik anlatımımdan kaynaklanıyordur bilemiyorum. 20 liranın p an bir faydası olmayacağını bende biliyorum yanımda o kadar kalmış, o kadar verebildim. Zaten memleketinden döndüğü zaman düz olarak 150sini vereceğim, bunu verirken o sözleri hakkında bir geri dönüşüm olmalı mı, olmamalı mı diye soru soruyorum. Başta tam anlamadığınız için yerdiniz, şimdi yermek yerine yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…